Με αρκετούς κορυφαίους παίκτες να παρουσιάζουν ...διαρροή στη «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε κι άλλους να ...επισκευάζουν το πρόσφατο αγωνιστικό προφίλ τους, το Fantasy Challenge οδηγείται προς ένα εντυπωσιακό φινάλε κι αυτή τη σεζόν.
Με αρκετές μεγάλες επιδόσεις ολοκληρώθηκε η προτελευταία «διαβολοβδομάδα» της σεζόν για τη EuroLeague και το Fantasy Challenge, με πολλές ομάδες να ξεπερνούν και στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν το φράγμα των 200 πόντων και τη μάχη στη γενική κατάταξη να φουντώνει, έτσι, για τα καλά.
Δεν έλειψαν, βέβαια και οι ...διαρροές στους πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Larkin, o James αλλά και ο Tavares (το 17 με τη Χίμκι δεν το λες εντυπωσιακό) ή ακόμα και ο Vesely κόντρα στην Βιλερμπάν, διαρροές που πλήγωσαν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, αρκετούς μάνατζερς κι έτσι θα πρέπει τώρα να ...επισκευάσουν τις ομάδες τους ενόψει 29ου γύρου, με τη δράση στη διοργάνωση να συνεχίζεται κανονικά με ένα ματς ανά εβδομάδα μέχρι και τα τέλη του μήνα.
Μπαίνουμε αισίως λοιπόν στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της φετινής σεζόν κι ευτυχώς ο ανταγωνισμός ακόμα καλά κρατεί στη βαθμολογία της Euroleague, έτσι ώστε να διατηρηθεί αντίστοιχα υψηλά και το βαθμολογικό κίνητρο των παικτών, κάτι βέβαια, που όπως τονίζουμε κάθε χρονιά, μπορεί να αποτελέσει δίκοπο μαχαίρι, όσον αφορά την επιλογή παικτών. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να πούμε περισσότερα γι' αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης την ανεξήγητη μη μεταβολή των τιμών των παικτών του αγώνα Βιλερμπάν - Φενερμπαχτσέ, με την αναμέτρηση να επιδρά μόνο στα σκορ των παικτών, έστω και καθυστερημένα, αλλά όχι στην αξία τους στο Fantasy, η οποία παραμένει ίδια με την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτές οι τιμές εμφανίζονται και στη συνέχεια του άρθρου. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη στις αρχές της σεζόν που οι ομάδες "καίγονται" για χρήματα από τους υποτιμημένους παίκτες που στοχεύουν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ψεγάδι που δεν γίνεται να αγνοηθεί.
Χωρίς πολλά περισσότερα, όμως, ας περάσουμε στην καθιερωμένη ανάλυση των καλύτερων ή πιο δημοφιλών επιλογών ενόψει της αγωνιστικής που ακολουθεί, αρχής γενομένης όπως πάντα με τους point guards. Καλή ανάγνωση!
Point Guards
Vasilije Micic (Εφές) - €2.81m
Ο «άρχων» της θέσης είναι πλέον ο Σέρβος PG της Εφές, με τον Micic να συνεχίζει στις μεγάλες επιδόσεις παρά τις δύο κολλητές ...εντός έδρας αναμετρήσεις της περασμένης εβδομάδας, φτάνοντας στο 20.9 κόντρα στη Βαλένθια (16π., 4ριμπ., 4ασ.) και ξεπερνώντας το 30 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (31.9) χάρη στους 21 του πόντους, τα 6 ριμπάουντ, τις 8 ασσίστ και τα 8 κερδισμένα φάουλ απέναντι στους Ρώσους. Έτσι, κέρδισε κατά κράτος την ...εσωτερική «μάχη» με τον Larkin, όντας στην πράξη ο καλύτερος -φαντασιακά- «κοντός» της Εφές σε όρους Last3, ενώ, ταυτόχρονα, αναρριχήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή των ακριβότερων PGs του παιχνιδιού, ανεβάζοντας την αξία του κατά 330Κ κατά τη διάρκεια της «διαβολοβδομάδας». Ο Last3 μ.ο. του στο παιχνίδι είναι εντυπωσιακός (33.73) και παρά τη νέα εντός έδρας αναμέτρηση για την Εφές που ακολουθεί, κόντρα στην εσχάτως απαγορευτική για τη θέση Ζαλγκίρις (-4.08 Last5), εσείς θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωσή του ενόψει 29ης αγωνιστικής.
