We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Άρχισαν τα όργανα
Οι συνήθεις ύποπτοι του Fantasy άρχισαν ήδη να δείχνουν τη δυναμική τους στο παιχνίδι.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 10/10/2023 23:03
Ο αρχικός τίτλος και η περιγραφή ήταν διαφορετικά, όμως έχοντας αποφασίσει να μπει ο μεγάλος Keenan Evans στη βασική φωτογραφία του άρθρου, μετά την εντυπωσιακή του παράσταση μέσα στην Μπολόνια, τόσους μήνες μακριά από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού, δεν ήθελα να ...αμαυρώσω την εικόνα του. Έτσι τόσο ο τίτλος, όσο και η περιγραφή του άρθρου έχουν διττή ερμηνεία, με την πρώτη να αναφέρεται στους πραγματικούς αστέρες της διοργάνωσης και του παιχνιδιού, αυτούς που ξεχώρισαν ήδη στα παρκέ και μας κάνουν να λατρεύουμε αυτό το υπέροχο μπάσκετ που βλέπουμε στη διοργάνωση της Euroleague. O Evans είναι μονάχα ένας από όλους αυτούς, πολλοί εκ των οποίων αναφέρονται παρακάτω, θεωρούμε ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος το αξίζει λίγο παραπάνω, εξαιτίας όλης της ταλαιπωρίας που πέρασε από την περσινή σεζόν.

Η δεύτερη σημασία έχει να κάνει με το ίδιο το παιχνίδι και όσους το διευθύνουν, οι οποίοι πλέον μοιάζουν περισσότερο με κάποιο parody account, παρά με κάποιους που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ποιότητα του προϊόντος τους. Η αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Μιλάνο και Μακάμπι, δημιουργεί τη γνωστή πια ειδική κατάσταση των DNP παικτών από το συγκεκριμένο ματς. Ο κανονισμός είναι σαφής και λέει ότι οι παίκτες αυτοί θα αποδώσουν το μέσο όρο τους σαν σκορ στο παιχνίδι. Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν, την περσινή αλλά και την προπέρσινη χρονιά. Το πόσο σωστό ή δίκαιο είναι, στην καρδιά της σεζόν, είναι κάτι που χρήζει συζήτησης και μπορούν να είναι σεβαστά και λογικά τα επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές.

Στην έναρξη του παιχνιδιού όμως, με μόλις ένα ματς στο ιστορικό των παικτών, είναι εύλογο να δημιουργούνται ανισορροπίες. Πρώτη και καλύτερη η περίπτωση του Mirotic, του παίκτη με το υψηλότερο ράνκινγκ στην πρεμιέρα (38). Ο φόργουορντ της Μιλάνο θα αποδώσει αυτό το σκορ στο T1 σε όσες ομάδες τον διαθέτουν στο ρόστερ τους. Ως η πλέον προφανής επιλογή αρχηγού, ο Mirotic θα χαρίσει άκοπα 76 πόντους στις ομάδες που θα τον επιλέξουν, εξαφανίζοντας το feature της αρχηγίας που φέρνει το ίδιο το παιχνίδι.

Πέραν του Mirotic βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με ...υπερφυσικό μέσο όρο, που δεν μπορούν να μπουν σε σύγκριση με τους παίκτες που θα πατήσουν παρκέ και θα αγωνιστούν. Η λογική των μέσων όρων στο σενάριο του DNP είναι, έως ένα βαθμό τουλάχιστον, σεβαστή, σε ένα σημείο μέσα στη χρονιά, όπου ο παίκτης και η αξία του συμβαδίζουν λίγο πολύ με το μέσο όρο που έχει στο σημείο εκείνο. Εκεί, μπορεί να πει κανείς ότι έχει μια φαντασιακή λογική, μια δόση στρατηγικής η επιλογή και το δίλημμα ανάμεσα σε έναν DNP παίκτη που θα δώσει το μέσο όρο του, αυτόν που αντιστοιχεί λίγο πολύ στην πραγματική του αξία (με όποια σχετική υποτίμηση μπορεί να κρύβει) και σε έναν που θα αγωνιστεί κανονικά, άρα μπορεί να τα πάει καλύτερα, μπορεί να τα πάει και χειρότερα.

Σ' αυτό το σημείο της σεζόν όμως, κάτι τέτοιο επ' ουδενί δεν ισχύει. Προφανώς οι 38 φαντασιακοί πόντοι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό μέσο όρο που θα έχει ο Mirotic και κανένας Mirotic μέσα στην σεζόν, ούτε οι πόντοι του Brown ή του Nebo, ή του Voigtmann αντίστοιχα. Η ανισορροπία και η αδικία που προκύπτει σε σχέση με τους ενεργούς παίκτες είναι τεράστια και ουσιαστικά το ίδιο το Fantasy δεν σου αφήνει περιθώριο να ...παίξεις το παιχνίδι του. Είσαι εξαναγκασμένος να επιλέξεις τους DNP παίκτες που τυχαίνει, γιατί για τύχη πρόκειται προφανώς, όταν μιλάμε για ιστορικό ενός μόνο αγώνα, να υπερτερούν σε κάθε περίπτωση των ενεργών παικτών. Καλοί είναι οι κανονισμοί, αλλά πλέον καταστρατηγείται οποιαδήποτε φαντασιακή λογική κι εδώ το παιχνίδι θα έπρεπε να γίνει πιο ευέλικτο και να διαχειριστεί διαφορετικά αυτή την κατάσταση. Είτε να μην δώσει καθόλου σκορ από τους παίκτες αυτούς και να επιτρέψει περισσότερες αλλαγές σε όσους μάνατζερ τους είχαν ήδη στην ομάδα τους (+1 αλλαγή για τον καθέναν), είτε να δώσει κάποιο άλλο, πιο αντιπροσωπευτικό σκορ, στη χειρότερη. Τί θα γινόταν μάλιστα αν αναβάλλονταν αντίστοιχα αγώνες κι από την 3η αγωνιστική ή την 4η κοκ; Ο Mirotic και ο κάθε Mirotic θα συνέχιζε να δίνει 76 πόντους (ή έστω, ο Brown, 55), κάθε αγωνιστική;

Η παρωδία συνεχίζεται λοιπόν και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, ειδικά μετά από πρεμιέρα του παιχνιδιού. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το ίδιο το Fantasy διαφήμισε τη νέα βελτιωμένη και πιο δυναμική φόρμουλα υπολογισμού των τιμών των παικτών, που δημιούργησε μεγάλες ανισορροπίες μετά την 1η αγωνιστική, με την οικονομική άνοδο των παικτών να είναι ...ανεξέλεγκτη, σε σχέση με την οικονομική πτώση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να επιστρέψει κακήν κακώς στην πρώιμη φόρμουλα, αυτήν της πρώτης σεζόν, ή έστω σε μια πολύ πιο νορμάλ παραλλαγή της, ήδη από τη 2η αγωνιστική κι έτσι να λειτουργήσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις ομάδες που ξεκίνησαν καλά ή ξεκίνησαν άσχημα τη σεζόν.

Πλέον βέβαια δεν μιλάμε τόσο για αδικία μεταξύ των ομάδων (αν και αυτό είναι επίσης υπό συζήτηση, ανάλογα με το ποιους παίκτες είχαν ήδη στο ρόστερ τους), αλλά για κατάργηση της φαντασιακής λογικής, για άλλη μια φορά, από το ίδιο το παιχνίδι. Κάπως έτσι είναι λογικό να οξύνεται η απογοήτευση ανάμεσα στους γνήσιους φίλους του Fantasy.

