We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Level-up!
Μπαίνοντας στην καρδιά της χρονιάς, οι ομάδες του Fantasy πρέπει να εμφανίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα!
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 14/12/2017 12:24
12η μέρα της Euroleague και του Fantasy Challenge και ήδη έχουμε μπει στην καρδιά της σεζόν και του παιχνιδιού, όπου πλέον απαιτούνται η υψηλότερη δυνατή απόδοση της ομάδας σε συνδυασμό με το σχεδιασμό στις λεπτομέρειες που θα κάνει τη διαφορά και θα την ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Κακά τα ψέμματα, ο νέος τρόπος παιχνιδιού επιτρέπει στο μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων να είναι άκρως ανταγωνιστικές, είτε έχουν μπάτζετ 18Μ, είτε έχουν μπάτζετ 14Μ κι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να αναγνωρίσουμε στο παιχνίδι.

Σε βάθος χρόνου βέβαια, οι ομάδες με τον πιο πλούσιο πάγκο θα έχουν την ευκαιρία για ευκολότερη διαχείριση τόσο του ίδιου του ρόστερ τους, όσο και των ...αναγκών και ευκαιριών της κάθε αγωνιστικής, αφού ένα μεγαλύτερο οπλοστάσιο παρέχει πάντα μεγαλύτερη ευελιξία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως δεδομένο πάντως, αφού ακόμα και ο πιο πλούσιος πάγκος, αν δεν αξιοποιηθεί σωστά, δεν θα προσφέρει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα έναντι μιας πιο ...συμμαζεμένης ομάδας.

Ανά θέση, στους guards το ζήτημα δεν είναι να αναγνωριστούν οι καλύτεροι, αυτοί είναι λίγο πολύ γνωστοί, αλλά να εντοπίζεται κάθε φορά η καλύτερη δυνατή περίπτωση αρχηγού. Δύσκολα θα δώσει κάποιος το χρίσμα σε παίκτη άλλης θέσης, όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Doncic, ο De Colo, ο Shved και ο Καλάθης, ή ακόμα ο Green και ο Rochestie. Έτσι, το ιδανικό είναι θεωρητικά να αποκτηθούν τέσσερις εξ αυτών για το βασικό κορμό της ομάδας (3 θέσεις guards και 1 utility) κι από εκεί και πέρα να γίνει η σωστή επιλογή του αρχηγού.

Στους forwards από την άλλη, συναντούμε το ακριβώς αντίθετο, με τις πραγματικά αξιόλογες περιπτώσεις να είναι λίγες και μάλιστα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να έχουν κάνει ...νερά μέχρι τώρα (Jankunas, Πρίντεζης, Randolph). Ειδικά η θέση SF είναι το αδύναμο σημείο μέχρι τώρα στη σεζόν, οπότε εκεί θέλει άλλου είδους προσοχή, ώστε η ομάδα σας να μπορεί να παίρνει κάθε αγωνιστική ένα αξιοπρεπές σκορ. Κι επειδή αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο, είτε να ...βρει ένα σταθερό παίκτη που τουλάχιστον δεν θα της κοστίζει σε αριθμό αλλαγών, είτε να εντοπίζει συνεχώς υποτιμημένους παίκτες, ούτως ώστε να καλύπτει τις όποιες οικονομικές ζημιές προκύπτουν από τις "αγωνιστικές" επιλογές των υπολοίπων θέσεων.

Όσον αφορά τέλος τους centers, υπάρχει πληθώρα επιλογών και ουσιαστικά η θέση είναι ακόμα πιο επιλεκτική από αυτή των guards, αφού χωράει μόλις ένας, άντε δύο το πολύ, αν χρησιμοποιηθεί εκεί η θέση Utility, πράγμα όμως που σπάνια θα είναι το ιδανικό. Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στους κορυφαίους της θέσης (Stimac, Vesely, Dunston κλπ), ή να επιχειρήσετε, στο ιδανικό, πλούσιο σενάριο το rotation μεταξύ αυτών, αλλά και των guards σε θέσεις utility και πάγκο. Πχ, έχετε τους 4 καλύτερους guards, έχετε τους 2 καλύτερους centers, οπότε ένας αναγκαστικά θα μένει έξω κάθε φορά. Αυτή είναι η ευχέρεια που σας δίνει ένας πλούσιος πάγκος, χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύετε κάθε φορά αλλαγές. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι ...too good to be true αυτή τη στιγμή για τις περισσότερες ομάδες, ευτυχώς, η θέση περιέχει αρκετές αξιόλογες λύσεις και στα πιο μεσαία στρώματα τιμών.

