Οι back to back αγωνιστικές της εβδομάδας αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας στο Fantasy Challenge.
Αρκετά ...ζόρικη αποδείχθηκε η 18η αγωνιστική στο Fantasy Challenge, με τα μεγάλα σκορ να σπανίζουν και μόλις δύο νέες παρουσίες να εισάγονται στις
TOP επιδόσεις της χρονιάς κι έτσι τα σκορ των ομάδων κυμάνθηκαν σε ...χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ο MVP De Colo και o Mike James ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ενώ ακόμα και παίκτες όπως ο Langford έμειναν πολύ χαμηλά, τη στιγμή που δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν season-low (Καλάθης, Brown, Tomic).
Η νέα εβδομάδα πάντως υπόσχεται ακόμη περισσότερες συγκινήσεις καθώς περιλαμβάνει τις γνώριμες πλέον back to back αγωνιστικές. Συνεχόμενη δράση για τέσσερις μέρες, από Τρίτη μέχρι Παρασκευή και μεταξύ των δύο αγωνιστικών, βράδυ Τετάρτης δηλαδή μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης θα πρέπει να έχετε αφομοιώσει τα δεδομένα της 19ης αγωνιστικής που ακολουθεί και να τα ενσωματώσετε στο πλάνο σας ενόψει της 20ης.
Αυτό βέβαια είναι το ...λιγότερο, αφού εκτός των άλλων, θα πρέπει να είστε σε φαντασιακή εγρήγορση! Το απαιτούν, ούτως ή άλλως, οι συνθήκες, όμως η αλήθεια είναι ότι ...ήδη έχουν δει πολλά τα μάτια μας, με παίκτες που μένουν εκτός αποστολής, οπότε τώρα χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή στους σταυρούς που θα εμφανίζει το παιχνίδι. Αυτό βέβαια είναι έως ένα σημείο και λογικό, αφού η κούραση συσσωρεύεται κι έτσι οι προπονητές αναμένεται να διαλέγουν όλο και περισσότερο τα παιχνίδια που θα αγωνιστούν κάποιοι παίκτες τους. Ευτυχώς, το βαθμολογικό κίνητρο είναι ακόμα υψηλό για τις περισσότερες ομάδες κι έτσι τα φαινόμενα αυτά θα είναι μάλλον περιορισμένα. Σε κάθε περίπτωση, μέσω της
σελίδας μας στο facebook, θα έχετε τη δυνατότητα να μαθαίνετε ό,τι νεότερο προκύπτει.
Στα πιο αγωνιστικά και τακτικά θέματα, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και θα πρέπει να τα ερμηνεύετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάθε επιλογή μετράει όλο και περισσότερο, αφού πλέον ο ανταγωνισμός είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο κι έτσι ακόμα κι ένα λάθος μπορεί να κοστίσει σημαντικά και να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τις σωστές, συνετές επιλογές, που μπορούν να σας ωφελήσουν σημαντικά, ώστε να διατηρήσετε τη σταθερή, ανοδική σας πορεία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και αυτό το διάστημα είναι που εν πολλοίς θα καθορίσει ολόκληρη τη χρονιά για την ομάδα σας.
Αυτό συμβαίνει βέβαια γιατί οι αλλαγές λειτουργούν ...αλυσιδωτά. Μια καλή ή μια κακή κίνηση μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το πλάνο σας, λόγω του περιορισμού των τριών αλλαγών. Έτσι, το κατά πόσο μια κίνησή σας αποδειχθεί σωστή είναι κάτι το σχετικό, αφού πολλές επιλογές σας είναι πιθανό να σας συνοδεύουν για περισσότερες από μία αγωνιστικές και να κρίνονται σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα. Ένα τέτοιο ...αλλοπρόσαλλο παράδειγμα είναι ο Ante Zizic της Νταρουσάφακα με τα ...κυκλοθυμικά ράνκινγκ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (Καλάθης, James το αποτέλεσμα ...βγάζει μάτι!). Οι κινήσεις που κάνετε λοιπόν σας ακολουθούν πολλές φορές για μεγαλύτερο διάστημα και αυτό δεν μπορείτε πάντα να το ελέγξετε. Αυτό φυσικά οφείλεται στον "χρυσό" περιορισμό των τριών αλλαγών, που είναι και αυτός που κάνει το παιχνίδι τόσο συναρπαστικό.