Shane Larkin (Εφές) - €2.65m
Σε ρηχά νερά κινήθηκε αθροιστικά ο Αμερικανός στα δύο ματς της εβδομάδας που προηγήθηκε, με τον Larkin να φτάνει μεν στο 22 κόντρα στη Βαλένθια αλλά να μένει σε μονοψήφια επίπεδα (9.9) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, μετά από εννιά ολόκληρες αγωνιστικές μάλιστα στο παιχνίδι. Έτσι, ειδικά αν τα σκορ του συγκριθούν με τα αντίστοιχα του Micic, ο Αμερικανός βγαίνει εύκολα «χαμένος» στο ζύγι μετά από την προτελευταία «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς, ενώ παράλληλα υπήρξε κι ο τραυματισμός του στον αγώνα της τουρκικής λίγκας την Κυριακή, που τον έκανε να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια στα μέσα της τρίτης περιόδου. Η Ζαλγκίρις, που ακολουθεί, κόβει αρκετό ράνκινγκ από τα αντίπαλα PGs τελευταία (-4.05) κι μια εσωτερική αλλαγή του με τον Micic δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, ειδικά από οικονομικής σκοπιάς αλλά κι αγωνιστικά, με τη δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σέρβος.
Alexey Shved (Χίμκι) - €2.37m
Wade Baldwin (Μπάγερν) - €2.24m
Με δύο μεγάλες «κολλητές» εμφανίσεις συνέχισε ο εντυπωσιακός Αμερικανός την πορεία του στο παιχνίδι, με τον Baldwin να φτάνει στο 25.3 μέσα στο Βελιγράδι (με 27π.) και να συνεχίζει με το δεύτερο καλύτερο σκορ του στη χρονιά, κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας 27 πόντους (ξανά), 4 ριμπάουντ, 6 ασσίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και 34 Index Rating για 37.4 σκορ στο Fantasy. Έτσι είχε συνολικά την καλύτερη επίδοση στη θέση με τους 62.7 πόντους που άθροισε και η αξία του στο ανέβηκε κατά 420 χιλιάδες ευρώ, έχοντας μάλιστα ακόμα και τάσεις υποτίμησης (Last3 27.5). Με την Μπάγερν, πάντως, να έχει δύσκολο ματς μέσα στη Βιτόρια δύσκολα ο Αμερικανός να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ σας αυτή την εβδομάδα.
Mike James (ΤΣΣΚΑ) - €2.22m
Απογοητευτικός ο Αμερικανός στις δύο δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του την προηγούμενη εβδομάδα, με τον James να έχει μια οριακά διψήφια (11) επίδοση στο Τελ Αβίβ και μία μονοψήφια (5) στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι να υποχωρεί για τα καλά στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο ρόστερ σας ενόψει 29ης αγωνιστικής. Εκεί η ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσει τη Μιλάνο εντός έδρας, με τους Ιταλούς να μην επηρεάζουν ουσιαστικά τα ράνκινγκ των αντίπαλων PGs στη χρονιά αλλά τον ίδιο να έχει μόλις 14.3 σκορ στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου. Η αξία του, πάντως, έχει ξεκάθαρες τάσεις υπερτίμησης αυτή την στιγμή, επομένως μπορείτε να κάνετε μια εβδομάδα υπομονή ώστε να τον αποκτήσετε σε ακόμα καλύτερη τιμή αργότερα, αφού με μία φυσιολογική επίδοση με τη Μιλάνο αυτή θα βρεθεί κοντά στα 2 εκατομμύρια, όταν πριν 12 αγωνιστικές βρισκόταν στα 3,64!
Kevin Pangos (Ζενίτ) - €1.91m
Σε season-high επίδοση έφτασε ο Καναδός στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής κόντρα στην Άλμπα, με τον Pangos να έχει 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασσίστ και 26 Index Rating για 28.6 σκορ στο Fantasy, ενώ δύο μέρες αργότερα κόντρα στη Ρεάλ έμεινε στο 14, για την τέταρτη πάντως επίδοσή του άνω του 13 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του παιχνιδιού, με τις δύο μάλιστα εξ αυτών να είναι μεγαλύτερες του 25. Η τιμή του χτύπησε κι αυτή season-high και με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό να ακολουθεί (+1.04 Last5) μπορεί να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα, χωρίς όμως να σας απασχολεί ουσιαστικά για μια θέση στο ρόστερ σας προς ώρας.
