We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Εντοπίζοντας τις ευκαιρίες!
Η επένδυση σε παίκτες που αποδίδουν καλύτερα της τιμής τους είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης ομάδας στο Fantasy.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 26/10/2022 13:25
Έχουμε ήδη διανύσει τις πρώτες τέσσερις στροφές της φετινής σεζόν του Euroleague Fantasy και όλοι οι μάνατζερ του παιχνιδιού έχουν στα χέρια τους ένα πρώτο αγωνιστικό δείγμα των παικτών και των δυνατοτήτων τους, ώστε να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στις επιλογές της κάθε αγωνιστικής. Μεγάλα ονόματα που αποδίδουν στο 100% και προσφέρουν ασφάλεια στη θέση του αρχηγού, παίκτες με αξιοσημείωτη σταθερότητα στα μεσαία στρώματα τιμών που μπορούν να παραμείνουν σε ένα ρόστερ για εβδομάδες και να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί με τις άλλες κινήσεις, αλλά και φθηνές ευκαιρίες που έχουν ξεπηδήσει στο φαντασιακό ραντάρ με τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις τους, συνθέτουν ένα μωσαϊκό που πρέπει να στοχεύσει κανείς για να να αναβαθμίσει το ρόστερ της ομάδας του.

Πάντα ο στόχος βέβαια στο ξεκίνημα της σεζόν είναι η επένδυση σε υποτιμημένους παίκτες, σε αυτούς που αποδίδουν υψηλότερα απ' ό,τι υποδεικνύει η τιμή τους και ακόμα και στο νέο (περσινό) φορμάτ, τέτοιες ευκαιρίες πάντα υπάρχουν, έστω κι αν πλέον δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κάποια θεαματική αύξηση στο μπάτζετ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας σωστής ομάδας, αντιθέτως, επιβάλλεται η αναζήτηση και η απόκτησή τους, καθώς μπορούν να βοηθήσουν το ρόστερ σας να εξελιχθεί ποικιλοτρόπως, τόσο σε σκορ, όσο και σε κρέντιτς, άμεσα και έμμεσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πιο φθηνά στρώματα τιμών είναι η τριάδα Λαρεντζάκης, Sorkin, Koumadje, τριών παικτών που έχουν ξεχωρίσει έως τώρα με την απόδοσή τους. Στην αρχή της προηγούμενης διαβολοβδομάδας, μια ομάδα θα έπρεπε να δαπανήσει 18 κρέντιτς για να τους έχει στη διάθεσή της, 6 περισσότερα δηλαδή από μια τυπική τριπλέτα DNP παικτών στα 4 κρέντιτς. Η τριάδα αυτή λοιπόν, στην εβδομάδα που πέρασέ πρόσφερε συνολικά 103,2 πόντους και 2,5 κρέντιτς, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τα ρόστερ στα οποία βρέθηκε, αλλά και συνεισφέροντας και με το παραπάνω στο σκορ, αφού κάθε παίκτης απέδωσε δύο ή και τρεις φορές περισσότερο από αυτό που υποδεικνύει η αξία του.

Προφανώς, οι τρεις αυτοί παίκτες δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα και ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτή την στιγμή είναι να εντοπίσετε παίκτες που έχουν δώσει ίσως κάποια τέτοια δείγματα, αλλά αναμένεται να κάνουν το δικό τους "ξέσπασμα", ή απλά να συνεχίσουν να υπερ-αποδίδουν στο προσεχές διάστημα. Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν σε όλα τα στρώματα τιμών, όμως με το μετρημένο ακόμα μπάτζετ που έχετε στη διάθεσή σας και φυσικά με τον περιορισμό των τριών αλλαγών στο ρόστερ, είναι λογικό να πρέπει να είστε αρκετά επιλεκτικοί κάθε φορά, ώστε να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, όχι απαραίτητα όσον αφορά την επόμενη μόνο αγωνιστική.

Φυσικά, Fantasy δεν παίζουν μόνο οι υποτιμημένοι, αλλά όλοι οι παίκτες και δεν γίνεται να αγνοηθούν και τα μεγαλύτερα ονόματα, όσο υποτιμημένα ή υπερτιμημένα μπορεί να τα θεωρείτε, ώστε να σας προσφέρουν πιο άμεσα σκορ, αλλά και τη σχετική ασφάλεια στο κομμάτι της αρχηγίας και του διπλασιασμού των σκορ τους. Δεν είναι ακόμα εύκολο βέβαια να εξασφαλιστεί η παρουσία δύο μεγάλων ονομάτων σε κάθε Turn της αγωνιστικής κι όσο κι αν αυτός είναι ο ιδανικός στόχος, αν βλέπετε ότι δεν σας "βγαίνει" και χαλάει το γενικότερο σχεδιασμό σας, ίσως είναι καλύτερα να το αφήσετε, προσωρινά, εφόσον στο μεταξύ νιώθετε σίγουροι ότι βάζετε γερά θεμέλια στο χτίσιμο της ομάδας σας με την απόκτηση υποτιμημένων παικτών - ευκαιριών.

Έτσι λοιπόν, πάμε να εξετάσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για την 5η αγωνιστική του παιχνιδιού, λαμβάνοντας για πρώτη φορά φέτος και τα τα στατιστικά των αντιπάλων των ομάδων, δηλαδή το πόσο περιορίζει κάθε ομάδα τους παίκτες της συγκεκριμένης θέσης μέχρι τώρα. Το δείγμα βέβαια είναι αρκετά μικρό ακόμα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, ωστόσο δεν είναι κακό να υπάρχει έστω και σαν μια ένδειξη μόνο, αφού έτσι κι αλλιώς θα αρχίσει να μας απασχολεί όλο και περισσότερο από εδώ και πέρα. Επιπλέον αντίστοιχα στατιστικά, τόσο για τα στατιστικά των αντιπάλων των ομάδων με βάση τις Fantasy θέσεις των παικτών, όσο και για επιμέρους στατιστικά (έξτρα από το ράνκινγκ) που επηρεάζουν τους αντιπάλους τους μπορείτε φυσικά να βρείτε στο BasketStories DataCenter.


GuardsMike James (Μονακό) - 16
Τα βρήκε σκούρα σχετικά μέσα στην Μακάμπι, μένοντας στο 12 Index Rating, επανήρθε όμως εντυπωσιακά στο δεύτερο σκέλος της διαβολοβδομάδας με 29 μονάδες ράνκινγκ μέσα στον Παναθηναϊκό, έχοντας, μεταξύ άλλων 12 κερδισμένα φάουλ αλλά και 6/10 βολές. Αυτό ήταν το τρίτο 20+ σκορ του Αμερικανού στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, που δεν δείχνει να επηρεάζεται από τον ισχυρότερο φετινό εσωτερικό ανταγωνισμό της Μονακό, με το 22,8 PIR που έχει μ.ο. να μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αν δεν εκτελούσε με μόλις 23,1% έξω από τη γραμμή των 6,75μ (χαρακτηριστικά μέσα στην Μακάμπι είχε 0/8). Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για τους Μονεγάσκους αυτή την εβδομάδα, αφού δοκιμάζονται στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, ίσως την καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στη διοργάνωση. Οι Πειραιώτες κόβουν 2.29 PIR από τους αντίπαλους point guards κι έτσι η απόκτηση του James αυτή την αγωνιστική δεν αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη κίνηση, όχι γιατί δεν έχει πλούσιο ιστορικό σε δύσκολα ματς, κάθε άλλο, απλά γιατί κοστίζει 16 ολόκληρα κρέντιτς!