Επί του πρακτέου, είναι προφανές ότι παίκτες όπως ο Mirotic και οι υπόλοιποι από Μιλάνο και Μακάμπι με υψηλούς μέσους όρους θα σας ωφελήσουν άμεσα στο βαθμολογικό σκέλος, αφού θα σας προσφέρουν σίγουρους πόντους. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Κάτας στη θέση του προπονητή, σε μια μάλιστα αρκετά δύσκολη κι απρόβλεπτη αγωνιστική.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν και οι ευκαιρίες από τους ...ενεργούς παίκτες. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες πολύ προφανείς περιπτώσεις που καλό θα είναι να ζυγίσετε ακόμα και σε σχέση με τα σίγουρα μεγάλα σκορ των DNP παικτών. Σίγουρα, εδώ εμπεριέχεται, όπως πάντα, το στοιχείο του ρίσκου, από την άλλη όμως, τέτοιοι παίκτες μπορούν να σας ωφελήσουν και οικονομικά, δίνοντάς σας πολύτιμα κρέντιτς, σε αντίθεση με τους DNP παίκτες. Την ακριβή τακτική που θα ακολουθήσετε θα την κρίνουν και τα οικονομικά σας, όπως και η τρέχουσα διαμόρφωση του ρόστερ σας, εξάλλου μην ξεχνάτε ότι έχετε διαθέσιμες 3+1 αλλαγές, επομένως δεν μπορείτε να τους αγοράσετε όλους, θα πρέπει να επιλέξετε. Η αλήθεια είναι ότι must περιπτώσεις έχουν και οι δύο κατηγορίες, επομένως θα πρέπει να τις συνδυάσετε, αφού εκεί σας οδηγεί το παιχνίδι.


GuardsMike James (Μονακό) - 15,2
Μια αγωνιστική χρειάστηκε μόνο ο ηγέτης της Μονακό για να ξεπεράσει σε φαντασιακή τιμή το συμπαίκτη του, Kemba Walker, κερδίζοντας μισό κρέντιτ μετά την παράσταση που έδωσε στην Βαλένθια, παρότι αυτή δεν συνοδεύθηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο φετινό του ντεμπούτο, ο James έφτασε στο 29 Index Rating σκοράροντας 21 πόντους, ενώ σημείωσε μια πολύ πληθωρική στατιστική με 7 ρημπάουντ, 7 τελικές πάσες, 3 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ σε 33,5 λεπτά συμμετοχής. Χωρίς Loyd και Walker, ο Αμερικανός αποτελεί αναμφίβολα τον go-to-guy των Μονεγάσκων κι αν δεν υπήρχαν άλλες, πιο υποτιμημένες περιπτώσεις, ή πιο σίγουρα σκορ αυτή την αγωνιστική, σίγουρα θα τον εξετάζατε αρκετά σοβαρά για την ομάδα σας, ενόψει την εντός έδρας αναμέτρησης με την Βίρτους που ακολουθεί.


Shane Larkin (Εφές) - 14,9
Ο παλιός είναι αλλιώς κι αυτό φάνηκε στην εκτός έδρας ήττα της Εφές από την Μπαρτσελόνα, με τον Larkin να έχει 26 μονάδες Index Rating, χάρη στους 16 πόντους (6/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/1 βολές) και τις 12 ασσίστ σε 32,5 λεπτά. Ο Αμερικανός ήταν ο απόλυτος μαέστρος της ομάδας του και θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να επανέρθει στα κορυφαία φαντασιακά επίπεδα ελλείψει του Micic. Μάλλον δεν είναι αυτό βέβαια το πιο κατάλληλο σημείο για να το τεστάρετε, αφού όπως είπαμε και για τον James, υπάρχουν συνολικά πιο ελκυστικές περιπτώσεις στην αγορά για την πολύ συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με την Εφές εξάλλου ακόμα να ψάχνεται και να υποδέχεται αυτή την αγωνιστική την - κουρασμένη, λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων, λογικά - Ρεάλ.


Shabazz Napier (Ερυθρός Αστέρας) - 13,6
Καμιά αντίσταση δεν προέβαλε η Βιλερμπάν στον Ερυθρό Αστέρα και στον Napier στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, με τον Αμερικανό να προλαβαίνει να σκοράρει 21 πόντους (2/3 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2/2 βολές) και να σημειώσει 20 ράνκινγκ σε 20:40 συμμετοχής. Το παιχνίδι αυτό δεν αποτελεί και το πιο σοβαρό κριτήριο για να καθοριστεί το μέλλον του παίκτη των Σέρβων στο Fantasy (με τον Dos Santos εξάλλου να είναι απών), ο Napier ωστόσο έχει συνεχόμενα καλά δείγματα στο ξεκίνημά του στη σεζόν κι αυτό είναι μόνο ενθαρρυντικό για τις πιθανότητές του να βρεθεί κάποια στιγμή και στην ομάδα σας. Αυτή την αγωνιστική πάντως το πράγμα ζορίζει, καθώς ο Αστέρας ταξιδεύει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την πάντα σκληροτράχηλη Ζαλγκίρις.


Kostas Sloukas (Παναθηναϊκός) - 13,4
Λίγα εκατοστά, ή και χιλιοστά μακριά από το ονειρικό του ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση έμεινε ο διεθνής γκαρντ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με το δικό του σουτ να μην βρίσκει τελικά στόχο και να πηγαίνει το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο αιώνιος αντίπαλος επικράτησε εύκολα. Ο Σλούκας είχε μεγάλο usage στο ματς, με 20 πόντους και 6/15 σουτ σε 31:12 συμμετοχής, ωστόσο η πρώην ομάδα του τον οδήγησε σε 7 λάθη, έναντι 3 ασσίστ κι έτσι το ράνκινγκ του έμεινε στα χαμηλά, ήτοι στις 11 μονάδες. Ο χώρος και ο χρόνος υπάρχουν βέβαια, επομένως σε μια πιο καλή βραδιά, ενδεχομένως με λιγότερη πίεση από τον αντίπαλο, ο γκαρντ των πρασίνων θα μπορέσει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία να φτάσει σε υψηλότερα σκορ. Αυτό βέβαια, όπως είχαμε πει και στην αρχική ανάλυση εξαρτάται κι από τους συμπαίκτες του, καθώς στα 7 λάθη με τον Ολυμπιακό προφανώς ...φταίει και η ομαδική λειτουργία, που είναι λογικό ακόμα να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.


Kevin Punter (Παρτιζάν) - 13,3
Χαμηλή πτήση για τον σκόρερ της Παρτιζάν μέσα στην Μακάμπι, δίχως να ξεφεύγει από τη μετριότητα της ομάδας του καθώς έμεινε στους 11 πόντους και στο 9 Index Rating σε 24,5 λεπτά πάνω στο παρκέ. Η τιμή του υπέστη μικρή πτώση 0,2 κρέντιτς κι έτσι δεν αποτελεί ξαφνικά κάποια τρελή ευκαιρία, πιθανώς όμως οι συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές στην έδρα της Βιλερμπάν, στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τους Σέρβους. Όπως προαναφέραμε βέβαια, ένας ερχομός του στην ομάδα σας δεν είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την στιγμή, ενώ αν είστε από αυτούς που τον είχατε ήδη στο ρόστερ σας, τότε έχετε ένα ...όχι και τόσο μεγάλο δίλημμα να αντιμετωπίσετε, σχετικά με την αποχώρησή του.


Nando De Colo (Βιλερμπάν) - 13,1
Παραμένουμε στην Γαλλία και την Βιλερμπάν, που παρά τη συντριβή από τον Αστέρα στο Βελιγράδι, ο αειθαλής De Colo κατάφερε και πάλι να σταθεί στο ύψος του. Ο Γάλλος βρέθηκε στο παρκέ για 25,5 λεπτά και σκόραρε 13 πόντους και μοίρασε 5 ασσίστ για 16 μονάδες ράνκινγκ. Το σκορ δεν ήταν και ...επίδοση MVP, είναι πάντα ωραίο όμως να βλέπεις αυτόν τον παίκτη να διατηρεί το φαντασιακό του σφυγμό και με την αρκετά τρωτή, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με την Μακάμπι, άμυνα της Παρτιζάν, είναι πιθανό να δούμε τον De Colo να ζευγαρώνει τις αξιόλογες επιδόσεις του.


