We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Στην σκια του σεισμού
Η τραγωδία του σεισμού σε Τουρκία-Συρία οδήγησε στην αναβολή των αναμετρήσεων των δύο τουρκικών ομάδων, δημιουργώντας έκτακτες συνθήκες και στο Fantasy.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 08/02/2023 14:17
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας μετά το σεισμό στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας λίγες μέρες πριν. Τα θύματα είναι ήδη πολλά και το μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι ο αριθμός τους να σταματήσει να αυξάνεται, παρέχοντας παράλληλα την κατάλληλη βοήθεια σε όσους πλήγηκαν συνολικά στις δύο αυτές χώρες (καθώς υπάρχει κι αυτό το θέμα με τη Συρία). Οι σκέψεις μας είναι με το μέρος τους κι ευχόμαστε φυσικά το καλύτερο (που μεταφράζεται στο μικρότερο δυνατό κακό πια) σε όλους τους ανθρώπους εκεί.

Η τραγωδία αυτή επέφερε αναπόφευκτα και την αναβολή των αγώνων των δύο τουρκικών ομάδων αυτή την εβδομάδα, δηλαδή των αναμετρήσεων Φενέρ - Μιλάνο και Εφές - Ρεάλ, κάτι που, για να επιστρέφουμε και στα γνώριμα χωράφια του Fantasy, μεταφράζεται σε DNP για όλους τους παίκτες των τεσσάρων αυτών ομάδων, αλλά και σε περισσότερες διαθέσιμες αλλαγές, για κάθε ομάδα (έξι συνολικά), για την 24η αγωνιστική. Αυτή είναι μια κατάσταση που πλέον είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι όλοι, μετά τις διάφορες αναβολές αγώνων την περσινή σεζόν λόγω κόβιντ κι έτσι οι νέες συνθήκες που επικρατούν στο Fantasy είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους.

Κάθε παίκτης λοιπόν της Ρεάλ, της Μιλάνο, της Εφές και της Φενέρ, θα δώσει αυτή την αγωνιστική ως σκορ το μέσο όρο του στη σεζόν (τα σκορ που θα σημειώσουν όταν διεξαχθούν οι μεταξύ τους αγώνες δεν θα ληφθούν με κανέναν τρόπο υπόψη στο παιχνίδι). Το σκορ αυτό το εισπράττει η ομάδα μετά το πρώτο Turn, κάτι που σημαίνει ότι αν έχετε έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ σας, στον πάγκο, δεν μπορείτε μετά να τον βάλετε βασικό.

Έτσι, για παράδειγμα, αν έχετε στην ομάδα σας τον Micic, τότε θα πάρετε άκοπα 20 πόντους, ενώ αν έχετε τον Ιτούδη ως προπονητή, θα πάρετε 6,3 πόντους. Είναι προφανής η λογική που υπεισέρχεται εδώ αναφορικά με τους στόχους που μπορείτε να έχετε και προφανώς καλείστε να εντοπίσετε τους πιο υποτιμημένους παίκτες των τεσσάρων αυτών ομάδων, προκειμένου να δαπανήσετε το μικρότερο δυνατό κόστος για το υψηλότερο δυνατό κέρδος. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες που αξίζουν την απόκτησή τους για ένα στάνταρ σκορ, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που η αναλογία κόστους-κέρδους δεν μοιάζει τόσο ικανοποιητική, επομένως καλό θα είναι να στραφείτε, ως επί των πλείστων, σε ενεργούς φορμαρισμένους παίκτες που έχουν θεωρητικά βατές αναμετρήσεις να δώσουν.

Δεν χρειάζεται βέβαια να παιδευτείτε ιδιαίτερα για να εντοπίσετε τους υποτιμημένους αυτούς παίκτες, αφού ήδη υπάρχει η σχετική σελίδα με τους υποτιμημένους παίκτες στη σεζόν, στο BasketStories DataCenter. Στη σελίδα αυτή εμφανίζεται το κόστος που δαπανάτε για 1 μονάδα ράνκινγκ ενός παίκτη και προφανώς όσο μικρότερο είναι αυτό, τόσο πιο πολύ σας συμφέρει η αγορά του. Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε παίκτες από τις τέσσερις ομάδες που δεν θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα, με τον καλύτερο εξ αυτών να είναι ο Gabriel Deck, ο οποίος προσφέρει 17,5 περίπου πόντους σε κόστος 12,5 κρέντιτς. Ανατρέχοντας στη λίστα θα εντοπίσετε κι άλλες περιπτώσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, μην ξεχνάτε όμως ότι όσο πιο χαμηλά πηγαίνετε τόσο μικρότερο κέρδος κρύβεται στον παίκτη που κοιτάτε. Να σημειώσουμε εδώ ότι μπορεί να βρείτε κάποιες μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις στους μέσους όρους των παικτών, κυρίως λόγω του λάθος υπολογισμού του μέσου όρου των παικτών από το ίδιο το παιχνίδι (πχ στον Alviti της Μιλάνο χρεώνονται τρία, αντί για πέντε παιχνίδια).

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Micic, που δεν αποτελεί τον πιο υποτιμημένο παίκτη, ωστόσο προσφέροντας 20 σίγουρους πόντους, μπορεί να κρίνετε ότι αξίζει τον κόπο η αγορά του, αν θέλετε να εξασφαλίσετε 40 πόντους μέσω του χρίσματος της αρχηγίας. Θεωρητικά βέβαια, μπορείτε να βρείτε το σκορ αυτό μέσα από τους ενεργούς παίκτες και σ' αυτό σας βοηθά η ύπαρξη τριών διαφορετικών Turns αυτή την εβδομάδα, λόγω της σημερινής αναμέτρησης Άλμπα-Ολυμπιακός, κάτι που σας επιτρέπει να δώσετε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μέχρι και σε τρεις διαφορετικούς παίκτες, αν χρειαστεί.

Έτσι, ίσως αρκεί να κινηθείτε καθαρά "αγωνιστικά" στο ζήτημα της αρχηγίας, ενώ η διεξαγωγή ενός και μόνο αγώνα στο Turn 1 είναι λογικό να αυξάνει τις μετοχές των παικτών της Άλμπα και του Ολυμπιακού, οι παραφωνίες των οποίων μπορούν ακόμα πιο εύκολα να καλυφθούν στη συνέχεια. Το ότι ο Vezenkov αποτελεί τον πιο περιζήτητο παίκτη και αυτής της αγωνιστικής, ως υποψήφιος αρχηγός και όχι μόνο, δεν χρειάζεται βέβαια να το τονίσουμε.