Vasilije Micic (Εφές) - 16
Τέσσερα στα τέσσερα, σχεδόν, 20άρια για τον Σέρβο που προέρχεται από μια γεμάτη διαβολοβδομάδα με 32 Index Rating με την Βαλένθια και άλλους 23,1 φαντασιακούς πόντους στον αγώνα με την Άλμπα, με το μικρότερο φετινό του σκορ να είναι το 19,8 στην πρεμιέρα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Micic αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο hot ονόματα του παιχνιδιού, γενικά, αλλά και αυτή την περίοδο κι έτσι η τιμή των 16 κρέντιτς δεν θα πρέπει να φαντάζει τόσο απρόσιτη, βάσει αυτών που είναι σε θέση να προσφέρει. Όπως και ο James όμως, έχει και αυτός δύσκολη, θεωρητικά, αποστολή αυτή την εβδομάδα απέναντι στην Φενερμπαχτσέ εντός έδρας, με την ομάδα των Ιτούδη και Καλάθη, που δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, να κόβει 3.88 PIR από τους αντίπαλους point guards. Βέβαια, αν ο Σέρβος είναι ήδη στο ρόστερ σας, κανένας αντίπαλος δεν είναι τόσο αποτρεπτικός ώστε να τον διώξετε, εκτός κι αν αποτελεί μέρος ενός γενικότερου, τακτικού, σχεδίου.


Kostas Sloukas (Ολυμπιακός) - 13,6
Ο Vezenkov είναι αυτός που δίκαια κλέβει την παράσταση στους Ερυθρόλευκους αλλά και συνολικά στην Euroleague και οι εντυπωσιακές επιδόσεις του ίσως επισκιάζουν ελαφρώς τα κατορθώματα του συμπαίκτη του, με τον Σλούκα να έχει ξεκινήσει εξίσου εξαιρετικά στη φετινή Euroleague. Τρία σερί 20άρια έχει στο ενεργητικό του ο διεθνής γκαρντ, φτάνοντας στο 22 Fantasy Score μέσα στην Ρεάλ και στο 27,5 μέσα στην Μπασκόνια κι όλα αυτά σε 23-23,5 λεπτά συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι, ενώ οι γενικοί μέσοι όροι του απαρτίζονται από 14 πόντους, 7 ασσίστ, 1,8 λάθη, 20,3 ράνκινγκ, 96,4% στις βολές (27/28) και μόλις 7,1% στα τρίποντα (1/14). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το ταβάνι είναι ακόμα ψηλότερο και το ντέρμπι με την Μονακό του James αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι Γάλλοι ευνοούν κατά 2.11 μονάδες Index Rating τους αντίπαλους point guards.


Nick Calathes (Φενερμπαχτσέ) - 13,2
Το 10 ράνκινγκ με την Βαλένθια αποτελεί τη χαμηλότερη έως τώρα επίδοση του διεθνή γκαρντ, με τον Καλάθη να έχει 8 πόντους, 7 ασσίστ αλλά και 4-0 φάουλ σε 25:14 συμμετοχής, ενώ είχε προηγηθεί ένα άνετο 18 PIR με την Βιλερμπάν σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά, χρόνος αρκετά λιγοστός για τα δεδομένα του, που οφείλεται όμως στην εύκολη επικράτηση της Φενέρ. Ο ιθύνων νους της ομάδας του Ιτούδη έχει ξεκινήσει αρκετά ζεστά τη σεζόν και δείχνει πως μπορεί να επανέρθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Fantasy, με την τιμή του να παραμένει προσιτή αυτή την στιγμή, παρά τη διαφαινόμενη άνοδο του Wilbekin, που φαίνεται να βρίσκει ρυθμό. Μην διστάσετε να προχωρήσετε στην απόκτησή του αν η περίπτωσή του σας λέει κάτι, με την Εφές που ακολουθεί εξάλλου να μην επηρεάζει για την ώρα την επίδοση των αντίπαλων point guards (+0,21).


Nando De Colo (Βιλερμπάν) - 12,9
Αρκετά υποτονική η παρουσία του Γάλλου στη διαβολοβδομάδα που πέρασε σημειώνοντας δύο διαδοχικά 12άρια μέσα σε Φενέρ και Μακάμπι, αγωνιζόμενος μάλιστα και στα δύο ματς λιγότερο από 20 λεπτά. Δεν αποκλείεται το στατιστικό αυτό να έχει να κάνει και με το πιο βαρύ πρόγραμμα μιας διπλής αγωνιστικής (δεν είναι και πιτσιρικάς πια), ενώ έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην στατιστική του γκαρντ της Βιλερμπάν πια, ο οποίος σουτάρει με 44% στα δίποντα, 66,7% στα τρίποντα και έχει περισσότερα λάθη (4,3) από ασσίστ (3,8). Αν βέβαια με τα 4,5 κερδισμένα φάουλ πήγαινε πιο πολλές φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας (1,75 ανά ματς), τότε ίσως ήδη να μιλούσαμε σε άλλη βάση. Επόμενος αντίπαλος για τους Γάλλους είναι η Μπασκόνια εντός έδρας, με την ομάδα του Πεναρόγια να είναι πράσινη στη θέση των point guards προσφέροντάς τους επιπλέον 2.28 PIR κι έτσι διόλου απίθανη δεν είναι η επιστροφή του De Colo στα 13+ κρέντιτς.


Lorenzo Brown (Μακάμπι) - 12,8
Δύο καλές και δύο μέτριες παρουσίες έχει μέχρι τώρα στο ενεργητικό του ο ...Ισπανός γκαρντ, με το φαντασιακό του μέσο όρο παρ' όλα αυτά να ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 16,28 και να φαίνεται πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Η αστοχία του όμως από μέση απόσταση (41,9% στα δίποντα), αλλά και η συνύπαρξη με τον Baldwin είναι δύο παράγοντες που του έχουν βάλει φρένο για τα υψηλότερα πατώματα μέχρι στιγμής κι αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί για όποιον μάνατζερ εποφθαλμιά την απόκτησή του σε μια αρκετά καλή τιμή. Στη διαβολοβδομάδα που πέρασε, ο Brown σημείωσε 12 Index Rating με την Μονακό και 19 με την Βιλερμπάν και τα δύο εντός έδρας, ενώ στο πρόγραμμα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, πάλι εντός, με την ελληνική ομάδα να μειώνει κατά 0.32 μονάδες PIR την επίδοση των αντίπαλων PGs, άρα να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να εξετάσετε την περίπτωσή του.