Keenan Evans (Ζαλγκίρις) - 13,1
He's back! Παρά τον πολύμηνο τραυματισμό, παρά το ελάχιστο διάστημα που πάτησε ξανά παρκέ σε αγώνα, ο Keenan Evans επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι έχει επιστρέψει για τα καλά, ήδη από την πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης. Ο Αμερικανός ήταν κομβικός στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Ζαλγκίρις επί της Βίρτους Μπολόνια, σημειώνοντας 20 Index Rating και 22 Fantasy Score, καθώς πέτυχε 25 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά (5/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές) και μάζεψε 4 ρημπάουντ σε 27:22 συμμετοχής, ενώ είχε 4-3 φάουλ και 0 ασσίστ, νούμερα που δεν απογείωσαν κι άλλο το σκορ του. Η τιμή του παίκτη ανέβηκε κατά 0,3 κρέντιτς κι έτσι παραμένει αρκετά προσιτή για την κλάση του, ενώ ενθαρρυντικό ήταν και το τελευταίο του δείγμα στη λιθουανική λίγκα. Σίγουρα, ο Evans αποτελεί παίκτη που πρέπει να προσέξετε, ίσως ακόμα και να δώσετε προτεραιότητα σε σχέση με τους σίγουρους πόντους των DNP παικτών, γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα είναι διαθέσιμος σε αυτή την τιμή για πολύ ακόμα. Προφανώς, 100% σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς, ειδικά μετά το σοβαρό τραυματισμό που πέρασε ο γκαρντ της Ζαλγκίρις, από την στιγμή όμως που έπιασε γνώριμα στάνταρ απόδοσης, τότε το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρο. Στο πρόγραμμα για την Ζαλγκίρις ακολουθεί ο Ερυθρός Αστέρας της πλούσιας περιφερειακής γραμμής, εντός έδρας.


Nicolas Laprovittola (Μπαρτσελόνα) - 12,4
Θετική πρεμιέρα για τον Αργεντινό, που σταμάτησε στους 13 πόντους, τις 8 ασσίστ, τα 5 ρημπάουντ και το 18 Index Rating στην επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί της Εφές, ενώ συνέχισε ζεστός και στην ACB το σ/κ, επομένως παραμένει διακριτικά στα ραντάρ μας, για το ενδεχόμενο ...απελευθέρωσης που είχαμε αναφέρει, στο προσεχές διάστημα. Αυτή την εβδομάδα βέβαια οι Καταλανοί δοκιμάζονται στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό, που δεν είναι και ο πιο ευνοϊκός αντίπαλος, παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι.


Thomas Walkup (Ολυμπιακός) - 11,9
Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο ιθύνων νους των ερυθρολεύκων, ξεκινώντας τη σεζόν με 16 μονάδες ράνκινγκ απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχοντας 17 πόντους, 5 ασσίστ, 3 κλεψίματα σε 38:45 συμμετοχής, για να αυξήσει κατά 0,2 κρέντιτς την αξία του. Τα πολλά πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών των ερυθρολεύκων σε όλες τις γραμμές, ανεβάζουν θεωρητικά τις μετοχές όσων παίζουν, αν και αυτό μπορεί να βγει σε κούραση, στο άμεσο μέλλον. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο McKissic είναι εκτός και ο Williams-Goss αμφίβολος, επομένως ο Έλληνας διεθνής αναμένεται να μην πάρει πολλές ανάσες ούτε στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή του παραμένει ελκυστική κι αν ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού "κουμπώνει" καλά στο πλάνο σας ως τρίτη αλλαγή, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι, σε βάθος χρόνου, για να τον αποκτήσετε.


Paris Lee (Βιλερμπάν) - 11,1
Με ιδιαίτερα οργανωτικό ρόλο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση με τη φανέλα της Βιλερμπάν ο Αμερικανός, καθώς μοίρασε 9 ασσίστ και υπέπεσε σε 4 λάθη, στην εκτός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά συμμετοχής. Ο Lee σκόραρε 7 πόντους (3/6 σουτ) για να αθροίσει 14 μονάδες ράνκινγκ, νούμερο αρκετά τίμιο ομολογουμένως για τις συνθήκες του αγώνα. Ο γκαρντ των Γάλλων έδωσε και πέρυσι κάποια σημαντικά φαντασιακά διαπιστευτήρια με τον Παναθηναϊκό κι αν μπορεί να έχει τέτοια αποδοτικότητα στη δημιουργία του παιχνιδιού, τότε θα μπορέσει να δικαιολογήσει και την όχι ευκαταφρόνητη τρέχουσα τιμή του. Αυτή την εβδομάδα η Βιλερμπάν υποδέχεται την Παρτιζάν, με τους Σέρβους να μην παρουσιάζουν καλή εικόνα στην πρεμιέρα με την Μακάμπι κι έτσι ίσως να αποτελούν ευνοϊκό αντίπαλο για την περιφερειακή γραμμή των Γάλλων.


Scottie Wilbekin (Φενερμπαχτσέ) - 10,8
Περισσότερο από 31 λεπτά βρέθηκε στο παρκέ κόντρα στην Μιλάνο ο Αμερικανός (σε ματς που πήγε στην παράταση βέβαια), σκοράροντας 19 πόντους και μοιράζοντας 4 ασσίστ για 16 μονάδες ράνκινγκ. Τόσο ο υψηλός χρόνος συμμετοχής, όσο και ο αριθμός των προσπαθειών που πήρε (7/14) είναι ενθαρρυντικά σημάδια για τον Wilbekin, που ξεκίνησε από αρκετά χαμηλό σημείο το φετινό Fantasy κι έτσι αντικειμενικά κρύβει κάποια υποτίμηση. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Βαλένθια εκτός έδρας, με τις νυχτερίδες να περιορίζουν στους 65 πόντους την Μονακό στην πρεμιέρα.


Sylvain Francisco (Μπάγερν) - 10,7
Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το διεθνή Γάλλο στη διοργάνωση, σημειώνοντας 20 μονάδες PIR και 22 πόντους στο Fantasy, σε μόλις 18:43 συμμετοχής απέναντι στην Άλμπα! Ο Fransisco είχε ...λίγο απ' όλα και στις άλλες κατηγορίες (3 ασσίστ, 3 κερδ. φάουλ, 2 κλεψίματα, 2 ρημπάουντ) και ήταν αυτός που άνοιξε τη διαφορά για τους Βαυαρούς, χαρίζοντάς τους μια άνετη, τελικά, νίκη. Η περίπτωση του ρούκι της Μπάγερν σίγουρα έχει ενδιαφέρον, μην ξεχνάτε όμως ότι στο ίδιο ματς Edwards και Obst έμειναν χαμηλά και σίγουρα δεν θα είναι πάντα αυτές οι αντιστοιχίες. Το potential πάντως υπάρχει για μια τιμή που είναι ίσως στο εύρος των δυνατοτήτων του Γάλλου. Επόμενος αντίπαλος για την Μπάγερν, ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, σε ένα γνώριμο γήπεδο για τον Francisco από τη θητεία του στο Περιστέρι.


Nigel Williams-Goss (Ολυμπιακός) - 9,2
Με αλλεπάλληλα κρίσιμα τρίποντα, ο Αμερικανός του Ολυμπιακού καθάρισε την υπόθεση νίκη στο ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας συνολικά 16 πόντους (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές), μοιράζοντας 3 ασσίστ και κερδίζοντας 4 φάουλ σε 27:13 συμμετοχής. Τα νούμερα αυτά δείχνουν αρκετά ελκυστικά για μια τιμή στα 9,2 κρέντιτς κι εφόσον ο Williams-Goss όντως αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα, συγκεντρώνει φαντασιακό ενδιαφέρον, λόγω και των απουσιών στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων. Από την στιγμή όμως που η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να μπλέξετε μαζί του, εκτός κι αν έχει προκύψει θετική ενημέρωση μέχρι την τελευταία μέρα των αλλαγών.