Shooting Guards
Nando De Colo (Φενερμπαχτσέ) - €3.09m
Πραγματικά απίστευτος ο Γάλλος εδώ και δύο και πλέον μήνες, με τον De Colo να αγωνίζεται στο φουλ και να επαναφέρει την ομάδα του εμφατικά στις νίκες, μετά τον διασυρμό από την Εφές και μάλιστα με δύο σπουδαία και συνάμα δύσκολα «διπλά» την εβδομάδα που μας πέρασε. Αρχικά στο Μιλάνο ο Γάλλος είχε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασσίστ (τη μία όμως η EuroLeague τη μέτρησε την άλλη μέρα κι έτσι στερηθήκαμε 1.1 πόντο στο παιχνίδι) και 23 Index Rating για 24.2 όμως σκορ στο Fantasy, ενώ κομβικός και ταυτόχρονα απολαυστικός ήταν και κόντρα στη Βιλερμπάν στη Γαλλία, με τον αστέρα των Τούρκων να έχει 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασσίστ και 27 Index Rating, για 29.7 σκορ στο παιχνίδι. Έξι, λοιπόν, συνεχόμενες επιδόσεις μεταξύ 24.2 και 34.1 για τον De Colo στο Fantasy και συνολικά οκτώ μεταξύ 24.2 και 41.8 στα τελευταία δέκα του ματς και η θέση του Shooting Guard του ρόστερ σας δεν θα σας απασχολήσει ούτε σε αυτή την αγωνιστική. Εκεί, η Φενερμπαχτσέ θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στην Ισπανία, με τον Γάλλο να επιστρέφει στο παλιό του «σπίτι», έτοιμος για μία ακόμα μεγάλη παράσταση.
Shane Larkin (Εφές) - €2.65m
Alexey Shved (Χίμκι) - €2.37m
Επιστροφή στις 20άρες για τον Ρώσο στη νίκη-«σοκ» της ομάδας του κόντρα στη Ρεάλ, με τον Shved να έχει 22 πόντους σε αντίστοιχα σουτ κόντρα στους Μαδριλένους και μαζί με τις 8 τελικές πάσες να φτάνει στην καλύτερη επίδοσή του στο παιχνίδι (25.3) μετά την 22 αγωνιστική. Τρεις μέρες μετά απέναντι στην Άλμπα, ο Shved σημείωσε το όγδοο double-double του στη σεζόν (15π., 12 ασσίστ) αλλά έμεινε στο 19 καθώς η αστοχία του εντός παιδιάς (5/22) ήταν ξανά χαρακτηριστική. Ο Shved, πάντως, δεν αγωνίστηκε στο «διπλό» έκπληξη της ομάδας του κόντρα στη Ζενίτ τη Δευτέρα για την VTB League κι εξάλλου τελευταία δεν ταξιδεύει στους αγώνες της ομάδας του εκτός Μόσχας, επομένως εσείς θα πρέπει να προβείτε σε αλλαγή εδώ εφόσον βρίσκεται στην ομάδα σας.
Wade Baldwin (Μπάγερν) - €2.24m
Cory Higgins (Μπαρτσελόνα) - €2.20m
Με ένα καλό σκορ (23.1) εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό κι ένα χαμηλό μονοψήφιο (11) στην εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην Μπασκόνια ολοκληρώθηκε η περασμένη εβδομάδα για τον Αμερικανό G/F της Μπαρτσελόνα κι έτσι το status του Higgins παρέμεινε πρακτικά αναλλοίωτο αυτή την στιγμή στο παιχνίδι. Με τον Mirotic, πάντως, να επανέρχεται δυναμικά και να ξαναθυμίζει τον παίκτη του πρώτου γύρου είναι πρακτικά δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη της Μπαρτσελόνα να «χωρέσει» σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό ρόστερ αυτή την στιγμή στο Fantasy. Ισπανικό «el classico» αυτή την εβδομάδα για την Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να κόβει 2.22 μονάδες από κάθε αντίπαλο SG φέτος και τον Αμερικανό να έχει 17.6 σκορ στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου.
Dyshawn Pierre (Φενερμπαχτσέ) - €1.91m
Jordan Lloyd (Ερυθρός Αστέρας) - €1.61m
Με τον Loyd να μοιάζει σε πολύ καλά επίπεδα στα πρόσφατα ματς, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο του στο ΣΕΦ (7 PIR), δείχνοντας πως έχει επανέρθει στα προ του τραυματισμού του επίπεδα, αλλά κυρίως με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Χίμκι να ακολουθεί (+8.5 Last5 στη θέση) είναι λογικό κι αναμενόμενο ο Αμερικανός να επανέρχεται ως μια δυνατή επιλογή στο Fantasy ενόψει 29ης αγωνιστικής. Ο γκαρντ των Σέρβων πριν το ΣΕΦ μετρούσε μάλιστα τρία σερί διψήφια σκορ στο παιχνίδι, με τα δύο εξ αυτών να ξεκινούν από το 20 (20 και 24) και κάπως έτσι σίγουρα φαντάζει κάτι παραπάνω από ικανός να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα και απέναντι στους ταλαιπωρημένους και λειψούς αλλά όχι αδιάφορους, όπως είδαμε, Ρώσους. Στο ματς της Μόσχας στον πρώτο γύρο, στην πρώτη και τελευταία εντός έδρας νίκη της Χίμκι μάλιστα στη διοργάνωση πριν από αυτή κόντρα στη Ρεάλ την περασμένη εβδομάδα (6η αγωνιστική), ο Αμερικανός γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα είχε συγκεντρώσει 21 μονάδες αξιολόγησης.
