We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Centers Preview 2022-23
Οι καλύτερες περιπτώσεις Centers για το Euroleague Fantasy Challenge.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 04/10/2022 15:47
Η μεγάλη στιγμή της χρονιάς έχει φτάσει και άλλη μια σεζόν για την Euroleague και το Fantasy Challenge είναι προ των πυλών, με το παιχνίδι να ακολουθεί και φέτος το περσινό αμφιλεγόμενο gameplay, το οποίο άλλαξε εν μέρει τον τρόπο που το βλέπαμε. Η λογική και ο στόχος της δημιουργίας μιας ιδανικής ομάδας βέβαια πάντα υπάρχει και πάντα θα είναι συνάρτηση των αρχικών τιμών του παιχνιδιού, οι οποίες μάλιστα όπως φάνηκε πέρυσι είναι ...ικανές να "αιχμαλωτίσουν" τους παίκτες σε συγκεκριμένα εύρη τιμών, κάτι που δεν συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα εξετάσουμε, όπως πάντα, τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανά θέση, ξεκινώντας αυτή τη φορά ...ανάποδα κι από τη θέση των Centers, από την οποία θα πρέπει να έχετε απαραίτητα δύο παίκτες στο ρόστερ σας. Η αρχική κοστολόγηση μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά ικανοποιητική, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες υπερτιμήσεις, ούτε και προφανή "steals" αν και είχαμε την ελπίδα ότι παίκτες όπως ο Rivero και ο Birutis, που δεν έχουν (ιδιαίτερα) δείγματα γραφής στην Euroleague θα βρίσκονταν πιο χαμηλά και θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πιο ...ένθερμα την απόκτησή τους ως "ευκαιρίες". Από εκεί και πέρα, όπως κάθε χρόνο υπάρχουν λάθος τοποθετήσεις παικτών, καθώς υπάρχουν σέντερ που έχουν μπει στη θέση των φόργουορντ και κάπως έτσι περιορίζονται ελαφρώς οι λύσεις που έχουμε μπροστά μας. Ευτυχώς όμως, το επίπεδο γενικά είναι υψηλό και σίγουρα υπάρχουν παίκτες που στο τέλος δείχνουν ...ωραίοι στο τελικό ρόστερ της ομάδας.

Πριν περάσουμε στην παρουσίαση των παικτών, θα πρέπει να σημειώσουμε την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, όπως και κάθε χρονιάς που προηγείται Eurobasket. Ο τελικός της Γαλλίας με την Ισπανία διεξήχθη στις 18 Σεπτεμβρίου, όλες οι ομάδες λίγο πολύ έπαιζαν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και κάπως έτσι δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που έλειψαν από το βασικό στάδιο προετοιμασίας των ομάδων τους, αλλά και από τα πρώτα τους φιλικά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ικανοποιητικό δείγμα αγώνων των ομάδων με πλήρη ρόστερ, για να βρεθούν οι ισορροπίες, το rotation, οι ρόλοι κι όλα αυτά τα στοιχεία που υποδεικνύουν αν τα νούμερα που βλέπουμε στα boxscores λένε τελικά αλήθεια ή ψέμματα.

Ούτως ή άλλως, τα ρόστερ των ομάδων, με μικρές εξαιρέσεις, όλο και μεγαλώνουν, γίνονται πιο βαθιά, άρα κάθε προπονητής έχει την ευχέρεια να αλλάξει εντελώς το rotation από αγώνα σε αγώνα, ειδικά όταν εμπλέκονται και οι τραυματισμοί, που όπως ίσως έχετε διαπιστώσει κι εσείς μέσα από το δικό σας scouting δεν είναι λίγοι αυτή την στιγμή. Αν συνυπολογίσουμε και τον κατάτι μικρότερο αριθμό επίσημων παιχνιδιών που έχουν δώσει οι ομάδες (λόγω Eurobasket), μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε στο ...συμπέρασμα ότι το scouting αυτή τη φορά είναι λίγο πιο επισφαλές από άλλες σεζόν, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν έχουν φανεί πράγματα, είτε θετικά είτε αρνητικά, για τους ρούκι της διοργάνωσης, ή για τους παίκτες που έχουν αλλάξει περιβάλλον.