Matt Thomas (Άλμπα Βερολίνου) - 8,5
Παρά την απουσία αριθμών σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, ο γκαρντ της Άλμπα κατάφερε να είναι αποδοτικός στην εκτός έδρας ήττα από την Μπάγερν, κερδίζοντας 3 φάουλ και εκτελώντας 5/5 βολές για 11 πόντους (μαζί με 2/3 τρίποντα) και 13 μονάδες ράνκινγκ σε 23:18 συμμετοχής. Ο ρόλος του είναι αρκετά πρωταγωνιστικός, στο τρέχον ρόστερ των Γερμανών τουλάχιστον και κάπως έτσι αναμένεται να έχει σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσει περαιτέρω την αξία του, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια που ακολουθεί. Ο Thomas εξάλλου ήταν θετικός και στη γερμανική λίγκα, παρά τη νέα ήττα της ομάδας του.


Niccolo Mannion (Μπασκόνια) - 7,4
Δέκα σουτ σε 19 λεπτά είναι πολλά κι αυτός είναι ο λόγος που συμπεριλαμβάνεται ο Ιταλός γκαρντ στη σημερινή μας λίστα, με τον Mannion να πετυχαίνει 13 πόντους για 11 PIR στην πρεμιέρα απέναντι στην Ρεάλ, μοιράζοντας στο μεταξύ 3 ασσίστ και κάνοντας 2 λάθη στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ. Το "θράσος" του αυτό πιθανώς θα τον οδηγήσει σε κάποιες αξιόλογες βραδιές, ίσως όμως του στοιχίσει και σε κάποια άστοχα βράδια (με την Ρεάλ είχε 4/10 εντός πεδιάς πάντως) κι έτσι είναι στη δική σας ευχέρεια η εξέταση του Ιταλού πλέι μέικερ στο άμεσο μέλλον. Θεωρητικά, μια αναμέτρηση με την Άλμπα, έστω και στο Βερολίνο και απέναντι στον Matteo Spagnolo, δεν είναι αδιάφορη.


Isaiah Canaan (Ολυμπιακός) - 7
Πράγματα και θαύματα από τον Αμερικανό στην ελληνική BasketLeague με 7/10 τρίποντα απέναντι στον Άρη, ωστόσο δεν υστέρησε ούτε στο ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ευστοχώντας στα 4 από τα 6 τρίποντα που επιχείρησε, για 14 συνολικούς πόντους και 11 μονάδες ράνκινγκ σε 31:49 συμμετοχής. Η έλλειψη αριθμών από κερδισμένα φάουλ και βολές είναι ένα από τα φαντασιακά αγκάθια του Canaan για να μπει πιο σοβαρά στις επιλογές σας, όμως έτσι κι αλλιώς αυτή την στιγμή δείχνει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση για τον προσπεράσετε έτσι εύκολα, ειδικά με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι. Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, η Μπαρτσελόνα εντός έδρας, με τα 7 κρέντιτς του Αμερικανού να μοιάζουν ελκυστικά αυτή την στιγμή, όχι όμως τόσο όσο του παίκτη που ακολουθεί.


Aleksa Avramovic (Παρτιζάν) - 6,9
20 πόντους σε ένα ημίχρονο κατάφερε να πετύχει ο αθεόφοβος μέσα στην Μακάμπι, για να δηλώσει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο "παρών" στο φετινό Fantasy. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν απολαυστικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 μονάδες ράνκινγκ, σκοράροντας 24 πόντους (8/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/6 βολές) και κερδίζοντας 4 φάουλ σε 25:52 συμμετοχής και πλέον δεν μιλάμε για πιθανά φαινόμενα αστάθειας ή κακές βραδιές για τον παίκτη της Παρτιζάν, καθώς δείχνει σε κάθε περίπτωση ικανός να ανεβάσει κατά πολλά κρέντιτς την αξία του το προσεχές διάστημα. Γι' αυτό και θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα ακόμα και σε σχέση με τα σίγουρα σκορ άλλων παικτών, καθώς στην περίπτωση του Avramovic θα έχετε και οικονομικό όφελος, ήδη εξάλλου ανέβασε την αξία του κατά 0,6 κρέντιτς με ένα μόνο ματς. Επόμενος αντίπαλος για την Παρτιζάν είναι η Βιλερμπάν εκτός έδρας σε ένα ματς που η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα επιδιώξει να ρεφάρει τις κακές εντυπώσεις της πρεμιέρας.


Tomas Dimsa (Ζαλγκίρις) - 6,2
Ίσως ο πιο ωφελημένος από τη μεταγραφή του Brazdeikis στον Ολυμπιακό είναι ο Λιθουανός περιφερειακός, που βρέθηκε στο παρκέ της Βίρτους για 26:38, για να πετύχει 8 πόντους, να μαζέψει 4 ρημπάουντ, να μοιράσει 3 ασσίστ και να σημειώσει 10 Index Rating στη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Βίρτους. Το διψήφιο ράνκινγκ για παίκτη στη δική του αξία είναι αν μη τι άλλο τίμιο, ενώ σίγουρα πολύ ενθαρρυντικός είναι και ο υψηλός χρόνος συμμετοχής. Έτσι αν για κάποιο λόγο δεν σας επαρκούν τα κρέντιτς για τους προαναφερθέντες γκαρντ, μπορείτε να εξετάσετε και την περίπτωση του Dimsa, ή απλά να την έχετε στο νου σας, για όταν χρειαστεί. Αυτή την αγωνιστική, ο Λιθουανός αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας.


ForwardsJuancho Hernangomez (Παναθηναϊκός) - 14,9
Με μια πληθωρική στατιστική που τα είχε όλα ξεκίνησε ο διεθνής Ισπανός τη φετινή διοργάνωση. Ο Hernangomez δεν βγήκε σχεδόν καθόλου από το παρκέ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (43:12) και στο διάστημα αυτό έφτασε στο 25 Index Rating, έχοντας 13 πόντους, με 10 ρημπάουντ, 2 τάπες, 2 ασσίστ και 3 κερδισμένα φάουλ. Ο Bo Cruz έδειξε έτοιμος να προσφέρει άμεσα στους πράσινους και στο Fantasy και θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Μήτογλου για να συνεχίσει να βρίσκεται στα υψηλότερα στρώματα τιμών του παιχνιδιού. Επόμενος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό είναι η Μπάγερν και πάλι στο ΟΑΚΑ και θεωρητικά ο Hernangomez θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στα υψηλά σκορ, εφόσον καταφέρει να συμβάλλει και στον τομέα των ρημπάουντ, εκεί όπου η Μπάγερν, με την παρουσία και του Ibaka, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ισχυρή στον εμφύλιο με την Άλμπα (49-17).


Dzanan Musa (Ρεάλ) - 13,7
Ο γνωστός καλός Musa εμφανίστηκε στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, με τον Βόσνιο να σημειώνει 13 πόντους, να μαζεύει 7 ρημπάουντ και να κερδίζει 4 φάουλ σε 23,5 λεπτά συμμετοχής, για να αθροίσει 16 μονάδες ράνκινγκ και 17,6 φαντασιακούς πόντους. Αν ήταν λιγάκι πιο προσεκτικός στις βολές (3/5), ο γκαρντ της Ρεάλ θα είχε ξεκινήσει με 20άρι τη σεζόν κι έτσι δεν κέρδισε παρά μόνο 0,1 κρέντιτ από την αρχική του αξία. Επόμενος αντίπαλος για την Ρεάλ είναι η Εφές εκτός έδρας, με τον Musa να εξακολουθεί να αποτελεί φυσικά μια από τις top επιλογές της θέσης, εφόσον τον έχετε ήδη στο ρόστερ σας όμως, ίσως στοχεύσετε να τον αξιοποιήσετε με παίκτες είτε από τα πάνω (με σίγουρο σκορ), είτε από τα κάτω (με αυξημένες πιθανότητες οικονομικού κέρδους) στρώματα τιμών.