Mario Hezonja (Παναθηναϊκός) - €1.42m
Small Forwards
Shavon Shields (Μιλάνο) - €2.26m
Ασταμάτητος ο Shields τελευταία, με τον «πλάγιο» της Μιλάνο να αποτελεί τον κορυφαίο της παίκτη σε αυτό το διάστημα της χρονιάς και πραγματικά να αποδεικνύει πως ίσως πρόκειται για έναν από τους υποτιμημένους αγωνιστικά παίκτες ολόκληρης της διοργάνωσης. Ο Δανός forward, λοιπόν, οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαίο «διπλό» μέσα στο Κάουνας έχοντας 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασσίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και 29.7 σκορ στο Fantasy, παίζοντας και για τον απόντα τραυματία Delaney, ενώ τρεις μέρες πριν στην ήττα από τη Φενερμπαχτσέ ήταν ξανά αποδοτικός με 14 πόντους, 5 ασσίστ και 15 Index Rating. Έτσι, η τιμή του έφτασε σε ιστορικά υψηλά αλλά μπορεί να βρεθεί ακόμα ψηλότερα, με την ΤΣΣΚΑ εξάλλου που ακολουθεί να εμφανίζεται σαφώς αποδυναμωμένη τελευταία στη θέση «3» και να προσφέρει 3.31 μονάδες επιπλέον στο μ.ο. κάθε αντιπάλου της στους πέντε τελευταίους αγώνες της. Η εμπιστοσύνη του coach Messina είναι δεδομένη και παρά την επιστροφή του Brooks και την ενεργοποίηση του Evans, o Shields αγωνίστηκε σχεδόν από 32 λεπτά σε κάθε ένα από τα ματς της περασμένης εβδομάδας.
Cory Higgins (Μπαρτσελόνα) - €2.20m
Sasha Vezenkov (Ολυμπιακός) - €2.03m
Επιστροφή στις μεγάλες επιδόσεις για τον Βούλγαρο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τον Vezenkov να έχει 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα και 5 κερδισμένα φάουλ για 26 PIR και 28.6 σκορ στο παιχνίδι στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Δύο μέρες νωρίτερα στη Βιτόρια έμεινε, αναμενόμενα ίσως, χαμηλά (5) στην εύκολη ήττα της ομάδας του από την Μπασκόνια, δίνοντας ωστόσο το πρώτο μονοψήφιο σκορ του στο παιχνίδι στις τελευταίες -πλέον- έξι αγωνιστικές. Αν εξαιρεθεί αυτό, πάντως, ο Vezenkov κινείται μεταξύ 18 και 28.6 στα υπόλοιπα πέντε πρόσφατα ματς του και συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού αλλά και τον μοναδικό που μπορεί να σας απασχολήσει φαντασιακά από το συγκρότημα του coach Μπαρτζώκα, σε αυτή την τελευταία φάση του παιχνιδιού. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Ζενίτ αυτή την εβδομάδα, με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να αποδεικνύεται ευάλωτη τελευταία στις θέσεις των forwards, προσφέροντας +1.20 και +4.65 στους αντίπαλους SFs και PFs αντίστοιχα, στα πέντε τελευταία ματς της.
Nikola Kalinic (Βαλένθια) - €2.01m
Απότομη προσγείωση για τον MVP του Φεβρουαρίου της EuroLeague (ποιος De Colo...) στη «διαβολοβδομάδα» που μας πέρασε, με τον Kalinic να μένει στο 6 κόντρα στην Εφές και στο 11 με τη Μακάμπι, στις δύο εκτός έδρας ήττες της ομάδας του. Έτσι, το status του στο παιχνίδι υποχώρησε πλέον αισθητά και δύσκολα πρόκειται να σας απασχολήσει ενόψει 29ης αγωνιστικής και της εντός έδρας αναμέτρησης με την «πρώην» Φενερμπαχτσέ στην Παμπλόνα, παρά το γεγονός πως οι Τούρκοι εμφανίζονται αρκετά γενναιόδωροι στη θέση «3» τόσο σε όρους χρονιάς (+2.63) όσο και σε όρους Last5 (+3.7).
