We feel devotion
PICKMASTER EUROLEAGUE
PickMaster Euroleague - Οι νικητές της σεζόν!
Οι καλύτεροι παίκτες της σεζόν που κερδίζουν τα μεγάλα δώρα στο PickMaster Euroleague!
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 20/05/2019 18:28
Η σεζόν στο PickMaster Euroleague ολοκληρώθηκε, με 37 αγωνιστικές γεμάτες ...προγνωστικά, αποκλίσεις και μπόνους, διπλασιασμούς σκορ και αουτσάιντερ, διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής και διαφορές στη λεπτομέρεια, που συντρόφευαν όλους τους παίκτες του παιχνιδιού σε μια χρονιά με άφθονη devotion! Η συμμετοχή των μελών του BasketStories ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το παιχνίδι στη δεύτερή του σεζόν σημείωσε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και συνέχισε να γεμίζει άλλη μια πτυχή της ενασχόλησής σας τόσο με την Euroleague, όσο και με το μπάσκετ γενικότερα!

Η φετινή χρονιά περιείχε κάποιες νέες προσθήκες που έκαναν το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον σε όρους βαθμολογίας, αλλά και ανταγωνισμού. Η επιλογή του double score, του αγώνα που θα διπλασιαστεί το σκορ του, κατά τη Regular Season, τα αουτσάιντερ μπόνους που αυτομάτως διπλασίαζαν τα σκορ σε ομάδες με ποσοστό μικρότερο του 5% που κέρδιζαν, αλλά φυσικά και τα τρία διαθέσιμα πάσο, που επέτρεπαν στους παίκτες να ...ξεχαστούν και καμιά φορά (και αποδείχθηκαν σημαντικά, όπως φαίνεται στο TOP 10 της συνολικής βαθμολογίας), ήταν οι τρεις φετινές καινοτομίες του παιχνιδιού που βοήθησαν τους παίκτες να ανελιχθούν στη βαθμολογία και να διαμορφώσουν τακτικές που θα τους επέτρεπαν να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερο.

Οι ...ειδικοί του παιχνιδιού βέβαια ξέρουν πολύ καλά ότι μια καλή πορεία στο παιχνίδι μόνο εύκολη δεν είναι, αφού θα πρέπει να δίνονται κάθε εβδομάδα και μάλιστα δις μερικές φορές, οι καλύτερες δυνατές προβλέψεις κι έτσι ο παίκτης όχι μόνο να είναι στις επάλξεις για κάθε αγωνιστική και την προθεσμία της, αλλά να μπορεί και να ...ψυχολογεί τις ομάδες, βάσει των προηγούμενων αποτελεσμάτων, αλλά και των αγώνων και των καταστάσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν! Κι όλα αυτά για 260 συνολικά αγώνες! Όταν μάλιστα έχεις να επιλέξεις τον αγώνα που θα διπλασιαστεί το σκορ του για 30 αγωνιστικές (Regular Season), αλλά και να τσεκάρεις αν αξίζει το ρίσκο του αουτσάιντερ μπόνους, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απαιτητικά!

Έτσι, όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στο παιχνίδι, αλλά ίσως και λίγο περισσότερο αυτοί που έκαναν το 37/37 των αγωνιστικών (ή φυσικά και το 34/37 με τα τρία πάσο) και φυσικά αυτοί που βρέθηκαν στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας αξίζουν ένα πολύ μεγάλο μπράβο για τη φετινή τους πορεία!

Αναμφίβολα, στον καλύτερο από τους καλύτερους, στον πρώτο δηλαδή της συνολικής βαθμολογίας, θα έπρεπε να δοθεί ένα ξεχωριστό δώρο για την εξαιρετική του πορεία σε αυτούς τους 7 μήνες! Έτσι λοιπόν, ένα Playstation 4 θα είναι η "ανταμοιβή" για τα επιτεύγματα του νικητή, ενώ αντίστοιχα, ένα Nintendo SNES mini θα συντροφεύσει το δεύτερο, αυτόν δηλαδή που έφτασε στην πηγή και ήπιε επίσης....αρκετό νερό! Αντίστοιχο δώρο, ακόμα πιο ρετρό μάλιστα και για τον τρίτο της βαθμολογίας, ένα Nintendo NES mini, ενώ από μια μπάλα Spalding Euroleague περιμένει τον τέταρτο και τον πέμπτο της συνολικής βαθμολογίας.