Guerschon Yabusele (Ρεάλ) - 13,2
Ελλείψει του Tavares, αλλά και του Deck, ο Γάλλος ξεκίνησε μεστά τη σεζόν με 22 μονάδες ράνκινγκ 24.2 φαντασιακούς πόντους στη νίκη της Ρεάλ επί της Μπασκόνια, έχοντας 18 πόντους και 8 ρημπάουντ σε 34:50. Ο χρόνος συμμετοχής είναι πράγματι εντυπωσιακός και στο σενάριο που οι Μαδριλένοι έχουν τις ίδιες απουσίες απέναντι στην Εφές, τότε ο Yabusele εμφανίζεται με σχετικά ισχυρό σήμα στο φαντασιακό μας ραντάρ, αν και ο Tavares αγωνίζεται κόντρα στους Dallas Mavericks, επομένως το μόνο ενδιαφέρον πια έχει να κάνει με τον Deck. Η τιμή του γενικά είναι τσιμπημένη αυτή την στιγμή βέβαια, επομένως μάλλον δεν αποτελεί και την απόλυτη προτεραιότητά σας, όσον αφορά το κομμάτι των αγορών, αυτή την στιγμή.


Tornike Shengelia (Βίρτους Μπολόνια) - 12,6
Ένας Toko ήρθε ...από τα παλιά στην φετινή πρεμιέρα της Βίρτους, με τον Γεωργιανό να σημειώνει 21 μονάδες Index Rating απέναντι στην Ζαλγκίρις, χάρη στους 17 πόντους (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), τα 4 ρημπάουντ, τις 4 ασσίστ και τα 4 κερδισμένα φάουλ σε 31 λεπτά. Ο Shengelia επιβεβαίωσε την περίφημη αγωνιστική του κατάσταση στο ξεκίνημα της χρονιάς κι έτσι, πέρα από την αξία του στο παιχνίδι (+0,3 κρέντιτς), ανέβασε και τις προσδοκίες των μάνατζερ προς το πρόσωπό του. Όταν μάλιστα ο Polonara αναμένεται να μείνει έξω για αρκετό καιρό, λόγω της εγχείρησης που θα πραγματοποιήσει, τότε αντιλαμβάνεται κανείς τον ...αναβαθμισμένο πήχη του ψηλού της Μπολόνια. Δύσκολη αποστολή πάντως για την Βίρτους αυτή την αγωνιστική, καθώς θα αντιμετωπίσει την Μονακό εκτός έδρας, αλλά εφόσον ο Toko είναι στο 100%, δεν έχει να φοβηθεί και πολλά, από κανέναν.


Rokas Giedraitis (Ερυθρός Αστέρας) - 11,9
Ήταν από τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα με τον υψηλότερο χρόνο στην αναμέτρηση με την Βιλερμπάν, με τον Λιθουανό να πατά παρκέ για κάτι λιγότερο από 28 λεπτά και να σημειώνει 17 πόντους, 5 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 20 Index Rating, για ένα γεμάτο ντεμπούτο στη φετινή σεζόν. Ο Giedraitis δείχνει με το καλημέρα να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στα δεδομένα της νέας του ομάδας κι έτσι δεν είναι άδικα ένας από τους hot παίκτες της θέσης, διατηρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα τιμή που σίγουρα βάζει σε σκέψεις. Αυτή την εβδομάδα ο Λιθουανός θα αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του εκτός έδρας, με την Ζαλγκίρις να αναμένεται να βάλει πιο δύσκολα στον Αστέρα από την Βιλερμπάν και να μην επιτρέψει σε όλους του τους παίκτες να γράψουν καλά σκορ.


Semi Ojeleye (Βαλένθια) - 11,4
Ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο Αμερικανός στο φετινό του ντεμπούτο, φτάνοντας τις 23 μονάδες PIR και το 25.3 Fantasy Score, σκοράροντας 19 πόντους (3/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/4 βολές), μαζεύοντας 7 ρημπάουντ και κάνοντας 2 μπλοκ σε 21:44 συμμετοχής απέναντι στην Μονακό. Ο Ojeleye ξεκίνησε ζεστός τη χρονιά με την Βαλένθια και προς στιγμήν φαίνεται να έχει σαφώς πιο ενεργό ρόλο από αυτόν που είχε στην Βίρτους, κάτι που μόνο σε καλό μπορεί να του βγει σε φαντασιακό επίπεδο. Ακολουθεί νέα εντός έδρας αναμέτρηση, με την Φενερμπαχτσέ εντός έδρας κι ένα δεύτερο συνεχόμενο σκορ σίγουρα θα δημιουργήσει πιο ασφαλείς προσδοκίες πια για τον παίκτη των Ισπανών, παρότι η τιμή του δεν θα μπορεί να θεωρηθεί, σε ενδεχόμενη νέα άνοδο, ευκαιρία.


Edgaras Ulanovas (Ζαλγκίρις) - 11,2
Στο ρελαντί ...με κρίσιμα καλάθια, 14 μονάδες ράνκινγκ και πολύτιμη συμβολή σ' άλλη μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, ξεκίνησε ο Ulanovas τη φετινή σεζόν, σκοράροντας 11 πόντους (1/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές), μαζεύοντας 4 ρημπάουντ και κερδίζοντας 4 φάουλ σε 28:19 μέσα στην Μπολόνια. Ο Λιθουανός είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεται η ομάδα του και παρότι δεν σημείωσε το μεγαλύτερο σκορ, έδειξε έτοιμος να στηρίξει την τιμή του και να την ανεβάσει κι άλλο, δημιουργώντας ένα πραγματικά clutch δίδυμο με τον Evans. Οι δύο τους εξάλλου ήταν οι πρωταγωνιστές της Ζαλγκίρις στη λιθουανική λίγκα το σαβ/κο. Τα 11,2 κρέντιτς δεν αποτελούν την ιδανική τιμή αγοράς, αλλά ο Ulanovas πάντα ψηλώνει τον πήχη του και σ' ένα ντέρμπι, όπως πιθανώς αποδειχθεί αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα που ακολουθεί στο πρόγραμμα, συνήθως δείχνει την κλάση του.


Dyshawn Pierre (Φενερμπαχτσέ) - 11,1
Μόνο ...33 λεπτά αγωνίστηκε ο Αμερικανός στη δύσκολη εντός έδρας επικράτηση της Φενερμπαχτσέ επί της Μιλάνο με 85-82, σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση βέβαια, έχοντας 13 μονάδες PIR, με 11 πόντους (1/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα) και 6 ρημπάουντ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει αρκετά γεμάτη σε όλες τις θέσεις κι αυτό είναι λογικό να περιορίζει το ταβάνι των περισσότερων παικτών, όταν όμως υπάρχει τόσο μεγάλη χρονική παρουσία στο παρκέ, όπως αυτή του Pierre, τότε μπορούν να τραφούν προσδοκίες για να στηριχθεί, αρχικά, η τιμή των 11,1 κρέντιτς και σε κάποιο καλό φεγγάρι που θα προκύψει, να προσπεραστεί κιόλας. Στο πρόγραμμα για την Φενέρ ακολουθεί η Βαλένθια εκτός έδρας, ενώ με 0,3 κρέντιτς επιπλέον μπορείτε να εξετάσετε και τον Nigel Hayes-Davis, ο οποίος μετά το -6 της πρεμιέρας κοστίζει 0,8 κρέντιτς λιγότερο από την αρχική του φετινή τιμή.