Γενικά ωστόσο, θα ήταν ήταν μια συνετή προσέγγιση να παραμείνετε σε παίκτες που ...ξέρετε και εμπιστεύεστε και κυρίως έχουν παραμείνει στο ίδιο αγωνιστικό περιβάλλον, δίχως να μεταβληθεί ιδιαίτερα ο εσωτερικός ανταγωνισμός που έχουν να αντιμετωπίσουν. Εφόσον αυτοί οι παίκτες ξεκινούν από προσιτές τιμές, καλό θα ήταν να εξετάσετε πρώτα αυτούς, πριν περάσετε στις υπόλοιπες περιπτώσεις, εκτός φυσικά κι αν είναι τόσο ...εξόφθαλμα καλές που δεν μπορείτε να τις προσπεράσετε!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι στο συγκεκριμένο gameplay παίζει ακόμα πιο δυνατά το στοιχείο του πρώτου ματς, καθώς ...μόνο από έναν αγώνα επηρεάζεται η αξία ενός παίκτη, επομένως δεν χρειάζεται να ρισκάρετε με έναν ελπιδοφόρο ρούκι, για παράδειγμα, αν έχει θεωρητικά δύσκολη αναμέτρηση. Μπορείτε να αποφύγετε το ρίσκο αυτό και να επενδύσετε πάνω του από την επόμενη αγωνιστική, εφόσον πάντα είναι εφικτό (αφού υπάρχει και ο περιορισμός των τριών αλλαγών στη δεκάδα).

Αυτό βέβαια προφανώς ισχύει για όλους τους παίκτες, αλλά σίγουρα ο εν λόγω κίνδυνος δεν είναι το ίδιο υψηλός όσο τα προηγούμενα χρόνια με τον περιορισμό του 15%. Η κακή (ή η καλή) απόδοση ενός παίκτη παύει να τον επηρεάζει μετά από την αγωνιστική που τη σημείωσε. Ωστόσο, το ίδιο το παιχνίδι ανακοίνωσε φέτος πιο δυναμικές αλλαγές στις τιμές των παικτών, κάτι που ίσως μεταφράζεται σε πιο μεγάλες μεταβολές. Πέρυσι σπάνια βλέπαμε μια τιμή να μεταβάλλεται περισσότερο από μισό κρέντιτ, αν αυτό όμως αλλάξει φέτος, από τη μια αυξάνει το ρίσκο μιας ακριβής επιλογής (θυμίζοντας παλαιότερες εποχές), από την άλλη μπορεί να "ξυπνήσει" πιο γρήγορα τους λεγόμενους sleepers, με αποτέλεσμα σύντομα να μην είναι προσιτοί για αγορά. Αυτή θα ήταν μια αρκετά θετική εξέλιξη για το παιχνίδι, μένει όμως να φανεί κατά πόσο ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποτιμημένοι παίκτες, αυτοί που έχουν κοστολογηθεί χαμηλότερα από τις δυνατότητές τους είναι πάντα ο πρωταρχικός σας στόχος σε όλες τις θέσεις καθώς αργά ή γρήγορα θα σας δικαιώσουν και θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα να βελτιώσετε την ομάδα σας. Επομένως, όσο κι αν κοιτάμε και το πρώτο ματς ακόμα και στις αρχικές μας επιλογές, οι μακροπρόθεσμες επιλογές είναι η προτεραιότητα, αφού εκτός των άλλων υπάρχει και ο περιορισμός των τριών αλλαγών. Αν και οι δέκα παίκτες που θέλετε να αποκτήσετε έχουν δύσκολο ματς, δεν μπορείτε να τους προσπεράσετε όλους, αφού αμέσως μετά θα μπορείτε να αγοράσετε μόνο τρεις εξ αυτών.