Για όλα αυτά βέβαια, πέρα από την προσωπική σας τριβή με το αντικείμενο και τους αγώνες που παρακολουθείτε, μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε τους πίνακες με τα στατιστικά των παικτών, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στους μέσους όρους τους, ταξινομημένους ανά θέση και ομάδα, για να διευκολύνετε έτσι σημαντικά τη διαδικασία του scouting.

Σε δεύτερο επίπεδο ανάλυσης, μπορείτε να δείτε και τη δυσκολία του επόμενου αντιπάλου, μέσω των νέων πινάκων για τις ομάδες που δείχνουν πόσο περιορίζουν ή ...ωφελούν το παιχνίδι των αντιπάλων παικτών, ανά θέση. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να μην είναι "must" αυτή τη στιγμή για τη διαδικασία του σχεδιασμού του εβδομαδιαίου πλάνου σας, ωστόσο προϊόντος του χρόνου και όταν θα έχουμε λίγο πολύ κατασταλάξει στις ιδανικές επιλογές ανά θέση, θα μπορεί να σας βοηθήσει στο να κάνετε την καλύτερη επιλογή, μεταξύ, για παράδειγμα, δύο παικτών που είστε 50-50 για την απόκτησή τους.

Φυσικά, πάντα υπάρχει και το Radar Chart με το οποίο μπορείτε να βλέπετε επιμέρους στατιστικά και να συγκρίνετε παίκτες μεταξύ τους, φιλτράροντάς τους για εντός/εκτός έδρας αγώνες, ή επιλέγοντας μόνο τους Χ τελευταίους αγώνες και ανάγοντας τα στατιστικά τους σε per40 (40 υποθετικά λεπτά πλήρους αγωνιστικής δράσης). Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν το πάντα σημαντικότερο προσωπικό σας κριτήριο, το οποίο προέρχεται από τη γνώση, την τριβή αλλά και το ένστικτο που έχετε κάθε φορά, ώστε να πραγματοποιήσετε τις καλύτερες δυνατές αλλαγές. Μην ξεχνάτε, είστε ένας μπασκετικός μάνατζερ!Point Guards
Luka Doncic (Ρεάλ) - 2,69
Τι κι αν ο Ολυμπιακός διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης; Το κρεσέντο του τρομερού Σλοβένου συνεχίστηκε και στο ΣΕΦ όπου πέτυχε 33 πόντους (36 Index Rating), συνεχίζοντας έτσι μια μαγική πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι απουσίες της Ρεάλ παραμένουν πολλές κι έτσι ο Doncic θα επιχειρήσει να εκ νέου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο κλάσικο με την Μπαρτσελόνα. Κι αν μια ήττα στον Πειραιά μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος, δεν νοείται νέο στραβοπάτημα της βασίλισσας απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται μόλις μια νίκη πίσω. Έτσι, το αγωνιστικό στάτους, αλλά και το πολύ υψηλό κίνητρο διατηρούν τον Doncic σε άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι, παρά την τσουχτερή τιμή του. Ούτως ή άλλως, με Last4 28,2 και δύο σερί 30άρια είναι και υποτιμημένος.

Nando De Colo (ΤΣΣΚΑ) - 2,35

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) - 2,16
Το 12 με την Ζαλγκίρις μπορεί να μην ενθουσίασε τους μάνατζερ που σίγουρα θα περίμεναν κάτι καλύτερο, όμως διατήρησε τον Καλάθη σε ...διψήφια τροχιά, ακόμα και σε ένα κακό βράδυ για τον ίδιο και την ομάδα του. Ο Last4 μ.ο. του είναι 25,55, όμως το μεγαλύτερο σκορ (46,2 με την Εφές) θα είναι πλέον και το πιο παλιό, μετά τη νέα αγωνιστική κι ως εκ τούτου, ο βαθμός υποτίμησης του διεθνή γκαρντ είναι μικρότερος, αν όχι μηδαμινός. Αυτό βέβαια δεν απασχολεί ιδιαίτερα, όταν επόμενος αντίπαλος είναι η αδύναμη αμυντικά Μιλάνο, εντός έδρας.