Wade Baldwin IV (Μακάμπι) - 12
Δύο γρήγορα φάουλ σε λιγότερο από μισό λεπτό στην έναρξη του αγώνα με την Βιλερμπάν τον έθεσαν για αρκετή ώρα εκτός αγώνα, με τον Baldwin να φτάνει μέχρι και το -6 ράνκινγκ στο πρώτο μέρος και να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 0/6 τρίποντα. Όλα αυτά ακούγονται εξαιρετικά απογοητευτικά για το τελικό ράνκινγκ του παίκτη, το οποίο όμως ήταν και πάλι διψήφιο, 12, χάρη στους 12 πόντους, τα 5 ρημπάουντ, τις 8 τελικές πάσες και τα 4 κερδισμένα φάουλ σε 23:55 συμμετοχής. Το γεγονός ότι ανταπεξήρθε σχετικά καλά κι αρχίζει να νιώθει άνετα στο γήπεδο της Μακάμπι είναι αρκετά ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, με τον Αμερικανό εξάλλου να οργιάζει στην αναμέτρηση με την Μονακό για την 3η αγωνιστική με 21 πόντους (5/8 τρίποντα), 7 ρημπάουντ, 5 ασσίστ και 28 μονάδες ράνκινγκ. Τα 12 κρέντιτς παραμένουν ελκυστική τιμή, όχι τόσο με βάση το φετινό του ξεκίνημα (τρία ράνκινγκς 9-12), όσο βάσει του πήχη και της προσαρμογής που αρχίζει να δείχνει. Επόμενος αντίπαλος για την Μακάμπι ο Παναθηναϊκός, εντός έδρας.


Darius Thompson (Μπασκόνια) - 11,6
Την καλύτερη, αλλά και τη ...λιγότερο καλή φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αμερικανός στη διαβολοβδομάδα που πέρασε, φτάνοντας στο 23 Index Rating (4/4 τρίποντα) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και μένοντας αντίστοιχα στο 12 ράνκινγκ (9πόντοι, 10 ασσίστ) στην ήττα από τον Ολυμπιακό, νούμερο πάντως που μόνο απογοητευτικό δεν θα πρέπει να λογίζεται, με βάση και το ιστορικό των ερυθρολεύκων στον περιορισμό των αντίπαλων point guards, αλλά και την τρέχουσα αγωνιστική τους κατάσταση. Ο Thompson έχει 4/4 διψήφια σκορ έχοντας ανεβάσει την τιμή του κατά 1,1 κρέντιτς από την αρχή της χρονιάς, με τα 11,6 να φαντάζουν ακόμα λίγα, γι' αυτά που προσφέρει. Ωστόσο, η Μπασκόνια προχώρησε στην απόκτηση του Pierria Henry, κάτι που λογικά αναμένεται να πλήξει φαντασιακά τον Αμερικανό, όταν ο τελευταίος ενσωματωθεί πλήρως. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να τους δούμε ταυτόχρονα στο παρκέ για να ορίσουμε εκ νέου το φετινό τους πήχη. Για την ώρα, ο Thompson έχει να αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν εκτός έδρας, με τους Γάλλους να κόβουν 0.13 μονάδες Index Rating από τους αντίπαλους point guards, επομένως δεν συντρέχει λόγος βιασύνης αν βρίσκεται ήδη στο ρόστερ σας.


Scottie Wilbekin (Φενερμπαχτσέ) - 11,5
Το ξεκίνημα μέσα στο Μόναχο με την Μπάγερν δεν ήταν και ονειρικό (4 PIR), έκτοτε όμως ο Αμερικανός έχει ανεβάσει στροφές, με αποκορύφωμα τα δύο παιχνίδια της διαβολοβδομάδας που προηγήθηκε με Βιλερμπάν (14 ράνκινγκ σε 13:38) και Βαλένθια (22 ράνκινγκ σε 32 λεπτά), σουτάροντας και στα δύο από 9 τρίποντα (4/9 και 5/9). Αυτή την στιγμή, η ιεραρχία στην περιφέρεια της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει να είναι Καλάθης > Wilbekin > Edwards κι ως εκ τούτου δεν μπορείτε παρά να μένετε κι εσείς επιφυλακτικοί με την περίπτωση του πρώην παίκτη της Μακάμπι, δίχως να αμελείτε και τα πρώτα σημάδια προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον. Το τοπικό ντέρμπι με την Εφές εξάλλου που ακολουθεί μπορεί να φανερώσει περισσότερα χρήσιμα στοιχεία για να προσδιορίσετε καλύτερα που "στέκει" ο παίκτης στο φετινό Fantasy.


Chris Jones (Βαλένθια) - 11,4
Ο παίκτης που πρωταγωνίστησε στο Fantasy την περσινή σεζόν δείχνει να είναι ξανά εδώ, μετά από τις δύο μεστές του εμφανίσεις στη διαβολοβδομάδα. Αρχικά, ο Jones σημείωσε 18 Index Rating (19,8 σκορ) με 15 πόντους και 8 ασσίστ στην σπουδαία νίκη μέσα στην Εφές (πετυχαίνοντας μάλιστα καθοριστικά καλάθια), ενώ στη συνέχεια έκανε season high με το 20άρι του μέσα στην Φενέρ, αποτελούμενο από 16 πόντους, 7 ρημπάουντ και 3 ασσίστ, μεταξύ άλλων. Έτσι, οι πρώτες αναιμικές εμφανίσεις μοιάζουν παρελθόν και από τα 11,4 πλέον κρέντιτς (ουσιαστικά στην τιμή που ξεκίνησε τη σεζόν), ο Jones δείχνει πιο έτοιμος πια να απασχολήσει ζωηρά το παιχνίδι, ειδικά αν βρει μεγαλύτερο στόχο από τα 6,75μ. (2/15 σύνολο), ή πάει πιο πολλές φορές στη γραμμή των βολών (5/6 σύνολο). Αυτή την αγωνιστική, η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Άλμπα Βερολίνου εντός έδρας, με τους Γερμανούς να μειώνουν κατά 0.79 Index Rating την επίδοση των αντίπαλων point guards, άρα η περίπτωση του Αμερικανού παραμένει στο τραπέζι σας.