Ώρα λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στις περιπτώσεις σέντερ που ξεχωρίσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνουν ικανοί να προσφέρουν περισσότερα απ' ό,τι έχουν κοστολογηθεί. Όπως λέμε πάντα βέβαια, δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο, δεν είναι αυτοί οι καλοί και όλοι οι άλλοι οι κακοί ή αδιάφοροι παίκτες. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που ...βράζουν στο ίδιο καζάνι, κάποιοι μπήκαν στη λίστα, άλλοι έμειναν εκτός (πχ Dubljevic, LeDay, Gudaitis ενώ τηρούμε στάση αναμονής για Vesely και Motley που έχουν μπόλικο ανταγωνισμό) και αν έχετε επιλέξει ένα δίδυμο εκτός των παρακάτω σίγουρα δεν σημαίνει ότι έχετε κάνει κακή επιλογή. Γι' αυτό εξάλλου θέλουμε και τα δικά σας σχόλια στα κανάλια επικοινωνίας του BasketStories.


Walter Tavares (Ρεάλ) - 14,7

Ο καλύτερος σέντερ του παιχνιδιού όλα τα τελευταία χρόνια αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς της θέσης των σέντερ και φέτος και λογικά, ένα βασικό στέλεχος σε μια τέλεια δεκάδα, αν κάποιος μπορούσε να έχει απεριόριστο μπάτζετ. Η Ρεάλ φέτος έχει ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές, άρα ο εσωτερικός ανταγωνισμός θεωρητικά μόνο αμελητέος δεν είναι, ωστόσο είναι τέτοια η παρουσία του Tavares που δύσκολα θα μπορούσε να επηρεαστεί. Το μόνο ζήτημα είναι η ...συντήρηση που θα έχει την ευχέρεια να του κάνει ο Ματέο, αν και έτσι κι αλλιώς μιλάμε για τον δεύτερο σε Per40 ράνκινγκ παίκτη πέρυσι στη διοργάνωση με 32,05 (πίσω μόνο από τον Mirotic με 32,98). Η τιμή μάλιστα των 14,7 μπορεί να χαρακτηριστεί έως και εξαιρετική, δεδομένου ότι στην περσινή Regular Season δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 16 κρέντιτς, πλησιάζοντας μάλιστα συνήθως τα 17. Το ματς της πρεμιέρας φέρνει την Ρεάλ αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να είναι σαφώς ενισχυμένοι στο 5, αλλά να αποτελούν και ...αγαπημένο αντίπαλο του γίγαντα από το Πράσινο Ακρωτήρι, επομένως, παρότι γενικά δεν συστήνουμε πολύ ακριβές περιπτώσεις, εδώ μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση.


Georgios Papagiannis (Παναθηναϊκός) - 12,8



Η ξεκάθαρα χαμηλή κοστολόγηση του διεθνή σέντερ έχει να κάνει με την απόκτηση του Gudaitis από τους πράσινους, που τους δυναμώνει πάρα πολύ στη θέση 5. Ο Παπαγιάννης έκανε break out σεζόν πέρυσι, με 17,4 ράνκινγκ σε 28:24 συμμετοχής, έχοντας πραγματοποιήσει μάλιστα ένα σχετικά νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν. Πέρυσι όμως ουσιαστικά έπαιζε μόνος του στη frontline της ελληνικής ομάδας, ενώ φέτος, αρχικά η παρουσία του Gudaitis και ίσως εμμέσως του Williams (ως ένα σαφώς πιο υπολογίσιμο 4άρι από τον White), μπορεί να του στοιχίσει εν μέρει σε χρόνο συμμετοχής και ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Λογικά πάντως θα αποτελέσει την ξεκάθαρη πρώτη επιλογή του Ράντονιτς (χωρίς το time share με τον Λιθουανό ομόσταυλό του) κι αν παραμένει στο παρκέ έστω και για 25 λεπτά, είναι μάλλον δεδομένο ότι μπορεί να στηρίξει τα 12,8 κρέντιτς με τα οποία έχει αρχικά κοστολογηθεί και να βρεθεί και ψηλότερα, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Η πρεμιέρα με την Ρεάλ βέβαια σας επιτρέπει να τον εξετάσετε πιο ενδελεχώς μετά τη μάχη γιγάντων με τον Tavares.