Vladimir Lucic (Μπάγερν) - €2.00m
Παραμονή του Σέρβου στα ενδιάμεσα διψήφια επίπεδα σκορ και στα δύο ματς που προηγήθηκαν, με τον Lucic να έχει 15.4 στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και 17.6 στο Μόναχο απέναντι στον Παναθηναϊκό κι έτσι να μετρά πλέον τρεις συνεχόμενες επιδόσεις στο φάσμα 14.3 με 17.6, μετά τις δύο εντυπωσιακές επιδόσεις του στις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Η σταθερότητά του σαφώς και είναι σημαντική για το παιχνίδι κι από αυτή τη σκοπιά μπορεί να αποτελέσει τον «εκλεκτό» σας για τη θέση σε αυτό το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, από την άλλη όμως με τον Baldwin να βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση και να παίρνει πάνω του τη μερίδα του λέοντος των επιθέσεων της γερμανικής ομάδας, είναι λογικό εσείς να ψάχνετε κάτι καλύτερο (βλ. Shields) ενόψει του 29ης αγωνιστικής και της δύσκολης αναμέτρησης της Μπάγερν στη Βιτόρια. Η Μπασκόνια, εξάλλου, κόβει 2.5 σχεδόν μονάδες από το μ.ο. ράνκινγκ κάθε αντίπαλου SF στα πέντε τελευταία της παιχνίδια κι έτσι μια οριζόντια αλλαγή του με τον Δανό της Μιλάνο, εφόσον προφανώς υπάρχει στην ομάδα σας, δεν ακούγεται τόσο άσχημη -αγωνιστικά κι οικονομικά- για αυτή την αγωνιστική.
Dyshawn Pierre (Φενερμπαχτσέ) - €1.91m
Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Αμερικανό ρούκι της Φενερμπαχτσέ μέσα στο Μιλάνο, μια εβδομάδα μετά τη μονάδα που είχε στο «ντέρμπι» με την Εφές, με τον Pierre να είναι παντού για την ομάδα του και να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα για 24 Index Rating και 26.4 σκορ στο παιχνίδι, σε ελάχιστα περισσότερο από 32 λεπτά συμμετοχής. Παρά το γεγονός, πάντως, πως δύο μέρες μετά στη Γαλλία ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε κατά 10 λεπτά, ο Pierre δεν είχε πρόβλημα να δώσει ακόμα ένα αξιόλογο σκορ (15.4) κι έτσι επανέρχεται κι αυτός δυναμικά ως μια αξιόλογη επιλογή για τη θέση, με περιορισμένο όμως «ταβάνι», ενόψει 29ης αγωνιστικής και της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης της ομάδας του με τη Βαλένθια. Κόντρα στους Ισπανούς, πάντως, στον πρώτο γύρο είχε φτάσει στο 25 PIR.
Gabriel Deck (Ρεάλ) - €1.83m
Δύο διψήφια σκορ και για τον Αργεντινό την περασμένη εβδομάδα, με τον Deck να έχει 22 ράνκινγκ στην ήττα-«σοκ» από στη Χίμκι και 12.1 σκορ στη νίκη μέσα στην Αγία Πετρούπολη κι έτσι να συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο παιχνίδι όλο αυτό το διάστημα. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, ο forward της Ρεάλ έχει μόλις ένα σκορ κάτω του 10 για τρία πάνω του 20 και μπορεί να αποτελέσει μια «τίμια» λύση σε αυτά τα χρήματα, που δεν πρόκειται να σας πληγώσει αλλά -μάλλον- ούτε και να σας εκτινάξει αγωνιστικά. Ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα για τους Μαδριλένους αυτή την εβδομάδα, επομένως απλά παρακολουθήστε τον χωρίς κάποιο άμεσο φαντασιακό ενδιαφέρον.
Mario Hezonja (Παναθηναϊκός) - €1.42m
Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του Κροάτη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τον Hezonja να έχει 21 πόντους και 20 Index Rating κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να συνεχίζει δύο μέρες μετά στο Μόναχο με 14 πόντους και αντίστοιχο ράνκινγκ κόντρα στην Μπάγερν. Με την έφεσή του στο να κερδίζει φάουλ (15 σε δύο ματς) και την ευστοχία του από τη γραμμή των βολών (16/18) είναι σίγουρο, λοιπόν, πως ακόμα και σε άσχημες εκτελεστικά βραδιές, όπως στο Μόναχο (3/9 σουτ), δύσκολα θα σας πληγώσει στο παιχνίδι, με τα κερδισμένα φάουλ να αποτελούν, όπως ξέρετε εξάλλου, μια από τις σημαντικότερες πηγές ράνκινγκ και τέτοιοι παίκτες, όπως ο Hezonja, πάντα ...ευδοκιμούν και θα ευδοκιμούν στο Fantasy. Ο Nedovic είναι ακόμα εκτός για την ομάδα του coach Kattash και η Μακάμπι, που ακολουθεί, προσφέρει +3.06 έξτρα ράνκινγκ στη θέση των SFs στα πέντε τελευταία της ματς και κάπως έτσι το φαντασιακό περιβάλλον για τον Κροάτη super star γίνεται ολοένα και πιο ευνοϊκό ενόψει 29ης αγωνιστικής.
