Η ανάλυση της 19ης αγωνιστικής του παιχνιδιού που ξεκινάει έκτακτα αύριο Τετάρτη στις 21:45!
Τα πολύ μεγάλα σκορ της 17ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα στο fantasy challenge, όπου είχαμε μερικές ακόμα ...αστρονομικές επιδόσεις, χάρη στις σπουδαίες παραστάσεις μερικών εκ των κορυφαίων παικτών της διοργάνωσης! Ο μεγάλος πρωταγωνιστής βέβαια δεν ήταν άλλος από τον Anthony Randolph της Λοκομοτίβ Κουμπάν, που ήταν ασταμάτητος απέναντι στην Τσεντεβίτα και τελείωσε το παιχνίδι με 43 index rating, επίδοση που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για φέτος, πίσω από το 44 του Μπουρούση απέναντι στον Ολυμπιακό, τη 2η αγωνιστική. Συμπτωματικά, την 18η αγωνιστική είχε σημειωθεί μια εξαιρετική επίδοση και πέρυσι στο παιχνίδι, με τον Samardo Samuels της Μιλάνο τότε να φτάνει στο νούμερο 47 απέναντι στην Νίζνι!
Παραδοσιακά, ο Φλεβάρης είναι ένας μήνας που περιέχει πολλές ...παραγωγικές αγωνιστικές και συνήθως τα μεγαλύτερα σκορ σημειώνονται αυτόν τον μήνα, ενώ ο χάρτης του παιχνιδιού εξακολουθεί να αλλάζει, με νέους παίκτες να ξεπετάγονται και να παίρνουν θέση πρωταγωνιστή. Ειδικά στη θέση των ψηλών, οι λύσεις που μπορείτε να εξετάσετε και οι παίκτες που θα θέλατε να έχετε στην ομάδα σας για αυτή την εβδομάδα είναι πιθανότατα περισσότεροι από τέσσερις.
Στα πιο θεωρητικά, το κατά πόσο μια κίνησή σας αποδειχθεί σωστή είναι κάτι το σχετικό, αφού πολλές επιλογές σας είναι πιθανό να σας συνοδεύουν για περισσότερες από μία αγωνιστικές και να κρίνονται σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα. Για παράδειγμα, αν κάποιος είχε επιλέξει τον Raduljica από τον Randolph δύο αγωνιστικές πριν, ναι μεν δικαιώθηκε αρχικά, αλλά το 47,3 του Αμερικανού με την Τσεντεβίτα, τον έβαλε αρκετά μπροστά από τον Σέρβο, παρόλο που ο τελευταίος διατηρήθηκε αξιοπρεπής στον αγώνα με την Φενέρ. Οι κινήσεις που κάνετε λοιπόν σας ακολουθούν πολλές φορές για μεγαλύτερο διάστημα και αυτό δεν μπορείτε πάντα να το ελέγξετε. Αυτό φυσικά οφείλεται στον "χρυσό" περιορισμό των τριών αλλαγών, που είναι και αυτός που κάνει το παιχνίδι τόσο συναρπαστικό.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να αποφασίζετε με βάση τη λογική, άσχετα αν προκύπτουν διάφορα ...παράξενα σκορ, από άποψη έδρας, ή αντιπάλου και γενικότερα δυσκολίας αγώνα. Είναι και αυτά στο πρόγραμμα, ειδικά στο TOP 16.
Καλό όμως είναι αυτά να μη σας επηρεάζουν τόσο ώστε να αλλάξετε τη λογική των κινήσεών σας, αντιθέτως, κρατήστε σταθερή τη στρατηγική που ακολουθείτε, κάνοντας rotation με βάση τα εύκολα ματς που υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική, καθώς αυτή είναι που θα αποδειχθεί σωστή και πιο ωφέλιμη σε βάθος χρόνου. Εκτός των άλλων, μειώνει τα διλήμματα που έχετε να πάρετε, κάτι που όπως έχετε συνειδηποιήσει, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του Euroleague Fantasy Challenge. Όλο αυτό βέβαια, αποσκοπεί στο να περιορίσετε τον παράγοντα τύχη, που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι.
Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι η αγωνιστική αυτή την εβδομάδα ξεκινάει έκτακτα αύριο Τετάρτη, στις 21:45, με την σπουδαία αναμέτρηση της Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ στην Μαδρίτη.
Point Guards
Milos Teodosic (CSKA) - 78,9
Συνεχίζει σε δαιμονισμένη φόρμα ο Σέρβος άσσος, ο οποίος πραγματοποιεί ηγετικές εμφανίσεις καθόλη τη διάρκεια του TOP 16 και μία τέτοια θα χρειαστεί και απέναντι στην Ρεάλ, για να καταφέρει η ΤΣΣΚΑ να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό από την Μαδρίτη. Το έργο του είναι φυσικά δυσκολότερο από άλλες φορές, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος αλλαγής.
Thomas Heurtel (Efes) - 65,9
Παρά την απουσία του Granger από το ματς μέσα στον Αστέρα, ο Γάλλος ανέλαβε αποκλειστικά οργανωτικά καθήκοντα κι έτσι, παράλληλα με την κακή του συνολικά απόδοση, έμεινε σε πολύ ρηχά νερά, βάσει των φαντασιακών του προδιαγραφων πριν το παιχνίδι. Πλέον το παιχνίδι απέναντι στην Κουμπάν είναι κάτι παραπάνω από τελικός για την Εφές κι έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτική η παραμονή του Heurtel στην ομάδα σας, παρόλο που το No. 2 της θέσης έχει περάσει ουσιαστικά στον κύριο που αναφέρεται αμέσως παρακάτω.
Sergio Llull (Real) - 64,5
Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ισπανός, αποτελεί μαζί με τον Ayon τους ηγέτες της Ρεάλ κι έτσι, βάσει των αρμοδιοτήτων που έχει πάνω στο παρκέ, μπορεί να βγάζει ράνκινγκ από πολλές στατιστικές κατηγορίες, όπως πόντους, ασσίστ και ...τρίποντα από τα 20 μέτρα στη λήξη του παιχνιδιού (όπως έκανε με την Βαλένθια στην ACB το σαββατοκύριακο). Αποτελεί πλέον ...ανεπίσημα, τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της θέσης και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η προσωπική του αναμέτρηση με τον Teodosic και τον De Colo.
Nick Calathes (Panathinaikos) - 59,2
Το 11 index rating απέναντι στην Φενερμπαχτσέ ήταν ένα μέτριο ράνκινγκ για τον Καλάθη, το πιο ανησυχητικό στοιχείο όμως δεν ήταν άλλο από τα 24,5 λεπτά συμμετοχής του, που αποτελούν και αρνητικό ρεκόρ για τη σεζόν. Τα 4 φάουλ που υπέπεσε σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, ωστόσο πλέον ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει το ρόστερ του και η παρουσία του Haynes άμεσα, αλλά και του Williams, έμμεσα, αναμένεται να ελαφρύνει ως ένα βαθμό το φορτίο του Έλληνα γκαρντ για τη συνέχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Bobby Dixon (Fenerbahce) - 57,2
Επανήρθε στις καλές εμφανίσεις μετά από ένα κενό τριών αγωνιστικών απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου πήρε και το μεγαλύτερό του χρόνο συμμετοχής φέτος, με κάτι λιγότερο από 36 λεπτά, χωρίς μάλιστα να υποπέσει σε ούτε ένα φάουλ. Αυτή την εβδομάδα η Φενέρ υποδέχεται τον Αστέρα, στο γήπεδο του οποίου ο Dixon είχε πραγματοποιήσει μια άκρως πληθωρική εμφάνιση με 17 πόντους, 5 ρημπάουντ και 11 ασσίστ, στο ματς του πρώτου γύρου.
+
Tyrese Rice (Khimki) - 53,7
Συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία ο Αμερικανός, ο οποίος πλέον έχει βρει ρυθμό για τα καλά και έχει αναλάβει τα ηνία της Κίμκι, όσο ο Shved αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα με την άμυνα και τα φάουλ. Ο μέσος όρος ράνκινγκ του στα 4 τελευταία παιχνίδια είναι 22,8, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό για την τιμή του, ωστόσο, η παρουσία του Dorsey κάτω από τη ρακέτα της Μπαρτσελόνα ενδεχομένως να περιορίσει τις διεισδύσεις και τη συνολικότερη εκτελεστική δράση του.