Ante Zizic (Εφές) - 12,1

Πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν με την Μακάμπι πέρυσι, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους σέντερ του Fantasy, με τον παράγοντα έδρα πάντως να κάνει ...αισθητή την παρουσία του στα στατιστικά του (19,2 ράνκινγκ εντός, 12,1 ράνκινγκ εκτός έδρας). Αυτό δεν είναι το πρωταρχικό ζήτημα φέτος, αφού προηγείται ο σαφώς πιο πλούσιος εσωτερικός ανταγωνισμός που θα έχει στην πρωταθλήτρια Εφές. Η καλύτερη ομάδα της τελευταίας τριετίας στην Euroleague αποφάσισε να αποκτήσει Clyburn και Zizic για να φτιάξει μια διαστημική βασική πεντάδα (Polonara, M'Baye στο 4 αντί για Moerman και Singleton), ενώ στο 5 υπάρχουν πάντα οι σταθερές αξίες Dunston και Pleiss που ήταν υπεραρκετοί πέρυσι για να βοηθήσουν την ομάδα του Αταμάν να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Έτσι, βλέπουμε την περίπτωση του Κροάτη με αρκετή επιφύλαξη, ωστόσο ο Zizic δεν είναι Petrusev κι έτσι αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό σέντερ της ομάδας, με τα πρώτα του δείγματα μάλιστα να ενθουσιάζουν. Πρόκειται εξάλλου για τον τρίτο καλύτερο παίκτη σε Per40 ράνκινγκ την περσινή σεζόν (29,5) κι άρα ακόμα κι ένας χρόνος συμμετοχής κοντά στα 20' μπορεί να τον διατηρήσει επιδραστικό στο Fantasy και υψηλότερα από τα 12,1 κρέντιτς της αρχικής του τιμής.


Donta Hall (Μονακό) - 10,6

Πρώτη ...συμμετοχή στη θέση των σέντερ για τον εντυπωσιακό Αμερικανό της Μονακό, μιας και πέρυσι το παιχνίδι τον είχε τοποθετήσει λανθασμένα στους forwards. Ο Hall έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του την περσινή σεζόν, μετρώντας 12,7 μονάδες ράνκινγκ κατά μέσο όρο σε 18,5 λεπτά συμμετοχής, νούμερο πάντως που δεν ...γεμίζει το μάτι, σε σχέση με τα 10,6 κρέντιτς με τα οποία έχει κοστολογηθεί. Συμπτωματικά, ή όχι, τα 10,6 ήταν και η μέγιστη τιμή που έπιασε πέρυσι (έχοντας ξεκινήσει από πολύ χαμηλότερα), ενώ όλο το ζουμί εδώ είναι πόσο θα αξιοποιηθεί από τους συμπαίκτες του, μιας και οι Μονεγάσκοι το ...τερμάτισαν στις φετινές μεταγραφές και αναγκαστικά η μία μπάλα θα πρέπει να μοιραστεί μεταξύ πολλών παικτών που έχουν συνηθίσει να παίζουν μ' αυτήν στα χέρια. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η Μονακό παραμένει απαράλλαχτη στο 5, ενώ ο Hall έχει δείξει ικανός να σημειώνει νούμερα σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη, ο Ομπράντοβιτς συνηθίζει να ...τρυπώνει και τρίτο παίκτη στο 5, με τους Brown και Moerman να "κλέβουν" κάποιο χρόνο συμμετοχής εκεί σε πιο ευέλικτα σχήματα κι έτσι ο υψηλός εσωτερικός ανταγωνισμός είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν αποκτήσετε τον Αμερικανό σε μια προσιτή ομολογουμένως τιμή.