Τρία Turns λοιπόν, εφτά ματς και έξι συνολικά αλλαγές διαμορφώνουν ένα αρκετά σύνθετο σκηνικό, όπου καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα στους καλύτερους ενεργούς και DNP παίκτες προκειμένου να φτιάξετε το πιο ανταγωνιστικό ρόστερ και να αναρριχηθείτε κι άλλο στη βαθμολογία. Για τους DNP τα είπαμε και μπορείτε να συμβουλευτείτε τη σχετική σελίδα, οπότε πάμε να δούμε τώρα τους παίκτες που θα πατήσουν παρκέ.GuardsMike James (Μονακό) - 16,4
Αποτελεί μακράν τον ακριβότερο ενεργό γκαρντ του παιχνιδιού για την 24η αγωνιστική, με τον Αμερικανό να προέρχεται από μια αποδοτική συνολικά διαβολοβδομάδα, με ένα χαλαρό 18 PIR μέσα στην Άλμπα με 13 πόντους, 4 ρημπάουντ και 6 ασσίστ σε 24,5 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακολούθησε το 24 Index Rating εντός με την Ρεάλ, σε μια αναμέτρηση όπου είχε 23 πόντους (9/14 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5/7 βολές), 7 ασσίστ και 7 κερδισμένα φάουλ σε 31:13. Ο ηγέτης της Μονακό έχει Last5 24,58 με εύρος ράνκινγκς 18-32 στο εν λόγω διάστημα και δείχνει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης σας ενόψει της πονηρής εντός έδρας δοκιμασίας με την Βιλερμπάν, με την ομάδα του Πάρκερ να κόβει 1.52 PIR από τους αντίπαλους point guards. Αυτό βέβαια δύσκολα να σας πτοήσει εφόσον στοχεύετε στον James, καθώς εκτός των άλλων, αποτελεί και ιδανικό αρχηγό για το Turn 3 της αγωνιστικής.


Nando De Colo (Βιλερμπάν) - 13,8
Δυσκολεύτηκε αρκετά - κι αναμενόμενα ίσως, όπως κάθε γκαρντ - στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, μένοντας στο 9 ράνκινγκ με 7 πόντους, 4 ρημπάουντ και 3 ασσίστ σε 17:10 συμμετοχής, ωστόσο επανήρθε άμεσα με το 20 Index Rating απέναντι στην Βίρτους (15 πόντοι, 6 ασσίστ), παρότι η επίδοση αυτή δεν αρκούσε στην ομάδα του να πάρει τη νίκη. Ο έμπειρος Γάλλος έχει εννιά διψήφια σκορ στα 11 τελευταία παιχνίδια, με τις μοναδικές του εξαιρέσεις να είναι στο 8 και στο 9, κάτι που υποδεικνύει ότι αποτελεί μια μάλλον ασφαλή περίπτωση γκαρντ που ενίοτε μπορεί να δώσει και κάποιο μεγαλύτερο σκορ, θυμίζοντας τον παίκτη που κυριάρχησε στο Fantasy όλα τα τελευταία χρόνια. Αυτή την αγωνιστική η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει την Μονακό εκτός έδρας, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να είναι φιλόξενη στους άσσους (+0.85 PIR), αλλά να καταστρέφει το παιχνίδι των αντίπαλων SGs (-3.1), ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο De Colo σημείωσε τη χαμηλότερη φετινή του επίδοση στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου (2).


Dante Exum (Παρτιζάν) - 12,6
Σε θετικό μομέντουμ συνέχισε ο Αυστραλός στις δύο νίκες της Παρτιζάν την περασμένη εβδομάδα, ξεκινώντας με το 20 Index Rating κόντρα στην Βιλερμπάν, έχοντας 13 πόντους (5/6 δίποντα, 3/4 βολές) και 6 κερδισμένα φάουλ σε 21 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακολούθησε το 12 PIR μέσα στην Ζαλγκίρις, με 11 πόντους και 4 κερδισμένα φάουλ σε 20:20. Ο Exum τρέχει σερί οχτώ συνεχόμενων επιδόσεων 9+, το οποίο μάλιστα ξεκίνησε με το 14 ράνκινγκ με την Μπάγερν, προσεχή αντίπαλο της Παρτιζάν, τη 16η αγωνιστική, έχοντας αυξήσει την τιμή του κατά 1,3 κρέντιτς στο αντίστοιχο διάστημα, όπως και συνολικότερα τις μετοχές του στο Fantasy, προσεγγίζοντας υψηλά σκορ όταν παίρνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Η αναμέτρηση με την Μπάγερν την Πέμπτη διεξάγεται στο Μόναχο, με τους Βαυαρούς να είναι αρκετά αποτρεπτικός αντίπαλος για τη θέση 2, κόβοντας περίπου 3 μονάδες ράνκινγκ από τους αντίπαλους shooting guards.


Darius Thompson (Μπασκόνια) - 12,6
Επιβεβαίωσε το αναβαθμισμένο στάτους του μετά την απομάκρυνση του Henry απέναντι στο Μιλάνο, φτάνοντας τις 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, πετυχαίνοντας 19 πόντους (5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές), μαζί με 4 ρημπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ, αλλά και μόλις 2 τελικές πάσες σε 28:49. Φαίνεται πως αυτός ο χαμηλός αριθμός ασσίστ πείραξε τον Αμερικανό, που αποφάσισε μόνο να πασάρει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, μοιράζοντας 10 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του κι επιχειρώντας μόλις 1 σουτ εντός πεδιάς στα 24,5 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Έτσι, το σκορ του παρέμεινε οριακά διψήφιο, δίχως όμως να χαλάσει ιδιαίτερα το στάτους του για τη συνέχεια, με τον Last5 μέσο όρο του (διάστημα που λείπει ο Henry) να ανέρχεται σε 17,72. Αυτή την αγωνιστική, ο Αμερικανός αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις εκτός έδρας, με την ομάδα του Μακσβίτις να περιορίζει κατά 0.2 μονάδες Index Rating τους αντίπαλους point guards κι έτσι τον Thompson να παραμένει στο προσκήνιο του παιχνιδιού.


Luca Vildoza (Ερυθρός Αστέρας) - 12,3
Το 5 Index Rating μέσα στο Μιλάνο ήταν το πρώτο μονοψήφιο σκορ του Αργεντίνου μετά τη 10η αγωνιστική (εξαιρούμε φυσικά την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα τη 16η αγωνιστική όπου τραυματίστηκε), παρότι σκόραρε 11 πόντους απέναντι στους Ιταλούς, ωστόσο δεν κατάφερε να έχει άλλη σημαντική συνεισφορά στην στατιστική του στα 23:51 που ήταν στο παρκέ. Είχε προηγηθεί πάντως άλλη μια "εκτελεστική" παράσταση μέσα στην Μπολόνια, σημειώνοντας 20 PIR με ισάριθμους πόντους σε 27:10, έχοντας κερδίσει 7 φάουλ για 11/12 βολές. Η εμφάνιση με την Μιλάνο ήταν ένα μικρό πισωγύρισμα για τον Vildoza, συνολικά πάντως το ιστορικό του είναι ενθαρρυντικό κι ελλείψει πολλών μεγάλων ονομάτων στη θέση είναι λογικό να διατηρείται στο επίκεντρο της προσοχής σας ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μακάμπι εκτός έδρας, με την ομάδα του λαού να ευνοεί κατά 0.86 Index Rating τους αντίπαλους point guards.


