We feel devotion
PICKMASTER EUROLEAGUE
H παρουσίαση των νικητών του PickMaster Euroleague 2019!
Οι μεγάλοι νικητές του παιχνιδιού φιγουράρουν με τα δώρα τους και περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το φετινό παιχνίδι.
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 01/08/2019 17:16
Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης σεζόν του κι εν μέσω του σχεδιασμού του gameplay για τη νέα χρονιά, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τους νικητές του BasketStories PickMaster Euroleague 2018-2019! Η δεύτερη σεζόν του παιχνιδιού συνέχισε στο δρόμο του πρώτου εγχειρήματος της προηγούμενης χρονιάς και αύξησε ακόμα περισσότερο τον πήχη, με το παιχνίδι προβλέψεων του BasketStories να συνοδεύει για όλη τη χρονιά τους ...devoted φανς της Euroleague, οι οποίοι από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και το Final Four έδιναν αδιαλείπτως τις δικές τους προβλέψεις για όλα τα ματς κάθε αγωνιστικής! Σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς πέρα από την πρόβλεψη του νικητή και της διαφοράς του κάθε αγώνα, εξίσου αν όχι ακόμα πιο σημαντική ήταν η επιλογή του double score, ενώ οι λεγόμενες "back-to-back" αγωνιστικές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δημιούργησαν ένα ακόμα πιο απαιτητικό πλαίσιο για τους επίδοξους νικητές του παιχνιδιού!

Πέραν της επιλογής του διπλασιασμού του σκορ ενός ματς κάθε αγωνιστική της Regular Season (καθώς σε playoffs και Final 4 τα σκορ των αγώνων έτσι κι αλλιώς διπλασιάζονταν και τριπλασιάζονταν αντίστοιχα), μια άλλη καινοτομία του φετινού παιχνιδιού ήταν το αουτσάιντερ μπόνους, όπου το σκορ του αγώνα όπου επικρατούσε μια ομάδα με ποσοστό συνολικών προβλέψεων μικρότερο του 5% διπλασιαζόταν, για όσους παίκτες έκαναν σωστή πρόβλεψη, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμη αποδείχθηκε και η παρουσία τριών πάσο, που έδιναν το δικαίωμα στους παίκτες να πάρουν ένα ενδεικτικό σκορ, αν δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσει τις προβλέψεις τους και να συνεχίσουν έτσι με αξιώσεις στο παιχνίδι.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός του BasketStories PickMaster EuroLeague και η συνεχής ενασχόληση με το παιχνίδι που απαιτούσε το κυνήγι της κορυφής, λοιπόν, έκανε το έργο των παικτών του αρκετά δύσκολο κι έτσι το BasketStories δεν θα μπορούσε παρά να ανταμείψει τους κορυφαίους παίκτες της σεζόν με τα καλύτερα δώρα! Οι εφτά στο σύνολο μεγάλοι νικητές λοιπόν, πέντε της γενικής βαθμολογίας και δύο των νέων ειδικών βαθμολογιών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού παρέλαβαν τα δώρα τους και φιγουράρουν με αυτά, ενώ μας περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το παιχνίδι, αποκαλύπτοντας τα "μυστικά" της επιτυχίας τους! Φυσικά, αξίζει για μία ακόμα φορά να αναφερθούμε σε όσους έφτασαν στην πηγή, ή αλλιώς, στο TOP 10 της βαθμολογίας, αλλά δεν ήπιαν νερό, όπως εξάλλου και σε όλους τους συμμετέχοντες του παιχνιδιού, που κάθε εβδομάδα έδιναν το δικό τους χρώμα στις προβλέψεις του παιχνιδιού. Ίσως να ακολουθεί η δική τους σειρά!


Ο μεγάλος νικητής: Γιώργος Γιαννακάκης (kazabuku)
Ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού δεν ήταν άλλος από τον kazabuku, ή αλλιώς Γιώργο Γιαννακάκη, που με 2863 συνολικά πόντους έφτασε σχετικά άνετα στην κορυφή της βαθμολογίας. Το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός, ωστόσο καιροφυλακτούσε ήδη από νωρίς στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και άπαξ και βρέθηκε στην πρώτη θέση, δεν την άφησε να φύγει από τα χέρια του, εδραιώνοντας στο τέλος και μια μεγάλη διαφορά.