Jordan Mickey (Βίρτους) - 10,4



Το περσινό πέρασμα από την Ζενίτ δεν ήταν και το καλύτερο για τον Αμερικανό, που πάντως διατήρησε έστω και οριακά το ράνκινγκ του σε διψήφια επίπεδα (10,1), παίζοντας πάντως σε μια θέση (4) που ...φαντασιακά δεν τον βολεύει. Ο Mickey έχει δείξει ικανός να πρωταγωνιστήσει στο Fantasy (με τη φανέλα της Χίμκι) κι αν αποτελέσει το Νο. 1 στη γραμμή ψηλών της Βίρτους, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα βρεθεί πολύ ψηλότερα από τα αρχικά 10,4 κρέντιτς που έχει κοστολογηθεί. Τα πρώτα δείγματα με τη νέα του ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, συνέβησαν όμως εν τη απουσία των τραυματιών Jaiteh και Shengelia (και όχι μόνο), επομένως υπάρχει εδώ ο σχετικός αστερίσκος. Το θετικό είναι ότι φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στην ...ιταλική πραγματικότητα κι ίσως αξίζει να τον εξετάσετε ακόμα και τώρα στην αρχή της σεζόν, δεδομένου του πρωταγωνιστικού του ρόλου στο παιχνίδι της Βίρτους. Θεωρητικά και εδώ περισσότερα θα φανούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.


Freddie Gillespie (Μπάγερν) - 10,3

Παίκτες με τις αμυντικές αρετές του νέου σέντερ των Βαυαρών συνήθως αφήνουν το στίγμα τους στα ευρωπαϊκά παρκέ κι αυτό ευελπιστεί να συμβεί και με τον Gillespie ο Τρινκιέρι, που απέκτησε έναν αθλητικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό ευέλικτο ψηλό για τη θέση 5 της ομάδας του. Τα υψηλά ποσοστά (τελειώνοντας φάσεις των συμπαικτών του, ή από επιθετικά ρημπάουντ) και η έφεση στα ρημπάουντ και στα μπλοκ είναι στοιχεία που μπορούν να διατηρήσουν ένα ...κατώφλι απόδοσης για τον Αμερικανό, ο οποίος τα βράδια που θα μένει αρκετή ώρα στο παρκέ ή θα συνεργάζεται αρμονικά με τους γκαρντ της ομάδας θα μπορέσει να έχει υψηλό φαντασιακό αντίκτυπο. Η αρχική τιμή του δεν είναι αμελητέα, στην Γερμανία δεν έχει ξεκινήσει ακριβώς εντυπωσιακά (σε ένα αρκετά μικρό, ούτως ή άλλως δείγμα), αλλά καλό θα είναι να τον έχετε στη λίστα σας, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει ένα από τα "λαβράκια" της χρονιάς.


Joffrey Lauvergne (Βιλερμπάν) - 10,1

Ούτε την περσινή σεζόν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμα και στην Ζαλγκίρις, αν και αυτή τη φορά είχε το ελαφρυντικό του σοβαρού τραυματισμού που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της χρονιάς και τον ανάγκασε ουσιαστικά να χάσει τα μισά παιχνίδια της ομάδας. Φέτος επαναπατρίζεται στην Βιλερμπάν, όπου θα κάνει δίδυμο με τον Yousoupha Fall, ενός παίκτη αρκετά ικανού επιθετικά, λόγω του ύψους του, αλλά και εξαιρετικά επιρρεπή στα φάουλ, καθώς υπάρχουν φορές που καταφέρνει να μείνει στο παρκέ μέχρι ...5 λεπτά! Έτσι, χωρίς τον τρελό ανταγωνισμό στη θέση του σέντερ και με την ισχύ των Γάλλων θεωρητικά να βρίσκεται στην περιφέρεια, ίσως δούμε φέτος έναν Lauvergne πιο υπολογίσιμο στο Fantasy, ειδικά τις φορές που θα καταφέρνει, ή θα ...αναγκάζεται να παίρνει υψηλό χρόνο συμμετοχής. Keep an eye on him, αλλιώς στον Fall, ανάλογα ποιος θα προλάβει να απογοητεύσει πρώτος.