Alexey Shved (Χίμκι) - 2,14

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ) - 1,60
Τρίτη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση για τον Σλούκα με το 17 Index Rating μέσα στην Μπαρτσελόνα (17 πόντοι, 5 ασσίστ), που σε συνδυασμό με τα μπόνους διαμορφώνει τον Last4 μ.ο. του στο 16,58. Πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά για ισορροπημένο παίκτη, όμως το καλό στην περίπτωσή του είναι ότι με εξαίρεση τα ματς με τις ελληνικές ομάδες δεν έχει σημειώσει επίδοση μικρότερη του 15, κάτι που υποδεικνύει το ενδιαφέρον της περίπτωσής του για τη θέση και το παιχνίδι.

Erick Green (Βαλένθια) - 1,58

Janis Strelnieks (Ολυμπιακός) - 1,47
Αν βγάλουμε την τετράδα των super stars της θέσης (Doncic, De Colo, Calathes, Shved), αποτελεί τον point guard με τον καλύτερο Last4 μ.ο. ο οποίος ανέρχεται στο εκπληκτικό 18,43. Ο Λετονός είναι απλά εξαιρετικός στα 6 τελευταία παιχνίδια, μπορεί να σκοράρει ή να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία και έχει περιθώρια περαιτέρω οικονομικής ανόδου. Έξτρα ενδιαφέρον περιέχει η επιστροφή του στο γήπεδο στο οποίο αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μπάμπεργκ και με την οποία ουσιαστικά έγινε ευρύτερα γνωστός στο φαντασιακό και μη κοινό.

Norris Cole (Μακάμπι) - 1,23
Δεν αποτελεί τον πιο σταθερό ή αξιόπιστο παίκτη μέχρι στιγμής και η συνύπαρξη με τον - "ζεστό" τελευταία - Pierre Jackson ίσως ευθύνεται ως ένα βαθμό σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει ο ικανότατος κατά τ' άλλα Cole είναι και οικονομικό, αφού ο Last4 μ.ο. του είναι 15,63 κι έτσι η παρουσία του σε ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας δεν αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλο ρίσκο.

Jordan Theodore (Μιλάνο) - 1,21
Ο Αμερικανός δεν είναι ιδιαίτερα υποτιμημένος (13,1 Last 4 με τα μεγαλύτερα σκορ όμως να είναι και τα πιο πρόσφατα), όμως φαίνεται να παίρνει τα ηνία της ομάδας του τις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας αρκετά μεγάλο αριθμό προσπαθειών-ασσίστ-κερδισμένων φάουλ. Η απειρία του σ' αυτό το επίπεδο και το περιβάλλον της ομάδας του είναι παράγοντες που πλήττουν τη σταθερότητά του, ίσως όμως θελήσετε να εξετάσετε πιο ενδελεχώς την - πιο υψηλών προδιαγραφών από τα 1,21Μ - περίπτωσή του, ειδικά μετά το δύσκολο τεστ στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Phil Pressey (Μπαρτσελόνα) - 0,66
Τρία διψήφια σκορ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για τον Αμερικανό, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, δείχνει όμως να πατά λίγο καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια. Ασφαλώς, διατηρεί ενδιαφέρον μόνο για οικονομικούς λόγους προς το παρόν, με τον Last4 μ.ο. του να ανέρχεται στο 10,4, κάτι που σημαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ευρώ, μετά το ματς με την Ρεάλ.

Paulius Valinskas (Ζαλγκίρις) - 0,32
Το -3 με τον Παναθηναϊκό έκοψε τη φόρα του Λιθουανού, όμως δεδομένου ότι από τον υπολογισμό της τιμής του φεύγει πλέον η μονάδα με τη Μάλαγα, μικρό το κακό για το βαθμό υποτίμησής του. Ο Last4 μέσος όρος του παραμένει υψηλά (6,68) για τα δεδομένα της τιμής του κι έτσι ο Valinskas μπορεί να παραμείνει στον πάγκο σας για να σας προσφέρει μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμα.