Πέρα όμως από τη γενική βαθμολογία, φέτος έτρεξαν και δύο επιμέρους, ειδικές βαθμολογίες, για τις ελληνικές ομάδες, οι οποίες αφορούσαν μόνο τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έτσι, ο πρώτος σε κάθε ειδική βαθμολογία κερδίζει από μία επίσημη φανέλα της αντίστοιχης ομάδας.

Πρώτος λοιπόν, του δεύτερου PickMaster Euroleague αναδείχθηκε ο kazabuku, ο οποίος συγκέντρωσε 2863 πόντους, χτίζοντας τη διαφορά τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου κανένας δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του! Ο kazabuku έσπασε το ρεκόρ των 2425 πόντων του περσινού νικητή, Ic3man1985, κάτι αναμενόμενο βέβαια, με τις περισσότερες δυνατότητες σκορ φέτος και θα είναι αυτός που θα κάνει δικό του το Playstation 4 του παιχνιδιού!

Στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας βρέθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή, με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές ο Redclub, ο οποίος με τη σειρά του συγκέντρωσε 2743 πόντους. Με την εντυπωσιακή του αυτή επίδοση, ο Redclub ετοιμάζεται ήδη να ζήσει ρετρό gaming καταστάσεις με το Nintendo SNES mini που κέρδισε!

Αντίστοιχο δώρο και ανάλογες καταστάσεις περιμένουν και τον τρίτο της τελικής βαθμολογίας, kakopaiktis, ο οποίος συγκέντρωσε 2741 πόντους και κερδίζει ένα Nintendo NES mini! O kakopaiktis μπορεί να αισθάνεται κατά κάποιο τρόπο ο "αδικημένος" της χρονιάς, αφού βρέθηκε για πολλές αγωνιστικές ακόμα και στην κορυφή της κατάταξης, σε προηγούμενο διάστημα της σεζόν, πραγματοποιώντας συνολικά μια εξαιρετική πορεία.

ΡΟΔΟΒΑΝΙ1950 και alexdim77 με 2728 και 2709 πόντους τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, συμπληρώνοντας έτσι τις θέσεις των νικητών της συνολικής βαθμολογίας. Οι δύο αυτοί επίσης εξαιρετικοί παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να "ξεσκάσουν" από τις απαιτητικές αγωνιστικές του PickMaster Euroleague με μια μπάλα Spalding Euroleague!

Όσον αφορά τις ειδικές βαθμολογίες, ο lb33 ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος στη βαθμολογία του Ολυμπιακού με 263 πόντους (σε 30 παιχνίδια) και κερδίζει την επίσημη φανέλα της ομάδας, ενώ ο Kat.7 σημείωσε 325 πόντους (σε 33 παιχνίδια) στην ειδική βαθμολογία του Παναθηναϊκού και κερδίζει αντίστοιχα την επίσημη φανέλα των πρασίνων. Από την στιγμή όπως που οι δύο νικητές υποστηρίζουν ...την ανάποδη ομάδα από αυτήν της βαθμολογίας στην οποία κέρδισαν, συμφωνήθηκε από κοινού μεταξύ τους η ...ανταλλαγή των δώρων τους, ώστε να απολαύσει ο καθένας τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας!

Το BasketStories θα έρθει σε επικοινωνία με τους νικητές τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τα δώρα τους.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε όσους έμειναν ελάχιστα πίσω και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την άκρως τιμητική τους παρουσία στο TOP 10 του παιχνιδιού. Ο λόγος για τους kleiza77, nektar_kor (περσινός νικητής PickMaster BasketLeague), taschrys7, fildial και bertspan84 που συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα του παιχνιδιού, ενώ αμέσως παρακάτω συναντάμε κι άλλες κλασικές αξίες των PickMasters, όπως για παράδειγμα τον περσινό νικητή που ic3man1985, που ...κατρακύλησε στην 16η θέση δίχως να συμμετέχει την τελευταία αγωνιστική. Η πορεία του όμως όπως και όλων στα αντίστοιχα βαθμολογικά στρώματα επιβεβαίωσε τη δυναμική τους στο παιχνίδι και φυσικά στην Euroleague γενικότερα! Συγχαρητήρια σε όλους!