Thomas Walkup (Ολυμπιακός) - 9,6
Παίκτες που έχουν περισσότερα κλεψίματα (2,3) από λάθη (1,8) και σε σεβαστό χρόνο συμμετοχής (25:53) συνήθως έχουν φαντασιακό impact κι αυτό ισχύει αναμφίβολα στην περίπτωση του γκαρντ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο Walkup παρουσιάζει ένα πολύ ανταγωνιστικό και πληθωρικό προφίλ μέχρι στιγμής, σκοράροντας 8 πόντους, μοιράζοντας 5,8 ασσίστ και μαζεύοντας 3,8 ρημπάουντ (μην ξεχνάτε και τα 2,3 κλεψίματα) ανά αγώνα για 15,3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ανεβάζοντας μάλιστα την τιμή του κατά 1 κρέντιτ από την αρχική του κοστολόγηση. Αυτή την αγωνιστική, ο Walkup αγωνίζεται απέναντι στην Μονακό εντός έδρας, με τους Γάλλους να ευνοούν κατά 2.11 μονάδες Index Rating τους αντίπαλους point guards, επομένως θα μπορούσατε να προσθέσετε άλλη μια υποψήφια λύση στο σχεδιασμό της ομάδας σας.


Keenan Evans (Ζαλγκίρις) - 9,2
Η εμφάνισή του με την Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερή του μέχρι τώρα στην χρονιά, σε μια αναμέτρηση όπου ο Evans είχε 16 μονάδες ράνκινγκ και 17.6 πόντους στο Fantasy, χάρη στους 18 πόντους (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα) και τις 4 ασσίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής, μακράν τον υψηλότερό του χρόνο για φέτος (στα προηγούμενα τρία έπαιζε μεταξύ 21'-23'). Χωρίς να έχει δώσει κάποιο μεγάλο σκορ, ο Αμερικανός ανήκει στο γκρουπ των παικτών που έχουν 4/4 διψήφια και όπως καταλαβαίνετε το γκρουπ αυτό μικραίνει πολύ όταν αναφερόμαστε σε παίκτες με μονοψήφια τιμή κρέντιτς. Έχοντας αυξήσει κατά μισό κρέντιτ την τιμή του από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Evans διατηρεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό στάτους για όποιον μάνατζερ ψάχνει αξιόπιστη λύση στα μικρομεσαία στρώματα τιμών. Αυτή την αγωνιστική πάντως η Ζαλγκίρις αγωνίζεται απέναντι στην Παρτιζάν εκτός έδρας, με τους Σέρβους να περιορίζουν κατά 4.31 μονάδες ράνκινγκ τους αντίπαλους PGs, νούμερο όμως που ίσως είναι και πλασματικό αυτή την στιγμή, δεδομένης της αμυντικής αστάθειας της ομάδας του Ομπράντοβιτς στα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν.


Tamir Blatt (Άλμπα Βερολίνου) - 8
Μια από τις αποκαλύψεις του Fantasy στο ξεκίνημα της χρονιάς, με τον Ισραηλινό να έχει εκμεταλλευτεί και τις απουσίες των Lo και Smith και να καθοδηγεί την ομάδα του σε σπουδαίες εμφανίσεις. Στη διαβολοβδομάδα που πέρασε ο PG της Άλμπα σημείωσε season high 22 φαντασιακών πόντων απέναντι στον Παναθηναϊκό με 15 πόντους και 7 ασσίστ, ενώ παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα (12) και στην ήττα από την Εφές, σκοράροντας 15 πόντους (0/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα) και μοιράζοντας 4 ασσίστ σε 31,5 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, ο Blatt αύξησε κατά 0,7 κρέντιτς επιπλέον την τιμή του, με τα 8 κρέντιτς να μοιάζουν με "steal" ακόμα και σε ενδεχόμενη επιστροφή των τραυματιών των Γερμανών, πόσο μάλλον αν παραμείνει η μπαγκέτα σ' αυτόν. Αυτή την αγωνιστική μάλιστα φαίνεται να έχει ευνοϊκό πρόγραμμα κόντρα στην Βαλένθια εκτός έδρας, με τους Ισπανούς να επιτρέπουν επιπλέον 3.97 PIR στους αντίπαλους point guards.


Giannoulis Larentzakis (Ολυμπιακός) - 6,5
Άλλες δύο διψήφιες επιδόσεις πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο διεθνής γκαρντ, με 12 Index Rating μέσα στην Ρεάλ και άλλες 13 μονάδες ράνκινγκ μέσα στην Μπασκόνια, πατώντας παρκέ για περισσότερο από 20 λεπτά και στα δύο παιχνίδια. Με φαντασιακό εύρος σκορ 8,8-16,5 ο Λαρεντζάκης αποτελεί την πλέον ενδεικτική περίπτωση υποτιμημένου γκαρντ, έχοντας μάλιστα ήδη αυξήσει την τιμή του κατά 1,1 κρέντιτς από το ξεκίνημα της σεζόν. Στο μομέντουμ που βρίσκεται λοιπόν, τα 6,5 κρέντιτς δεν μοιάζουν πολλά και ίσως μπορείτε να τον προτιμήσετε αντί για κάποιο άλλον παίκτη στα 8-9 κρέντιτς, ώστε να κινηθείτε πιο ελεύθερα στις άλλες δύο αλλαγές σας. Ο πήχης παραμένει ψηλά για την αναμέτρηση με την Μονακό εντός έδρας, με τους Γάλλους να ευνοούν κατά 0.63 ράνκινγκ τους αντίπαλους SGs.


ForwardsSasha Vezenkov (Ολυμπιακός) - 16,5
Είναι ο αδιαμφισβήτητος MVP του Fantasy στις πρώτες τέσσερις στροφές του παιχνιδιού, με το μέσο όρο του να ανέρχεται στο 31,35 και την τιμή του να σκαρφαλώνει κατά 2,4 κρέντιτς από το ξεκίνημα της χρονιάς, αύξηση μάλιστα που θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερη, αν η εφαρμογή των τρελών θετικών μεταβολών τιμών της πρώτης αγωνιστικής δεν συνδυαζόταν με τη μοναδική κάτω των 30 πόντων επίδοσή του (20,9 μέσα στην Μπαρτσελόνα). Με μέσο όρο double double (23 πόντοι - 10 ρημπάουντ), εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και σταθερά μπόλικο χρόνο συμμετοχής, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού προσφέρει ουσιαστικά 60+ πόντους σε όσες ομάδες τον έχουν στο ρόστερ τους (μέσω της θέσης του αρχηγού) κι αυτή η συγκομιδή κάνει ακόμα και την ιδιαίτερα υψηλή τιμή των 16,5 κρέντιτς να μοιάζει θελκτική. Αυτή την αγωνιστική, ο Vezenkov αγωνίζεται απέναντι στην Μονακό εντός έδρας, με τους Γάλλους να είναι πράσινοι στη θέση των power forwards προσφέροντάς τους επιπλέον 3.67 PIR, ως εκ τούτου, το σκάουτίνγκ σας ξεκινά από εδώ, εφόσον δεν τον έχετε ήδη στην ομάδα σας.