Shooting Guards
Luka Doncic (Ρεάλ) - 2,69

Nando De Colo (ΤΣΣΚΑ) - 2,35
Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η βραδιά με την Μπάμπεργκ για τον Γάλλο σταρ της ΤΣΣΚΑ, όπου θα μπορούσε να πετύχει και καλύτερη επίδοση από το 24 ράνκινγκ, αν οι Γερμανοί παρέμεναν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους. Ο De Colo παραμένει σε στάτους ισορροπίας και φυσικά στο ρόστερ της ομάδας σας, ενόψει του ματς με την Μακάμπι στη Μόσχα.

Alexey Shved (Χίμκι) - 2,14
Έκανε πράγματα και θαύματα βρίσκοντας μπόσικη την άμυνα της Μιλάνο και ανακηρύχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής με 35 Index Rating. O Ρώσος γκαρντ δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όπως μαρτυρούν οι επιδόσεις του σε Euroleague και VTB League και θα πρέπει να βγει μπροστά και στην επικίνδυνη αναμέτρηση με τη Μάλαγα, για να διατηρήσει την ανοδική της τροχιά η Χίμκι και να αποφύγει το στραβοπάτημα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κάθε άλλο παρά εύκολο αντίπαλο αποτελεί, ωστόσο με Last4 στο 25 και τα μεγάλα σκορ πιο ...φρέσκα, ο Shved παραμένει μια από τις πιο hot περιπτώσεις όλου του παιχνιδιού.

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ) - 1,60

Erick Green (Βαλένθια) - 1,58
Σε διαρκώς ανοδική πορεία βρίσκεται ο Green τις τελευταίες αγωνιστικές με αποκορύφωμα το 28 ράνκινγκ μέσα στην Μακάμπι, όπου είχε 24 πόντους, 7 ασσίστ και 7 κερδισμένα φάουλ. Ο Last4 μέσος όρος του είναι 17, όμως με τα μεγαλύτερα σκορ να είναι και τα πιο πρόσφατα, πρόκειται ουσιαστικά για υποτιμημένο παίκτη. Ο Ερυθρός Αστέρας που είναι ο επόμενος αντίπαλος της Βαλένθια μπορεί να εντυπωσιάζει με την εν γένει απόδοσή του, όμως αμυντικά παραμένει αρκετά ευάλωτος και σε συνδυασμό με το κίνητρο τελικού που θα έχουν οι γηπεδούχοι, οι προδιαγραφές είναι αρκετά υψηλές στην περίπτωση του φετινού τους ηγέτη.

Cory Higgins (ΤΣΣΚΑ) - 1,44

Will Clyburn (ΤΣΣΚΑ) - 1,42

James Feldeine (Ερ. Αστέρας) - 1,07
Η αναιμική και ανοργάνωτη άμυνα της Εφές αποδείχθηκε εύκολη λεία για το Δομινικανό (όπως και για όλη την ομάδα του), ο οποίος πέτυχε 29 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (7/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές) και τελείωσε τον αγώνα με 32 Index Rating. Παρά το γεγονός ότι τρέχει σερί τριών διψήφιων σκορ, αυτή ήταν απλώς μια από τις σπάνιες εκλάμψεις του Feldeine, ο οποίος θα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά βήματα ...σταθερότητας, αν θέλει να απασχολήσει και αγωνιστικά το παιχνίδι. Από οικονομικής απόψεως βέβαια, με 16,3 Last4 μ.ο. μπορεί να προσφέρει άμεσα πολλές χιλιάδες ευρώ στην ομάδα σας.

Adam Waczynski (Μάλαγα) - 0,75
Ο Πολωνός σουτέρ πραγματοποίησε μακράν την καλύτερή του εμφάνιση στη διοργάνωση με 25 πόντους (7/9 τρίποντα) και 22 Index Rating απέναντι στην Μπασκόνια. Τα φετινά του νούμερα μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή επιλογή για τη θέση, όμως το καλό μομέντουμ (2ο σερί διψήφιο μετά το 12 με την ΤΣΣΚΑ) και ο βαθμός υποτίμησής του (9,75 Last4) μπορούν να τον φέρουν λίγο πιο κοντά στον πάγκο της ομάδας σας.