Chima Moneke (Μπασκόνια) - 10,9
Δικαίωσε κάθε προσδοκία ο Νιγηριανός φόργουορντ των Βάσκων, σημειώνοντας 22 Index Rating στην εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ, κάνοντας double double με 13 πόντους και 10 ρημπάουντ, ενώ κέρδισε και 7 φάουλ σε 23:36. O Moneke έχει ξεκινήσει τη σεζόν με σπασμένα τα φαντασιακά του φρένα, όπως φάνηκε και στο τελευταίο του αγώνα στην ACB, όπου έφτασε το 37 PIR, σημειώνοντας μια διαρκή εντυπωσιακή πρόοδο στο παιχνίδι του και στην προσαρμογή του στη νέα του ομάδα. Έτσι, αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες περιπτώσεις για τη θέση, με την Μπασκόνια να αντιμετωπίζει την αδύναμη Άλμπα εκτός έδρας αυτή την εβδομάδα και τον πήχη για τον Moneke να παραμένει πολύ υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή του.


Alec Peters (Ολυμπιακός) - 10,1
Την περσινή σεζόν το V από το MVP αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον Vezenkov και κάπως έτσι ο πρώην συμπαίκτης του ...ζήλεψε και είπε να ξεκινήσει φέτος με τη δική του ...παρουσία στη λέξη αυτή, κρατώντας για την πάρτη του το τρίτο της γράμμα! Ακόμα κι αυτό το σούπερ κρίντζι σχόλιο δεν κλέβει τίποτα από τη λάμψη του MVP της 1ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Alec Peters είναι καθοριστικός στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης για 34.1 φαντασιακούς πόντους, έχοντας 17 πόντους (5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολές), με 10 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 4 κλεψίματα σε 36:50 συμμετοχής. Ο Αμερικανός έχει μπει για τα καλά στα παπούτσια του Vezenkov στο ξεκίνημα της σεζόν και στα 10,1 κρέντιτς, 1 περισσότερο δηλαδή από την αρχική του τιμή στη σεζόν, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο hot επιλογές ολόκληρου του παιχνιδιού. Ο τραυματισμός του Sikma αναμένεται να τον διατηρήσει σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρκέ κι έτσι ο Peters αποτελεί μια must περίπτωση θα λέγαμε, ακόμα κι ενόψει της Μπαρτσελόνα που ακολουθεί, στο ΣΕΦ.


Isaia Cordinier (Βίρτους Μπολόνια) - 9,7
Με σαφώς πιο πρωταγωνιστικό ρόλο (σε σχέση με την περσινή σεζόν), ο Γάλλος οργάνωσε περίφημα την ομάδα του στην αναμέτρηση με την Βίρτους, μοιράζοντας 9 ασσίστ, ενώ με τους 12 πόντους (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολές) και τα 4 ρημπάουντ, έφτασε στο 22 ράνκινγκ σε 28:53 συμμετοχής. Παρότι οι Ιταλοί αγωνίστηκαν με απουσίες, ή με παίκτες που δεν ήταν 100% έτοιμοι, ο Cordinier έδειξε έτοιμος για το step up τη φετινή σεζόν και υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι φιλοδοξεί να το πραγματοποιήσει, για να αποκτήσει και τη σχετική φαντασιακή υπόσταση. Τα 9,7 κρέντιτς αυτή την στιγμή είναι μια τιμή ...συζητήσιμη και μετά από λίγες μόνο αγωνιστικές θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το potential του περιφερειακού της Βίρτους. Αυτή την εβδομάδα οι Ιταλοί θα μεταβούν στο Πριγκιπάτο για να αντιμετωπίσουν την Μονακό.


Luka Mitrovic (Ερυθρός Αστέρας) - 9,2
Το παλιό καλό κρασί του Ερυθρού Αστέρα, σκόραρε 9 πόντους, κέρδισε 4 φάουλ κι έφτασε στο 14 Index Rating και τους 15,4 φαντασιακούς πόντους σε 21,5 λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Βιλερμπάν. Τίποτα λιγότερο δεν θα περιμέναμε από τον Mitrovic, που απολαμβάνει την κλάση και την εμπειρία του πια στο κορυφαίο επίπεδο. Τα 9,2 κρέντιτς εξακολουθούν να αποτελούν τίμια ...τιμή, εφόσον σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, με τον Αστέρα να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ζαλγκίρις αυτή την αγωνιστική, σε ένα γήπεδο που την περσινή σεζόν ο Σέρβος ψηλός είχε μείνει χαμηλά (4 PIR), αν αυτό μπορεί να λέει κάτι.


Isaac Bonga (Μπάγερν) - 8,1
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το διεθνή Γερμανό απέναντι στην Άλμπα, σημειώνοντας double double με 11 πόντους (3/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και 10 ρημπάουντ σε 25:52 συμμετοχής, για 17 μονάδες ράνκινγκ και 18,7 fantasy score. Ο Bonga επιβεβαίωσε με το καλημέρα τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η πρόσφατη εικόνα του στα παρκέ και δεν αποτελεί άδικα μια από τις πιο υποτιμημένες περιπτώσεις ολόκληρου του παιχνιδιού αυτή την στιγμή. Η μάχη των ρημπάουντ θα είναι κρίσιμη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, με τον παίκτη της Μπάγερν, αν αυτό μπορεί να έχει κάποια αξία, την περσινή σεζόν να παρουσιάζεται πολύ καλύτερος εντός Μονάχου (10 PIR) απ' ότι εκτός (4 PIR). Βέβαια από τότε η εικόνα του είναι δύο φορές καλύτερη, το λιγότερο κι έτσι είναι σίγουρα παίκτης που οφείλετε να εξετάσετε.


Elijah Bryant (Εφές) - 8
Πήρε αρκετά χαμηλό χρόνο συμμετοχής μέσα στην Βαρκελώνη, μόλις 16:25, ωστόσο κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του με 10 πόντους (4/9 σουτ), 3 ασσίστ, 3 κερδισμένα φάουλ και 10 μονάδες ράνκινγκ, για να αυξήσει μάλιστα την αξία του και κατά 0,1 κρέντιτ. Το ταβάνι του Bryant είναι σαφώς ψηλότερο και υπό αυτό το πρίσμα τα 8 κρέντιτς αποτελούν μεγάλη ευκαιρία. Αν όμως ο χρόνος συμμετοχής που θα παίρνει από τον προπονητή του διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, τότε δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει αυτά που μπορεί στις ομάδες που τον έχουν στο ρόστερ τους. Το επερχόμενο ντέρμπι με την Ρεάλ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζυγίσουμε καλύτερα την κατάσταση σχετικά με τον περιφερειακό της Εφές.


Tadas Sedekerskis (Μπασκόνια) - 8
Παίκτης οικονομία και πάλι ο Λιθουανός, που χρειάστηκε να εκτελέσει πέντε μόνο φορές εντός πεδιάς για να φτάσει το 17 Index Rating στην εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από την Ρεάλ. Ο Sedekerskis σκόραρε 8 πόντους και μάζεψε 10 ρημπάουντ σε 27:18, αποδίδοντας περίφημα κόντρα στους Μαδριλένους όπως και κάθε ψηλός της ομάδας του. Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά η έφεση στο ρημπάουντ και τα πολύ λίγα άστοχα σουτ είναι εχέγγυα φαντασιακής ανόδου και επιτυχίας κι έτσι παρότι ο Moneke είναι αυτός που για την ώρα κλέβει την παράσταση στους Βάσκους, μην προσπερνάτε τόσο εύκολα και τον Λιθουανό. Επόμενος αντίπαλος για την Μπασκόνια είναι η Άλμπα Βερολίνου εκτός έδρας.


