We feel devotion
DataCenter
PICKMASTER EUROLEAGUE
Παίξε τώρα στο PickMaster Euroleague!
Το παιχνίδι προβλέψεων του BasketStories για την Euroleague μπαίνει στην έκτη του σεζόν και υπόσχεται πλούσια δώρα και μεγάλες στιγμές σε όλους τους παίκτες του!
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 26/09/2022 17:05
Το BasketStories παρουσιάζει το νέο PickMaster Euroleague για τη σεζόν 2022-23, το μοναδικό παιχνίδι προβλέψεων για την Euroleague, το οποίο μπαίνει αισίως στην έκτη του χρονιά! Στο PickMaster Euroleague, θα πρέπει να επιστρατεύσεις όχι μόνο τις μπασκετικές σου γνώσεις, αλλά και το ένστικτό σου για να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα τις προβλέψεις σου για όλα ματς της Euroleague. Ανάλογα με το πόσο κοντά θα πέσει η πρόβλεψή σου, θα πάρεις και τους αντίστοιχους πόντους.

Τα δώρα του παιχνιδιού είναι και φέτος πολλά και πλούσια, με το νικητή στο τέλος του διαγωνισμού να κάνει δικό του ένα Nintendo Switch, ενώ αυτός που θα κυριαρχήσει στην κανονική περίοδο θα προλάβει να "καπαρώσει" ένα μαγικό χαρτάκι για το φετινό Final Four της Euroleague. Πολλά ακόμα δώρα περιμένουν τους πρώτους της βαθμολογίας, αλλά και τους παίκτες που θα πετύχουν τις μεγαλύτερες επιδόσεις της σεζόν!

Το PickMaster Euroleague της νέας σεζόν διατηρεί το ίδιο gameplay με όλα τα συναρπαστικά εκείνα στοιχεία που το καθιστούν τόσο ανταγωνιστικό. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα βασικά του στοιχεία, για τα οποία βέβαια μπορείτε να βρείτε ακόμα πιο αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα του παιχνιδιού.


Το παιχνίδι

Πιο συγκεκριμένα, για κάθε αγώνα θα πρέπει να προβλέψεις το νικητή, αλλά και τη διαφορά πόντων με την οποία πιστεύεις ότι θα κερδίσει. Για κάθε σωστή πρόβλεψη νικητή κερδίζεις 5 πόντους, ενώ όσο πιο μικρή είναι η απόκλισή σου από την τελική διαφορά, τόσο περισσότερους πόντους θα πάρεις. Για παράδειγμα, αν απέχεις 10 πόντους στη διαφορά, θα κερδίσεις 1 πόντο στο παιχνίδι, ενώ αν απέχεις μόλις 1 πόντο στην πραγματική διαφορά θα κερδίσεις 10 πόντους στο παιχνίδι! Αν μάλιστα πετύχεις την ακριβή διαφορά, μαζί με το σωστό νικητή, κερδίζεις ένα έξτρα μπόνους 4 πόντων κι έτσι παίρνεις 20 ολόκληρους πόντους από ένα μόνο ματς! Τα σκορ αυτά γίνονται μεγαλύτερα στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης (Playoffs, Final 4).Έξτρα μπόνους σε περιμένουν, αν βρεις σωστά τους 7, τους 8 ή και τους 9 αγώνες για καθεμιά από τις 34 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου ως ανταμοιβή για τη συνολικά καλή παρουσία σου στην αγωνιστική. Όσο πιο πολλούς αγώνες προβλέψεις σωστά, τόσο μεγαλύτερο και το μπόνους που παίρνεις! Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για τη βαθμολόγηση του παιχνιδιού μπορείς να δεις μέσα από τη σελίδα των οδηγιών.

Το PickMaster Euroleague ξεκινά την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 21:00, ώρα που διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις της χρονιάς και ολοκληρώνεται με το Final Four, στο τέλος της σεζόν. Επομένως, μπορείς να δώσεις τις προβλέψεις σου για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενώ, φυσικά, μπορείς να μπεις ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, εξάλλου πρόκειται για ένα μαραθώνιο που θα μας κρατήσει συντροφιά ολόκληρη τη χρονιά!