Zoran Dragic (Εφές) - 0,75

Jaycee Carroll (Ρεάλ) - 0,49
Μαζί με τον Doncic πήγαν να κερδίσουν μόνοι τους τον Ολυμπιακό και η εκπληκτική παράσταση του Carroll με 24 πόντους και 23 Index Rating ανεβάζει θεαματικά τον Last4 μέσο όρο του στο 10,8, τιμή φανερά ανώτερη από την τρέχουσα τιμή του. Παρά τις απουσίες της Ρεάλ και τη σημασία του κλάσικο βέβαια, ίσως είναι υπερβολικό ρίσκο για να τον επιλέξετε για κάτι παραπάνω από τον πάγκο σας.

Paulius Valinskas (Ζαλγκίρις) - 0,32


Small Forwards
Cory Higgins (ΤΣΣΚΑ) - 1,44
Παρά το αρκετά μουδιασμένο ξεκίνημα με την Μπάμπεργκ, επέστρεψε στο κλίμα του ματς και σημείωσε άλλη μια διψήφια επίδοση - την 6η συνεχόμενη - δείγμα της σταθερότητας που επιδεικνύει τη φετινή σεζόν. Ο Last4 μέσος όρος του παραμένει υψηλά (17,28) κι έτσι ο Higgins εξακολουθεί να συνδυάζει το τερπνόν (διψήφια σκορ σε μια "προβληματική" θέση) μετά του ωφελίμου (επιπλέον ευρώ).

Will Clyburn (ΤΣΣΚΑ) - 1,42
Με Last4 στο 13,83 θεωρητικά είναι ελαφρώς υπερτιμημένος, όμως με τα μεγαλύτερα σκορ να είναι τα πιο πρόσφατα, ο Clyburn είναι τουλάχιστον ισορροπημένος. Τα οικονομικά βέβαια είναι λεπτομέρεια, μπροστά στην - όχι προσωρινή ελπίζουμε - αφύπνιση του ταλαντούχου φόργουορντ με τα 17 και 19 Index Ratings απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπάμπεργκ αντίστοιχα να αποτελούν τις πρώτες διψήφιες επιδόσεις του μετά από ένα κενό τεσσάρων αγωνιστικών. Δεν πρέπει εξάλλου να αγνοούμε πως εξακολουθεί να αποτελεί μακράν τον καλύτερο SF του παιχνιδιού σε season average με 17,25, έναντι 13,97 του δεύτερου Datome.

James Nunnally (Φενερμπαχτσέ) - 1,41
Άλλη μια βραδιά που είχε 50%+ στα τρίποντα ο Αμερικανός, με το 3/6 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου πέτυχε συνολικά 14 πόντους και σημείωσε 15 ράνκινγκ. Μπορεί από την εξίσωση να βγαίνει πλέον το 24άρι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Nunnally παραμένει υποτιμημένος με 16,78 Last4, αλλά και ιδιαίτερα αξιόπιστος το τελευταίο διάστημα, σε βαθμό που η παρουσία του στην ομάδα σας να μην θεωρούνταν απαγορευτική στα 1,41Μ, ακόμα κι αν είχε ισορροπήσει. Το θέμα είναι βέβαια κατά πόσο θα συνεχίσει να παίζει πάνω από 20 λεπτά σε κάθε αγώνα σε μια Φενέρ γεμάτη σε όλες τις θέσεις (είναι πιθανή η επιστροφή του Kalinic).

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός) - 1,17
Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Έλληνας φόργουορντ απέναντι στην Ρεάλ με 14 πόντους, 8 ρημπάουντ και 22 Index Rating, πιστοποιώντας έτσι την αγωνιστική του άνοδο στα τελευταία παιχνίδια. Τα προβλήματα για τους ερυθρολεύκους δεν λείπουν ενόψει Μπάμπεργκ, με αρκετούς παίκτες να είναι αμφίβολοι ή να αναμένεται να απουσιάσουν από την αναμέτρηση, κάτι που διατηρεί τον Παπανικολάου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έτοιμο να συνδυάσει τη νέα εντυπωσιακή άνοδο της τιμής του (15,4 Last4) με μία ακόμη γεμάτη εμφάνιση.

Janis Timma (Μπασκόνια) - 0,95
Ο Λετονός "εκτέλεσε" τη Μάλαγα με 24 πόντους (4/4 δίποντα, 5/9 τρίποντα) και 21 Index Rating, πραγματοποιώντας έτσι την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και πιστοποιώντας παράλληλα την κατακόρυφη άνοδο στην απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια. Πέρα από το γεγονός ότι είναι άκρως υποτιμημένος λοιπόν (15,83 Last4), o Timma αποτελεί πλέον μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λύση γενικότερα για τη θέση του SF.