Tomas Satoransky (Barcelona) - 46,1
Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τσέχος απέναντι στον Ολυμπιακό με το 20 index rating που σημειώσε. Με την εξαίρεση του αγώνα μέσα στην ΤΣΣΚΑ, όπου είχε ράνκινγκ -1, ο Satoransky πραγματοποιεί ένα ικανοποιητικό TOP 16, χωρίς ωστόσο να έχει δείξει ακόμα ικανός για το βήμα παραπάνω.
Shooting Guards & Small Forwards
Nando De Colo (CSKA) - 102,2
20, 29, 28, 25, 22, 28, τα σκορ του Γάλλου στο TOP 16. Το χαμηλότερό του index rating παραμένει το 17 σε 16 παιχνίδια έως τώρα. Ανακηρύχθηκε MVP του μήνα Φεβρουαρίου για τη διοργάνωση. Ακόμα και ο Μπουρούσης μάλλον δεν θα παίξει, άρα πρέπει κάπου να επενδύσετε τα κρέντιτς σας. Μερικοί μόνο από τους αναρίθμητους λόγους να έχετε τον De Colo στην ομάδα σας. Ο μοναδικός αντίλογος είναι η Ρεάλ και το μομέντουμ που χτίζει στα τελευταία της παιχνίδια.
Malcolm Delaney (Lokomotiv) - 88,8
Παίκτης που κατορθώνει να σημειώσει 19 index rating με μόλις 4 πόντους, όταν μάλιστα είναι περιφερειακός και όχι ψηλός, πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ομάδα του παιχνιδιού. Ο Delaney έμεινε σε οργανωτικό κυρίως ρόλο απέναντι στην Τσεντεβίτα και παρότι είχε 0/5 σουτ, τα 6 ρημπάουντ, οι 10 ασσίστ και τα 7 κερδισμένα φάουλ τον οδήγησαν σε άλλη μία πολύ θετική εμφάνιση. Επόμενος αντίπαλος η Εφές στην Τουρκία, που καίγεται για τη νίκη.
Alexey Shved (Khimki) - 63,9
Ξεκίνησε αρκετά άσχημα στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, επιβεβαιώνοντας ότι κάθε άλλο παρά βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να σώσει την παρτίδα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κι έτσι να σημειώσει ένα αξιοπρεπές, για τα δεδομένα του, ράνκινγκ. Μπορεί ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα να είναι κομβικής σημασίας (και) για την Κίμκι, ωστόσο πλέον το φαντασιακό momentum του Ρώσου έχει χαθεί κι έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτακτική η παρουσία του στην ομάδα σας. Αρκεί βέβαια να εντοπίσετε κάποιον με υψηλότερες προδιαγραφές αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει;
Mindaugas Kuzminskas (Malaga) - 54,8
Έχει πάψει εδώ και καιρό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο fantasy και σε αυτό ρόλο παίζει και η καθίζηση της ίδιας της ομάδας του, αφού πλέον η Μάλαγα κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική εμφανίζεται στο TOP 16. Μπορεί η αξιοποίηση του Kuzminskas από τους Ισπανούς να μην είναι η πλέον καλύτερη, τουλάχιστον από φαντασιακή σκοπιά, ωστόσο εντός έδρας ο Λιθουανός έχει υπάρξει συνολικά αρκετά αξιόπιστος (χαμηλότερο ράνκινγκ το 9) κι έτσι μπορείτε να τον εξετάσετε.
Adam Hanga (Laboral) - 52,4
Το 10 index rating στον αγώνα με την Ζαλγκίρις ήταν το δεύτερο χαμηλότερό του στα 8 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο TOP 16, κάτι που δείχνει ότι η λιθουανική ομάδα και ο Ulanovas του έβαλαν δύσκολα! Ο Hanga πάντως στάθηκε αξιοπρεπώς και αυτή την εβδομάδα δοκιμάζεται από τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ. Απέναντι στην ελληνική ομάδα έχει μέσο όρο 15 index rating στα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν μέσα στη χρονιά.