Jasiel Rivero (Βαλένθια) - 9,6

Ο Κουβανός ψηλός προέρχεται από μια αρκετά μεστή σεζόν με την Βαλένθια τόσο στην ACB (10,8) όσο, κυρίως και στο Eurocup (14,8), με την παρουσία του στο δεύτερο πάντως να ξεχωρίζει λόγω και του χρόνου συμμετοχής (20'), αλλά και όλων εκείνων των στοιχείων που πρέπει να έχει ένας φαντασιακός ψηλός: υψηλό ποσοστό ευστοχίας (70,4%) κι έφεση στα κερδισμένα φάουλ (4,2), ενώ τα 4,4 ρημπάουντ μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, δεν είναι όμως και αμελητέα, βάσει του χρόνου που βρισκόταν στο παρκέ. Το επίπεδο δυσκολίας φέτος βέβαια σε μια διοργάνωση όπως η Euroleague ανεβαίνει, επομένως ο σέντερ της Βαλένθια θα πρέπει να ...αποδείξει πράγματα, ειδικά όταν έχει να ανταγωνιστεί παίκτες όπως ο μπαρουτοκαπνισμένος Dubljevic, που ανήκει ξεκάθαρα στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ξεκίνημά του στην ACB φέτος πάντως είναι εντυπωσιακό (19 και 30 οι επιδόσεις του στα πρώτα δύο ματς) κι έτσι παρότι άγνωστος στο ευρύ κοινό της Euroleague, μπορούμε να δικαιολογήσουμε και να ...γλυκοκοιτάξουμε την τσιμπημένη αρχική του τιμή στο παιχνίδι.


Matthew Costello (Μπασκόνια) - 9,5



Πήρε τα πάνω του πέρυσι κυρίως μετά το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Euroleague και κλέβοντας κατά κάποιον τρόπο τη ...φαντασιακή σκυτάλη από τον θηριώδη Enoch, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 11,7 ράνκινγκ, νούμερο από ακόμα και εμπεριέχοντας το κακό του ξεκίνημα, μπορεί να δικαιολογήσει την προσιτή τιμή των 9,5 κρέντιτς. Το παιχνίδι έχει μοιράσει σχεδόν ισόποσα τα κρέντιτς σε Enoch, Costello και Kotsar στην frontline των Βάσκων κι έτσι εύλογα στρεφόμαστε στην περίπτωση του Αμερικανού, που πρωταγωνιστεί και δείχνει σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν (17 μ.ο. ράνκινγκ στα δύο πρώτα ματς στην ACB). Ο Costello κατάφερε να απασχολήσει αρκετά το Fantasy πέρυσι από μια λίγο πιο προσιτή τιμή και δεδομένου ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός στην Μπασκόνια δεν αυξήθηκε και κατακόρυφα, δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και φέτος, όσο τουλάχιστον τα νέα αποκτήματα των Βάσκων δεν δείχνουν ικανοποιητικά σημάδια προσαρμογής.