Πώς θα παίξω;

Για να παίξεις στο PickMaster Euroleague θα πρέπει να κάνεις μια τυπική, δωρεάν εγγραφή στο BasketStories, ώστε να αποκτήσεις λογαριασμό μέλους στο site και να συνδέεσαι και να μπορείς να κάνεις ή να αλλάζεις τις προβλέψεις σου ανά πάσα στιγμή. Αν είσαι ήδη μέλος, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να μπεις στο παιχνίδι.Μπορείς να κάνεις τις προβλέψεις σου για τα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής μέχρι και ακριβώς πριν την ώρα έναρξής της. Κι επειδή πολλές φορές τυχαίνει να αλλάζουμε γνώμη, έχεις δικαίωμα να αλλάξεις την πρόβλεψή σου όσες φορές θέλεις, μέχρι την προθεσμία της αγωνιστικής!

Εκτός από την τρέχουσα αγωνιστική που ακολουθεί στο πρόγραμμα, μπορείς επίσης να κάνεις τις προβλέψεις σου και για την μεθεπόμενη αγωνιστική, ώστε να ...εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου σ' αυτήν και να αποφύγεις τα απρόοπτα! Οι ρυθμοί εξάλλου μπορεί να ιδιαίτερα απαιτητικοί μέσα στην χρονιά, επομένως καλό θα είναι να ...φυλάς τα ρούχα σου! Φυσικά και για την μεθεπόμενη αγωνιστική μπορείς να αλλάξεις τις προβλέψεις σου και τις επιλογές σου όσες φορές θέλεις, μέχρι την έναρξή της, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αναβληθέντα ματς που θα προκύψουν μέσα στην χρονιά και για τα οποία μπορείς να αλλάξεις την πρόβλεψή σου μέχρι την έναρξή τους!

Για περισσότερες πληροφορίες, μην ξεχάσεις να διαβάσεις τις αναλυτικότατες οδηγίες στη σελίδα του παιχνιδιού.


Προβλέψεις Σεζόν

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι οι προβλέψεις σεζόν, όπου κάθε παίκτης θα πρέπει να προβλέψει ολόκληρη την κατάταξη της Euroleague στο τέλος της διοργάνωσης, αφού έχει ολοκληρωθεί δηλαδή και το Final Four. Οι προβλέψεις αυτές γίνονται μέχρι την έναρξη της 1ης αγωνιστικής και δεν επιδέχονται αλλαγών, ενώ θα συνυπολογιστούν στο τέλος της χρονιάς στο σκορ του παίκτη.

Συγκεκριμένα, όσο πιο κοντά πέσει ο παίκτης στην πρόβλεψή του για την τελική θέση της ομάδας, τόσο πιο πολλούς πόντους θα πάρει, σε μια παρόμοια λογική με τη βαθμολόγηση των μεμονωμένων αγώνων. Επιπρόσθετα, όσο πιο ψηλά τερματίσει κάποια ομάδα, τόσο πιο πολλούς πόντους θα προσφέρει στον παίκτη, εφόσον φυσικά έχει κάνει μια αρκετά ή ακριβώς επιτυχημένη πρόβλεψη. H ακριβής πρόβλεψη της θέσης μάλιστα προσφέρει έξτρα μπόνους. Η σωστή φάση, η απόκλιση από την τελική θέση, αλλά και το μπόνους ακριβής θέσης είναι οι παράμετροι που μπορούν να απογειώσουν το σκορ σου, ενώ μπορείς να δεις χαρακτηριστικά παραδείγματα στο αντίστοιχο κομμάτι των οδηγιών.Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κάνεις τις προβλέψεις σεζόν πριν την έναρξη της σεζόν, καθώς ένα ποσοστό από την επίδοση που θα σημειώσεις εκεί θα προστεθεί στο συνολικό σου σκορ στο παιχνίδι και θα σε ανεβάσει ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης θα κερδίσει το Χ% της επίδοσης που θα σημειώσει στις προβλέψεις σεζόν, όπου Χ είναι ο αριθμός των αγωνιστικών που θα δώσει προβλέψεις στο παιχνίδι.


Extra Scores

Πέραν της βασικής βαθμολόγησης που αναφέρθηκε παραπάνω (σωστό αποτέλεσμα, διαφορά πόντων, μπόνους ακριβής διαφοράς), το PickMaster Euroleague σου προσφέρει επιπρόσθετους τρόπους για να πάρεις σκορ, αξιοποιώντας τις δικές σου προβλέψεις, αλλά και την πίστη σου σ' αυτές!