Bogdan Bogdanovic (Fenerbahce) - 50,3
Ήταν ιδιαίτερα άστοχος στο ΟΑΚΑ (3/10 σουτ, 0/2 βολές) κι έτσι αναπόφευκτα το ράνκινγκ του έπεσε αρκετά χαμηλά για τα δεδομένα του, στο 6. Δεν συντρέχει ωστόσο κάποιος λόγος ανησυχίας για την περίπτωσή του, ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, κρίνοντας από την εν γένει θετική του παρουσία στο TOP 16, αλλά και από τον πολύ υψηλό χρόνο συμμετοχής του.
Elliot Williams (Panathinaikos) - 39,1
Εξαιρετικό, αγωνιστικά, ντεμπούτο για το νεοφερμένο Αμερικανό του Παναθηναϊκού, ο οποίος με το καλημέρα είχε έναν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας, αγωνιζόμενος για 33,5 λεπτά! Το 10 index rating βέβαια δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακό όσο η εμφάνιση του Elliot, ωστόσο τα πρώτα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.
Edgaras Ulanovas (Zalgiris) - 36,7
Μπορεί απέναντι στην Λαμποράλ να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακός όσο στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο Λιθουανός σημείωσε άλλο ένα αξιοπρεπές ράνκινγκ στο TOP 16, διατηρώντας σταθερά υψηλές τις μετοχές του και παραμένοντας έτσι η πλέον κατάλληλη επιλογή στα (όχι και τόσο πλέον) φθηνότερα στρώματα τιμών.
Vassilis Spanoulis (Olympiacos) - 30,5
Παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια ξεφούσκωσε, όπως και ολόκληρος ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας εν τέλει ένα ισχνό index rating. Το ματς τελικός για την ελληνική ομάδα απέναντι στην Λαμποράλ, είναι ουσιαστικά και τελικός για τον Σπανούλη στο fantasy, αφού είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να απασχολεί το παιχνίδι.
Cedi Osman (Efes) - 29,4
Πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση μέσα στον Ερυθρό Αστέρα, την καλύτερη φετινή του κι αυτό οφείλεται τόσο στην ιδιαίτερα θετική παρουσία του καθόλη τη διάρκεια του ματς, όσο και στα φάουλ που κέρδισε στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, με τα οποία εκτέλεσε και ευστόχησε, τελικά, σε 8 βολές. Δεν είναι υπόδειγμα σταθερότητας, κάτι απόλυτα φυσιολογικό άλλωστε, όμως το 11,5 index rating που έχει μέσο όρο στο TOP 16 είναι σαφώς ανώτερο από την τρέχουσα τιμή του.
Power Forwards & Centers
Ioannis Bourousis (Laboral) - 93,6
Παρότι ξεκίνησε νωθρά στο ματς με την Ζαλγκίρις, βάζοντας φόβους για εμφάνιση ανάλογη με αυτή του πρώτου γύρου, εντούτοις ο Έλληνας σέντερ πραγματοποίησε άλλη μια γεμάτη εμφάνιση, παίζοντας κοντά στο μέσο όρο του (22 index rating). Ο τραυματισμός, ωστόσο, που αποκόμισε από το συγκεκριμένο ματς θέτει αμφίβολη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι έτσι ίσως χρειαστεί να κάνετε μια αναγκαστική αλλαγή, που πάντως θα σας ωφελήσει στις δύο άλλες κινήσεις σας, αφού, αναπόφευκτα, θα εξοικονομήσετε αρκετά κρέντιτς.
Gustavo Ayon (Real) - 84,8
Κολώνα της Ρεάλ για άλλη μία αγωνιστική ο Μεξικανός, έχοντας συμπαραστάτη του αυτή την φορά τον Reyes, γεγονός που περιορίζει ως ένα βαθμό το ταβάνι του για τα ...30άρια και τα 40άρια που σημειώνει κατά καιρούς. Αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει, όταν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ρεάλ και η παρουσία του Lima αναμένεται μάλλον να ξεκουράσει, παρά να στοιχίσει σε ράνκινγκ, στον Ayon.