Will Clyburn (Εφές) - 15
Ο Αμερικανός είναι ο τρίτος καλύτερος παίκτης του Fantasy έως τώρα, με μέσο σκορ 24,25, ωστόσο παραμένει κατάτι φθηνότερος από ονόματα όπως ο Vezenkov, ο James και ο συμπαίκτης του Micic, κάτι που τον καθιστά πιο ελκυστικό για αγορά. Κάνοντας θραύση στα πρώτα του ματς με την Εφές, ο Clyburn έχει αυξήσει την τιμή του κατά 1,3 κρέντιτς από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν έχει πέσει κάτω από το 19 ράνκινγκ, με την έφεσή του στα κερδισμένα φάουλ (6 μ.ο.) και την εν γένει πληθωρική του (στατιστική) παρουσία να μπορεί να αναπληρώνει βραδιές που είναι πιο άστοχος. Δίχως να έχει αγωνιστεί λιγότερο από 33 λεπτά μέχρι στιγμής, ο Clyburn αναμένεται να συνεχίσει να παίζει στο 100% και να αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο παιχνίδι. Αυτή την αγωνιστική πάντως αναμένεται να έχει πιο απαιτητικό έργο κόντρα στην Φενερμπαχτσέ εντός έδρας, με την ομάδα του Ιτούδη να είναι κόκκινη στη θέση των SFs περιορίζοντάς τους κατά 4 μονάδες ράνκινγκ.


Luke Sikma (Άλμπα Βερολίνου) - 13,9
Ασταθής παρουσιάζεται στα πρώτα του παιχνίδια ο Αμερικανός, έχοντας πραγματοποιήσει δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα αυτή της 3ης αγωνιστικής που αναδείχθηκε μάλιστα και MVP με 34 μονάδες ράνκινγκ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και δύο αναιμικές, με μονοψήφια σκορ, με υποδυέστερη την τελευταία μέσα στην Εφές, όπου έμεινε στο 6 PIR. Μολαταύτα, ο φαντασιακός του μέσος όρος ξεπερνά το 20 (20,2) κι αυτός είναι ο λόγος που κοστίζει 1,1 κρέντιτς παραπάνω από την αρχική του τιμή, με τα 13,9 κρέντιτς της τρέχουσας τιμής του να μπορούν να εξεταστούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ίσως δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για να επενδύσετε ένα σεβαστό ποσοστό του μπάτζετ σας τώρα (δεδομένου ότι υπάρχουν οι πιο σταθεροί, αλλά και πιο ακριβοί φόργουορντ που προηγούνται στη συγκεκριμένη λίστα), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ικανός να σταθεί επάξια στα υψηλότερα στρώματα τιμών. Επόμενος αντίπαλος για τον Sikma, η Βαλένθια εκτός έδρας, με τις νυχτερίδες να κόβουν 1.37 Index Rating από τους αντίπαλους power forwards.


Gabriel Deck (Ρεάλ) - 11,1
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική σημείωσε το μοναδικό του φετινό μονοψήφιο σκορ (5), ωστόσο ο Αργεντίνος επανήρθε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, σημειώνοντας season-high 25,3 πόντων σε 25,5 λεπτά συμμετοχής. Στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, ο φόργουορντ της Ρεάλ μετρά 11,8 πόντους, 8 ρημπάουντ και 16,5 Index Rating κατά μέσο όρο σε 27:10 συμμετοχής, έχοντας ανεβάσει την αξία του στο παιχνίδι κατά 1 κρέντιτ. Για την ώρα αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της βασίλισσας κι έτσι μπορείτε να τον εξετάσετε παρά την τσιμπημένη τιμή του, ωστόσο είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει σταθερά σε μεγάλα σκορ σε μια Ρεάλ με πλήρες ρόστερ. Για την ώρα, ο Deck αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια εντός έδρας, με τους Ιταλούς να είναι πράσινοι στη θέση των SFs προσφέροντάς τους επιπλέον 3.27 ράνκινγκ, ωστόσο κόβουν 2 μονάδες από τη θέση "4".


Mateusz Ponitka (Παναθηναϊκός) - 10,9
Η εμφάνισή του με την Μονακό ήταν μακράν η καλύτερή του μέχρι τώρα, θυμίζοντας κάτι από τον παίκτη που θαύμασε όλη η Ευρώπη στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 12 πόντους, 10 ρημπάουντ, 3 ασσίστ και 26 Index Rating. Αυτό ήταν το τρίτο διψήφιο σκορ του Πολωνού στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, έχοντας μια ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία και φαντασιακό μέσο όρο στο 15,43, νούμερο αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο για τη συνέχεια, αν και η έλευση του Bacon πιθανώς περιορίζει το ταβάνι του. Στάση αναμονής λοιπόν για έναν από τους πιο έξυπνους παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ, με το επόμενο ματς εξάλλου να μην ενδείκνυται για την απόκτησή του, καθώς οι πράσινοι δοκιμάζονται στην έδρα της Μακάμπι, με την ομάδα του Κάτας να είναι κόκκινη στη θέση των small forwards περιορίζοντάς τους κατά 3.7 μονάδες Index Rating.


Dzanan Musa (Ρεάλ) - 9,9
Ζεστός παρέμεινε ο Βόσνιος στη διαβολοβδομάδα που πέρασε, φτάνοντας στο 15 Index Rating με 17 πόντους και 4/6 τρίποντα απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ πρόσφερε 18,7 φαντασιακούς πόντους στις ομάδες που τον είχαν στην 4η αγωνιστική με τον Αστέρα, σκοράροντας 13 πόντους κι έχοντας 4 ρημπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ με 6/7 βολές σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ουσιαστικά η μοναδική αρνητική εξαίρεση του Musa στις πρώτες τέσσερις στροφές του παιχνιδιού ήταν το 1 PIR μέσα στην Μπαρτσελόνα, ενώ οι υπόλοιπες τρεις επιδόσεις του έχουν εύρος 15-17 ράνκινγκ, με το χρόνο συμμετοχής του πάντως να ποικίλει από αγώνα σε αγώνα. Η περίπτωσή του εμπεριέχει ένα ρίσκο, ωστόσο o περιφερειακός της Ρεάλ δείχνει να διατηρεί ένα καλό μομέντουμ που δεν σας απαγορεύει να το εμπιστευθείτε ενόψει του αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια εντός έδρας, με τους Ιταλούς πάντως να περιορίζουν κατά 1.46 PIR τους αντίπαλους shooting guards.


Ignas Brazdeikis (Ζαλγκίρις) - 9,6
Πρώτη αρνητική εμφάνιση από τον Brazdeikis στην πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα, με τον Λιθουανό να πέφτει στο -2 Index Rating, έχοντας 6 πόντους με 2/8 σουτ, 4 ρημπάουντ και 3 λάθη σε 23:15. Το σκορ αυτό διαδέχθηκε δύο συνεχόμενα "πληθωρικά" 18άρια που είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για τον ρούκι της Ζαλγκίρις, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πάντως διατηρείται σε μια αρκετά προσιτή τιμή. Ίσως τώρα δεν είναι το ιδανικό timing να τον αποκτήσετε, με τους Λιθουανούς να ταξιδεύουν στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσουν την Παρτιζάν που έδειξε τα δόντια της στον αγώνα με την Βίρτους, αν και απ' την άλλη, οι δείκτες των ομάδων υποδεικνύουν ευκαιρία, καθώς οι Σέρβοι επιτρέπουν επιπλέον 4.17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στους αντίπαλους SFs. Μετά το συγκεκριμένο ματς θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερη ασφάλεια.