Αρχικά, για κάθε αγωνιστική της κανονικής περιόδου, έχεις διαθέσιμες τις επιλογές extra scores, δηλαδή επιπρόσθετες μονάδες που μπορείς να εναποθέσεις σε κάποιο ή κάποια από τα παιχνίδια για να πολλαπλασιάσεις το σκορ σου από τα παιχνίδια αυτά.Συγκεκριμένα, κάθε αγώνας έχει εξ' ορισμού συντελεστή τη μονάδα, για το σκορ που θα αποδώσει στον παίκτη, βάσει των κανόνων βαθμολόγησης του παιχνιδιού. Για κάθε αγωνιστική όμως έχεις διαθέσιμες δύο έξτρα μονάδες πολλαπλασιαστή και είναι στο χέρι σου ο τρόπος που θα τις εναποθέσεις στους αγώνες. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις να τριπλασιάσεις το σκορ ενός αγώνα που πιστεύεις πολύ την πρόβλεψή σου (κι έτσι ξοδεύεις και τις 2 έξτρα μονάδες που έχεις διαθέσιμες), ή μπορείς να μοιράσεις τις 2 αυτές μονάδες μέχρι και σε τέσσερα παιχνίδια, τα οποία θα έχουν συντελεστή 1,5. Συνοπτικά, οι πιθανοί συνδυασμοί που μπορείς να αξιοποιήσεις τις 2 μονάδες extra score είναι οι εξής:

- ένας αγώνας με συντελεστή 3
- δύο αγώνες με συντελεστή 2
- τέσσερις αγώνες με συντελεστή 1.5
- ένας αγώνας με συντελεστή 2 και δύο αγώνες με συντελεστή 1.5
- ένας αγώνας με συντελεστή 2.5 και ένας αγώνας με συντελεστή 1.5

Οι επιλογές extra scores ισχύουν μόνο για τους αγώνες της κανονικής περιόδου, ενώ στις επόμενες φάσεις (Playoffs, Final Four), ισχύουν αυτόματοι πολλαπλασιασμοί σκορ για κάθε αγώνα (Playoffs επί 2, Final Four επί 3).


Outsider μπόνους

Επιπρόσθετα, το μπόνους αουτσάιντερ ισχύει για όλους τους αγώνες που το συνολικό ποσοστό προβλέψεων υπέρ της ομάδας που είναι αουτσάιντερ δεν ξεπερνά το 10%. Αν λοιπόν έχεις ...στηρίξει μια ομάδα που το ποσοστό προτίμησής της (από όλους τους παίκτες) δεν ξεπερνά το 10% και η ομάδα αυτή απλώς κερδίσει (ανεξαρτήτως διαφοράς), τότε οι πόντοι που παίρνεις από αυτό το ματς διπλασιάζονται!

Στη σελίδα που κάνεις τις προβλέψεις σου μπορείς να επιλέξεις τα εμφανίζονται τα τρέχοντα συνολικά ποσοστά προτιμήσεων των ομάδων, τα οποία σου υποδεικνύουν τις ευκαιρίες για να διεκδικήσεις το αουτσάιντερ μπόνους!


Μπόνους Αγωνιστικής

Με το πλήθος των αγώνων να είναι αρκετά μεγάλο και κάθε αγωνιστική να περιλαμβάνει εννιά παιχνίδια, τα μπόνους αγωνιστικής σου χαρίζουν επιπλέον σκορ αν κάνεις πολλές (7 και πλέον) σωστές προβλέψεις. Προβλέποντας σωστά τα 7 από τα 9 παιχνίδια κερδίζεις 5 έξτρα πόντους, με 8/9 κερδίζεις 15 έξτρα πόντους, ενώ αν πετύχεις το απόλυτο 9/9, τότε 30 επιπλέον πόντοι γίνονται δικοί σου! Τα μπόνους αυτά ισχύουν μόνο στην κανονική περίοδο και όχι στις αγωνιστικές των πλέι οφ ή των τελικών.


Πολύτιμα Στατιστικά

Φυσικά, πάντα υπάρχουν και οι σελίδες με τα αναλυτικά στατιστικά που είναι διαθέσιμες σε όλους τους παίκτες μετά και τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Οι σελίδες αυτές δημιουργήθηκαν για να παρέχουν στους παίκτες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο δρόμο τους για την κορυφή του PickMaster Euroleague!