Power Forwards
Jordan Mickey (Χίμκι) - €2.43m
O ακριβότερος, πλέον, PF και δεύτερος ακριβότερος Center του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τον ψηλό της Χίμκι, με τον Mickey να επιβραβεύει και με το παραπάνω στην πρόσφατη «διαβολοβδομάδα» όλους αυτούς που τον πίστεψαν αλλά και να δικαιώνει, έστω και πολύ καθυστερημένα, την πίστη που του δείχναμε από αυτή εδώ τη στήλη από την αρχή της σεζόν. «Revenge» game κόντρα στη Ρεάλ με all around εμφάνιση (σε 37μισι λεπτά) 19 πόντων, 6 ριμπάουντ, 4 ασσίστ, 3 κλεψιμάτων και 2 blocks,για 26.4 σκορ στο παιχνίδι, ενώ τρεις μέρες μετά κόντρα στην Άλμπα, όντας ξανά για 37 λεπτά στο παρκέ, σκόραρε career-high 29 πόντους για season-high 31 Index Rating. Έτσι, πλέον ο Mickey έχει το δεύτερο ψηλότερο Last3 μ.ο. στο Fantasy αυτή την στιγμή (28.8), με όλα του τα σκορ να είναι μεταξύ 26.4 και 31 σε αυτό το διάστημα, την στιγμή που αυτό ισχύει και για τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες του επιδόσεις. Με τον Shved λογικά να απέχει στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Βελιγραδίου που ακολουθεί, ο Αμερικανός ψηλός διεκδικεί για τα καλά -εφόσον δεν βρίσκεται ήδη εκεί- τη θέση Forward του ρόστερ σας, με τον Mickey να έχει 30 στην Αθήνα και 29 στο Μιλάνο, στα δύο δηλαδή τελευταία ματς εκτός Μόσχας που αγωνίστηκε και στα οποία ταυτόχρονα απουσίαζε κι ο Shved.
Nikola Mirotic (Μπαρτσελόνα) - €2.40m
Επιτέλους. Μετά από υπομονή έξι ολόκληρων αγωνιστικών που ο Μαυροβούνιος κινούταν σε χαμηλά βαρομετρικά μεταξύ 11 και 17.6, με ένα πολύ καλό (25) για ένα όμως πολύ μικρό (6.6) σκορ, ο PF της Μπαρτσελόνα επανήλθε στα του πρώτου γύρου επίπεδα με δύο «κολλητά» μεγάλα σκορ την εβδομάδα που μας πέρασε. Season-high, αρχικά, 25 πόντων για 29.7 σκορ στο Fantasy στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, επίδοση που είχε συνέχεια τρεις μέρες αργότερα κόντρα στην Μπασκόνια, με τον άσσο των Καταλανών να έχει 18 πόντους αλλά και 10 ριμπάουντ για 26 Index Rating και 28.6 σκορ στο παιχνίδι. Έτσι, η τιμή του αυξήθηκε κατά 170Κ μέσα σε αυτό το διάστημα και έχει τάσεις υποτίμησης αυτή την στιγμή, έτσι κι αλλιώς πάντως κι ειδικά μετά από αυτά τα δύο σκορ η «σταθερά» Mirotic παραμένει, αρκετά πιο ισχυροποιημένη πια, στην ομάδα σας.
Sasha Vezenkov (Ολυμπιακός) - €2.03m
Nikola Kalinic (Βαλένθια) - €2.01m
Luke Sikma (Άλμπα) - €1.97m
Δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν για τον Αμερικανό στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής κόντρα στη Χίμκι, με τον Sikma να φτάνει στο 27.5 απέναντι στους Ρώσους κι έτσι πλέον να έχει τα δύο καλύτερα σκορ της χρονιάς του κόντρα στην ομάδα των περιχώρων της Μόσχας. Δύο μέρες πριν κόντρα στη Ζενίτ ο Sikma είχε ακόμα ένα καλό σκορ, πάντως, με το 18 απέναντι στο σύνολο του coach Pascual κι έτσι έχει δυναμώσει κι αυτός τη θέση του πλέον στο παιχνίδι ενόψει 29ης αγωνιστικής. Εκεί, η Άλμπα αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στη Λυών, με τους Γάλλους να είναι οριακά «κόκκινοι» στη θέση και τον ίδιο να κινείται στα γνωστά του στάνταρ (17.6) στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου.