Τοπογράφος μηχανικός, που εκτός από το PickMaster Euroleague, έτρεχε και τρέχει παράλληλα υποχρεώσεις και με το κτηματολόγιο, ο Γιώργος απολαμβάνει ήδη το Playstation 4 που κέρδισε με το σπαθί του και όπως ο ίδιος λέει "έχω χάσει ήδη το μέτρημα με τις ώρες που παίζω"! Οι νέοι κανονισμοί δεν επηρέασαν ιδιαίτερα το νικητή, καθώς συμμετείχε για πρώτη σεζόν στο παιχνίδι κι έτσι το γνώρισε απευθείας στη φετινή του μορφή: "πέρυσι επισκεπτόμουν το σάιτ μόνο ως μπούσουλα για το φάντασυ, αλλά σίγουρα θα παίξω και του χρόνου"!

Η συνταγή της επιτυχίας, ή τουλάχιστον ένα βασικό συστατικό αυτής; "Πάντα έδινα το double score στον αγώνα με το πιο ξεκάθαρο φαβορί (πχ ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ εντός). Επίσης κρατούσα μικρό καλάθι όταν μια ομάδα προερχόταν από μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική."

Ο Γιώργος άρχισε να πιστεύει βάσιμα πια ότι θα βρεθεί στους μεγάλους νικητές του παιχνιδιού κατά τα μέσα της διοργάνωσης κι έπειτα, όπου βρισκόταν σταθερά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Για να φτάσει στο σημείο αυτό, από όπου απείλησε και βρέθηκε τελικά στην πρώτη θέση χρειάστηκε η νίκη-έκπληξη της Νταρουσάφακα επί του Ολυμπιακού την 15η αγωνιστική. Ο αγώνας αυτός εμπεριείχε αουτσάιντερ μπόνους και πετυχαίνοντας την ακριβή διαφορά ο kazabuku του PickMaster Euroleague κέρδισε 40 ολόκληρους πόντους που τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικό άλμα, στην πρόβλεψη που μνημονεύει ως την καλύτερή του μες στη χρονιά. Αντιθέτως, τον δυσκόλεψαν πολύ τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού μετά την αλλαγή προπονητή, χωρίς ωστόσο τελικά να χάνει την πρωτοκαθεδρία του στο παιχνίδι.

Για να φτάσει στην κορυφή, ο Γιώργος δεν χρειάστηκε να ξοδέψει ιδιαίτερο χρόνο: "αφιέρωνα λίγο χρόνο για να ενημερωθώ για τραυματισμούς ή θεωρίες συνωμοσίες, όταν η διοργάνωση έφτανε προς το τέλος. Παράλληλα, έκανα αλλαγές τις πρώτες αγωνιστικές αλλά δεν έβγαιναν, οπότε το έκοψα και έμενα πιστός στην αρχική πρόβλεψη".

Αυτή είναι μια πολύτιμη συμβουλή του νικητή προς τους επίδοξους διαδόχους του όπως επίσης και το "να διαβάζουν την στήλη με τα στατιστικά των ομάδων. Αντιθέτως, δεν χρειάζεται να επηρεάζονται από τις στοιχηματικές". Για να το λέει ο φετινός μεγάλος νικητής, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Οι συμβουλές του λοιπόν, πολύτιμο εφόδιο για όλους τους παίκτες της νέας σεζόν του PickMaster Euroleague!Ο δεύτερος νικητής: Νίκος Ντελάλης (Redclub)
Δεύτερος της συνολικής κατάταξης αναδείχθηκε ο Νίκος Ντελάλης, ή κατά PickMaster Euroleague κόσμον, Redclub, ο οποίος συγκέντρωσε 2743 πόντους και κέρδισε στο νήμα τη μάχη από τους επόμενους ανταγωνιστές του, με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο Final 4! "Εκεί έπιασα όλα τα σημεία και ήμουν 1-2 πόντους μακριά στις διαφορές", κάτι που με τον αυτόματο τριπλασιασμό των σκορ του έδωσε την ευκαιρία να ανέβει από την 20η θέση λίγες αγωνιστικές πριν.