Παρεμπιπτόντως βέβαια, οι ανάγκες της φετινής χρονιάς ίσως φέρουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις, ειδικά όπως εξελίσσεται η σεζόν. Εμείς το προτείναμε και πλέον υπάρχουν σκέψεις και για μια 4η διαθέσιμη αλλαγή, τουλάχιστον ανάμεσα στις back to back αγωνιστικές. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο, το ζήτημα όμως είναι υπό επεξεργασία...
Point Guards
Milos Teodosic (CSKA) - 77
Δυστυχώς, η διαχείριση του Σέρβου άσσου για λόγους ...συντήρησης, τον θέτει ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό εκτός παιχνιδιού, αφού στην καλύτερη περίπτωση (εφόσον δηλαδή υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση) θα πρέπει να διαθέτετε μια από τις τρεις πολύτιμες αλλαγές σας για την αντικατάσταση ή την αγορά του. Αν μπορείτε να το ενσωματώσετε αυτό στο πλάνο σας, έχοντας ένα άρτια χτισμένο ρόστερ, καλώς. Διαφορετικά, θα πρέπει να ...περιμένετε για την πραγματική επιστροφή του Teodosic στην αγωνιστική δράση.
Sergio Llull (Real) - 73
Η μετριότητα συνεχίστηκε για τον Ισπανό και στο Κάουνας, όπου σκόραρε 8 πόντους με 2/9 σουτ, πολλά εκ των οποίων από το σπίτι του, ως ...προπόνηση για το ΝΒΑ. Οι 8 ασσίστ που μοίρασε βέβαια διατήρησαν σε αξιοπρεπή επίπεδα το Index Rating του, όμως παρά τις κάθε άλλο παρά εντυπωσιακές, πρόσφατες εμφανίσεις του, παραμένει ...πολύ ψηλά στο παιχνίδι, λόγω των πιο προβληματικών περιπτώσεων των (μέχρι πρότινος; ) κορυφαίων point guards που ακούν στα ονόματα Teodosic και Calathes.
Nick Calathes (Panathinaikos) - 67,8
Η φαντασιακή απόδοση του γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι επιεικώς τραγική στα τρία τελευταία παιχνίδια και πλέον έχει χάσει κάθε ίχνος ενδιαφέροντος για το παιχνίδι. Αργά ή γρήγορα θα ανακάμψει, ανακτώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφέρεια της ελληνικής ομάδας, μέχρι τότε όμως η περίπτωση του Καλάθη είναι προς αποφυγή.
Bradley Wanamaker (Darussafaka) - 64,8
Τρίτο σερί ράνκινγκ μεγαλύτερο του 20 για τον εξαιρετικό Αμερικανό, αυτή τη φορά απέναντι στην Ούνιξ και μάλιστα με το ίδιο σκορ του αγώνα του πρώτου γύρου (21). Ο Wanamaker έχει χτίσει ένα εξαιρετικό φαντασιακό μομέντουμ στα τελευταία παιχνίδια, όμως πριν προχωρήσετε στην απόκτησή του θα πρέπει να συνυπολογίσετε το γεγονός ότι εκτός έδρας παρουσιάζει σαφώς πιο ...θνητή εικόνα, ενώ απέναντι στην Εφές στον πρώτο γύρο είχε μείνει στο 11 Index Rating. Αυτή τη στιγμή βέβαια η ομάδα του Περάσοβιτς δεν δείχνει αποτρεπτικός παράγοντας για τον γκαρντ της Νταρουσάφακα.