Wade Baldwin IV (Μακάμπι) - 12,1
Δύο οριακά διψήφια σκορ πρόσθεσε στο ιστορικό του ο Αμερικανός, δίχως να καταφέρει έτσι τελικά να εκμεταλλευτεί τον πολύ περισσότερο χώρο που του άφησε ο τραυματισμός του Brown. Κι αν το 13 Index Rating με 15 πόντους (5/15 σουτ), 6 ασσίστ και 7 κερδισμένα φάουλ μέσα στην Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κριθεί αρνητικά, δεν ισχύει το ίδιο και για το 12 ράνκινγκ μέσα στην Βαλένθια του +3.68 στους PGs, σε μια αναμέτρηση μάλιστα που έληξε 93-94. Στο παιχνίδι αυτό ο Baldwin σκόραρε 19 πόντους με 8/17 σουτ, αλλά είχε μόνο 4 ασσίστ για 4 λάθη, αλλά και 4-3 φάουλ σε 26 λεπτά συμμετοχής, με το χρόνο του να είναι σαφώς περιορισμένος λόγω των δύο γρήγορων φάουλ που υπέπεσε στο ξεκίνημα του αγώνα. Παρ' όλα αυτά, ο γκαρντ της Μακάμπι παραμένει μια περίπτωση που χρήζει προσοχής, καθώς πέρα από την ενδεχόμενη ή μη επιστροφή του Brown, η Μακάμπι αυτή την αγωνιστική υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα που επιτρέπει επιπλέον 0.55 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στους αντίπαλους PGs, ενώ εντός έδρας ο Baldwin μετρά φέτος 16,8 μέσο όρο ράνκινγκ έναντι 11,3 εκτός, νούμερο που συνάδει και με τις τρεις τελευταίες εκτός έδρας επιδόσεις του (11-13).


Thomas Walkup (Ολυμπιακός) - 10,3
Μεστή διαβολοβδομάδα για τον γκαρντ του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε με το 20 Index Rating κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, πετυχαίνοντας 12 πόντους (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα), μαζί με 5 ρημπάουντ και 7 τελικές πάσες σε 28,5 λεπτά, ενώ ακολούθησε το χαμηλότερο 9 με την Εφές, έχοντας όμως 2 πόντους, με 7 ρημπάουντ και 5 ασσίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Απόντος του Σλούκα, είναι λογικό οι μετοχές του Walkup να ανεβαίνουν και η αλήθεια είναι ότι η τιμή του είναι αρκετά προσιτή για να τον εξετάσετε πιο προσεκτικά, καθώς επόμενος αντίπαλος των ερυθρολεύκων είναι η Άλμπα του +2.13 στους PGs εκτός έδρας και μάλιστα σε ένα ματς που διεξάγεται Τετάρτη, άρα σας προσφέρει μια έξτρα ευχέρεια εσωτερικής διαχείρισης στο ρόστερ σας. Στο ματς του πρώτου γύρου βέβαια, ο Αμερικανός είχε σημειώσει το φετινό του season low με 3 PIR, το πλαίσιο όμως είναι τέτοιο που μια παρόμοια επίδοση φαντάζει δύσκολη αυτή τη φορά.


Dee Bost (Βιλερμπάν) - 9,2
Αναλλοίωτη παρέμεινε η τιμή του νέου γκαρντ της Βιλερμπάν στη διάρκεια της διαβολοβδομάδας, με τον Βούλγαρο διεθνή να σημειώνει δύο οριακά διψήφια σκορ κόντρα σε Παρτιζάν και Βίρτους, ομάδες πάντως που κόβουν 3 και 2 μονάδες ράνκινγκ αντίστοιχα από τους point guards. Στο Βελιγράδι ο Bost σκόραρε 11 πόντους (2/6 σουτ, 6/7 βολές), κέρδισε 4 φάουλ και μοίρασε 5 ασσίστ για 3 λάθη σε 28:11 συμμετοχής, φτάνοντας στο 10 PIR, ενώ η αστοχία του (3/10) αλλά και η δημιουργικότητά του (4 ασσίστ για 1 λάθος) συνεχίστηκαν και με την Βίρτους, σημειώνοντας 11 Index Rating με 9 πόντους και 7 ρημπάουντ σε 26:23. Δεδομένων των δύσκολων αντιπάλων, αλλά και του υψηλού χρόνου συμμετοχής, ο Bost παραμένει μια ενδιαφέρουσα under the radar επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε για το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου, όπως φυσικά και απέναντι στην Μονακό εκτός έδρας, με τους Μονεγάσκους να ευνοούν κατά 0.85 ράνκινγκ τους αντίπαλους PGs.


Paris Lee (Παναθηναϊκός) - 9,2
Αρκετά ανεβασμένος ο Αμερικανός τις τελευταίες αγωνιστικές, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει στη δύσκολη ισπανική διαβολοβδομάδα των πρασίνων σε Ρεάλ (13 PIR) και Μπασκόνια (18 PIR), μετά από τη season high επίδοση (27) με την Ζαλγκίρις που είχε προηγηθεί. Μέσα στην Μαδρίτη, ο Lee σκόραρε 17 πόντους (5/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 1/1 βολή) και έκλεψε 3 φορές την μπάλα σε 32:48, ενώ πρόσθεσε άλλους 16 πόντους (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές) στο καλάθι των Βάσκων, μοιράζοντας μάλιστα 8 ασσίστ και κερδίζοντας 5 κερδισμένα φάουλ σε 33:07. Ο πλέι μέικερ του τριφυλλιού δεν αποτελεί τον ιδανικό φαντασιακό παίκτη, το μομέντουμ που πάει να χτίσει όμως ίσως εμπεριέχει ενδιαφέρον, ενόψει και της εντός έδρας αναμέτρησης με την Βαλένθια που ακολουθεί, με τις Νυχτερίδες να ευνοούν κατά 3.68 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης τους αντίπαλους PGs, την στιγμή που ο μέσος όρος του παίκτη στο ΟΑΚΑ ανέρχεται σε 11,4 Index Rating.


Jonah Radebaugh (Βαλένθια) - 7
Την καλύτερή του φετινή επίδοση σημείωσε ο Αμερικανός στην εντός έδρας επικράτηση της Βαλένθια επί της Μπάγερν, με 20 μονάδες ράνκινγκ και 22 σκορ στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 14 πόντους (3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές), μαζί με 5 ρημπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησε το 9 ράνκινγκ με την Μακάμπι, σκοράροντας 11 πόντους, αλλά μένοντας πιο χαμηλά στα υπόλοιπα στατιστικά σε 22:14, διατηρώντας πάντως το θετικό μομέντουμ που έχει χτίσει εδώ και έξι αγωνιστικές. Πράγματι, σε όρους Last 6, ο μέσος όρος του Radebaugh ανέρχεται σε 11,5, ενώ η χρηματιστηριακή του άνοδος ανέρχεται σε 1,5 κρέντιτς στο εν λόγω διάστημα. Η επερχόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας δεν μοιάζει απαγορευτική για να συνεχίσετε να έχετε τον περιφερειακό της Βαλένθια στο ρόστερ της ομάδας σας.