Ήδη όμως είχε δώσει τα σπουδαία δείγματα γραφής από τη μέση της σεζόν, όπου βρέθηκε σε κάποια φάση και στην κορυφή της βαθμολογίας. Τότε, "έπιασα όλα τα σημεία, (ή έχασα ένα, δεν θυμάμαι καλά), αλλά έπιασα και τρεις διαφορές πόντων", κάτι που επέτρεψε να κάνει το μεγάλο τότε άλμα στην κορυφή!

Τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, ο Νίκος κέρδισε ένα Nintendo SNES Mini το οποίο ήδη χαίρονται... τα ανιψάκια του, με τα οποία πάντως έχει ήδη μοιραστεί μπόλικες ώρες παιχνιδιού, όπως μας λέει ο ίδιος!

Ιδιωτικός υπάλληλος, στον ελεύθερό του χρόνο ο Νίκος συνδύασε την ενασχόληση με το μπάσκετ και το PickMaster Euroleague: "διάβαζα για να ενημερωθώ, διάβαζα για να παίξω στοίχημα και μέσω αυτού έβγαιναν οι επιλογές. Δεν χρειάζονταν πάντως ώρες μελέτης, μιας και το μπάσκετ βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στην καθημερινότητά μου".

Σαν γενική στρατηγική, θυμάται πως "έβαζα το double score στα μεγάλα φαβορί. Μάλλον λειτούργησε γιατί στους αντίστοιχους πόντους ήμουν τρίτος στη γενική κατάταξη", ενώ έχει να συμβουλέψει τους παίκτες της νέας σεζόν "να κάνουν τις προβλέψεις τους όπως αυτοί διαβάζουν το κάθε παιχνίδι και όχι όπως μπορεί να διαβάζουν από tipsters ή στα διάφορα sites". Τις δικές του επιλογές εξάλλου τις έκανες βάσει και των στοιχηματικών του προβλέψεων.

Εκεί που τα πήγαινε χειρότερα πάντως, ήταν στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό: "επειδή είμαι και οπαδός του Ολυμπιακού και μπαίνει και το συναίσθημα στη μέση, δεν μπορώ να πετύχω την ομάδα μου ούτε κατά διάνοια! Αντίθετα, στα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού όπου είναι καθαρά ουδέτερη ματιά ήμουν στην πρώτη τριάδα", έχει να θυμάται ο δεύτερος μεγάλος νικητής του φετινού PickMaster Euroleague.


Ο τρίτος νικητής: Κωνσταντίνος Κιτσάκης (kakopaiktis)
Τρίτος νικητής και ένας από τους παίκτες που πραγματικά ξεχώρισε όλη τη χρονιά στο παιχνίδι ήταν ο Κωνσταντίνος Κιτσάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 2741 πόντους, μόλις δύο λιγότερους δηλαδή από τη δεύτερη θέση. Κρατώντας αρχείο με την πορεία του, ο kakopaiktis του PickMaster Euroleague σημειώνει: "αρχικός στόχος μου ήταν η πρώτη 20αδα στο παιχνίδι. Αυτός επιτεύχθηκε από την 6η κιόλας αγωνιστική. Από 'κει και πέρα προσπάθησα να διατηρηθώ και συνεχώς ανέβαινα στην κατάταξη. 10η αγωνιστική 4ος και από την 13η έως και την 30η 1ος εκτός από 3-4 αγωνιστικές που έπεσα στη δεύτερη θέση. Συνεπώς αυτό το διάστημα με έκανε να πιστέψω πως θα είμαι από τους νικητές του παιχνιδιού".

Όπως κι έγινε, με τον κτηνίατρο στο επάγγελμα αλλά και μεγάλο λάτρη της πορτοκαλί θεάς, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία του, Κωνσταντίνο, να δικαιούται ένα Nintendo NES Mini ως δώρο. Ωστόσο, προτιμώντας κάτι που θα μπορέσει να αξιοποιήσει άμεσα στο παρκέ, έλαβε τελικά ως δώρο μια επαγγελματική μπάλα Spalding Euroleague TF-1000, που έχει ήδη αρχίσει να "λιώνει" και θα την παίρνει μαζί του στα κλειστά "όσο αντέξει την τριβή με το διχτάκι"!