Shane Larkin (Baskonia) - 64,5
Τα βρήκε (αναμενόμενα) σκούρα στο ΣΕΦ απέναντι στην σφιχτή άμυνα του Ολυμπιακού, τελειώνοντας τον αγώνα με 3/13 σουτ, 2 ασσίστ και 7 Index Rating. Τα πιο πρόσφατα σκορ του Αμερικανού μπορεί να μην ενθουσιάζουν ιδιαίτερα, όμως ίσως αυτή είναι μια καλή στιγμή να αποκτήσετε σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα τιμή τον Larkin, ενόψει και του ντέρμπι (πλέον) με τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας, απέναντι στον οποίο είχε σημειώσει μια πληθωρική εμφάνιση στον πρώτο γύρο.
Mike James (Panathinaikos) - 54,1
Ο Αμερικανός γκαρντ τρέχει ένα άκρως εντυπωσιακό σερί υψηλών σκορ, έχοντας δώσει το μεγαλύτερο αθροιστικό Index Rating στα τρία τελευταία παιχνίδια στη διοργάνωση (81). Αυτές οι επιδόσεις είναι μεν ...αναπάντεχες για τον James, όσο όμως βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και έχει, καλώς ή κακώς, το ελεύθερο από τον Πασκουάλ, γίνεται όλο και περισσότερο "must" για το παιχνίδι, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που παραμένει υποτιμημένος.
Luka Doncic (Real) - 54
Παρότι ξεκίνησε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά με την Ζαλγκίρις, εντούτοις έμεινε στο μάλλον φτωχό (πλέον) 12 Index Rating, λόγω της αστοχίας του στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο Σλοβένος πάντως σημείωσε άλλη μια πληθωρική παρουσία (5 ρημπάουντ, 4 ασσίστ, 4 κερδισμένα φάουλ) και δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο σε ...εκτός έδρας συνθήκες, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε αδυναμία. Ανησυχητικό σημείο πάντως ο τραυματισμός του στην ACB, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Βαλένθια.
Petteri Koponen (Barcelona) - 36,2
Η είδηση πλέον για τον Φινλανδό θα είναι να ...χάσει τρίποντο, ή για να ακριβολογούμε, να βρεθεί κάτω από το 50% έξω από τα 6,75μ. Με 6/8 στο τελευταίο ματς με την Εφές, ο Koponen πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας και τη συνεισφορά 4 ασσίστ και 3 κλεψιμάτων ώστε να φτάσει στο 21 Index Rating. Ο τραυματισμός του Oleson αναμένεται να δώσει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στον γκαρντ των Καταλανών, οι οποίοι πάντως έχουν δύσκολη αποστολή μέσα στο ΟΑΚΑ αυτή την αγωνιστική.
Bruno Fitipaldo (Galatasaray) - 24,2
Έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην ομάδα, δείχνοντας και στο παιχνίδι με την Μιλάνο ικανός τόσο να σκοράρει (17 πόντοι με 4/5 τρίποντα), όσο και να μοιράσει παιχνίδι (4 ασσίστ). Τελικό ράνκινγκ 15 για τον Ουρουγουανό, που αναδεικνύεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση φθηνού point guard, ειδικά από τη στιγμή που με ένα 4 Index Rating κόντρα στην Μακάμπι θα κερδίσει το 15% της αξίας του.
Shooting Guards & Small Forwards
Keith Langford (Unics) - 103,4
Πρώτο μονοψήφιο ράνκινγκ (5) και η χειρότερη φετινή εμφάνιση για τον Αμερικανό μέσα στην Νταρουσάφακα, όπου σημείωσε μεν 16 πόντους, αλλά με άθλια ποσοστά (1/8 δίποντα και 3/10 τρίποντα, 5/9), κάτι βέβαια που οφείλεται και στην ανοχή στην σκληρή άμυνα των γηπεδούχων πάνω του. Αυτή την αγωνιστική, η Ούνιξ υποδέχεται την Φενερμπαχτσέ, ομάδα που είχε κερδίσει στην Κωνσταντινούπολη με τον Langford να κάνει ...όργια με 28 πόντους, 10 ρημπάουντ, 10 κερδισμένα φάουλ και 36 Index Rating.