Benjamin Bentil (Ερυθρός Αστέρας) - 9,1
Από τις θετικές νότες στο κακό ξεκίνημα των Σέρβων ο Γκανέζος ψηλός, έχοντας φαντασιακό μέσο όρο 14,25 και 3/4 διψήφια σκορ εύρους 6-19, με το χαμηλότερό του πάντως μέσα στην Μπασκόνια να αποτελεί "έκπληξη" δεδομένης της εντυπωσιακής του εκκίνησης στην αναμέτρηση εκείνη (είχε διψήφιο ράνκινγκ στο δεκάλεπτο περίπου). Μαζί με τον Mitrovic είναι οι μόνοι παίκτες των Σέρβων που μπορούν να σταθούν στο Fantasy για την ώρα, ενώ η εμφάνισή του (Bentil) στην Μαδρίτη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη (σε αντίθεση με του συμπαίκτη του), καθώς έφτασε στο 19 Index Rating, με 17 πόντους (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 5 ρημπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 25:36 συμμετοχής. Ο πήχης θεωρητικά παραμένει στο ίδιο επίπεδο αυτή την αγωνιστική για τον ψηλό του Αστέρα που αντιμετωπίζει την Μπάγερν εντός έδρας, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να ευνοεί κατά 2.26 Index Rating τους αντίπαλους power forwards.


Rolands Smits (Ζαλγκίρις) - 9
Σταθερότατος και με πλούσια στατιστική παρουσία τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές παρουσιάζεται ο Λετονός, με 4/4 διψήφια ράνκινγκς εύρους 11-15, έχοντας μέσους όρους 11,8 πόντους (80%-61,1%-50%), 6 ρημπάουντ και 12,8 Index Rating σε κάτι περισσότερο από 24 λεπτά συμμετοχής, έχοντας ανεβάσει την αξία του από την αρχή της χρονιάς κατά 0,6 κρέντιτς. Για την ώρα ο Smits προηγείται στην ιεραρχία του Cavanaugh, που επίσης μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών και αποδίδοντας σε επίπεδα ψηλότερα της τρέχουσας τιμής του μπαίνει κι αυτός στο κάδρο των περιπτώσεων που μπορείτε να εξετάσετε. Ακολουθεί αναμέτρηση με την Παρτιζάν εκτός έδρας, με τους Σέρβους να είναι πράσινοι στη θέση των power forwards προσφέροντάς τους επιπλέον 2.56 PIR, ενώ αντιθέτως κόβουν 2.32 από τους αντίπαλους σέντερ.


Luka Mitrovic (Ερυθρός Αστέρας) - 8
Την καλύτερη και τη χειρότερή του εμφάνιση, μακράν, πραγματοποίησε ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα στην εβδομάδα που μας πέρασε, με τον Mitrovic να οργιάζει αρχικά μέσα στην Μπασκόνια με 17 πόντους (6/7 δίποντα, 5/6 βολές), 8 ρημπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ και 29 μονάδες ράνκινγκ σε 25 μόνο λεπτά, αλλά στη συνέχεια να περνά απαρατήρητος κόντρα στην frontline της Ρεάλ, μένοντας στους 2 πόντους και το -1 PIR σε 14:17. Συνολικά ωστόσο το πρόσημο για τον Mitrovic στην αρχή της χρονιάς είναι αν μη τι άλλο θετικό, έχοντας 11,25 μέσο όρο στο παιχνίδι και δείχνοντας γενικά να πατά αρκετά καλά και να αποτελεί ένα από τα λιγοστά σημεία αναφοράς στο παιχνίδι των Σέρβων. Επόμενος αντίπαλος για τον Ερυθρό Αστέρα, η Μπάγερν εντός έδρας, με τους Βαυαρούς να αυξάνουν κατά 2,4 περίπου μονάδες ράνκινγκ την επίδοση των αντίπαλων σέντερ και κάπως έτσι η τιμή των 8 κρέντιτς, μειωμένη κατά 0,4 κρέντιτς μάλιστα από την προηγούμενη αγωνιστική, κάθε άλλο παρά άσχημη δείχνει.


Tadas Sedekerskis (Μπασκόνια) - 7,9
Ο Λιθουανός για την ώρα είναι ό,τι περιμέναμε ότι θα γίνει πέρυσι, έχοντας μια καθ' όλα τίμια παρουσία στη διοργάνωση και το Fantasy με 4/4 διψήφια σκορ και μέσο όρο 13,58. Μετά από τρία ράνκινγκς εύρους 10-12, ο Sedekerskis σημείωσε season high με 18 Index Rating απέναντι στον Ολυμπιακό, αυξάνοντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά την αξία του (+0,9 από το ξεκίνημα της σεζόν). Η γενικότερη στατιστική του δεν μαρτυρά κάποιο ιδιαίτερο ταβάνι, ούτε θα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς, ωστόσο ακόμα και στα 7,9 κρέντιτς μπορείτε να τον εξετάσετε, δεδομένης της σταθερής παρουσίας του μέχρι τώρα στο παιχνίδι. Αυτή την αγωνιστική εξάλλου ακολουθεί αναμέτρηση με την Βιλερμπάν εκτός έδρας, με τους Γάλλους να αυξάνουν κατά 1.21 μονάδες ράνκινγκ την επίδοση των αντίπαλων power forwards.


Louis Olinde (Άλμπα Βερολίνου) - 7,7
Η πρώτη φετινή ήττα της Άλμπα συνοδεύτηκε κι από το πρώτο μονοψήφιο ράνκινγκ του Olinde, με τον Γερμανό να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στον Clyburn και να τελειώνει την αναμέτρηση με 2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας 4 πόντους, 6 ρημπάουντ και 3 ασσίστ σε 29:37 συμμετοχής, που ήταν μάλιστα και ο υψηλότερος φετινός του χρόνος. Η τιμή του έπεσε έτσι κατά 0,3 κρέντιτς, αλλά παραμένει μεγαλύτερη κατά 1,4 κρέντιτς από την αρχική του, με τον φόργουορντ της Άλμπα να πραγματοποιεί ένα συνολικά πολύ καλό ξεκίνημα και το φαντασιακό του μέσο όρο να ανέρχεται στο 14,25. Αυτή την αγωνιστική, ο Olinde αντιμετωπίζει την Βαλένθια εκτός έδρας, με την ομάδα του Μουμπρού να ευνοεί κατά 2 μονάδες ράνκινγκ τους αντίπαλους SFs κι έτσι μπορείτε να διατηρήσετε τον Γερμανό στην ομάδα σας, εστιάζοντας σε άλλες κινήσεις που πιθανώς μοιάζουν πιο επιτακτικές.