Κάπως έτσι έκλεισε ευχάριστα μια σπουδαία σεζόν για τον kakopaiktis, ο οποίος πάντως έχει να θυμάται την 34η αγωνιστική, όπου "για άγνωστο λόγο πίστευα πως υπάρχει κενό στις αγωνιστικές των playoffs όταν τελειώνει το Game 3, οπότε δεν έκανα καμιά πρόβλεψη! Όπως είναι λογικό, με 0/3 εκείνη την στιγμή, οι υπόλοιποι παίκτες με έφτασαν αμέσως, ειδικά με το διπλασιασμό των πόντων στη φάση αυτή". Κατά τ' άλλα, "πάντα υπήρχαν κάποιες εκπλήξεις των αουτσάιντερς μες την αγωνιστική περίοδο αλλά αυτές επηρέαζαν τη συντριπτική πλειονότητα των παικτών".

Με το διαθέσιμό του αρχείο βέβαια μπορεί να θυμηθεί και τις καλύτερές του αγωνιστικές: "6η, 20η και 22η αγωνιστική ήταν από τις πιο αποδοτικές, με την 23η να είναι πιθανότατα η καλύτερη κάνοντας το 8/8 στα αποτελέσματα με 3 ακριβείς διαφορές"!

Όσον αφορά τη δική του στρατηγική και προετοιμασία, "η μελέτη ήταν πάντα το μεσημέρι της μέρας που ξεκινούσε η αγωνιστική με ενημέρωση για τα στάτους των παικτών, τυχόν τραυματίες, κίνητρα κλπ, ενώ πρώτο μέλημα ήταν πάντα οι σωστές σε αποτέλεσμα προβλέψεις". Τέλος, συμβουλεύει και αυτός με τη σειρά του τους επόμενους επίδοξους νικητές "να παίζουν αυτό που πιστεύουν αυτοί και όχι το μεγαλύτερο μερίδιο των παικτών".


Ο τέταρτος νικητής: Γιώργος Βιττοράκης (ΡΟΔΟΒΑΝΙ1950)


Ο Γιώργος, κάτοικος Κρήτης, παρέλαβε κανονικά το δώρο του, μια μπάλα Spalding Euroleague TF-150, όπως μας διαβεβαίωσε και μας ευχαρίστησε προσωπικά ο ίδιος. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με την εντυπωσιακή επίδοση των 2728 πόντων. Δυστυχώς δεν υπήρξε δυνατή η περαιτέρω επικοινωνία από την πλευρά του νικητή για να μας μεταφέρει και τη δική του εικόνα για το παιχνίδι. Θα χαρούμε όμως να φιλοξενήσουμε και τη δική του οπτική και σχόλια, όπως φυσικά και τη φωτογραφία με το δώρο του οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει.


Ο πέμπτος νικητής: Δημήτρης Αλεξίου (alexdim77)
Ο πέμπτος νικητής της συνολικής βαθμολογίας του παιχνιδιού είναι ο Δημήτρης Αλεξίου, αστυνομικός, ο οποίος υπήρξε για 22 χρόνια παίκτης συλλόγων σε ερασιτεχνικό επίπεδο και "προσπαθώ στον ελεύθερο χρόνο μου να αφιερώνω χρόνο στο άθλημα που λατρεύω. Βέβαια, με το πέρας του χρόνου, το μυαλό το θέλει πάρα πολύ, αλλά το σώμα αρνείται να το ακολουθήσει..." τονίζει ο 42χρονος πλέον Δημήτρης.

Ο alexdim77 του BasketStories κέρδισε μια μπάλα Spalding Euroleague TF-150 έχοντας καταλάβει την 5η θέση της βαθμολογίας με 2709 βαθμούς (μόλις 34 λιγότερους δηλαδή από τη 2η θέση), η οποία έχει ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από τις 12 Ιουνίου και για την ώρα την χαίρεται ο ...ανιψιός του: "o μικρός ηλικίας 13 χρόνων δεν θα μπορούσε να την αποχωριστεί ούτε μια μέρα γι' αυτό την πήρε μαζί του. Η φωτογραφία που σας στέλνω (και δυστυχώς έχω μόνο μια) είναι από την πρώτη μέρα που του την χάρισα. Εγώ θα απολαύσω το δώρο μου μετά τις 20 Αυγούστου, όταν και θα επιστρέψει μαζί με τον κάτοχό του από τις ΗΠΑ!".