Nando De Colo (CSKA) - 96,3
Αξιοποίησε στο έπακρο την απουσία του Teodosic, αλλά και τη δεύτερη συνεχόμενη αναιμική παρουσία της Μπάμπεργκ στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση με 35 Index Rating. Ο Γάλλος γκαρντ ανέβασε έτσι κατά 10,4 κρέντιτς την τιμή του, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και πλέον παίζει στα ...γνωστά του στάνταρ τιμών. Σε μια εβδομάδα των δύο αγωνιστικών βέβαια, πάντα θα πρέπει να είστε stand-by για κάποια ξαφνική απουσία παίκτη της ΤΣΣΚΑ.
Andrew Goudelock (Maccabi) - 63,4
Επέστρεψε στα μεγάλα σκορ (όχι όμως και ...εμφανίσεις, αφού ήταν λίγο πολύ μοιραίος για την Μακάμπι με τον Ερυθρό Αστέρα) μετά από τρία συνεχόμενα 10άρια, διευρύνοντας παράλληλα το σερί των διψήφιων σκορ του σε έξι. Αυτή την αγωνιστική η Μακάμπι παίζει μέσα στην Γαλατασαράι, ομάδα απέναντι στην οποία, παραδόξως, ο Goudelock είχε μείνει στα ρηχά στο ματς του πρώτου γύρου με 8 Index Rating.
Bogdan Bogdanovic (Fenerbahce) - 53,5
Μαζί με το μπόνους της νίκης, έδωσε σκορ αντίστοιχο της τιμής του κι έτσι παραμένει σε εξαιρετικά προσιτή τιμή για το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος δεν φάνηκε 100% έτοιμος στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν όμως και οι συνθήκες του αγώνα τέτοιες που δεν χρειάστηκε να ...φορτσάρει ιδιαίτερα. Αργά ή γρήγορα θα τον εξετάσετε σοβαρά για την ομάδα σας, οπότε όσο πιο φθηνά τον αποκτήσετε τόσο το καλύτερο.
Krunoslav Simon (Milano) - 50,8
Έχει σημειώσει δύο συνεχόμενα σκορ μεγαλύτερα του 20, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς οι δύο αμέσως προηγούμενες επιδόσεις του ήταν ...οριακά θετικές! Δυστυχώς, ο ποιοτικός Κροάτης έχει "πνιγεί" στη φετινή αλλοπρόσαλλη Μιλάνο και δεν είναι πάντα σε θέση να αποτυπώσει στατιστικώς την ποιότητά του, ειδικά σε μια διοργάνωση όπως η Euroleague.
Adam Hanga (Baskonia) - 51,1
Αρχίζει και σταθεροποιεί όλο και περισσότερο την απόδοσή του, όμως το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι θετικές του εμφανίσεις πραγματοποιούνται τη στιγμή που κάποιοι από τους συμπαίκτες του δείχνουν να δυσκολεύονται περισσότερο να διατηρηθούν στα νούμερά τους, τώρα που τα παιχνίδια αρχίζουν να αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Έχει ακόμα δρόμο πάντως για να θεωρηθεί must στη θέση του.
Sinan Guler (Galatasaray) - 49,4
Είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της Γαλατασαράι όλο το τελευταίο διάστημα, έχοντας σημειώσει έξι διψήφια ράνκινγκ στα επτά τελευταία ματς. Η τιμή του αυτή τη στιγμή βέβαια δεν αποτελεί κάποια ευκαιρία, ωστόσο απέναντι στην Μακάμπι έχει αυξημένες πιθανότητες να συνεχίσει σε διψήφια επίπεδα, παρόλο που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, εκτός έδρας είχε μόλις 4 Index Rating με 15 πόντους!