Edgaras Ulanovas (Ζαλγκίρις) - 7,6
Συνεχόμενα season highs από την 1η αγωνιστική και μετά κάνει ο Λιθουανός με αποκορύφωμα την παράστασή του στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, όπου σημείωσε 22 μονάδες ράνκινγκ για 24.2 φαντασιακούς πόντους, σκόραρε 15 πόντους, πήρε 7 ρημπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα, κέρδισε 7 φάουλ και έκανε ό,τι άλλο δεν μπορεί να περιγράψει η στατιστική σε 27 λεπτά πάνω στο παρκέ. Έτσι, έστω και με κάποια καθυστέρηση ο Ulanovas απέδειξε ότι ανήκει σε υψηλότερα στρώματα τιμών από αυτό που είχε αρχικά τοποθετηθεί από το παιχνίδι και ο πήχης του παραμένει ψηλότερος και της τρέχουσας τιμής του. Πάντα μπορείτε να έχετε προσδοκίες για τον ηγέτη της Ζαλγκίρις, ακόμα και σε ένα φαινομενικά δύσκολο ματς όπως αυτό με την Παρτιζάν που ακολουθεί στο Βελιγράδι, με τους Σέρβους πάντως να είναι πράσινοι στη θέση των small forwards προσφέροντάς τους επιπλέον 4.17 Index Rating, κάτι που σημαίνει ότι το Λιθουανός παραμένει μια βασική επιλογή που έχετε να εξετάσετε.


Roman Sorkin (Μακάμπι) - 6,2
Μια εκπληκτική εβδομάδα διένυσε ο παίκτης της Μακάμπι, δίνοντας σημαντικά φαντασιακά διαπιστευτήρια στους αγώνες κόντρα στις γαλλικές Μονακό και Βιλερμπάν. Στο πρώτο απ' τα δύο ματς ο Sorkin είχε 10 πόντους, 9 ρημπάουντ και 18 ράνκινγκ και δυο μέρες αργότερα έφτασε στο 15 Index Rating με 8 πόντους και από 2 ρημπάουντ, ασσίστ, κλεψίματα και τάπες! Μάλιστα πήρε πανομοιότυπο χρόνο στα δύο αυτά παιχνίδια (18:54-18:56). Ο Ισραηλινός αποτελεί μέλος του rotation των ψηλών της Μακάμπι κι έχει καταφέρει να είναι τόσο αποδοτικός που με τρία ματς στο ιστορικό του και 15,1 φαντασιακό μέσο όρο αποτελεί τον τρίτο καλύτερο power forward του Fantasy, πίσω μόνο από Vezenkov και Sikma. Μπορεί αυτό να μην είναι και πολύ πιθανό να συνεχιστεί, ωστόσο η απόσταση των στατιστικών του από τα 6,2 κρέντιτς είναι τόσο μακρινή που καθιστά την περίπτωσή του "must". Αυτή την αγωνιστική, ο Sorkin αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, με την ομάδα του Ράντονιτς να παρουσιάζεται αρκετά πράσινη και στις δύο θέσεις των ψηλών.


CentersJan Vesely (Μπαρτσελόνα) - 13,7
Η υπερπληθώρα λύσεων στη θέση 5 για τους Μπλαουγκράνα και το γενικά νωχελικό ξεκίνημα του Τσέχου στη νέα του ομάδα δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αγορά του στα 13,7 κρέντιτς και μάλιστα σ' αυτό το σημείο τις σεζόν, όπου οι ομάδες ξεκινούν να χτίζονται και υπάρχουν σαφώς πιο σίγουρες ακριβές λύσεις. Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Vesely στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, φτάνοντας στο season high 21 Index Rating σε 20 λεπτά συμμετοχής στο Μόναχο με την Μπάγερν και συνεχίζοντας με άλλες 16 μονάδες ράνκινγκ (σε 26:13) στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις, επιδόσεις δηλαδή αρκετά ελπιδοφόρες για το μέλλον και σίγουρα πολύ καλύτερες από τα μονοψήφια σκορ των δύο πρώτων αγωνιστικών. Ο Τσέχος είναι ο ποιοτικότερος σέντερ της Μπαρτσελόνα και όσο οι Καταλανοί δεν ρολάρουν, είναι πιθανό να δούμε τον Γιασικεβίτσιους να τον κρατά περισσότερη ώρα στο παρκέ για να εξασφαλίσει πιο εύκολα τις πολυπόθητες νίκες. Επομένως, αρχίζουμε κι εμείς να τον έχουμε στα υπόψιν πια, παρακολουθώντας πιο προσεκτικά την πορεία του στο εξής.


Johnathan Motley (Φενερμπαχτσέ) - 13,6
Χρειάστηκε μόλις 12:08 με την Βιλερμπάν για να φτάσει στο 16 Index Rating έχοντας 13 πόντους (6/6 δίποντα, 1/3 βολές), 4 ρημπάουντ και 3 κλεψίματα στο αντίστοιχο διάστημα. Αντιθέτως, απέναντι στην Βαλένθια ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος τα 30 λεπτά για να σημειώσει και την καλύτερή του επίδοση με 23 PIR για 25.3 φαντασιακούς πόντους, καθώς πέτυχε 16 πόντους (6/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 4/5 βολές), μάζεψε 5 ρημπάουντ κι έφθειρε με 5 φάουλ τους αντιπάλους του. Το potential δείχνει υψηλό, με τον Last 3 μέσο όρο του παίκτη να ανέρχεται στο 21,63, η Φενέρ ωστόσο μοιάζει αρκετά πλήρης στην frontline (Jekiri, Booker, Hayes-Davis αλλά και Bjelica όταν επιστρέψει σε μερικές εβδομάδες) κι αυτό είναι λογικό να εγείρει επιφυλάξεις για την σταθερότητά του στα μεγάλα νούμερα, αν δεν σταθεροποιηθεί και σε επαρκείς χρόνους συμμετοχής (με το per40 του πάντως να παραμένει εξαιρετικό). Επόμενος αντίπαλος για τον Motley, η Εφές εκτός έδρας, με τους Τούρκους να ευνοούν κατά 1.05 μονάδες PIR τους αντίπαλους Cs.


