We feel devotion
XLAPATSARES
Τρίποντα στο ΣΕΦ!
Οι Xlapatsares επιδιώκουν να πετύχουν σχεδόν όλα τα τρίποντα που θα μπουν στο αποψινό πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Efes.
Επιμέλεια: Άρης Στούμπος | stoumbos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 02/05/2017 18:22
Με μια μικρή ευχάριστη έκπληξη έκλεισε η προηγούμενη βδομάδα αφού τα 13 τρίποντα που πέτυχε η ομάδα στο Game 4 της Παρασκευής μπορεί να αποτελούν μια μέτρια επίδοση σε γενικές γραμμές (ή καλύτερα μέχρι τα τρία πρώτα παιχνίδια των Playoffs) αρκούν ωστόσο για εκτίναξη 38 (!) ολόκληρων θέσεων όταν πρόκειται για αυτήν την φάση του παιχνιδιού. Έτσι η ομάδα ενώ επί εβδομάδες "βολόδερνε" μεταξύ των θέσεων 40 και 50, έφτασε να βρίσκεται πλέον στην κατηγορία των τριπόντων.

Μετά από αυτό το απρόσμενο συμβάν (λογικά πολλές ομάδες δεν θα έκαναν αλλαγές) ο μοναδικός στόχος που μένει είναι να κλείσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται και ουσιαστικά "αρωγός" σε αυτό είναι το γεγονός πως βρισκόμαστε στην τελευταία βδομάδα του παιχνιδιού με ένα μόνο ζευγάρι να απομένει (άρα και περισσότεροι κοινοί παίκτες). Η 5η θέση, βέβαια, απέχει μόλις 3 τρίποντα και μιας και μας άνοιξε η όρεξη μπορεί να θεωρηθεί ένας μίνι στόχος για την αποψινή βραδιά.

Μιας και η ώρα είναι περασμένη, το ζευγάρι μοναδικό και έχετε διαβάσει τις αναλύσεις και των υπολοίπων ομάδων του site ας περάσουμε αμέσως στη στελέχωση του ρόστερ ανά θέση, χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση.

Στη θέση των "άσσων" το δίδυμο που επιλέχθηκε και κέρδισε όλους τους άλλους πιθανούς συνδυασμούς είναι Αμερικάνικο αλλά και αντίπαλο στο αποψινό παιχνίδι. Ο –από τις ΗΠΑ ορμώμενος- Erick Green θα υποδεχτεί τον Ουρουγουανό Jayson Granger στο παρκέ του ΣΕΦ και οι δύο αυτοί παίκτες αποτελούν τις βασικές μας επιλογές στη θέση. Η παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς (4/8 τρίπ.) προβλημάτισε έντονα και μάλιστα πολύ περισσότερο από τον Thomas Heurtel που απορρίφθηκε σχετικά γρήγορα (4/14 στη σειρά).

Ο Βασίλης Σπανούλης (5/11 στο τέταρτο παιχνίδι) πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στο σημαντικό "διπλό" την Παρασκευή και απόψε αναμένεται να "τελειώσει την μπουγάδα" σπίτι του.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης μεταβολής που παρουσιάζεται στην απόδοση του αρχηγού μεταξύ Reg. Season και playoffs (16 από 11.1 το rkg) η τεράστια αλλαγή πίσω από τα 6,75 μ. (33/117 σε 26 παιχνίδια, 15/31 στα 4 της σειράς), που από το 28% ανέβηκε στο 48%!

Ο Κώστας Παπανικολάου προφανώς και μένει μετά και τα 2/4 την Παρασκευή (4/7 στην Πόλη συνολικά) ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Brandon Paul παρόλο που δεν ευστόχησε γενικά όχι μόνο την Παρασκευή αλλά και στα 2 εντός έδρας για την ομάδα του, όπου είχε 0/3. Το γεγονός, ωστόσο, πως τα μοναδικά 2 τρίποντά του στη σειρά μπήκαν στο ΣΕΦ γεμίζει αισιοδοξία όσον αφορά την παραμονή του.

Τέλος, για την τέταρτη θέση των Shooting Guards and Small Forwards μεταξύ Παπαπέτρου και Honeycutt επιλέχθηκε ο δεύτερος, με την ελπίδα να επαναλάβει το .. πρώτο σκέλος του Game 2 στο ΣΕΦ όπου και είχε 2/7. Ο Έλληνας SF/PF μπορεί άνετα να σταθεί στο ρόστερ οποιασδήποτε γενικής ή τρίποντης ομάδας για απόψε αλλά η επιλογή στο πρόσωπο του Αμερικανού γίνεται περισσότερο με την προσμονή της ελπίδας ότι η Efes παίζει τα ρέστα της απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο παρά με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Όχι βέβαια πως ο Παπαπέτρου είναι σταθερός στον τομέα των τριπόντων, συν το λιγότερο χρόνο που παίρνει σε σχέση και με τον Honeycutt.

Στους Power Forwards and Centers τώρα, ο μόνος που απέμεινε από το προηγούμενο ρόστερ είναι ο Πρίντεζης (1/2 στο τέταρτο παιχνίδι, το τίμιο 3/9 συνολικά στη σειρά) ενώ οι μοναδικοί δύο της θέσης που γενικά σουτάρουν (όχι καλά βέβαια) από μακρινές αποστάσεις είναι οι Brown και Αγραβάνης, οι οποίοι και παίρνουν τις θέσεις τους και αυτοί στους Xlapatsares.

Για την τελευταία θέση του τελευταίου ρόστερ για φέτος, πέρασαν διάφορα σενάρια από το μυαλό, όπως πχ να επιλεγεί ο φτηνότερος, ώστε σε τυχόν ισοβαθμία να βρίσκομαι ίσως μπροστά, αλλά αφού στην ουσία δεν διακυβεύεται τίποτα θα πάμε με τον Bryant Dunston, μόνο και μόνο για να μην μείνει κενή η θέση.

Έτσι, το 35ο και τελευταίο ρόστερ της ομάδας τριπόντων για τη φετινό παιχνίδι είναι το εξής:

Granger
Green
Spanoulis
Papanikolaou
Paul
Honeycutt
Printezis
Brown
Agravanis
Dunston

Devotion!