Να σημειώσουμε τέλος για μία ακόμη φορά πως θα μπορείς να κάνεις τις προβλέψεις σου όχι μόνο για την αγωνιστική που ακολουθεί, αλλά και για την επόμενη, επενδύοντας έτσι στην επιτυχία σου στο παιχνίδι, σε πιο μακρινό ορίζοντα!


ΠΑΣΟ

Ασφαλώς, παραμένει το δικαίωμα ενός παίκτη να ...ξεκουραστεί για μια αγωνιστική και να χρησιμοποιήσει έως και 3 πάσο που έχει διαθέσιμα, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ξεχάσει να δώσει τις προβλέψεις του. Σ' αυτό το ...ζόρικο σενάριο, ο παίκτης δεν χάνει πολύ μεγάλο έδαφος στο κυνήγι της κορυφής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ανταμείβεται εξίσου με τους παίκτες που έλαβαν μέρος στην αγωνιστική. Έτσι λοιπόν, αν χρειαστεί να αξιοποιήσει το πάσο μια φορά, τότε το πλήγμα γι' αυτόν θα είναι σχετικά μικρό, ενώ θα είναι σαφώς μεγαλύτερο, όσο δεν λαμβάνει μέρος στις αγωνιστικές.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο πάσο, ο παίκτης παίρνει το 75% του σκορ που αντιστοιχεί στη διάμεσο της βαθμολογίας της αγωνιστικής (του μεσαίου ή των δύο μεσαίων της βαθμολογίας). Αν πάρει και 2ο πάσο, τότε θα πάρει τα 2/3 (66,6%) του σκορ της διαμέσου, ενώ στο 3ο πάσο παίρνει μόλις το μισό (50%) του σχετικού σκορ. Αυτό γίνεται για να μην καταστρέφεται η χρονιά ενός παίκτη που μπορεί να πήγαινε καλά, αλλά για κάποιο λόγο ξέχασε ή δεν μπόρεσε να δώσει τις προβλέψεις του. Προσοχή όμως, έχετε μόνο τρεις ευκαιρίες, που ανταμείβουν όλο και λιγότερο. Από εκεί και πέρα, ο παίκτης δεν μπορεί να πάρει άλλο σκορ, εφόσον δεν λάβει μέρος στην αγωνιστική.

Δικαίωμα πάσο έχουν όλοι οι παίκτες από τη 2η μέχρι και την 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Τα πάσο δεν έχουν ισχύ την 1η και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όπως επίσης και στις φάσεις των Playoffs και των Final 4.


Private Leagues

Για δεύτερη σεζόν, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου Private League και να αναμετρηθείς απευθείας με τους φίλους σου, από την αρχή, μέχρι το τέλος της χρονιάς για να ανακηρύξετε τον καλύτερο PickMaster της παρέας! Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις και σε όλες τις άλλες Private Leagues του παιχνιδιού, είτε απευθείας εφόσον είναι ανοιχτές, είτε με κωδικό εφόσον είναι κλειστές και έτσι να λάβεις μέρος ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα! Τσέκαρε σίγουρα τις Private Leagues που προσφέρουν κάποιο έξτρα δώρο στους νικητές τους, μέσα από πρωτοβουλίες των παικτών που τις έφτιαξαν!


Βαθμολογίες Ολυμπιακού & Παναθηναϊκού

Δύο ειδικές βαθμολογίες, αποκλειστικά για τις ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα τρέχουν όλη τη σεζόν, παράλληλα με τη γενική βαθμολογία του παιχνιδιού. Στις βαθμολογίες αυτές λαμβάνονται υπόψη μόνο οι αγώνες που δίνουν οι συγκεκριμένες ομάδες και στο τέλος της χρονιάς αναδεικνύεται ο νικητής σε καθεμιά από αυτές, που κερδίζει το αντίστοιχο δώρο! Έτσι, ακόμα κι αν στη γενική βαθμολογία έχεις μείνει λίγο πίσω, υπάρχουν οι ειδικές βαθμολογίες όπου μπορείς να εστιάσεις περισσότερο στα παιχνίδια της αντίστοιχης ομάδας.
Βαθμολογίες Max 5

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του παιχνιδιού είναι η διεξαγωγή "μίνι πρωταθλημάτων" πέντε αγωνιστικών, μέσα στα οποία ο παίκτης με την καλύτερη επίδοση σε μια οποιαδήποτε αγωνιστική που ανήκει στο εύρος των πέντε αυτών αγωνιστικών ανακηρύσσεται νικητής! Για παράδειγμα, αν οι TOP επιδόσεις των πέντε πρώτων αγωνιστικών είναι κατά σειρά 123, 111, 156, 143 και 149 πόντοι, τότε ο παίκτης που σημείωσε 156 πόντους την 3η αγωνιστική ανακηρύσσεται νικητής της Max 5 βαθμολογίας των αγωνιστικών 1-5.