Louis Olinde (Άλμπα Βερολίνου) - 7,7
Με διψήφια επίδοση (13) και υψηλό χρόνο συμμετοχής (26') ντεμπούταρε ο Γερμανός στη φετινή διοργάνωση, πετυχαίνοντας 12 πόντους (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), δίνοντας 3 τελικές πάσες και κλέβοντας 2 φορές την μπάλα απέναντι στην Μπάγερν. Ο Olinde είναι ένας παίκτης που μπορεί να ακολουθήσει την τρέχουσα τιμή του και με το παραπάνω μάλιστα και τέτοιες (χρονικές κι όχι μόνο) παρουσίες είναι σίγουρα ενθαρρυντικές για τη συνέχεια. Έτσι, αν αυτός είναι ο παίκτης που κουμπώνει καλύτερα στο πλάνο σας ως τρίτη αλλαγή, είτε αυτή την εβδομάδα, είτε την επόμενη, τότε μην διστάζετε να τον εμπιστευθείτε, καθώς θεωρητικά στη φετινή Άλμπα ο Γερμανός θα συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες και να εξελίσσεται. Επόμενη αναμέτρηση για τους Βερολινέζους, με την Μπασκόνια, εντός έδρας.


Adam Hanga (Ερυθρός Αστέρας) - 6,9
Με τις εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ούγγρος μοιάζει ικανός να ανακτήσει το φαντασιακό του ενδιαφέρον, αυτό που είχε όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπασκόνια κι αν όχι στον ίδιο βαθμό, σίγουρα σε έναν αρκετά ικανοποιητικό, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του στα 6,9 κρέντιτς. Απέναντι στην Βιλερμπάν, ο Hanga σημείωσε 9 Index Rating, έχοντας 7 πόντους, 4 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 κερδισμένα φάουλ σε 22:21 συμμετοχής, ενώ η αστοχία του (2/11 εντός πεδιάς) ήταν αυτή που του στοίχισε ένα υψηλότερο σκορ. Ακόμα πιο εντυπωσιακή εικόνα είχε στο τελευταίο ματς της Αδριατικής λίγκας, παρότι το ματς δεν αξίζει σχολιασμού (νίκη 94-51 για τον Αστέρα), με τον Hanga να φτάνει στο 18 PIR σκοράροντας 3 μόλις πόντους. Όταν όλα τα φώτα έχουν πέσει στους φαντεζί σκόρερ της ομάδας, μπορεί να είναι τελικά ο Hanga αυτός που θα αποδειχθεί λίρα 100, εξάλλου κάτι τέτοια αρέσουν και στον Ιβάνοβιτς. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αναμέτρηση στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις.


CentersWalter Tavares (Ρεάλ) - 15,9
Έχασε την πρεμιέρα με την Μπασκόνια, αγωνίζεται όμως κανονικά στο φιλικό της Ρεάλ με τους Dallas Mavericks κι έτσι ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήρι αναμένεται να πραγματοποιήσει το φετινό του ντεμπούτο στη διοργάνωση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εφές. Το θέμα είναι βέβαια πόσα οικονομικά ανοίγματα μπορείτε να κάνετε, αφού υπάρχουν κι άλλοι στόχοι στην αγορά κι από την στιγμή που δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσο θα χρησιμοποιηθεί ο Tavares απέναντι στην τουρκική ομάδα, τα 15,9 κρέντιτς εδώ μάλλον αποτελούν ρίσκο. Από την άλλη βέβαια, τόσο ο Vesely, όσο και ο παίκτης που ακολουθεί έκαναν πάρτυ απέναντι στη frontline της Εφές, οπότε είναι λογικό να διατηρούνται οι σκέψεις που σας βασανίζουν...


Willy Hernangomez (Μπαρτσελόνα) - 15,9
Μόνο 16 λεπτά χρειάστηκε ο σταρ της Μπαρτσελόνα για να σημειώσει 24 Index Rating και 26,4 φαντασιακούς πόντους στην άνετη εντός έδρας επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί της Εφές, πετυχαίνοντας 18 πόντους (7/8 δίποντα, 4/6 βολές) και φθείροντας με 6 φάουλ τους αντιπάλους του στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ. Η αναλογία ράνκινγκ ανά λεπτό είναι σίγουρα εντυπωσιακή, αλλά περισσότερα θα φανούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί στον Πειραιά και στην τιτανομαχία με τον Milutinov. Στο σενάριο πάντως που δεν αγωνιστεί ο Fall για τους ερυθρόλευκους, σίγουρα οι προοπτικές ενός υψηλού σκορ για τον Ισπανό αυξάνονται, αλλά όπως και να 'χει καλύτερα να παρατηρήσετε το τεστ αυτό από απόσταση, κυρίως λόγω της τσουχτερής τιμής του Hernangomez, που πιθανότατα δεν συνάδει με το βασικό πλάνο σας.


Mathias Lessort (Παναθηναϊκός) - 14,8
Με μια χαρακτηριστική στατιστική αλά ...Παρτιζάν, μπήκε στη νέα χρονιά ο Γάλλος, πραγματοποιώντας μεστό ντεμπούτο απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως ο Milutinov και ο Ολυμπιακός. Στο ντέρμπι των αιωνίων, ο Lessort έκανε double double με 10 πόντους (3/6 δίποντα, 4/4 βολές) και 10 ρημπάουντ, ενώ κέρδισε 4 φάουλ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα για να φτάσει στο 18 Index Rating σε 33:40. Η παρουσία του στο ζωγραφιστό του τριφυλλιού είναι κομβική κι έτσι ο θηριώδης σέντερ δείχνει σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή του. Αυτή την εβδομάδα ο Γάλλος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Serge Ibaka, που ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με τη φανέλα της Μπάγερν και το μεταξύ τους match up, όσο κι αν είναι χρονικά, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Nikola Milutinov (Ολυμπιακός) - 14,3
Μπορεί να μην πραγματοποίησε αυτή τη φορά το πάρτι του Σούπερ Καπ, παρ' όλα αυτά ξεκίνησε με ένα 20άρι της σεζόν (21 PIR συγκεκριμένα, για 23,1 πόντους στο Fantasy), έχοντας κομβική παρουσία στο ζωγραφιστό για τους ερυθρόλευκους. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Milutinov σκόραρε 15 πόντους, μάζεψε 7 ρημπάουντ, έκοψε 2 σουτ και κέρδισε 5 φάουλ σε 35,5 λεπτά συμμετοχής, νούμερο υπερβολικό, που εξηγείται όμως από την απουσία του Fall. Ο Γάλλος αυτή την στιγμή παρουσιάζεται αμφίβολος ενόψει Μπαρτσελόνα κι έτσι ο Σέρβος πιθανώς να έχει εκ νέου να κουβαλήσει μεγάλο βάρος στις πλάτες του απέναντι στους Μπλαουγκράνα και τους Hernangomez και Vesely κι αυτό μπορεί να έχει δύο μεταφράσεις. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα 14,3 κρέντιτς παραμένουν εξαιρετική τιμή για την κλάση του και με το χρόνο συμμετοχής να προβλέπεται έτσι κι αλλιώς υψηλός, ο σέντερ του Ολυμπιακού εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές συνολικά στο παιχνίδι.


Ante Zizic (Εφές) - 10,3
Μπορεί να μην πέρασε τα 20 λεπτά συμμετοχής, αλλά στα 18,5 που αγωνίστηκε ο Zizic κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ζωγραφιστό της Μπαρτσελόνα, με 9 πόντους (4/4 δίποντα), 3 ρημπάουντ, 2 ασσίστ και 2 κερδισμένα φάουλ για 14 μονάδες ράνκινγκ. Το νούμερο αυτό δεν ενθουσιάζει, ούτε απογοητεύει όμως κι έτσι ο Κροάτης δίνει νέο ραντεβού για το ενδεχόμενο φαντασιακό του upgrade με την Ρεάλ αυτή την αγωνιστική, με τους Μαδριλένους πάντως να αναμένεται να έχουν λογικά μαζί τους τον Tavares. Όπως και να 'χει, εσείς μπορείτε να εξετάζετε διακριτικά την περίπτωση του σέντερ της Εφές, λόγω του potential που κρύβει, αν πάρει σεβαστό χρόνο συμμετοχής.