Zoran Dragic (Εφές) - 0,75
Παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε πρόσφατα από την Εφές, ο Σλοβένος φαίνεται να αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της, αφού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αγωνίστηκε για 34,5 λεπτά έχοντας 14 πόντους, 5 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 19 Index Rating. O Last4 (=Last3, εφόσον έχει μόνο 3 παιχνίδια) μέσος όρος του είναι 9,63, επίδοση που δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή από οικονομικής πλευράς, ωστόσο ο Dragic δείχνει να έχει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, προδιαγραφές για να βρεθεί ούτως ή άλλως αρκετά ψηλότερα από τα 0,75Μ που κοστίζει τώρα, μακροπρόθεσμα.

Ognjen Dobric (Ερ. Αστέρας) - 0,64
"Συνδέθηκε" μεν με το καλάθι της Εφές (10 πόντοι, 4/6 σουτ), ωστόσο τα γρήγορα φάουλ (4) του στέρησαν χρόνο συμμετοχής (11:32) και ράνκινγκ (4). Παρ' όλα αυτά, παραμένει υποτιμημένος (10,93 Last4) κι έτσι εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις λίγες φθηνές επιλογές της θέσης που μπορεί να ωφελήσει οικονομικά, για τη θέση του bench forward.

Dejan Davidovac (Ερ. Αστέρας) - 0,28
Τρίτη συνεχόμενη εξαιρετική - αναλογικά πάντα - εμφάνιση από τον Σέρβο με 6 πόντους, 5 ασσίστ και 12 Index Rating σε 11,5 περίπου λεπτά στην αναμέτρηση με την Εφές. Έτσι, ο Last4 μ.ο. του έφτασε στο 8,63 και η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 40 ακόμα χιλιάδες, μετά το παιχνίδι με τη Βαλένθια.


Power Forwards
Toko Shengelia (Μπασκόνια) - 1,78
Συνεχίζει τις εξαιρετικές του παρουσίες ο Γεωργιανός, ο οποίος είχε 20 Index Rating σε λιγότερο από 20 λεπτά (19:19) στον αγώνα με τη Μάλαγα. Πλέον ο Last4 μέσος όρος του (22,2) αποτελείται μόνο από διψήφια σκορ κι ως εκ τούτου υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανόδου. Ο επόμενος αντίπαλος της Μπασκόνια, η Εφές, κάθε άλλο παρά έχει αποδείξει ότι μπορεί να περιορίζει τους αντιπάλους της (επιτρέπει περίπου 2 μονάδες περισσότερες σε κάθε PF κατά μ.ο.) κι έτσι ο Shengelia παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής σας για τη θέση των PF, παρόλο που ο χρόνος συμμετοχής του στα τελευταία παιχνίδια εγείρει κάποια ερωτηματικά.

Paulius Jankunas (Ζαλγκίρις) - 1,54
Ο αρχηγός της Ζαλγκίρις έχει επανέρθει για τα καλά, τρέχοντας πλέον ένα σερί τεσσάρων υψηλών επιδόσεων (εύρος 16-20) και καταμβάνοντας τη 2η θέση στους καλύτερους Power Forwards σε όρους Last4 με 19,13 (πίσω μόνο από τον Shengelia). Ο χρόνος συμμετοχής του βέβαια παραμένει χαμηλός (οριακά πάνω από τα 20 λεπτά) κι έτσι, αν και αποτελεί αντικειμενικά μια πολύ δυνατή περίπτωση, η αγορά του ίσως δεν ενθουσιάζει τόσο ενόψει Φενέρ και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Jankunas έχει φυσικά την ικανότητα και την εμπειρία να ανταπεξέρθει σε οποιοδήποτε ματς, ωστόσο φαίνεται πως η φετινή Ζαλγκίρις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν ζει και αναπνέει μονάχα από αυτόν.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 1,39
Με την ηρωϊκή του εμφάνιση στην παράταση με την Ρεάλ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και μετέτρεψε το στάτους του σε υποτιμημένο, αφού το 29,7 που πήρε από το εν λόγω ματς (μακράν η καλύτερή του εμφάνιση φέτος) ανεβάζει τον Last4 μέσο όρο του στο 15,68. Έτσι, μετά από ένα κάπως αναιμικό για τα δεδομένα του διάστημα, επανέρχεται δριμύτερος στο προσκήνιο και εφόσον είναι 100% έτοιμος, θα μπορέσει να συνεχίσει σε αξιόλογα επίπεδα απέναντι στην ευάλωτη αμυντικά Μπάμπεργκ.