Jan Vesely (Fenerbahce) - 74,4
Απέναντι στον Αστέρα είχε μαζέψει 10 ολόκληρα επιθετικά ρημπάουντ, ενώ παίρνει περίπου 3, στα υπόλοιπα ματς του TOP 16, επίδοση που παραμένει σπουδαία. Η σερβική ομάδα έχει εμφανή αδυναμία στο κομμάτι αυτό κι αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τον Vesely να επιστρέψει στα 20άρια. Ως επιρρεπής στα φάουλ βέβαια, δεν αποκλείεται να προκύψει κάποιο πρόβλημα απέναντι στον Zirbes.
Ekpe Udoh (Fenerbahce) - 72,3
Αν δεν έχανε η Φενερμπαχτσέ από τον Παναθηναϊκό, θα ήταν πιθανότατα ο MVP της διοργάνωσης για το μήνα Φεβρουάριο, αντί για τον Ντε Κολό. Ο Udoh βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, τρέχει ένα σερί 5 συνεχόμενων σκορ από 20 και πάνω και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο αξιόπιστο και αξιόλογο ψηλό του παιχνιδιού, μαζί με τον Ayon (αν θεωρηθεί ότι ο Μπουρούσης είναι τραυματίας). Επομένως, δεν έχετε να σκεφτείτε και πολλά.
Maik Zirbes (Crvena Zvezda) - 71,9
Απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι εντός έδρας ισχύουν οι δικοί του κανόνες και έδωσε ένα από τα πλέον σπάνια, σχετικά, 20άρια του, στο TOP 16, με μια αρκετά γνώριμη στατιστική γραμμή. Αυτή την εβδομάδα το έργο του δυσκολεύει, αφού έχει να αναμετρηθεί με Vesely και Ayon, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου με την Φενέρ, εντός έδρας, είχε σημειώσει μόλις 5 index rating, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίσει πρόβλημα με φάουλ.
James Augustine (Khimki) - 67,9
8/8 διψήφια για τον Αμερικανό στο TOP 16, με το 14 μέσα στην ΤΣΣΚΑ κάθε άλλο παρά άσχημο να θεωρείται. Παραμένει υπόδειγμα αξιοπιστίας και σε αυτό συντελεί και το 74,5% που έχει στα δίποντα, στο TOP 16. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα έχει τη δική του δυσκολία, όμως ο Augustine παραμένει στα ...υψηλά κλιμάκια της θέσης, μέχρι νεωτέρας.
Miro Bilan (Cedevita) - 66
Ο Κροάτης επιστρέφει στην έδρα του και απέναντι μάλιστα σε έναν από τους πιο εύκολους, θεωρητικά αντιπάλους, όπως η Νταρουσάφακα, ωστόσο οι μετοχές του στο fantasy έχουν υποστεί σημαντική πτώση λόγω της μέτριας συνολικά παρουσίας του στο TOP 16 κι έτσι είναι λογικό να μην αποτελέσει προτεραιότητά σας. Εφόσον όμως αγωνίζεται εντός έδρας, δεν έχετε παρά να τον τσεκάρετε.
Felipe Reyes (Real) - 64,6
Ο Ισπανός είναι σαν το παλιό καλό κρασί, που κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος, παρά τον υψηλό μάλιστα εσωτερικό ανταγωνισμό που υπάρχει στην Ρεάλ. Ο μέσος όρος ράνκινγκ του Reyes στο TOP 16 είναι 16,3, έχοντας μόνο 1 μονοψήφιο σκορ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στα 5 τελευταία παιχνίδια είναι 19,4! Απλά, το παιχνίδι με το μονοψήφιο σκορ (και συγκεκριμένα, μονάδα) ήταν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, εκτός έδρας βέβαια.
Georgios Printezis (Olympiacos) - 63,3
Στυλοβάτης της προσπάθειας του Ολυμπιακού, καταφέρνει να διατηρεί την απόδοσή του σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμα κι όταν η ελληνική ομάδα παραπαίει, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή την αγωνιστική, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Σφαιρόπουλου κι ο Πρίντεζης αναμένεται να έχει άλλη μια φορά ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο, απέναντι στην αποδεκατισμένη, πιθανώς, frontline της Λαμποράλ, εντός έδρας.