Vincent Poirier (Ρεάλ) - 10,3
Αξιοποίησε το κενό του Tavares και πρόσφερε ένα αξιόλογο ράνκινγκ, 16, στην πολύ δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση της Ρεάλ επί της Μπασκόνια, με τον Γάλλο να σκοράρει 10 πόντους και να μαζεύει 7 ρημπάουντ σε 24:56, αυξάνοντας την τιμή του στο παιχνίδι κατά 0,3 κρέντιτς. Μια νέα απουσία του Tavares στην επερχόμενη αναμέτρηση με την Εφές εκτός έδρας θα διατηρούσε στις φαντασιακές επάλξεις στον Poirier, με τον Tavares όμως να πατάει παρκέ απέναντι στο φιλικό των Μαδριλένων με τους Dallas Mavericks, αναπόφευκτα το ταβάνι του παίκτη χαμηλώνει.


Matthew Costello (Μπασκόνια) - 9,8
Ιδιαίτερα πολύτιμος και κομβικός για την ομάδα του, παρά το ανεπιτυχές τελικό αποτέλεσμα, ο Costello σκόραρε 16 πόντους με 3/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα στην εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από την Ρεάλ, φτάνοντας στο 18 Index Rating με τη συνδρομή και των 4 φάουλ που κέρδισε σε 21:14. O Kotsar δεν αγωνίστηκε το σαβ/κο στην ACB κι ενδεχόμενη απουσία του από την επερχόμενη αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο αναπόφευκτα αυξάνει τις μετοχές του Αμερικανού, δεδομένου ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της frontline. Ούτως ή άλλως, ο Costello αποτελεί ιντριγκαδόρικη περίπτωση ψηλού όσο αγωνίζεται στην Euroleague και παρότι άλλοι συμπαίκτες του έχουν κλέψει προς στιγμήν τις εντυπώσεις, περιμένουμε με ενδιαφέρον κατά πόσο μπορεί να επιστρέψει στα φαντασιακά μας ραντάρ ο παίκτης τη φετινή σεζόν.


Jordan Mickey (Βίρτους Μπολόνια) - 9,5
Άκρως αποτελεσματικός ο σέντερ της Βίρτους στην εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις, ευστοχώντας και στα 3 τρίποντα που επιχείρησε, για να τα συνδυάσει με 4/8 δίποντα και 1/2 βολές και να σκοράρει 18 συνολικά πόντους στο ματς. Παράλληλα, μάζεψε 6 ρημπάουντ και έφθειρε τους αντιπάλους του με 4 φάουλ σε 25:14, για ένα πολύ γεμάτο ντεμπούτο στη σεζόν. Ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης που αναμφίβολα χρήζει της προσοχής σας, τόσο λόγω ...ιστορικού, όσο και λόγω της ιδιαίτερα προσιτής του τιμής, ενώ η απόδοσή του στο ξεκίνημα της σεζόν δείχνει πως είναι σε καλή ρότα για να ανέβει ψηλότερα από την υπέροχη, για όποιον τον στοχεύει, τρέχουσα τιμή του στα 9,5 κρέντιτς. Αυτή την αγωνιστική ο Mickey θα έχει δυνατό κρας τεστ με την Μονακό εκτός έδρας, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε να περνά ξανά κάποια λεπτά και στο 4, με την αναγκαστική απουσία του Polonara.


Devin Booker (Μπάγερν) - 9,4
Ένα 11 Index Rating δεν είναι ποτέ αρκετό για να εντυπωσιάσει, ούτε για να βάλει κάποιον παίκτη στις λίστες των πιο ενδιαφέροντων παικτών, τα 31 λεπτά συμμετοχής όμως δεν είναι αμελητέα ποσότητα για να αγνοηθεί εύκολα. Τόσο βρέθηκε ο Αμερικανός στο παρκέ απέναντι στην Άλμπα, σκοράροντας 10 πόντους (5/10 δίποντα) και μαζεύοντας 6 ρημπάουντ, ενώ αν εκτελούσε και κάποια ελεύθερη βολή από τα 3 κερδισμένα φάουλ, το σκορ του θα έμοιαζε πιο γεμάτο. Δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος να σπεύσετε να αγοράσετε τον Booker αυτή την στιγμή, δεν αποκλείουμε ωστόσο το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ανοδικής πορείας, με βάση το πρώτο του δείγμα στη φετινή διοργάνωση. Η εμπειρία εξάλλου υπάρχει και στο ιστορικό του ο ψηλός της Μπάγερν έχει πραγματοποιήσει σεζόν που στέκονται σαφώς ψηλότερα από την τρέχουσα τιμή των 9,4 κρέντιτς. Αυτή την εβδομάδα οι Βαυαροί αντιμετωπίζουν στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον οποίο ο Peters σημείωσε 31 Index Rating την 1η αγωνιστική.


Joffrey Lauvergne (Βιλερμπάν) - 9,4
Με χαρακτηριστική ευκολία και δίχως να επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κακή συνολικά εικόνα της ομάδας του, ο Γάλλος επέστρεψε εμφατικά στην Euroleague και τη φαντασιακή ζωή μας, φτάνοντας στο 19 Index Rating στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ο σέντερ της Βιλερμπάν αγωνίστηκε 22:39, διάστημα στο οποίο πρόλαβε να σκοράρει 18 πόντους (5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/5 βολές), να μαζέψει 6 ρημπάουντ και να κερδίσει 4 φάουλ, ενώ αν ήταν πιο εύστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας θα είχε βρεθεί στα επίπεδα του 20. Η τιμή του Lauvergne αυξήθηκε κατά 0,4 κρέντιτς, παραμένει όμως αρκετά ελκυστική για όσα δείχνει ικανός να προσφέρει, ενόψει μάλιστα και της εντός έδρας αναμέτρησης με την Παρτιζάν που ακολουθεί, με τους Σέρβους ήδη να αναπολούν τον Lessort (μέχρι τουλάχιστον να προσαρμοστούν και τα νέα αποκτήματα της ομάδας). Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πάντως ότι ο Γάλλος δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα το σαβ/κο.


Johannes Thiemann (Άλμπα Βερολίνου) - 8,7
Πιστός στο ραντεβού του με το ράνκινγκ και με τις προσδοκίες των πολλών μάνατζερ του παιχνιδιού που τον εμπιστεύθηκαν στην ομάδα του, έμεινε ο διεθνής Γερμανός, παρά την ήττα της ομάδας του από την Μπάγερν, στο Μόναχο. Ο ψηλός της Άλμπα τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 5 ρημπάουντ, 5 κερδισμένα ρημπάουντ και 3 κλεψίματα σε 25,5 λεπτά πάνω στο παρκέ, για να αθροίσει 17 Index Rating, νούμερο υπερδιπλάσιο της αρχικής του τιμής. Το μεστό αλλά όχι και εξωπραγματικό του αυτό ξεκίνημα διατηρεί τη χρηματιστηριακή του αξία αρκετά χαμηλά, στα 8,7 κρέντιτς, για όσα μπορεί να προσφέρει και αργά ή γρήγορα είναι δεδομένο ότι θα εξετάσετε τον Γερμανό για την ομάδα σας. Επόμενος αντίπαλος για την Άλμπα είναι η Μπασκόνια στο Βερολίνο.


Jaime Pradilla (Βαλένθια) - 5,4
Με 8 μονάδες ράνκινγκ σε 9,5 λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Μονακό ξεκίνησε τη σεζόν ο Ισπανός, που συνέχισε ...φιλότιμα και στην ACB με 13 Index Rating σε 18 λεπτά κόντρα στην Ομπραντόιρο. Έτσι, έχουμε πιθανή ενδιαφέρουσα περίπτωση στα πλέον χαμηλά στρώματα τιμών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ομάδα σας, στο άμεσο μέλλον. Η Βαλένθια αυτή την εβδομάδα υποδέχεται την Φενέρ.


Devotion.  '; ?>