Josep Puerto (Βαλένθια) - 5,6
Συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος του rotation και του παιχνιδιού της εντυπωσιακής ομάδας του Μουμπρού ο Ισπανός, διευρύνοντας αρχικά το διψήφιο σερί του με το 13 PIR απέναντι στην Μπάγερν, ενώ στη συνέχεια έπεσε στο 5 ράνκινγκ κόντρα στην Μακάμπι, μένοντας στους 5 πόντους σε 21:08. Αυτή ήταν η χαμηλότερη επίδοση του περιφερειακού της Βαλένθια στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, με το εύρος σκορ του στο διάστημα αυτό να είναι 5-21 και μέχρι τα "ονόματα" των νυχτερίδων να ξαναβρούν ρυθμό, ο Puerto μοιάζει να αποτελεί την πιο ελκυστική φθηνή περίπτωση γκαρντ στο Fantasy. Το πρόγραμμα παραμένει ευνοϊκό για τον Ισπανό καθώς ακολουθεί ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, με τους πράσινους να αυξάνουν κατά 1.46 μονάδες ράνκινγκ την επίδοση των αντίπαλων SFs.


Michalis Lountzis (Ολυμπιακός) - 4,8
Πράγματα και θαύματα έκανε ο διεθνής γκαρντ στην σπουδαία εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές, με τον Λούντζη να αποδεικνύεται παίκτης-κλειδί με 13 πόντους (2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 7 ρημπάουντ και 18 Index Rating σε 19 λεπτά συμμετοχής, αξιοποιώντας στο έπακρο και την απουσία του Σλούκα. Είχε προηγηθεί πάντως άλλη μια ενθαρρυντική εμφάνιση μέσα στην Φενέρ, όπου παρά τον 1 πόντο που σκόραρε, έφτασε στο 8 Index Rating έχοντας 3 κλεψίματα, 3 κερδισμένα φάουλ, 2 ρημπάουντ και 2 ασσίστ σε 14,5 λεπτά. Με τον Σλούκα να χάνει άλλη μία αγωνιστική και την Άλμπα να προσφέρει 2.13 έξτρα μονάδες ράνκινγκ στους αντίπαλους point guards, η απόκτηση του πλέι μέικερ του Ολυμπιακού για την 24η αγωνιστική μπορεί να σας λύσει τα χέρια στις υπόλοιπες - περισσότερες από το συνηθισμένο - κινήσεις που θέλετε να κάνετε, καθώς θα πρέπει να δαπανήσετε σχεδόν το ελάχιστο δυνατό κόστος για να τον εντάξετε στο ρόστερ σας.ForwardsSasha Vezenkov (Ολυμπιακός) - 18,6
Εκεί όπου οι άλλοι σταματάνε, ο Vezenkov συνεχίζει ακάθεκτος, προσφέροντας σταθερά αξιόλογα σκορ στους μάνατζερ που τον έχουν εμπιστευθεί. Ο αδιαμφισβήτητος MVP του παιχνιδιού, στα πρώτα 2/3 της κανονικής περιόδου τουλάχιστον, ήταν από τα λίγα βαριά χαρτιά που διακρίθηκαν στη ζόρικη 23η αγωνιστική, φτάνοντας στο 21 Index Rating στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές, ομάδα που έκοβε πριν το ματς 4 και πλέον μονάδες ράνκινγκ από τους αντίπαλους PFs, χάρη στους 23 πόντους (5/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/1 βολές) που σκόραρε σε 31:52 συμμετοχής. Είχε προηγηθεί το 16 PIR μέσα στην Φενέρ (έχοντας 12 πόντους και 12 ρημπάουντ σε 35:19), νούμερο αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα του Βούλγαρου φόργουορντ, λόγω της πρωτόγνωρης αστοχίας του (5/14 σουτ). Ο άσσος του Ολυμπιακού αποτελεί τον πιο ακριβό και συνάμα τον πιο περιζήτητο παίκτη του Fantasy (και) αυτή την αγωνιστική, καθώς οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Άλμπα στο Βερολίνο, με τους Γερμανούς να αποτελούν ...αδυναμία του Vezenkov τα τελευταία χρόνια, άλλωστε σε ένα τέτοιο ματς, δύο χρονιές πριν (30η αγωνιστική), έδωσε το πρώτο πραγματικά μεγάλο του σκορ στη διοργάνωση (41) και έδειξε το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Το γεγονός μάλιστα ότι το ματς διεξάγεται εκτάκτως Τετάρτη, προσφέρει μια έξτρα, την ιδανική μάλιστα, επιλογή αρχηγού ανάμεσα σε τρία συνολικά Turns για την αγωνιστική.


Bonzie Colson (Μακάμπι) - 12,6
Από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτης στη διοργάνωση ο ρούκι της Μακάμπι, που ανέκαμψε άμεσα μετά το 4 PIR μέσα στην Μπαρτσελόνα (7 πόντοι, 1 ρημπάουντ, 3 κλεψίματα σε 24:54) με τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση και το 32 Index Rating μέσα στην Βαλένθια, πετυχαίνοντας 17 πόντους (7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές), μαζεύοντας 12 ρημπάουντ και φθείροντας με 6 φάουλ τους αντιπάλους του σε 32:04. Ο Colson έχει σημειώσει ράνκινγκ ίσο ή μεγαλύτερο του 18 στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια, με τον σχετικό Last6 μέσο όρο του να ανέρχεται σε 22,8 (δίχως τα μπόνους νίκης), νούμερο σχεδόν υπερδιπλάσιο της τρέχουσας - season high - τιμής του. Στο διάστημα αυτό εξάλλου, η αξία του έχει αυξηθεί κατά 2,8 κρέντιτς και με την εκπληκτική του ευστοχία (71,8% δίποντα, 44% τρίποντα σε Last6) και την πολύτιμη συνδρομή των ρημπάουντ (8,8), δεν αποτελεί άδικα μια από τις πιο hot περιπτώσεις ολόκληρου του παιχνιδιού. Αυτή την εβδομάδα η Μακάμπι υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας, με την ομάδα του Ιβάνοβιτς να είναι κόκκινη και στις δύο θέσεις των forwards, όμως αυτή την στιγμή το μομέντουμ του Αμερικανού δείχνει πιο ισχυρό.