Ο Δημήτρης χρειάστηκε κάποιο χρόνο για τη μελέτη των αγώνων, ενώ "αρκετά συχνά έκανα τις ανάλογες αλλαγές-τροποποιήσεις". Παράλληλα, χρησιμοποίησε ένα ξεχωριστό και ενδιαφέρον τρικ ενίοτε στις προβλέψεις του: "Δεν είχα κάποια συγκεκριμένη στρατηγική στις επιλογές μου, παρά μόνο σε κάποιες αγωνιστικές μπορεί να έπαιζα τους νικητές με την ίδια διαφορά πόντων, προσδοκώντας στην πιθανότητα σε κάποιον από όλους τους αγώνες να προβλέψω σωστά τη διαφορά για να διπλασιάσω τους πόντους μου"!

Κάπως έτσι, βρέθηκε από την αρχή του πρωταθλήματος στην πρώτη δεκάδα, με διάφορα σκαμπανεβάσματα, οπότε "στην πίσω άκρη του μυαλού μου υπήρχε η σκέψη ότι μπορεί να τερματίσω στην πρώτη προνομιούχα πεντάδα". Όπως κι έγινε, με τις προβλέψεις που τον ξεχώρισαν να είναι αυτές στο Final 4, όπως θυμάται (4/4 με μικρές αποκλίσεις).

Η συμβουλή του προς όλους τους παίκτες είναι "να ακολουθούν το ένστικτο τους, αφού πρώτα ενημερωθούν για τους αγώνες σε θέματα απουσιών, προϊστορίας ομάδων κ.τ.λ. και ύστερα να δίνουν τις δικές τους προβλέψεις".


Ο νικητής της βαθμολογίας Ολυμπιακού: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος (lb33)


Ο νικητής της ειδικής βαθμολογίας του Ολυμπιακού, μετά από 30 αγωνιστικές Regular Season των ερυθρόλευκων ήταν ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 263 πόντους και κατάφερε να ξεχωρίσει με 10 πόντους μάλιστα διαφορά σε μια άκρως ανταγωνιστική βαθμολογία. Ο Κωνσταντίνος έτσι κέρδισε μια φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του ...Παναθηναϊκού!

Κι όμως, δεδομένου πως ο νικητής της ειδικής βαθμολογίας του Ολυμπιακού είναι φίλος του Παναθηναϊκού και ο νικητής της ειδικής βαθμολογίας του Παναθηναϊκού, είναι φίλος του Ολυμπιακού, συμφωνήθηκε από κοινού να ανταλλάξουν δώρα, αφού κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε και τους δύο στο έπακρο. Δυστυχώς όμως, λόγω μη διαθεσιμότητας της συγκεκριμένης αγαπημένης φανέλας του Παναθηναϊκού, ο Κωνσταντίνος δεν έχει ακόμα παραλάβει το δώρο του, όπως θα έπρεπε, αλλά θα κάνει λίγη υπομονή ακόμα για να παραλάβει τη φανέλα των πρασίνων της νέας σεζόν! Εμείς τον ευχαριστούμε για την απόλυτη κατανόησή του στο ζήτημα που προέκυψε και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στα παιχνίδια της νέας χρονιάς.

O Κωνσταντίνος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ "παρακολουθώ μπάσκετ και στόχος μου είναι να προσπαθώ να αυξάνω τον ελεύθερο μου χρόνο που είναι λιγοστός λόγω των υποχρεώσεων, όπως συμβαίνει σε όλους μας". Κάπως έτσι, δεν χρειαζόταν να αφιερώσει ιδιαίτερο χρόνο για να φτάσει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας: "το μόνο που έκανα ήταν να κοιτάζω όποτε το θυμόμουν (τις περισσότερες φορές ήμουν ακόμα στην δουλειά οπότε δεν είχα αυτήν την πολυτέλεια) αν υπάρχουν τραυματίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα ματσαρίσματα ή να επηρεάσουν τον ρυθμό του εκάστοτε αγώνα. Τίποτα παραπάνω. Αν διαπίστωνα κάποια πολύ σημαντική απουσία τότε έκανα διόρθωση της πρόβλεψής μου. Αλλά αυτό συνέβη πολύ λίγες φορές στο σύνολο των αγώνων".