Mathias Lessort (Παρτιζάν) - 13
Ο καλύτερος σέντερ του Fantasy με 22,68 μέσο όρο είναι ο Γάλλος, του οποίου το χαμηλότερο ράνκινγκ ήταν το 14άρι με την Άλμπα στην πρεμιέρα. Έκτοτε, ο ψηλός της Παρτιζάν έχει σημειώσει 34 PIR μέσα στην Μπασκόνια, 24 με την Μιλάνο και 17 με την Βίρτους, με το οποίο πρόσφερε 18,7 πόντους στο πρώτο μπόνους νίκης των Σέρβων. Έτσι, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 1,4 κρέντιτς από την αρχή της σεζόν και όσο λαμβάνει υψηλό χρόνο συμμετοχής θα συνεχίσει την εντυπωσιακή ανοδική της πορεία, με τον Lessort να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός από κοντά (69,7%), να κάνει θραύση στα ρημπάουντ (8,8) και να φθείρει με περίπου 5 φάουλ (4,8) τους αντιπάλους του σε κάθε παιχνίδι. Οι προσδοκίες αυτή την αγωνιστική παραμένουν ψηλά για τον Γάλλο καθώς ακολουθεί αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις εντός έδρας, με τους Λιθουανούς να επιτρέπουν επιπλέον 2.84 μονάδες PIR στους αντίπαλους Cs.


Zach LeDay (Παρτιζάν) - 12,6
Δεύτερος καλύτερος σέντερ του Fantasy είναι ο συμπαίκτης του Lessort, παρά το πρώτο του μονοψήφιο φετινό ράνκινγκ (9) στην εύκολη νίκη επί της Βίρτους, μένοντας στους 4 πόντους (2/4 σουτ), αλλά και στα 9 ρημπάουντ σε 25:18 συμμετοχής, εμφανώς κουρασμένος μετά τα 32:16 που προηγήθηκαν με την Μιλάνο, όπου ήταν εντυπωσιακός (25 PIR). Ο Αμερικανός διατηρεί μέσο όρο 15,8 πόντων (με 80% στα τρίποντα) και 19,3 Index Rating στα πρώτα τέσσερα ματς, ενώ η πτώση των 0,2 κρέντιτς την τελευταία αγωνιστική σας επιτρέπει να τον αποκτήσετε από μια σχετικά καλή (βάσει της εκκίνησής του) τιμή, δεδομένου ότι έχει δείξει ικανός για μεγάλα σκορ. Αυτή την αγωνιστική, ο LeDay αγωνίζεται απέναντι στην Ζαλγκίρις εντός έδρας, με τους Λιθουανούς να επιτρέπουν επιπλέον 2.21 Index Rating στους αντίπαλους power forwards, επομένως μπορείτε να εξετάσετε και τη δική του περίπτωση, σε περίπτωση που σας φαίνεται ελκυστική.


Bojan Dubljevic (Βαλένθια) - 10,6
Ο τραυματισμός του Rivero τον ...έφερε προ των ευθυνών του και ο Μαυροβούνιος ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την άκρως ανταγωνιστική εικόνα της Βαλένθια στη διαβολοβδομάδα, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη της φετινή νίκη μέσα στην πρωταθλήτρια Εφές. Στην αναμέτρηση αυτή ο Dubljevic σκόραρε 20 πόντους περισσότερους από τα δύο πρώτα ματς της σεζόν (20 δηλαδή) και συγκέντρωσε 18 μονάδες ράνκινγκ, ενώ εμφανίστηκε λίγο πιο υποτονικός με την Φενέρ, έχοντας αντίστοιχα 13 πόντους με 9 ράνκινγκ. Δεν θα μπορούσε φυσικά να παίζει για πολύ καιρό σε τόσο χαμηλά στάνταρ, ενώ δείχνει έντονα σημάδια αφύπνισης και στην ACB (28 PIR στο τελευταίο ματς) κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, δεδομένης και της ιδιαίτερα προσιτής, για την κλάση του, τιμής του. Η Άλμπα πάντως για την ώρα δεν αστειεύεται, ούτε στη θέση του σέντερ, από την οποία κόβει 4,37 Index Rating από κάθε παίκτη.


Youssoupha Fall (Βιλερμπάν) - 9,5
Όταν μπορεί να πατά παρκέ περί τα 20 λεπτά, ο Σενεγαλέζος γίγαντας θα έχει πάντα φαντασιακό ενδιαφέρον, καθώς μπορεί πολύ απλά με το ύψος του να συγκεντρώνει ράνκινγκ με άνεση. Στα πρώτα τέσσερα ματς εξάλλου γράφει 12,3 πόντους με 63,3% στα δίποντα (αλλά και 73,3% στις βολές), 9,3 ρημπάουντ εκ των οποίων τα 3,8 επιθετικά και 16,5 Index Rating, με τα φάουλ να παραμένουν ένα θέμα (3,5 σε 22,5 λεπτά), όχι τόσο δυσεπίλυτο όμως όπως πέρυσι κι αυτή η πρόοδος αρκεί από μόνη της για το φαντασιακό level up του σέντερ της Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Lauvergne το επόμενο διάστημα που τραυματίστηκε σοβαρά ξανά (Όσκαρ ατυχίας που λένε) κι έτσι οι ευθύνες αυξάνονται για τον Fall, που αποτελεί μια από τις πλέον ιντριγκαδόρικες περιπτώσεις της επόμενης αγωνιστικής, καθώς οι επιπλέον μονάδες ράνκινγκ που επιτρέπουν οι επόμενοι αντίπαλοί του (Μπασκόνια) είναι περισσότερες από την τρέχουσα τιμή του (+9,55). Αρκεί να παραμείνει στο παρκέ.


Christ Koumadje (Άλμπα Βερολίνου) - 7,8
Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τσαντιανός γίγαντας στην εκτός έδρας ήττα από την Εφές, όπου συγκέντρωσε 24 μονάδες Index Rating, έχοντας 12 πόντους (6/6 δίποντα), 5 ρημπάουντ και 6 (!) μπλοκ σε 19:11 συμμετοχής. Ο σέντερ της Άλμπα έχει κάνει το απόλυτο 4/4 σε διψήφια σκορ μέχρι στιγμής κι αποτελεί παίκτη-κλειδί για όσες ομάδες τον εμπιστεύθηκαν από το ξεκίνημα της σεζόν σε σαφώς πιο προσιτή τιμή (6,2 κρέντιτς), κερδίζοντας τόσο άμεσα, με τα σκορ του όσο κι έμμεσα, με πλουσιότερες επιλογές στο υπόλοιπο ρόστερ. Η τιμή του πλέον αρχίζει να "τσιμπάει" λίγο, αλλά με μέσο όρο σεζόν στο 17, το ρίσκο μοιάζει πολύ μικρό, από την στιγμή μάλιστα που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με φάουλ για την ώρα και αποτελεί κανονικό μέλος του rotation της Άλμπα, έστω και με τις απουσίες που έχει. Επόμενος αντίπαλος για τον Koumadje είναι η Βαλένθια εκτός έδρας, με τις Νυχτερίδες να αυξάνουν κατά 1.85 Index Rating την επίδοση των αντίπαλων centers, επομένως, ο παίκτης της Άλμπα παίζει πολύ δυνατά για να μπει στο ρόστερ σας (για να παραμείνει ούτε συζήτηση, φυσικά).


Devotion.

  '; ?>