Augustine Rubit (Μπάμπεργκ) - 1,37
Θεωρούνταν αμφίβολος ενόψει ΤΣΣΚΑ, όμως όχι απλώς αγωνίστηκε, αλλά πέτυχε και τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση με το 18 ράνκινγκ σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, ο Rubit έδειξε για μία ακόμη φορά τις υψηλές του δυνατότητες και όσο παραμένει σταθερός σε αξιόλογα σκορ θα αποτελεί όλο και περισσότερο ένα από τα σημεία αναφοράς της θέσης.

Jamel McLean (Ολυμπιακός) - 1,29

Chris Singleton (Παναθηναϊκός) - 1,06
Με 15 πόντους και 7 κερδισμένα φάουλ κατάφερε να έχει μόνο 11 Index Rating απέναντι στην Ζαλγκίρις χάρη στα 5 λάθη και τα 0 ρημπάουντ που είχε σε 33+ λεπτά συμμετοχής! Ο Αμερικανός είναι φανερά εκτός φαντασιακού ρυθμού στα τελευταία παιχνίδια, όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να βλέπετε ως ευκαιρία στα μόλις 1,06Μ, καθώς οι δυνατότητές του είναι αδιαμφισβήτητα πολύ μεγαλύτερες. Έτσι, αργά ή γρήγορα θα παίξει ξανά στα φυσιολογικά του στάνταρ και η αλήθεια είναι πως ο εντός έδρας αγώνας κόντρα στη Μιλάνο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτό.

Malcolm Thomas (Χίμκι) - 0,95
Συνέχισε στα διψήφια νούμερα με τη Μιλάνο (13), παρά το γεγονός ότι δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής (18:10). Ίσως αυτό να είναι και το πιο ανησυχητικό στην περίπτωσή του, καθώς φαίνεται να μην είσαι σε θέση να επωφεληθεί όσο θα μπορούσε της απουσίας του Robinson. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεδομένης της χαμηλής τιμής του, εξακολουθεί να έχει το ενδιαφέρον του, παίζοντας πλέον σε διψήφια επίπεδα ράνκινγκ.

Trey Thompkins (Ρεάλ) - 0,89
Άλλη μια αξιοπρεπής εμφάνιση από τον Αμερικανό με το 9 Index Rating απέναντι στον Ολυμπιακό, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει, συνεχίζει όμως να προσφέρει πολύτιμα ευρώ, αλλά και όχι ...ευκαταφρόνητα σκορ από μια αρκετά χαμηλή τιμή. Έτσι, τα δεδομένα παραμένουν ίδια για τον Thompkins, ο οποίος δείχνει ικανός να πλησιάσει την τιμή του εκατομμυρίου, με τα τρέχοντα δεδομένα των αριθμών του (11,23 Last4) και των προβλημάτων της Ρεάλ.


Centers
Vladimir Stimac (Εφές) - 2,09
Συνεχίζει ακάθεκτος τις μεστές εμφανίσεις (18 Index Rating μέσα στον Ερυθρό Αστέρα), όπως και τη συμμετοχή του σε πολύ υψηλούς χρόνους συμμετοχής (34' στην ίδια αναμέτρηση), κάτι που δείχνει ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας λόγω της επιστροφής του - ανέτοιμου για την ώρα - Brown, προς το παρόν. Ο Σέρβος αποδεικνύει σε κάθε αγώνα σε Euroleague και Τουρκία ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι έτσι διατηρεί ακέραιο το ενδιαφέρον του για το παιχνίδι, μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστούν τα πρώτα - αναμενόμενα κάποια στιγμή - ανησυχητικά δείγματα.

