We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Euroleague Fantasy Season 19
Το επίσημο Fantasy της Euroleague επιστρέφει για τη 19η του σεζόν, διατηρώντας το αμφιλεγόμενο gameplay που υιοθέτησε πέρυσι.
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 09/09/2022 21:08
Το Euroleague Fantasy της Euroleague επιστρέφει για τη 19η του σεζόν, συνεχίζοντας να προσφέρει μια επιπλέον, συναρπαστική οπτική σε όλους τους φίλους της διοργάνωσης.

Η παρουσία και μόνο του παιχνιδιού από τη σεζόν 2004-05, όταν κι έκανε την εμφάνισή του στις ...οθόνες των φιλάθλων είναι αν μη τι άλλο το καλό νέο. Το κακό ωστόσο είναι ότι το Euroleague Fantasy διατηρεί το gameplay που εγκαινίασε πέρυσι, το τρίτο συνολικά σ' αυτά τα 19 χρόνια και σίγουρα το πιο αμφιλεγόμενο, καθώς καταστρατηγεί έως ένα βαθμό βασικές σταθερές του παιχνιδιού που είχε αγαπήσει ο κόσμος. Αλλά αυτά τα έχουμε αναλύσει πολλάκις όλη την προηγούμενη σεζόν και θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε και φέτος, όταν μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της διοργάνωσης και φυσικά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι αναμένεται να είναι το ίδιο, με μικρές βελτιώσεις να αφορούν το ...περίγραμμα κι όχι το καθ' αυτό gameplay. Συγκεκριμένα, μέσα από την παρουσίασή του από την ίδια την Euroleague, γίνεται λόγος για ένα βελτιωμένο design (χωρίς να διακρίνουμε κάτι θεαματικό) και μια νέα ενότητα στατιστικών (μένει να τη δούμε), ενώ το πιο χρήσιμο κομμάτι είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης ειδοποιήσεων στο κινητό του μάνατζερ/παίκτη, όταν ένας παίκτης της ομάδας του τραυματίζεται και αναμένεται να μην αγωνιστεί, λειτουργικότητα αν μη τι άλλο ευπρόσδεκτη και χρήσιμη για το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, φέτος δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας τριών ομάδων εξ' αρχής (πέρυσι είχαμε δύο συν μία, στη μέση της σεζόν), ενώ σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όπου το παιχνίδι τελείωνε στην Regular Season και στα Playoffs ξεκινούσε από την αρχή, με αυθαίρετη ανατιμολόγηση παικτών και επιστροφή των μπάτζετ των ομάδων στα 100 κρέντιτς, φέτος το Fantasy θα είναι ενιαίο για όλες τις φάσεις (Regular Season, Playoffs, Final Four) "without any breaks or resets in between phases", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σίγουρα κι αυτή είναι μια καλοδεχούμενη και επιτακτική βελτίωση, συγκριτικά με το περσινό απογοητευτικό ολικό restart των Playoffs.

Τέλος και ίσως πιο σημαντικό απ' όλα, είναι η βελτιωμένη φόρμουλα κοστολόγησης των παικτών (ο όρος "βελτιωμένη" χρησιμοποιείται από το ίδιο το παιχνίδι, άρα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη), κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς να χρειαστεί ένα νέο μικρό διάστημα προσαρμογής στην αρχή της σεζόν, ώστε να καταλάβουμε πως διαμορφώνονται οι τιμές των παικτών βάσει της απόδοσής τους. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η αξία ενός παίκτη διαμορφωνόταν αποκλειστικά από την απόδοσή του στο τελευταίο παιχνίδι κι αν τυχόν έχει ενσωματωθεί φέτος μεγαλύτερο πρόσφατο ιστορικό, θα μπορούμε να μιλάμε για μια ακόμα βελτίωση. Ευσεβείς πόθοι; Μένει να φανεί...

Αυτά τα ...λίγα προς το παρόν. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε αναλυτικότερα τις επόμενες εβδομάδες, πριν και μετά την έναρξη της σεζόν, όπου φυσικά θα κυριαρχήσει ο σχολιασμός για την κοστολόγηση και τις ευκαιρίες των παικτών. Μην ξεχνάτε φυσικά ότι το BasketStories έχει ήδη τη δική του Private League, σταθερά τη μεγαλύτερη του παιχνιδιού όλα τα τελευταία χρόνια, όπου μπορείτε να μπείτε και με τις τρεις ομάδες σας και να ανταγωνιστείτε τους καλύτερους μάνατζερ του Fantasy και να διεκδικήσετε τα πλούσια δώρα της (περισσότερα προσεχώς και στο γνωστό μοτίβο...).

Για να μπείτε στην BasketStories Private League, αρκεί να ανατρέξετε στη λίστα με τις λίγκες και να την βρείτε με το όνομά της, ή πιο απλά να την αναζητήσετε με τον κωδικό 2960D2F4 στο σχετικό πεδίο αναζήτησης.

Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας σχόλια και τις παρατηρήσεις στα κανάλια επικοινωνίας του BasketStories.

Devotion.

  '; ?>