Augustine Rubit (Μπάγερν) - 12,4
Δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του τόσο στην Βαλένθια (6) όσο και στην Βαρκελώνη (10), μένοντας στα ρηχά συνολικά στη διαβολοβδομάδα κι εύλογα οι μετοχές του στο παιχνίδι διέκοψαν την εντυπωσιακή ανοδική τους πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. Ο Αμερικανός έχει πλέον τρία σκορ εύρους 6-10 σε Last4, κάτι που δείχνει αρκετά ανησυχητικό, εξετάζοντας όμως τη μεγαλύτερη εικόνα θα διαπιστώσετε την εξαιρετική δυναμική που έχει όλο το τελευταίο διάστημα ο ψηλός της Μπάγερν, γι' αυτό εξάλλου ανακηρύχθηκε και MVP του μήνα Ιανουαρίου στη διοργάνωση. Αυτή την αγωνιστική η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Παρτιζάν εντός έδρας, με τους Σέρβους να αποτελούν αρκετά δύσκολο αντίπαλο για οποιονδήποτε power forward (-2.58) κι έτσι η περίπτωση του Rubit δεν λάμπει ίσως όσο άλλες φορές, μην αμφιβάλλετε ωστόσο για τον ...χρυσό που μπορείτε να κερδίσετε ανά πάσα στιγμή με την απόκτησή του. Στο ματς του πρώτου γύρου εξάλλου, ο έμπειρος PF είχε σημειώσει 24 Index Rating μέσα στο Βελιγράδι.


Tornike Shengelia (Βίρτους Μπολόνια) - 12,1
Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Γεωργιανό, που έστω και στο δεύτερο μισό της χρονιάς καταφέρνει να σταθεροποιηθεί σε αξιόλογα σκορ και επακόλουθα να απασχολήσει το Fantasy, όπως εξάλλου έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, ο Toko ξεκίνησε με το 19 PIR απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, πετυχαίνοντας 15 πόντους (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 5/6 βολές), με 4 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 26:12 συμμετοχής και συνέχισε με το 17 Index Rating μέσα στην Βιλερμπάν, έχοντας 10 πόντους, 4 ρημπάουντ, 3 ασσίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, σε 24:11 πάνω στο παρκέ. Πλέον ο Γεωργιανός μετράει σερί πέντε επιδόσεων εύρους 14-26,4 με το σχετικό μέσο όρο του (Last5) να ανέρχεται σε 19 και να θυμίζει εποχές Μπασκόνια. Δύσκολα μπορεί να εμπιστευθεί κανείς παίκτη από την Βίρτους στο Fantasy, αξίζει όμως να δώσετε παραπάνω προσοχή στον γνωστό και μη εξαιρετέο Shengelia το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα εντός έδρας, με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να μην αποτελεί αποτρεπτικό αντίπαλο, καθώς αυξάνει κατά 0.21 μονάδες ράνκινγκ την επίδοση των αντίπαλων power forwards.


Rokas Giedraitis (Μπασκόνια) - 12
Οι μεστές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Λιθουανό, που ξεχώρισε κυρίως με το 24 ράνκινγκ μέσα στο Μιλάνο, έχοντας 18 πόντους (3/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα) και 6 ρημπάουντ σε 34,5 λεπτά, ενώ έμεινε πιο χαμηλά και στο 12 Index Rating με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 9 πόντους και 8 ρημπάουντ σε 30:12. Ο Giedraitis έχει οχτώ διψήφια σκορ στα εννέα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα τρία εξ αυτών είναι ανώτερα του 20 (24-26), δείχνοντας έτσι κάποια σημάδια σταθερότητας που θα μπορούσαν να τον εντάξουν συχνότερα στους παίκτες που εξετάζετε, έχοντας δώσει εξάλλου δείγματα του φαντασιακού του ταλέντου και στο παρελθόν. Αυτή την αγωνιστική η Μπασκόνια ταξιδεύει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις, ομάδα που επιτρέπει 4 ολόκληρες επιπλέον μονάδες ράνκινγκ στους αντίπαλους small forwards σε Last5 και 1.12 στη σεζόν κι έτσι το σερί του φόργουορντ των Βάσκων δείχνει σχετικά εύκολο να συνεχιστεί.


Dwayne Bacon (Παναθηναϊκός) - 11,5
Μάλλον αναμενόμενα ...αντιφαντασιακός ο Αμερικανός στις δύο ισπανικές εξόδους της ομάδας του την περασμένη εβδομάδα, σκοράροντας 27 συνολικά πόντους για 12 μονάδες ράνκινγκ απέναντι σε Ρεάλ και Μπασκόνια, σουτάροντας 6/18 δίποντα, 5/16 τρίποντα και ...0/0 βολές στις δύο αυτές αναμετρήσεις. Ο Last4 μέσος όρος του Bacon έχει πέσει στα τάρταρα (6,55) και είναι λογικό να αποχωρεί σωρηδόν κι από τις τελευταίες ομάδες που τον είχαν διατηρήσει στο ρόστερ τους. Δεν συνίσταται η άμεση επιστροφή του σ' αυτές, παρά το 18,3 ράνκινγκ που έχει μέσο όρο φέτος στο ΟΑΚΑ με 8/9 διψήφια σκορ, η αλήθεια είναι όμως ότι η περίπτωσή του έχει το δικό της ενδιαφέρον και λόγω της Βαλένθια που ακολουθεί στο πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Ισπανοί αυξάνουν κατά 2.4 μονάδες Index Rating την επίδοση των αντίπαλων small forwards. Αντικειμενικά, όλα αυτά για 11,5 κρέντιτς ακούγονται αρκετά καλά, όμως ποιός μπορεί να 'ναι σίγουρος για την εικόνα του Παναθηναϊκού και του Bacon σ' αυτό το παιχνίδι;


Edgaras Ulanovas (Ζαλγκίρις) - 10,8
Σταθερή αξία ο Λιθουανός, σημείωσε άλλο ένα αξιόλογο σκορ στην εκτός έδρας ήττα της Ζαλγκίρις από την Εφές, φτάνοντας το 20 Index Rating, χάρη στους 15 πόντους (6/10 δίποντα, 3/3 βολές) σε 32:38 συμμετοχής, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς το 6 PIR με την Παρτιζάν ήταν η χαμηλότερή του επίδοση μετά την 8η αγωνιστική και την Μιλάνο. Τέτοιες παραφωνίες είναι αναμενόμενες για οποιονδήποτε παίκτη στα 10,8 κρέντιτς, πόσο μάλλον για τον Ulanovas, που ξεκίνησε τη σεζόν από τα 7,2 κρέντιτς και έχει μέσο όρο σεζόν 14,11. Έτσι, παραμένει μια από τις πιο καλές επιλογές της θέσης, βάσει και της τιμής του, παρά το γεγονός ότι η Μπασκόνια που ακολουθεί ως αντίπαλος, στο Κάουνας, κόβει 2.48 μονάδες ράνκινγκ από τους αντίπαλους small forwards. Στο ματς του πρώτου γύρου πάντως, ο ηγέτης της Ζαλγκίρις είχε σημειώσει 23 Index Rating.