Blake Schilb (Galatasaray) - 41,6
Τελικά η Μιλάνο είναι τόσο αδύναμη ομάδα που επέτρεψε μέχρι και στον Αμερικανό της Γαλατά να σημειώσει αξιόλογη επίδοση (την καλύτερή του φέτος), σε εκτός έδρας παιχνίδι, με 17 Index Rating. Μετά από αυτό το επιτυχημένο τεστ, ο Schilb θα μπορούσε να παραμείνει στο ρόστερ σας και ενόψει Μακάμπι εντός έδρας, μέχρι κάποια στιγμή, τελικά, να τον αποχωριστείτε, για κάποιον, όχι απαραίτητα καλύτερο, αλλά πιο αξιόπιστο παίκτη.
Luigi Datome (Fenerbahce) - 32,4
Πλέον έχει βρει ρυθμό και αποτελεί και πάλι μέρος ...του παιχνιδιού! Ο Ιταλός είναι σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση φθηνού περιφερειακού που μπορείτε να αποκτήσετε κι εφόσον συνεχίσει έτσι αναμένεται να βρεθεί σχετικά εύκολα σε τιμή στα 40 κρέντιτς, με βασικό του όπλο το σκοράρισμα.
Chase Budinger (Baskonia) - 20,6
Συνέχισε στο ιδιαίτερα θετικό του μομέντουμ και μέσα στο ΣΕΦ, σημειώνοντας 11 Index Rating, χάνοντας σκορ μόνο από τα δίποντα (4/8). Ο Budinger αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση που μπορείτε να αξιοποιήσετε, ενώ παραμένει υποτιμημένος και με 5 ράνκινγκ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα θα ανεβάσει εκ νέου κατά 15% την αξία του.
Power Forwards & Centers
Nicolo Melli (Bamberg) - 81,5
Ανέκαμψε, όπως λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο, άμεσα μετά το 5 ράνκινγκ του Καζάν, με το 20άρι του μέσα στην Μόσχα, σκορ το οποίο είχε ήδη από το ημίχρονο του παιχνιδιού. Η διαφαινόμενη άνετη επικράτηση των Ρώσων όμως, οδήγησε τον Τρινκιέρι να τον ξεκουράσει κι έτσι ο Ιταλός έχασε την ευκαιρία για ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ, το οποίο φαινόταν να "έχει". Εν πάσει περιπτώσει, ο Melli παραμένει κορυφαία επιλογή της θέσης και ολόκληρου του παιχνιδιού και αυτή την αγωνιστική υποδέχεται τη γεμάτη frontline της Ρεάλ.
Derrick Brown (Efes) - 73,9
Πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο Παλάου Μπλαουγκράνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας το μοναδικό αρνητικό του Index Rating φέτος, με -2. Η νίκη κόντρα στην Νταρουσάφακα είναι μονόδρομος για την Εφές και η αλήθεια είναι πως ο Brown έχει παρουσιαστεί ιδιαίτερα σταθερός φέτος, ώστε να μην ορθοποδήσει άμεσα στο Fantasy. Παρεμπιπτόντως, το προηγούμενο αρνητικό του ράνκινγκ ήταν με αντίπαλο την Νταρουσάφακα, στο περσινό TOP 16.
Ognjen Kuzmic (Crvena Zvezda) - 67,4
Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα εύστοχος μέσα στην Μακάμπι (8 πόντοι με 2/6 δίποντα), ωστόσο ο Σέρβος σέντερ είχε άλλη μια μεστή παρουσία, με 9 ρημπάουντ (τα 5 επιθετικά), 4 κερδισμένα φάουλ και 17 Index Rating, ενώ ήταν αυτός που ουσιαστικά κλείδωσε για μία ακόμα φορά την υπερπολύτιμη νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα. Επόμενος αντίπαλος για τον Kuzmic η Μπασκόνια εκτός έδρας, ομάδα που τον είχε δυσκολέψει ιδιαιτέρως στον πρώτο γύρο μένοντας μόλις στο 3 ράνκινγκ.