Τα προκαθορισμένα διαστήματα που ορίζουν τα μίνι αυτά πρωταθλήματα είναι μεταξύ των αγωνιστικών: 1-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25, 26-30, 31-34, 35-39 (Playoffs), 40-41 (Final Four). Ο παίκτης που θα σημειώσει τη μεγαλύτερη επίδοση σε καθένα από αυτά τα διαστήματα θα είναι και ο σχετικός νικητής της αντίστοιχης Max 5 βαθμολογίας.

Έτσι, ακόμα κι αν για κάποιο λόγο έχετε χάσει έδαφος στη γενική βαθμολογία, έχετε ανά πάσα στιγμή κίνητρο να κάνετε προβλέψεις και να διεκδικήσετε τα αντίστοιχα δώρα του παιχνιδιού. Δώρα είπαμε; Ας πάμε και στα σημαντικά λοιπόν...


Τα δώρα

Φτάσαμε και στο ζουμί! Εντάξει, προφανώς παίζετε και για τη χαρά του παιχνιδιού και γιατί πολύ απλά ...devotion, αλλά και τα φετινά δώρα του PickMaster Euroleague ανεβάζουν στο έπακρο το επίπεδο του παιχνιδιού! Συγκεκριμένα, αν τα καταφέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, τότε στο τέλος της διοργάνωσης ένα Nintendo Switch (με το λεγόμενο Joy-Con) θα γίνει δικό σου, ενώ ο δεύτερος νικητής θα κερδίσει μία φανέλα Euroleague της αγαπημένης του ομάδας! Ακόμα, οι παίκτες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 5 της συνολικής βαθμολογίας θα κερδίσουν από μια μπάλα Spalding Euroleague Official! Όλα αυτά ισχύουν για την τελική βαθμολογία, αυτή που θα προκύψει από τα σκορ τόσο των προβλέψεων αγώνων κάθε αγωνιστική, όσο και από τα σκορ των προβλέψεων σεζόν, που γίνονται στην αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού.
Όχι, δεν τελειώσαμε εδώ φυσικά! Οι νικητές των ειδικών βαθμολογιών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κερδίζουν από μία επίσημη φανέλα της αντίστοιχης ομάδας στο τέλος της χρονιάς, ενώ ο νικητής της Regular Season, αυτός δηλαδή που θα βρίσκεται στην πρώτη θέση του παιχνιδιού μετά τις 34 πρώτες αγωνιστικές μέσα από τις προβλέψεις αγώνων μόνο (οι προβλέψεις σεζόν εδώ δεν υπολογίζονται) κερδίζει ένα εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague, ο τόπος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στη σεζόν! Αν το Final 4 δεν διεξαχθεί κανονικά και με κόσμο, τότε αναγκαστικά το δώρο αυτό θα αντικατασταθεί από μια επίσημη φανέλα ομάδας Euroleague (εκτός κι αν ο σχετικός νικητής τερματίσει πρώτος και στο φινάλε της σεζόν, οπότε δικαιωματικά το Nintendo Switch του ανήκει).Τέλος, με τη θέσπιση των βαθμολογιών Max 5, έξτρα δώρα έρχονται να προστεθούν στο παιχνίδι και να τα διεκδικήσετε ανά πάσα στιγμή στη χρονιά. Συγκεκριμένα, κάθε νικητής Max 5 βαθμολογίας θα κερδίσει και μια μπάλα Spalding Euroleague Official, ενώ σε αντίθεση με τα άλλα δώρα, τα συγκεκριμένα μπορούν να συνδυαστούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα υπόλοιπα! Δεν έχετε παρά να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό κάθε αγωνιστική πλέον!


Μην περιμένεις άλλο, λοιπόν! Μπες στο PickMaster Euroleague, εξέτασε προσεκτικά τους αγώνες, αλλά και τις προβλέψεις σεζόν, κάνε τις προβλέψεις σου, αναμετρήσου με τους καλύτερους, γίνε ο γκουρού της Euroleague και κέρδισε σπουδαία δώρα!


  '; ?>