Kevarrius Hayes (Ζαλγκίρις) - 8,8

Ο θηριώδης Αμερικανός προορίζεται για βασικός σέντερ των Λιθουανών τη φετινή σεζόν κι αυτό αυτομάτως δημιουργεί αξιώσεις για την φαντασιακή του πορεία, ειδικά όταν ξεκινά από μια τόσο ελκυστική τιμή όπως τα 8,8 κρέντιτς (o τρίτος φθηνότερος βασικός σέντερ της αγοράς μετά από Άλμπα και Αστέρα, αλλά εκεί υπάρχει μεγάλο rotation στη θέση). Ο Hayes δεν αποτελεί υπόδειγμα φαντασιακού παίκτη (κυρίως λόγω της σχέσης του με τα φάουλ), η έλλειψη σοβαρού εσωτερικού ανταγωνισμού όμως και το ενθαρρυντικό 13,5 Index Rating που είχε πέρυσι στο Eurocup είναι στοιχεία που δύσκολα μπορεί να προσπεράσει κάποιος. Στη λιθουανική λίγκα έχει ξεκινήσει μάλλον θετικά, δεδομένου ότι το καλό του ματς το πραγματοποίησε στο ντέρμπι με την Νεπτούνας (20 rkg). Θα περιμέναμε να τον βρούμε σε μια τιμή κατάτι ψηλότερα των 10 κρέντιτς και τον Birutis πιο φθηνά από τα 7,7, λόγω ...ονόματος, ωστόσο η μικρή τους διαφορά μας οδηγεί, αρχικά τουλάχιστον, στον πρώτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχετε να εξετάσετε και τον Λιθουανό συμπαίκτη του, που μετράει 18,3 ράνκινγκ σε 17 λεπτά συμμετοχής (σε 3 ματς) στο λιθουανικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.


Hassan Martin (Ερ. Αστέρας) - 8,1

Η περσινή χρονιά ήταν μάλλον απογοητευτική για τον Αμερικανό, που βρέθηκε στην σκια του Moustapha Fall και δεν κατάφερε, παρά για ένα πολύ μικρό διάστημα, να μην περάσει απαρατήρητος από το Fantasy. Η πρώτη του σεζόν ωστόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν σαφώς καλύτερη, δείχνοντας ότι επιθετικά τουλάχιστον υπάρχει ταλέντο, που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους Σέρβους (όπως γίνεται παραδοσιακά), ο Martin μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία στην τιμή των 8,1 κρέντιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας βέβαια έχει υπερπληθώρα λύσεων που αγωνίζονται είτε κανονικά είτε συμβατικά στο 5 (Kuzmic, Raduljica, Petrusev, Mitrovic), επομένως η διαχείριση από τον Jovanovic είναι το μείζον ζήτημα στην περίπτωση του Martin. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού πάντως διαθέτει χαρακτηριστικά διαφορετικά και ...πολύτιμα για τον Αστέρα, επομένως ίσως διατηρεί ένα προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όσο η ομάδα του δεν πλήττεται από την αμυντική του αδυναμία. Το ξεκίνημά του στην Αδριατική ήταν ενθαρρυντικό με 16 ράνκινγκ σε 20:48, αν και δεν αγωνίστηκαν Kuzmic, Petrusev και Raduljica (μοιράστηκε το 5 με τον Mitrovic), από την άλλη ωστόσο η πρεμιέρα μέσα στην Εφές κόβει λίγο τα φτερά σε όλους καλοβλέπουν την φθηνή τιμή του.


Christ Koumadje (Άλμπα) - 6,2

Οι 8,7 μονάδες ράνκινγκ σε 12:22 συμμετοχής την περασμένη χρονιά μαρτυρούν πολλά για τις φαντασιακές δυνατότητες του Τσαντιανού γίγαντα, με τον σέντερ της Άλμπα να μπαίνει στο ραντάρ μας την περσινή σεζόν και να προσφέρει ουκ ολίγες φορές οικονομική διέξοδο, ειδικά στις Day 1 των αγωνιστικών. Η τιμή του παρέμεινε αρκετά χαμηλά, όπως και όλων των σέντερ των Βερολινέζων, πιθανώς γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να πρωταγωνιστεί χρονικά και παρόλο που Lammers και Thiemann είναι ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στις δικές τους φθηνές τιμές, αυτό το 6,2 δίπλα από το όνομα του Koumadje πιθανόν να σας λύσει για άλλη μια φορά τα χέρια στην κατάρτιση του αρχικού, ή κάποιου επόμενου ρόστερ σας.


Συνεχίζουμε άμεσα με τις επόμενες θέσεις του Fantasy. Μείνετε συντονισμένοι...



  '; ?>