Art Parakhouski (Unics) - 62,8
5/5 στα σκορ μεγαλύτερα του 20 για τον σέντερ της Ούνιξ απέναντι σε τούρκικες ομάδες, με το 22 που σημείωσε μέσα στην έδρα της Νταρουσάφακα. Ο Parakhouski αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο απο 20 λεπτά και στο διάστημα αυτό είχε 13 πόντους με 8 (4+4) ρημπάουντ. Επόμενος αντίπαλος η ...επίσης τούρκικη, Φενερμπαχτσέ, απέναντι στην οποία ο Λευκορώσος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση (μαζί με τον αγώνα στην Εφές) με 34 Index Rating στο ματς του πρώτου γύρου. Αν ο Udoh παραμείνει εκτός για τους φιλοξενούμενους, οι μετοχές του Parakhouski ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο.
Gustavo Ayon (Real) - 56,5
Εξαιρετικά ...αποδοτικός για μία ακόμα φορά ο Ayon, καθώς με μόλις τέσσερις προσπάθειες εντός παιδιάς (και απόλυτη ευστοχία) σε 17:53 μέσα στην Ζαλγκίρις, σημείωσε Index Rating 22, έχοντας συνδρομή από όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ο Μεξικανός είναι ξεκάθαρα σε πολύ καλό φεγγάρι και πλέον τραβάει όλο και περισσότερα βλέμματα πάνω του. Για να μπει στους κορυφαίους όμως, χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής.
Georgios Printezis (Olympiacos) - 54,8
Θετική παρουσία με 15 Index Rating σε λιγότερο απο 20 λεπτά για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του επί της Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Ο Πρίντεζης βρίσκεται σε εξαιρετική τιμή βάσει φαντασιακών ικανοτήτων και σίγουρα αξίζει της προσοχής σας. Το επόμενο ματς στο Μιλάνο βέβαια είναι κατά κάποιο τρόπο ...δίκοπο μαχαίρι, αφού η ευάλωτη ιταλική άμυνα ευνοεί μεγάλα σκορ, ωστόσο μια πιθανώς νέα εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού, ίσως επιτρέψει στον Πρίντεζη να πάρει τις απαραίτητες ανάσες για τη μεθεπόμενη αγωνιστική.
Jan Vesely (Fenerbahce) - 53,4
Εκμεταλλεύτηκε κι αυτός εν μέρει το κενό του Udoh, σημειώνοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο 19 Index Rating απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Duverioglu μάλιστα να παρουσιάζεται ...ανέλπιστα καλός κι έτσι να επιτρέπει στον Ομπράνοβιτς να αφήσει για αρκετή ώρα εκτός παρκέ τον Τσέχο. Εφόσον ο Udoh παραμείνει εκτός, τότε είναι λογικό οι μετοχές του Vesely να ανεβαίνουν σημαντικά, ενόψει Ούνιξ.
Victor Rudd (Maccabi) - 47,5
Οι γεμάτες εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Αμερικανό που ήταν θετικός και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 15 Index Rating, διευρύνοντας έτσι το σερί των ...διψήφιων εμφανίσεών του στις έξι. Ο αγώνας μέσα στην Γαλατασαράι δεν φαίνεται να κρύβει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για τον Rudd, ο οποίος έτσι εξακολουθεί να θεωρείται από τις πιο hot περιπτώσεις στη θέση.