Ο lb33 του BasketStories είχε τη δική του συνταγή της επιτυχίας: "το ένστικτο και τη δικιά μου μπασκετική λογική με μια μικρή διάθεση ρίσκου. Για παράδειγμα πόνταρα στην Ζαλγκίρις απέναντι στον Ολυμπιακό και στα δύο παιχνίδια, καθώς θεωρούσα ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους απέναντι στην συγκεκριμένη άμυνα. Επίσης ρίσκαρα με μεγαλύτερες διαφορές από το αναμενόμενο στο δεύτερο μισό όταν η ομάδα του Ολυμπιακού φαινόταν να μην έχει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Νομίζω η διαφορά έγινε όταν συνειδητοποίησα πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους την αγωνιστική καθίζηση του Ολυμπιακού". Και να σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε τη σεζόν με μόλις 1 βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αφού "δεν είχα σχηματίσει εικόνα για τις ομάδες και τις δυνατότητές τους".

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, συνεχίζει, "χρειάζεσαι αρκετή τύχη αφού το ακριβές σκορ μπορεί να αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά. Η σταθερά καλή απόδοση σε αποκλίσεις ανά αποτέλεσμα εξισορρόπησαν τις λιγότερες σωστές επιλογές ακριβού σκορ που είχα. Προς τις τελευταίες αγωνιστικές ανέβηκα στην πρώτη θέση και ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πως αν παρέμενα τυχερός θα ήμουν ο νικητής. Πολλά συγχαρητήρια στους mosxopul και SotDev που οριακά βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση".

Όσο για τη συμβουλή του προς τους επίδοξους διαδόχους του; "Να ακολουθήσουν το ένστικτό τους. Συνήθως η πρώτη σκέψη είναι και η πιο σωστή. Εξάλλου η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο και μερικές "ακραίες" προβλέψεις μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά. Προσωπικά δεν κοιτάζω handicap από στοιχηματικές εταιρίες καθώς φαντάζομαι αυτή η στρατηγική ακολουθείται από αρκετούς παίχτες. Έχεις μεγαλύτερο όφελος αν διαφοροποιείσαι".

Ο Κωνσταντίνος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις καινοτομίες του φετινού παιχνιδιού: "οι προσθήκες του double score & outsider bonus έκαναν πιο ζωηρό και τζογαδόρικο το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι ανατροπές να είναι πιο συχνές και εύκολες. Αυτό από τη μία αδικεί τους παίχτες που προσεγγίζουν σωστά τα περισσότερα παιχνίδια αλλά δεν είναι αρκετά τυχεροί να σημαδέψουν τον σωστό αγώνα για διπλασιασμό αλλά από την άλλη, κρατάει σε εγρήγορση μεγαλύτερη μερίδα συμμετεχόντων δίνοντας την ευκαιρία κάλυψης της διαφοράς γρηγορότερα. Το outsider bonus το βρίσκω εξαιρετικά δίκαιο αφού το high risk πρέπει να έχει high reward. Τέλος οι προσθήκες του πάσου και οι ειδικές βαθμολογίες είναι εξαιρετικές δίνοντας περισσότερο βάθος στο παιχνίδι και ενδιαφέρον".

Τέλος, ο Κωνσταντίνος έχει το δικό του μήνυμα για το BasketStories και τους αναγνώστες του:

"Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά το site και όλους εσάς που το υποστηρίζετε για την πολύ καλή δουλειά. Φαίνεται πως βάζετε το μεράκι σας και αυτό το κάνει πιο σπουδαίο. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές. Παρακολουθώντας τους τελικούς των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς τι πάει στραβά με εμάς. Ας ελπίσουμε ότι είναι θα είναι μια σύντομη άσχημη παρένθεση όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό μπάσκετ. Καλό καλοκαίρι σε όλους."


Ο νικητής της βαθμολογίας Παναθηναϊκού: Μηνάς Καταλαγαριανάκης (Kat.7)
Ο νικητής της ειδικής βαθμολογίας του Παναθηναϊκού μετά από 33 αγώνες των πρασίνων ήταν ο Μηνάς Καταλαγαριανάκης ή αλλιώς Kat.7 στον κόσμο του BasketStories, ο οποίος με 325 πόντους κατέλαβε την πρώτη θέση και ...κέρδισε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, αυτής του Ολυμπιακού, μετά την από κοινού συμφωνία των δύο νικητών των δύο ειδικών βαθμολογιών, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε πιο ...αντικειμενικά χωράφια. Ο Μηνάς σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ενώ αφιερώνει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου του στα αθλητικά και το μπάσκετ, πηγαίνοντας στο γήπεδο, αλλά και παίζοντας στα ανοιχτά της περιοχής, όπου σκοπεύει να αξιοποιήσει και στις δύο περιπτώσεις τη φανέλα με το Νο. 15 του Πρίντεζη που επέλεξε ως το βραβείο του.