Ignas Brazdeikis (Ζαλγκίρις) - 8,8
Δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο απογοητευτικός κατά τ' άλλα, σε φαντασιακό επίπεδο φέτος, Λιθουανός, αθροίζοντας 42 μονάδες ράνκινγκ απέναντι σε Εφές (23) και Παρτιζάν (19), στηριζόμενος κατά βάση στο σκοράρισμά του (25 και 17 πόντοι αντίστοιχα). Οι προσδοκίες ήταν σαφώς υψηλότερες στην αρχή της χρονιάς για τον Brazdeikis, έχοντας όμως μόνο 8/21 διψήφια σκορ μέχρι τώρα και μέσο όρο ράνκινγκ που παραμένει μικρότερος της τιμής του (8,2), σίγουρα θα θέλετε να δείτε κάτι περισσότερο, πριν το ενδεχόμενο να τον εξετάσετε για την ομάδα σας. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και κόντρα στην Μπασκόνια εντός έδρας, ή θα επιστρέψει στα γνώριμα μονοψήφιά του σκορ, παραμένοντας έτσι πολύ μακριά από κάθε φαντασιακό ραντάρ.


Kostas Papanikolaou (Ολυμπιακός) - 8,8
Απολαυστικός είναι τις τελευταίες αγωνιστικές ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να καλύψει και τα κενά των τραυματισμών της ομάδας του. Μέσα στην Φενερμπαχτσέ μάλιστα ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση με 22 ράνκινγκ και 24.2 Fantasy Score, σκοράροντας 21 πόντους (1/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 10/11 βολές) και κερδίζοντας 4 φάουλ σε 33:14, ενώ συνέχισε με το πιο θνητό 10 PIR κόντρα στην Εφές, έχοντας πάντως μια πληθωρική παρουσία με 6 πόντους, 5 ρημπάουντ και 6 ασσίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ο Last5 μέσος όρος του Παπανικολάου ανέρχεται σε 17,38 και είναι σχεδόν διπλάσιος της τρέχουσας τιμής του, κάτι που μαρτυρά το βαθμό υποτίμησης που διαθέτει ο παίκτης αυτή την στιγμή στο Fantasy, δεδομένων μάλιστα και των απουσιών στο ρόστερ των ερυθρολεύκων. Έτσι, μπορείτε να έχετε προσδοκίες ενόψει της αναμέτρησης με την Άλμπα στο Βερολίνο, ειδικά από την στιγμή που οι Γερμανοί ευνοούν κατά 0.68 μονάδες ράνκινγκ τους αντίπαλους small forwards.


Xabi Lopez-Arostegui (Βαλένθια) - 8,7
Συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί στην εντός έδρας επικράτηση της Βαλένθια επί της Μπάγερν, σημειώνοντας 16 ράνκινγκ και 17.6 πόντους στο Fantasy, καθώς σκόραρε 10 πόντους και πήρε 4 ρημπάουντ σε 17:39 συμμετοχής, για το έκτο συνεχόμενο διψήφιο σκορ του (σχετικός μέσος όρος PIR 13,8). Ωστόσο, ο Ισπανός απουσίασε από την αναμέτρηση με την Μακάμπι κι έτσι το αμφίβολο στάτους του ενόψει Παναθηναϊκού είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που το ματς αυτό διεξάγεται 48 ώρες μετά την έναρξη της αγωνιστικής. Αν είστε σίγουροι λοιπόν, μπορείτε να τον διατηρήσετε στο ρόστερ σας, διαφορετικά θα πρέπει να τον αποχωριστείτε με μια από τις έξι διαθέσιμες αλλαγές που έχετε αυτή την αγωνιστική.


Roman Sorkin (Μακάμπι) - 7,3
Απότομη προσγείωση για τον Ισραηλινό ψηλό, που έμεινε σε δύο μονοψήφια σκορ μέσα σε Μπαρτσελόνα (7) και Βαλένθια (4) την περασμένη εβδομάδα, δίχως έτσι να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο ζωγραφιστό των δύο ομάδων. Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και τις 33 μονάδες ράνκινγκ, ο Sorkin έχει μείνει σε μονοψήφια επίπεδα στις υπόλοιπες οχτώ αναμετρήσεις των εννέα τελευταίων αγωνιστικών και μάλιστα στα οχτώ αυτά παιχνίδια αθροίζει 33 ράνκινγκ, όσο πέτυχε μονομιάς με την ελληνική ομάδα. Έτσι, η περίπτωσή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού ο παίκτης δείχνει συνολικά εκτός ρυθμού, αν και η επερχόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα είναι από αυτές που μπορεί να αφυπνιστεί, καθώς οι Σέρβοι είναι πράσινοι στο δείκτη των αντίπαλων σέντερ, προσφέροντάς τους 0.9 επιπλέον PIR κατά μέσο όρο, ενώ και η ανανέωση του συμβολαίου του με την Μακάμπι έως το 2025 μπορεί να τον ωφελήσει ψυχολογικά.


Niels Giffey (Μπάγερν) - 6,6
Το 2 Index Rating μέσα στην Μπαρτσελόνα ήταν το πρώτο μόλις μονοψήφιο σκορ του Γερμανού σε Last4, και το δεύτερο συνολικά στις τελευταίες οχτώ αναμετρήσεις, με τον περιφερειακό της Μπάγερν να καταφέρνει να σημειώνει έστω και οριακά διψήφια (11-14) στα έξι από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια και να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στις ομάδες από μια αν μη τι άλλο προσιτή τιμή. Πριν το 2 με την Μπαρτσελόνα εξάλλου είχε προηγηθεί το 13 PIR μέσα στην Βαλένθια, σκοράροντας 14 πόντους (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές) σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ο Giffey είναι μια περίπτωση που χρήζει προσοχής καθώς αποδίδει συνολικά υψηλότερα του κόστους του, ενώ το επερχόμενο ματς με την Παρτιζάν στο Μόναχο δεν μοιάζει αποτρεπτικό, καθώς οι Σέρβοι αυξάνουν κατά 0.83 μονάδες Index Rating την επίδοση των αντίπαλων small forwards.


Vanja Marinkovic (Μπασκόνια) - 5,5
Επανήρθε στις αξιόλογες, για τα δεδομένα του, εμφανίσεις ο Σέρβος, ξεκινώντας την προηγούμενη εβδομάδα με το 8 PIR μέσα στο Μιλάνο και συνεχίζοντας, ως συνήθως καλύτερα εντός, με το 16 Index Rating απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έτσι, ο Last3 μέσος όρος του παραμένει διψήφιος (11,83), κάτι αρκετά σπάνιο για παίκτη στη δική του τιμή και είναι προφανές εδώ το ενδιαφέρον που εμπεριέχει η περίπτωσή του, παρά τα, αναμενόμενα, φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται. Αυτή την αγωνιστική βέβαια η Μπασκόνια αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, με τους Λιθουανούς να είναι μεν ...φιλόξενοι στα αντίπαλα 2-3άρια, αλλά τον Marinkovic να σημειώνει μεγάλη απόκλιση μεταξύ εντός (9) κι εκτός έδρας αγώνων (1,5) κι αυτός είναι ο λόγος που η αγορά του δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτακτική.