Ante Zizic (Darussafaka) - 46
Αυτή την φορά ο Μπλατ τον εμπιστεύθηκε και παρά το γεγονός ότι είχε αρνητική φαντασιακή παρουσία μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Νταρουσάφακα, εντούτοις παρέμεινε στο παρκέ (33:23, σε αντίθεση με τα 10:50 του προηγούμενου αγώνα) και κατάφερε να φτάσει στο 17 Index Rating, με το οποίο ανέβασε κατά 15% την τιμή του. Σίγουρα επιλογή με ενδιαφέρον, αλλά και με υψηλό ρίσκο, για την ώρα.
Ioannis Bourousis (Panathinaikos) - 40,1
Ο διεθνής σέντερ αποτελεί μια από τις
απογοητεύσεις της σεζόν στο Fantasy μέχρι τώρα, ωστόσο ο τραυματισμός του Singleton και η πιθανή απουσία του (ή έστω ανετοιμότητά του) στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα δίνει πολλούς πόντους στον Μπουρούση, ο οποίος εφόσον βρεθεί για μεγάλο χρόνο στο παρκέ, θα καταφέρει να σημειώσει μια αρκετά αξιόλογη επίδοση. Το θέμα βέβαια είναι κατά πόσο θα μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ σας και στη συνέχεια, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να τον αλλάξετε και πάλι μετά.
Vitor Faverani (Barcelona) - 35,7
Έκανε πάταγο με το καλημέρα, γεμίζοντας το κενό στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα και πιάνοντας ...απροετοίμαστη την Εφές απέναντι στην οποία είχε 18 πόντους, 8 ρημπάουντ και 23 Index Rating. Τα γρήγορα φάουλ του Tomic τον βοήθησαν να πάρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής (26:45) κι αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί και στο ΟΑΚΑ, αλλά ακόμα και σε ένα 15λεπτο έδειξε ικανός να προσφέρει πολλά στο παρκέ όπως και ...κρέντιτς σε όσους τον εμπιστεθούν, αφού με σκορ -4,8 παίρνει το 15%!
Patrick Young (Olympiacos) - 19,3
Ο σέντερ του Ολυμπιακού δείχνει να πατάει όλο και καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια και πλέον αρχίζει να ...καθιερώνεται στα διψήφια σκορ. Μπορεί η περίπτωσή του να μην ενθουσιάζει λόγω ...τιμής (η οποία τον κάνει να δείχνει ως μεγάλη τρύπα στο ρόστερ), ωστόσο ο Young ίσως θα πρέπει να αρχίσει να εξετάζεται πιο σοβαρά ακόμα και για τις ομάδες που βρίσκονται πολύ υψηλά στη βαθμολογία, προσφέροντας σε σταθερή βάση περισσότερα απ' όσα ...απαιτεί η τιμή του.
Ahmet Duverioglu (Fenerbahce) - 17,5
Προέκυψε από το πουθενά, αναπληρώνοντας επάξια το κενό του τραυματία Udoh στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φενέρ τον πήρε από την Εφές πέρυσι, όμως όσο ενθαρρυντική κι αν ήταν η τελευταία του εμφάνιση (όπως και στην Τουρκία εξάλλου, με double double), όπως επίσης και ο βαθμός υποτίμησής του, ο Duverioglu εξαρτάται από τη συμμετοχή του Udoh με την Ούνιξ.
Pavel Antipov (Unics) - 8,9
Ο ...Αντίπαρος της Ούνιξ είναι ...στα χάι του τελευταία και μέσα στην Νταρουσάφακα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 15 Index Rating (13 πόντοι, 5/6 σουτ, 3 ρημπαόυντ, 2 τάπες) σε 21:39 συμμετοχής. Ο Πασούτιν τον έχει εντάξει κανονικά στο rotation της ομάδας κι έτσι ο Ρώσος φόργουορντ έχει την ευκαιρία να σημειώνει σκορ ...εκθετικά μεγαλύτερα απ' ότι αντιστοιχεί στην τιμή του.