Ο νικητής της ειδικής βαθμολογίας του Παναθηναϊκού χρειαζόταν περίπου 15-20 λεπτά μελέτης κάθε αγωνιστική για "να μάθω τα νέα που είχαν πέσει στην αντίληψη μου, ενώ τροποποιήσεις/αλλαγές έκανα σπάνια διότι συνήθως πραγματοποιούσα τις προβλέψεις μου λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ". Εξάλλου, "έχοντας ήδη καλή εικόνα για όλες τις ομάδες, παρακολουθώντας όλα τα ματς της διοργάνωσης", δεν χρειάστηκε κάποια ιδιαίτερη στρατηγική για να φτάσει στην κορυφή.

Μετά το διπλό της Ρεάλ στην Regular Season με το buzzer-beater του Ρούντι "άρχισα να πιστεύω ότι ίσως το διεκδικήσω το μεγάλο δώρο ", σε μια πρόβλεψη που μνημονεύει ως την καλύτερή του, καθώς "εκείνη την χρονική περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν σε εξαιρετική κατάσταση". Επίσης θυμάται τη νίκη της Φενέρ επί των Πρασίνων όπου είχε απόκλιση μόλις έναν πόντο να του δίνει σημαντική ώθηση στη βαθμολογία.

Αντιθέτως, εκεί που έμεινε πίσω, όπως και η πλειοψηφία των παικτών εξάλλου ήταν στα μεγάλα διπλά του Παναθηναϊκού σε Μόσχα και Μιλάνο, χωρίς ωστόσο να του στερήσουν την πρώτη θέση σε μια άκρως ανταγωνιστική βαθμολογία, στην οποία όμως κατάφερε να ξεχωρίσει.

Η κυρία συμβουλή που έχει να δώσει στους επόμενους παίκτες του PickMaster Euroleague, για το οποίο "oι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι ήταν τρομερές και έκαναν το παιχνίδι πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον" είναι "να κάνουν τις προβλέψεις τους όσο πιο αργά γίνεται και να ενημερώνονται για τυχόν απουσίες που θα είναι σημαντικές ώστε να μην αλλάξουν οι ισορροπίες. Επίσης καλό είναι για κάποιον να είναι αντικειμενικός στις προβλέψεις του και να μην μιλάει το συναίσθημα του για κάποια ομάδα".Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν όλοι οι παίκτες που έφτασαν στην πηγή αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό. Ο λόγος για τους kleiza77, nektar_kor (περσινός νικητής PickMaster BasketLeague), taschrys7, fildial και bertspan84 που συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα του παιχνιδιού. Η πορεία του όμως όπως και όλων στα αντίστοιχα βαθμολογικά στρώματα επιβεβαίωσε τη δυναμική τους στο παιχνίδι και φυσικά στην Euroleague γενικότερα! Συγχαρητήρια σε όλους!

Οι 10 πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας του παιχνιδιού:

ΘέσηΠαίκτηςΣκορ
1kazabuku2863
2Redclub2743
3kakopaiktis2741
4ΡΟΔΟΒΑΝΙ19502728
5alexdim772709
6kleiza772707
7nektar_kor2699
8taschrys72660
9fildial2659
10bertspan842658


Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) του παιχνιδιού, βρίσκεται στην αντίστοιχη σελίδα.


Πλέον, η νέα σεζόν στην Euroleague αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική, με περισσότερες ομάδες και ακόμα πιο πολλούς αγώνες! Αν θες να βρεθείς κι εσύ ανάμεσα στους νικητές του παιχνιδιού, θα έχεις σύντομα την ευκαιρία, με την έναρξη του νέου και ανανεωμένου PickMaster Euroleague! Η νέα εκδοχή του παιχνιδιού βρίσκεται ήδη υπό σχεδιασμό και φυσικά περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα!

Devotion.