Συνολική Βαθμολογία

Για να δούμε αναλυτικά τα στατιστικά των κορυφαίων, ο πρώτος της συνολικής βαθμολογίας και νικητής του φετινού PickMaster Euroleague, kazabuku, συγκέντρωσε 2863 συνολικά πόντους, έχοντας προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα στους 192 από τους 260 αγώνες στη σεζόν, με συνολική απόκλιση 2243 πόντων. Παράλληλα, πήρε 9 μπόνους διαφοράς από ακριβείς διαφορές, κέρδισε 140 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 311 πόντους μέσω double score, όπως επίσης και 20 έξτρα πόντους αουτσάιντερ σε μια ιδιαίτερα πληθωρική στατιστική.

Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση 120 πόντων τερμάτισε ο Redclub με 2743 πόντους, έχοντας 180 σωστές προβλέψεις αποτελεσμάτων, με 2217 πόντους συνολικής απόκλισης. Επίσης κατάφερε να κερδίσει 14 μπόνους διαφοράς, αλλά και 80 πόντους από μπόνους αγωνιστικής όπως και 300 πόντους μέσω double score, έχοντας παράλληλα αξιοποιήσει και ένα από τα διαθέσιμα πάσο του παιχνιδιού!

Ο τρίτος της συνολικής βαθμολογίας, kakopaiktis, συγκέντρωσε 2741 πόντους, έχοντας πραγματοποιήσει 188/260 εύστοχες προβλέψεις, με 2200 συνολικούς πόντους απόκλισης, 15 μπόνους διαφοράς, 180 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 322 πόντους μέσω double score σε μια επίσης εξαιρετική πορεία όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι 10 πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας του παιχνιδιού:

ΘέσηΠαίκτηςΣκορ
1kazabuku2863
2Redclub2743
3kakopaiktis2741
4ΡΟΔΟΒΑΝΙ19502728
5alexdim772709
6kleiza772707
7nektar_kor2699
8taschrys72660
9fildial2659
10bertspan842658


Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) του παιχνιδιού, βρίσκεται στην αντίστοιχη σελίδα.

Τις επιμέρους προβλέψεις των παικτών για την τελευταία αγωνιστική μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά μέσα από τις σελίδες της βαθμολογίας, αγωνιστικής ή συνολική (απλά κλικάροντας στο όνομα του παίκτη).

Επίσης, μπορείτε να δείτε και τις προβλέψεις σας ανά ομάδα, ώστε να έχετε υπόψη σας ποιες από ομάδες "βλέπετε" καλύτερα και ποιες πρέπει να προσέξετε περισσότερο για να κάνετε ακόμα καλύτερα σκορ και να ανεβείτε στη βαθμολογία. Για να μην ακολουθείτε συνεχώς το παραπάνω link, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά των προβλέψεών σας ανά ομάδα μέσω του ειδικού button που υπάρχει στη σελίδα των προβλέψεών σας ("Οι αγωνιστικές μου").


Οι αγώνες

Στο μικρό τελικό, η Φενέρ αντιστάθηκε για περίπου τρία δεκάλεπτα, στη συνέχεια όμως υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ρεάλ και στο φοβερό και τρομερό δίδυμο των Ayon-Campazzo, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 74-93. Η Ρεάλ ήταν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης με ποσοστό 83,1%, ενώ η διαφορά των 19 πόντων αποδείχθηκε δύσκολη μεν, όχι όμως και απρόσιτη, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στους ημιτελικούς. Δεν υπήρξε πάντως κάποιος παίκτης που να πιάσει το μπόνους διαφοράς εδώ.