Achille Polonara (Μπασκόνια) - €1.93m
Δύο μέτρια, πανομοιότυπα σκορ (14.3 και 14) για τον Ιταλό στα ματς της περασμένης εβδομάδας, με τον Polonara να μένει χαμηλά -για τα δεδομένα του αγώνα- στην άνετη εντός έδρας επικράτηση της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό και να συνεχίζει στα ίδια επίπεδα, με άλλο ...κύρος όμως, στο σαφώς πιο δύσκολο αγώνα στο Palau Blaugrana. Με τον Mirotic σίγουρο στο ρόστερ σας και τους Mickey, Sikma, Dubljevic, Shields αλλά και Lucic να έχουν σαφώς δυνατότερο φαντασιακό status αυτή την στιγμή στο παιχνίδι, η περίπτωση του Ιταλού υποχωρεί αρκετά στις επιλογές σας, για τη μοναδική θέση εξάλλου της ομάδας σας που μπορεί να διεκδικήσει. Για την 29η αγωνιστική, η Μπασκόνια υποδέχεται την, εσχάτως «πράσινη» (+2.56 Last5) στους PFs, Μπάγερν.
Ben Lammers (Άλμπα) - €1.91m
Bojan Dubljevic (Βαλένθια) - €1.87m
Gabriel Deck (Ρεάλ) - €1.83m
Centers
Jan Vesely (Φενερμπαχτσέ) - €2.92m
Με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του συνολικά της καριέρας του στη διοργάνωση, ο Τσέχος ψηλός έφτασε στα όρια του triple-double (!) μέσα στο Μιλάνο έχοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης (career-high 36) για 38.5 σκορ στο παιχνίδι. Τρεις μέρες μετά, πάντως, στη Γαλλία ο Vesely όχι μόνο δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε παρόμοια, άνω του 20 έστω επίπεδα, αλλά με το 12.1 που τελικά συγκέντρωσε κόντρα στη Βιλερμπάν, σημείωσε την πρώτη κάτω του 13 επίδοση μετά τη ...13η αγωνιστική. Όπως και να έχει, όμως, η θέση του στην ομάδα σας είναι εξασφαλισμένη και για αυτή την αγωνιστική, παρά το γεγονός πως η Βαλένθια κόβει 7.74 μονάδες από κάθε Center στους τελευταίους πέντε γύρους, νούμερο όμως σαφώς επηρεασμένο από το 0 του Hunter και το 4 του Dunston στις πρόσφατες αναμετρήσεις, αν και οι Zizic (23.1) και Sanli (28.6) οργίασαν εναντίον τους, αντίστοιχα. Καμία ανησυχία, επομένως.
Jordan Mickey (Χίμκι) - €2.43m
Jalen Reynolds (Μπάγερν) - €2.12m
Συνέχεια στις αναιμικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών για τον Αμερικανό της Μπάγερν, με τον Reynolds να μένει μέσα στο αγαπημένο του φάσμα φέτος κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (12.1) αλλά να δίνει το δεύτερο μονοψήφιο σκορ του στις δύο φετινές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό (6.6) και τρίτο του συνολικά στη χρονιά! Έτσι, στους τέσσερις τελευταίους αγώνες μετρά δύο πανομοιότυπα, μονοψήφια σκορ (6 και 6.6) και δύο χαμηλά διψήφια (15.4 και 12.1) και εσείς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε πλέον μαζί του ενόψει της αγωνιστικής που ακολουθεί, με την Μπασκόνια εξάλλου να εμφανίζεται πολύ ανταγωνιστική στη θέση, «κόβοντας» 5 μονάδες σχεδόν από το μ.ο. κάθε αντίπαλου ψηλού στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.