Miroslav Raduljica (Panathinaikos) - 62,1
Φρένο στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Σέρβου έβαλε η Φενερμπαχτσέ, κάτι που δεν αποτέλεσε βέβαια και μεγάλη έκπληξη, αφού η τουρκική ομάδα διαθέτει το καλύτερο δίδυμο ψηλών στη διοργάνωση. Ο Raduljica βέβαια δεν απογοήτευσε κιόλας (έδωσε 14,3 με το μπόνους της νίκης), τρέχοντας πλέον σερί έξι συνεχόμενων διψήφιων index ratings. Το πιο πρόσφατο μονοψήφιο σκορ του ήταν η μονάδα με την Μάλαγα, ομάδα αντιμετωπίζει αυτή την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός.
Anthony Randolph (Lokomotiv) - 59,2
O Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Τσεντεβίτα σημειώνοντας την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση με 43 index rating, αποδεικνύοντας έτσι πως μόνο τυχαίες δεν ήταν οι συνεχείς αναφορές στο όνομά του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι ο Randolph διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, όπως υποδεικνύουν και τα συνεχόμενα μεγάλα σκορ του σε Euroleague και VTB και παρόλο που δεν είναι σταθερός σε μερικές στατιστικές κατηγορίες, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον ενόψει της προβληματικής στην άμυνα στο 5, Εφές. Από την άλλη βέβαια, η τεράστια ανάγκη της τουρκικής ομάδας για νίκη δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ...απρόβλεπτα προβλήματα στην αντίπαλό της.
Dario Saric (Efes) - 55,6
Δύο συνεχόμενες σπουδαίες εμφανίσεις από τον Saric, που φαίνεται να έχει πάρει ...προσωπικά την υπόθεση πρόκριση για την Εφές, χωρίς όμως να έχει πολλούς άξιους συμπαραστάτες στο πλάι του. Ο Κροάτης, μετά από ένα διάστημα φαντασιακής καθίζησης, έχει πάρει και πάλι τα πάνω του και έχει κάνει δύο συνεχόμενα προσωπικά ...high score στο ράνκινγκ φέτος. Η Κουμπάν πάντως τον είχε δυσκολέψει αρκετά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου ο Saric πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση με -3 index rating.
Joey Dorsey (Barcelona) - 47,2
Έκανε άκρως εντυπωσιακό ντεμπούτο στην φετινή διοργάνωση, αφού η είσοδός του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, άλλαξε ουσιαστικά την εξέλιξη του ματς. Ο Dorsey έδειξε να παίζει σε άλλη ταχύτητα από συμπαίκτες και αντιπάλους του, αλλά δεν αποτελεί και τον πλέον φαντασιακό παίκτη, οπότε, ενώ αυτή τη στιγμή αποτελεί καλή επιλογή και λόγω υποτίμησης, μην τρέφετε μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια.
Josh Boone (Khimki) - 43,7
Ελπιδοφόρο ντεμπούτο για τον ρούκι ψηλό της Κίμκι, σε ένα αρκετά δύσκολο μάλιστα παιχνίδι, μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Αυτή την αγωνιστική υπάρχουν πιο προφανείς επιλογές για αγορά, όπως ο Dorsey ή ο Khryapa, καλό είναι όμως να εξακολουθήσετε να έχετε υπόψη σας τον Αμερικανό για τη συνέχεια, καθώς δείχνει ικανός να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο.
Victor Khryapa (CSKA) - 29,1
Ο έμπειρος φόργουορντ πραγματοποίησε πολύ θετική εμφάνιση απέναντι στην Κίμκι και στα πρόσφατα ματς έχει αποτελέσει βασική επιλογή, μπροστά από τον Vorontsevich, στη θέση 4 για την ΤΣΣΚΑ. Ο αγώνας μέσα στην Ρεάλ είναι αυξημένης δυσκολίας, ωστόσο παίκτη με τέτοια ευχέρεια στο ράνκινγκ σε αυτά τα κρέντιτς, δύσκολα συναντά κανείς στο fantasy, όχι μόνο αυτή την εβδομάδα, αλλά και γενικότερα.