Bryant Dunston (Εφές) - 1,69
Επιστροφή στα μεγάλα διψήφια σκορ για τον Αμερικανό με το 18άρι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που κάνει την εμφάνιση με τη Μιλάνο να μοιάζει με μια απλώς κακή παρένθεση. Ο σέντερ της Εφές παραμένει κατάτι υπερτιμημένος και η αλήθεια είναι ότι η τιμή του δεν αποτελεί και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αγοράς, ωστόσο η ποιότητα και η σταθερότητά του αποτελούν μπορούν να αποτελέσουν εχέγγυα επιτυχίας για όποια fantasy ομάδα στηριχτεί πάνω του, ακόμα και μετά την αφύπνιση του Derrick Brown.

Kevin Seraphin (Μπαρτσελόνα) - 1,48
Από τα 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα ο Γάλλος, στα 9 το Index Rating του κυμαίνεται από 12 έως 18 (τα άλλα δύο είναι 31 και -1), επιδεικνύοντας έτσι αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή του και συνεχίζοντας, με το 7ο συνεχόμενο διψήφιο ράνκινγκ του την ανοδική του πορεία. Η πληγωμένη από τραυματισμούς frontline της Ρεάλ δεν φαίνεται εμπόδιο ικανό για να ανακόψει την ανοδική του πορεία.

Arturas Gudaitis (Μιλάνο) - 1,46
Αν και δεν πήρε μεγάλο αριθμό προσπαθειών, δεν ήταν κακός με την Χίμκι, παρά το 10 ράνκινγκ που σημείωσε, κάτι που οφείλεται και στις 0/3 βολές που είχε (ποσοστό χρονιάς 69,1%). Ο Λιθουανός πάντως παραμένει υποτιμημένος (17,4 Last4) και δείχνει να έχει ανακτήσει ρυθμό, κάτι που είναι και το σημαντικότερο, ώστε να μην "πληγώνει" τις ομάδες του σε μια κακή του βραδιά. Ασφαλώς, ενδιαφέρουσα περίπτωση παραμένει πάντα και ο συμπαίκτης του Kaleb Tarczweski, ο οποίος όμως πλέον είναι λιγότερο υποτιμημένος από τον Gudaitis εξ ου και η σχετική προτεραιότητα.

Johannes Voigtmann (Μπασκόνια) - 1,42
Αποτελεί το δεύτερο καλύτερο C του παιχνιδιού σε όρους Last4, με το μέσο όρο του να ανέρχεται στο 19,88, όσο δηλαδή περίπου και το σκορ που πήρε από τον αγώνα με τη Μάλαγα (18 Index Rating + 10% bonus νίκης). O Γερμανός δείχνει ξεκάθαρα λοιπόν να έχει βρει ρυθμό και παρόλο που δεν εκτελεί πάντα πολύ, μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του ρόστερ σας, ειδικά από τη στιγμή που παραμένει υποτιμημένος κι έτσι αναμένεται να ανεβάσει εκ νέου θεαματικά την αξία του.

Jamel McLean (Ολυμπιακός) - 1,29
Έδωσε τα διαπιστευτήριά του και στον αγώνα με την Ρεάλ, όπου σημείωσε το δεύτερο μεγαλύτερο του 20 Index Rating στα τρία τελευταία, αλλά και συνολικά, ματς. Η απουσία του Milutinov από την αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ και ο βαθμός υποτίμησης του Αμερικανού (17,05 Last4) τον καθιστούν μια άκρως ελκυστική περίπτωση για τη 12η αγωνιστική, ίσως περισσότερο μάλιστα για τη θέση ενός forward, μιας και είναι διπλοθεσίτης (PF/C).

Chris Singleton (Παναθηναϊκός) - 1,06

Artsiom Parakhouski (Μακάμπι) - 0,54
Δείγματα του παλιού καλού του εαυτού έχει δώσει ο Λευκορώσος γίγαντας στα δύο τελευταία παιχνίδια της Μακάμπι, όπου έχει σημειώσει και τα μοναδικά διψήφια Index Ratings του μέσα στη σεζόν. Προφανώς, ο Parakhouski παίζει έτη φωτός μακριά από τα πραγματικά του στάνταρ και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να τα θυμηθεί πραγματικά κάποια στιγμή φέτος. Καλό είναι ωστόσο να τον έχετε υπόψη σας, εφόσον τα ενθαρρυντικά δείγματα συνεχιστούν.  '; ?>