Walter Tavares (Ρεάλ) - €2.09m
Με δύο σκορ κοντά στο 20 επανήλθε ο center της Ρεάλ μετά το μονοψήφιο σκορ με τη Ζαλγκίρις στην 26η αγωνιστική, με τον Tavares να έχει -μόλις- 17 κόντρα στη Χίμκι στα περίχωρα της Μόσχας και να ξεπερνάει οριακά το 20 στην Αγία Πετρούπολη χάρη στη νίκη της ομάδας του (20.9), σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής όμως. Τα φάουλ κατά του, τελευταία, περιορίζουν αρκετά τα σκορ του, με τον Tavares να έχει υποπέσει σε 11 στα τελευταία τρία ματς (κι έχει κερδίσει ...3), με τα περισσότερα από αυτά να είναι και επιθετικά κι έτσι ταυτόχρονα να χρεώνεται κι ως λάθος χάνοντας δηλαδή αυτόματα 2 μονάδες αξιολόγησης για καθένα από αυτά. Η Μπαρτσελόνα που ακολουθεί είναι από τις πιο δυνατές ομάδες αμυντικά στη θέση, κάτι που φαίνεται και στους δείκτες με το πόσο περιορίζει το ράνκινγκ των αντιπάλων centers, κόβοντας 2.7 μονάδες από τον μ.ο. τους στη διάρκεια της σεζόν και 4.56 στα πέντε τελευταία ματς, ενώ είχε κρατήσει τον Tavares στο 5 Index Rating στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου. Έτσι, μάλλον στη θέση utility του ρόστερ σας θα βρεθεί κάποιος Guard ή Forward για αυτόν τον γύρο.
Brandon Davies (Μπαρτσελόνα) - €2.00m
Με δύο οριακά μονοψήφια σκορ συνέχισε το φαντασιακό του ταξίδι ο Αμερικανός ψηλός της Μπαρτσελόνα, με τον Davies να έχει 12.1 στο ΟΑΚΑ και 13.2 στο Palau με την Μπασκόνια, σκορ αναμενόμενα την στιγμή που ο Mirotic βρήκε και πάλι τα πατήματά του. Έτσι, στη σπάνια περίπτωση που βρίσκεται στην ομάδα σας, τα 2 εκατομμύρια φαντάζουν ως μια εξαιρετική τιμή πώλησης ενόψει και του ματσαρίσματος με τον Tavares που ακολουθεί.
Achille Polonara (Μπασκόνια) - €1.93m
Ben Lammers (Άλμπα) - €1.91m
Δύο ακόμα θετικές επιδόσεις πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ρούκι ψηλός των Γερμανών, με τον Lammers να σκοράρει από 11 πόντους κόντρα σε Ζενίτ και Άλμπα και να δίνει 20 και 17.6 σκορ στο Fantasy αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, πλέον μετρά τέσσερις άνω του 17.6 επιδόσεις στα πέντε τελευταία του ματς, με τρεις «μικρές» εικοσάρες μέσα σε αυτές, συνεχίζοντας να αποτελεί μια «under the radar» επιλογή για τη θέση, με κάπως περιορισμένο όμως ταβάνι λόγω του σχετικά μικρού χρόνου συμμετοχής που αγωνίζεται. Κόντρα στη Βιλερμπάν του Fall, πάντως, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι αυτή την εβδομάδα.
Bojan Dubljevic (Βαλένθια) - €1.87m
Δύο διψήφια και για τον Μαυροβούνιο την εβδομάδα που προηγήθηκε, με τον Dubljevic να έχει 19 μέσα στην Εφές και 15 κόντρα στη Μακάμπι κι έτσι να δείχνει κι αυτός σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι κάποιες αγωνιστικές πριν. Ο αρχηγός της Βαλένθια έρχεται πλέον στο παιχνίδι από τρεις σερί άνω του 15 επιδόσεις (15, 19, 26.4) και τέσσερις αντίστοιχες στα τελευταία του πέντε (24.2 και 8.8 τα δύο πιο μακρινά του) και μπαίνει κι αυτός δυνατά στη διεκδίκηση της θέσης Forward (λογικά) του ρόστερ σας ενόψει 29ης αγωνιστικής και της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Φενερμπαχτσέ.
Sertac Sanli (Εφές) - €0.98m
Με αξία 980 χιλιάδων και Last3 μ.ο. 22.73 αντιλαμβάνεστε όλοι την τεράστια υποτίμηση που ο Τούρκος center έχει αυτή την στιγμή στο παιχνίδι κι έτσι σίγουρα μπορεί να αποτελέσει επιλογή για όλους εσάς που ίσως ακόμα και τώρα ψάχνετε μια φθηνή επιλογή για να συμπληρώσετε το ρόστερ σας, αυξάνοντας παράλληλα το budget σας ενόψει της τελικής στροφής του φετινού παιχνιδιού. Πέρα από αυτό, όμως, ο Sanli είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός στους τελευταίους γύρους κι αναδεικνύεται σε βασικό γρανάζι της αντεπίθεσης της Εφές σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, με τον 30χρονο center να αριθμεί τρία σερί σκορ μεταξύ 18.7 και 28.6 στο Fantasy και τέσσερα διψήφια στα πέντε τελευταία ματς, με μοναδικό μελανό σημείο την ...κουλούρα με τον Ολυμπιακό. Kudos στον τεράστιο Ataman, ξανά!
Devotion!