Dalibor Ilic (Ερυθρός Αστέρας) - 5,5
Τα καπρίτσια του Ιβάνοβιτς έφεραν το νεαρό Σέρβο στην επιφάνεια κι αυτός δικαίωσε, φαντασιακά, την παρουσία του στο παρκέ, με το 19 ράνκινγκ μέσα στην Μπολόνια, σκοράροντας 10 πόντους και μαζεύοντας 7 ρημπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής, αλλά και το 12άρι που ακολούθησε με την Μιλάνο, έχοντας 5 πόντους και 5 ρημπάουντ σε 16:23 συμμετοχής. Είναι δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του Ιβάνοβιτς και στο rotation που θα προτιμήσει ενόψει της αναμέτρησης με την Μακάμπι εκτός έδρας, σίγουρα πάντως ο Ilic έδειξε ότι μπορεί να ...ακολουθήσει και εφόσον πάρει ξανά σεβαστό χρόνο συμμετοχής, φαίνεται ότι θα σταθεί με άνεση σε επίδοση μεγαλύτερη αυτής που αντιστοιχεί στην τιμή του.


CentersMathias Lessort (Παρτιζάν) - 16,3
Ο Γάλλος ήταν ο τελευταίος παίκτης που είχε απομείνει χωρίς να έχει πέσει ποτέ σε μονοψήφιο σκορ, τρέχοντας από το ξεκίνημα της σεζόν το εντυπωσιακό 22/22 (είχε προηγηθεί το 21 PIR με την Βιλερμπάν στο πρώτο σκέλος της διαβολοβδομάδας), ωστόσο και το κάστρο αυτό έπεσε, στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις, που άφησε τον σέντερ της Παρτιζάν στο 9 ράνκινγκ, παρά τους 14 πόντους (5/8 δίποντα, 4/7 βολές), τα 6 ρημπάουντ, τα 4 κερδισμένα φάουλ, αλλά και τα 6 λάθη σε 24:48 συμμετοχής. Με τους Σέρβους να κερδίζουν βέβαια, ο Lessort έδωσε 9,9 φαντασιακούς πόντους, άρα μπορούμε κατά κάποιον τρόπο να το θεωρήσουμε και μια μικρή εξαίρεση που δεν παραβαίνει επί της ουσίας τον διψήφιο κανόνα, εφόσον βέβαια επιστρέψει στα φυσιολογικά για τον ίδιο επίπεδα, στο Μόναχο με την Μπάγερν. Οι Βαυαροί, που δεν επηρεάζουν την επίδοση των αντίπαλων σέντερ (έχουν το απόλυτο 0 στον σχετικό δείκτη), είχαν επιτρέψει 28 μονάδες ράνκινγκ στον Γάλλο στο ματς του πρώτου γύρου κι εύλογα ο κορυφαίος σέντερ του παιχνιδιού παραμένει η προτεραιότητά σας και αυτή την αγωνιστική.


Zach LeDay (Παρτιζάν) - 13,5
Ο Αμερικανός έχει μείνει στην σκια του Lessort στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, τις τελευταίες εβδομάδες όμως δείχνει να ανακτά την ανταγωνιστικότητα που είχε στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχοντας 8/11 διψήφια σκορ με τις εξαιρέσεις να είναι εύρους 7-9, ενώ οι πέντε από τις οχτώ αυτές επιδόσεις ήταν ίσες ή μεγαλύτερες του 18. Μια από αυτές ήταν και το 21 PIR με την Βιλερμπάν, σ' ένα παιχνίδι μάλιστα που σκόραρε μόνο 9 πόντους, αλλά είχε παράλληλα 7 ρημπάουντ, 3 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ σε 32:10 συμμετοχής, ενώ τα πήγε καλύτερα από τον συμπαίκτη του με την Ζαλγκίρις, συγκεντρώνοντας 15 μονάδες ράνκινγκ, με 11 πόντους και 10 ρημπάουντ σε 28 λεπτά. Η αγωνιστική άνοδος του LeDay διακρίνεται κι από την τιμή του στο χρηματιστήριο του Fantasy, η οποία έχει πιάσει τη μέγιστή της τιμή στη χρονιά κι έτσι ίσως αξίζει να τον εντάξετε ξανά στα ευρύτερα πλάνα σας, προκειμένου να εξετάσετε το ενδεχόμενο της απόκτησής του σε κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές, ανάλογα και με την πορεία του το προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο, με τους Βαυαρούς να ευνοούν κατά 1.85 Index Rating τους αντίπαλους power forwards.


Filip Petrusev (Ερυθρός Αστέρας) - 11,4
Έμπλεξε κι άντε να βρει άκρη τώρα με τον Ιβάνοβιτς ο Σέρβος, για τον οποίο ο προπονητής του έκανε σοβαρά παράπονα δημόσια ακόμα και μετά από τις - φαντασιακά τουλάχιστον - γεμάτες εμφανίσεις του το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, μετά από ένα εκπληκτικό σερί οχτώ αγωνιστικών με εύρος σκορ 13-39,6 και αύξηση της αξίας του κατά 4,1 κρέντιτς, ήρθε ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής στα δύο παιχνίδια της διαβολοβδομάδας (λίγο κάτω από τα 20') και οι αναιμικές εμφανίσεις κόντρα σε Βίρτους (4 ράνκινγκ) και Μιλάνο (9 ράνκινγκ), που γκρέμισαν μονομιάς το στιβαρό έως τότε μομέντουμ του Petrusev στο παιχνίδι. Έτσι, πιο πολύ από το -1.4 της Μακάμπι στους αντίπαλους σέντερ (+0.1 στους PFs), θα πρέπει να σας απασχολεί ο ρόλος του παίκτη στο μυαλό του Ιβάνοβιτς και πόσο είναι διατεθειμένος να τον επαναφέρει στον πρωταγωνιστικό του ρόλο, ενδεχόμενο που όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται, ίσως θα πρέπει πρώτα να το δείτε να υλοποιείται χωρίς να σας επηρεάζει άμεσα.


Donta Hall (Μονακό) - 11,2
Πέντε συνεχόμενα διψήφια και δέκα συνολικά στα τελευταία 11 ματς μετρά ο Αμερικανός, που έχει αρχίσει να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να αποκτά φαντασιακή υπόσταση, έστω κι από την τσιμπημένη τιμή των 11,2 κρέντιτς. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Hall έφτασε στο 16 Index Rating απέναντι στην Άλμπα, έχοντας 10 πόντους, 6 ρημπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 15,5 μόνο λεπτά συμμετοχής, ενώ πραγματοποίησε αντίστοιχη εμφάνιση και απέναντι στην Ρεάλ με 15 ράνκινγκ, 6 πόντους και 6 ρημπάουντ σε 18:07. Ο Last5 μέσος όρος του σέντερ της Μονακό ξεπερνά το 15 αγωνιζόμενος μάλιστα για κάτι περισσότερο από 18 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι σε μια καλή χρονικά παρουσία του στο παρκέ, ως επί των πλείστων, αποδίδει, έστω και χωρίς να φτάνει τα πολύ μεγάλα ύψη (season high το 21). Το πρόγραμμα παραμένει απαιτητικό για τον Hall καθώς ακολουθεί η Βιλερμπάν εντός έδρας, με την ομάδα του Πάρκερ να κόβει 0.64 ράνκινγκ από τους αντίπαλους Cs.