Στο μεγάλο τελικό, η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να ...σκοράρει περισσότερο από τον Larkin και την παρέα του, με ένα εξαιρετικό ποσοστό έξω από τα 6,75μ. κι έτσι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας τον αγώνα και τον τίτλο με 91-83. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε ποσοστό 66,2% έναντι 33,8% της Εφές, αναλογία περίπου 2:1 δηλαδή στις προβλέψεις των παικτών, ενώ η διαφορά των 8 πόντων αποδείχθηκε ιδανική για την πλειοψηφία των παικτών που πρόβλεψαν τη νίκη της ΤΣΣΚΑ, εξάλλου υπήρξαν και τα 60άρια, το μάξιμουμ δηλαδή της συγκομιδής από έναν αγώνα. Κάπως έτσι οι επιδόσεις της αγωνιστικής αποδείχθηκαν σαφώς ανώτερες από τις αντίστοιχες των ημιτελικών.

Για να δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις σας και τους πόντους που πήρατε από κάθε ματς, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα των προβλέψεών σας.


Βαθμολογία Αγωνιστικής

Πρώτος της τελευταίας αγωνιστικής του PickMaster Euroleague αναδείχθηκε ο SotDev με 99 πόντους, σημειώνοντας το 2/2 στα αποτελέσματα, έχοντας μόλις 3 πόντους συνολικής απόκλισης, στον μικρό τελικό Φενέρ-Ρεάλ, ενώ πήρε το μάξιμουμ των 60 πόντων από τον τελικό.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον nik13 με 78 πόντους, προβλέποντας σωστά και τα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής, κερδίζοντας 1 μπόνους διαφοράς και το μάξιμουμ των 60 πόντων από το μεγάλο τελικό. Η συνολική του απόκλιση στις διαφορές ανέρχεται στους 10 πόντους.

Τρίτος για την αγωνιστική αναδείχθηκε ο notis, ο οποίος συγκέντρωσε 75 πόντους, προβλέποντας σωστά και τα 2 παιχνίδια, με συνολική απόκλιση 7 πόντων, χωρίς πάντως να καταφέρει να πάρει κάποιο μπόνους διαφοράς, κάτι το οποίο πέτυχε ο fkonstan στην τέταρτη θέση, επίσης με 75 πόντους. Υστερεί όμως στην ισοβαθμία λόγω μεγαλύτερης συνολικής απόκλισης (15 πόντοι).

Το TOP 10 της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε στους 63 πόντους, με όλους τους αντίστοιχους παίκτες να έχουν 2/2 αποτελέσματα και μια σχεδόν διψήφια συνολική απόκλιση.

Οι 10 κορυφαίες επιδόσεις της εβδομάδας:

ΘέσηΠαίκτηςΣκορ
1SotDev99
2nik1378
3notis75
4fkonstan75
5iron8072
6aposyr72
7alexdim7769
8nikos13.gr69
9thrylos766
10bagpap963


Ολοκληρωμένη η βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) της αγωνιστικής, βρίσκεται στην αντίστοιχη σελίδα του παιχνιδιού.


Ραντεβού τη νέα σεζόν

Η δεύτερη σεζόν του PickMaster Euroleague ολοκληρώθηκε και ευχαριστούμε όλους εσάς που κάνατε το παιχνίδι τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό μέσα από τον ανταγωνισμό που δημιουργήσατε, αλλά και χρήσιμο γενικότερα, μέσα από τις δικές σας προβλέψεις που έδιναν τον τόνο της αγωνιστικής κάθε φορά!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δώσουμε και στον Μιχάλη Καρελάνη τον περσινό νικητή του παιχνιδιού που ανέλαβε το δύσκολο έργο να συμβουλέψει για κάθε παιχνίδι μέσα στη σεζόν μέσα από τη δική του οπτική, αυτή του πρωταθλητή, στη σχετική στήλη του BasketStories!

Τα συγχαρητήριά μας φυσικά στους νικητές αλλά και όλους τους παίκτες που προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Πλέον, δίνουμε ραντεβού για τη νέα σεζόν και τον Οκτώβρη! Μέχρι τότε θα έχουμε δημιουργήσει το ανανεωμένο PickMaster Euroleague και φυσικά θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή σε αυτό! Περιμένουμε λοιπόν τις δικές σας προτάσεις, για να κάνουμε το παιχνίδι ακόμα καλύτερο και να μπορούμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο, με τη νέα χρονιά!

Devotion.