Matthew Costello (Μπασκόνια) - 10,2
Τα δύο διψήφια σκορ του Αμερικανού στη διαβολοβδομάδα, το πρώτο με την Μιλάνο (15) και το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό (17) ολοκληρώνουν, για την ώρα, το δεύτερο μόλις σερί του παίκτη με τρεις συνεχόμενες διψήφιες επιδόσεις μέσα στην χρονιά, σε μια κατά τ' άλλα αρκετά ασταθή και ίσως απογοητευτική σεζόν, από τον σέντερ της Μπασκόνια, δεδομένων πάντα των δυνατοτήτων του. Αυτή την στιγμή πάντως ο Last3 μέσος όρος του ανέρχεται σε 23,33 κι αυτός είναι ο λόγος που ο Costello φιγουράρει στη λίστα μας και κυρίως, για το ενδεχόμενο να συνεχίσει σε θετική τροχιά και το προσεχές διάστημα, καθώς τότε θα μιλάμε σίγουρα για υποτιμημένο παίκτη. Αρχικά βέβαια, θα πρέπει να ανταπεξέρθει στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις, με τους Λιθουανούς να κόβουν 0.71 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης από τους αντίπαλους PFs (και 1.33 στους σέντερ), με τον ψηλό των Βάσκων πάντως να πραγματοποιεί τη δεύτερη καλύτερη φετινή του εμφάνιση (25 PIR) στο ματς του πρώτου γύρου.


Youssoupha Fall (Βιλερμπάν) - 10,2
Φαίνεται ότι ο Σενεγαλέζος γίγαντας έχει επιστρέψει στα γνώριμά του στάνταρς, όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς συνέχισε με αξιόλογες επιδόσεις στη διαβολοβδομάδα, αρχικά μέσα στην Παρτιζάν, με 14 μονάδες ράνκινγκ, έχοντας 14 πόντους (7/12 δίποντα) και 6 ρημπάουντ σε 23:43 συμμετοχής κι εν συνεχεία εντός έδρας με την Βίρτους, φτάνοντας στο 18 Index Rating, καθώς πέτυχε 11 πόντους (4/5 δίποντα, 3/4 βολές), μάζεψε 5 ρημπάουντ κι έφθειρε με 6 φάουλ τους αντιπάλους του σε 26:40 συμμετοχής. Πλέον ο Fall έχει ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο σε έξι από τις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις που έχει δώσει, με το σχετικό μέσο όρο του σε ράνκινγκ να ανέρχεται σε 15,4 κι έτσι μπορούμε αβίαστα να θεωρήσουμε ότι αποτελεί ξανά μια τίμια επιλογή για τη θέση, αυτή τη φορά βέβαια με σαφώς υψηλότερο ανταγωνισμό συνολικά. Επόμενος αντίπαλος για την Βιλερμπάν, η Μονακό εκτός έδρας, με τους Μονεγάσκους να ευνοούν κατά 0.88 μονάδες Index Rating τους αντίπαλους centers, αλλά τον Fall να μένει στο -1 στο ματς του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων.


Johannes Thiemann (Άλμπα Βερολίνου) - 9,2
Δύο οριακά διψήφιες επιδόσεις από τον Γερμανό απέναντι σε Μονακό (10) και Φενέρ (13) στην εβδομάδα που προηγήθηκε, διευρύνοντας έτσι το σερί των διψήφιων σκορ του σε τρία, μετά και το 25άρι με την Βαλένθια που είχε προηγηθεί. Ο Thiemann έχει δείξει ικανός για κάποιες αξιόλογες επιδόσεις, παρά τα όποια φαινόμενα αστάθειας, γι' αυτό εξάλλου και βρίσκεται στην υψηλότερή του τιμή στη σεζόν με 9,2 κρέντιτς, που πλέον είναι υπολογίσιμο κι όχι αμελητέο κόστος για την απόκτησή του. Προφανώς ο επόμενος αντίπαλος κάθε άλλο παρά εμπνέει, με τον Ολυμπιακό να κόβει πάνω από 3 μονάδες ράνκινγκ από τους αντίπαλους σέντερ, με τον εντός έδρας μέσο όρο του Thiemann όμως να ανέρχεται σε 12,8, θα μπορούσατε να τον έχετε υπόψη, δεδομένου ότι το ματς αυτό διεξάγεται σήμερα Τετάρτη.


Christ Koumadje (Άλμπα Βερολίνου) - 7,5
Σερί διψήφιων επιδόσεων είχε να σημειώσει από το ξεκίνημα της σεζόν ο σέντερ της Άλμπα και το πέτυχε ξανά μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συνδυάζοντας το 15 PIR με την Μονακό (11 πόντοι με 4/4 δίποντα, 3/3 βολές και 4 ρημπάουντ σε 16:35) με το 13 μέσα στην Φενέρ (4 πόντοι, 9 ρημπάουντ, 4 τάπες, 4 κερδισμένα φάουλ σε 14,5 λεπτά). Ο χρόνος συμμετοχής του παίκτη πάντως παραμένει χαμηλός και παρότι ο Last5 μέσος όρος του είναι ενθαρρυντικός (11), χρειάζεται κάτι παραπάνω και κυρίως πιο ασφαλές από τον Koumadje για να ενταχθεί ξανά στα πλάνα των ομάδων του Fantasy. Αυτή την αγωνιστική εξάλλου η Άλμπα υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ομάδα που κόβει 3.36 Index Rating από τους αντίπαλους centers, αν και ο Τσαντιανός γίγαντας τα είχε πάει περίφημα στο ΣΕΦ (18 ράνκινγκ).


Jaime Pradilla (Βαλένθια) - 5,6
Με τις απουσίες της ομάδας του στη γραμμή των ψηλών, ο διεθνής Ισπανός βρήκε το χώρο και το χρόνο να αποκτήσει φαντασιακή υπόσταση, έχοντας Last4 μέσο όρο στο 12,23! Την περασμένη εβδομάδα, ο Pradilla ξεκίνησε με 7 ράνκινγκ σε 18:44 με την Μπάγερν και συνέχισε με τη season high επίδοση των 17 μονάδων απέναντι στην Μακάμπι, έχοντας απόλυτη ευστοχία με 6/6 δίποντα σε μόλις 13:05 (επέστρεψε ο Rivero). Ο παίκτης της Βαλένθια είναι άλλος ένας παγκίτης των Ισπανών που ξεπήδησε το προσκήνιο με τα διάφορα θέματα των νυχτερίδων το τελευταίο διάστημα και παρότι η παρουσία του εξαρτάται πρωτίστως από αυτή των βασικών ψηλών, μια αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που προσφέρει αφειδώς ράνκινγκ τόσο στο 4 όσο και στο 5 (πάνω από 4 μονάδες) είναι αν μη τι άλλο ελκυστική για έναν ιδιαίτερα προσιτό οικονομικά παίκτη.Devotion.

  '; ?>