We feel devotion
DataCenter
WEEK ANALYSIS
Ο πάγκος της επιτυχίας!
Το νέο χαρακτηριστικό του φετινού παιχνιδιού είναι το σημείο κλειδί για μια επιτυχημένη σεζόν.
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 28/12/2017 11:58
Κάθε άλλο παρά εορταστικό ήταν το κλίμα στο Fantasy Challenge την εβδομάδα που πέρασε με τη διπλή αγωνιστική να κρύβει νέες για φέτος, αλλά γνώριμες στους παλιότερους, παγίδες, με απρόσμενες απουσίες παικτών (Πρίντεζης), κάποιες πολύ μικρές επιδόσεις (De Colo, Shved στο μεταξύ τους match-up) αλλά και τον Luka Doncic να θυμίζει τελικά το νεαρό της ηλικίας του και να αποβάλλεται μετά από 6 μόνο λεπτά αγωνιστικής δράσης στον αγώνα με τη Βαλένθια.

Ενώ λοιπόν το παιχνίδι κυλούσε αρκετά ομαλά μέχρι στιγμής, ήρθε, έστω και καθυστερημένα, η ώρα να δείξει ...τα δόντια του και να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στο έργο κάθε μάνατζερ να φτιάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Η αλήθεια είναι πως τα περιθώρια δημιουργίας μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ομάδας ήταν μεγάλα, επομένως, κάθε μάνατζερ πλέον θα πρέπει να είναι έτοιμος να διαχειριστεί παρόμοιες καταστάσεις που θα προκύπτουν όλο και πιο συχνά στο παιχνίδι, ενώ η φετινή καινοτομία του Fantasy με τον υπολογισμό μόνο των πέντε πιο πρόσφατων αγώνων για την τιμή ενός παίκτη θα δίνει πάντα ευκαιρίες οικονομικών ελιγμών κατά τη διαχείριση του ρόστερ και του budget της ομάδας.

Προφανώς, η λέξι κλειδί σε όλο αυτό είναι ο πάγκος και κατά πόσο έχετε χτίσει κάτι, έστω και λίγο ανταγωνιστικό, ώστε να μπορέσετε πιο εύκολα να αποφύγετε τις αστοχίες σε περιπτώσεις τραυματισμών και όχι μόνο. Έτσι, όταν προκύπτει κάποια αναπάντεχη απουσία, μετά τη λήξη της προθεσμίας των αλλαγών, η ομάδα που θα έχει τον καλύτερο πάγκο και θα μπορέσει να αναπληρώσει επάξια το σκορ που έχασε από το βασικό της παίκτη με τον αντίστοιχο αναπληρωματικό, θα έχει το προβάδισμα για μεγαλύτερο σκορ.

Προσοχή όμως, για να υπολογιστεί το σκορ του αναπληρωματικού σας παίκτη αντί του βασικού που δεν παίζει θα πρέπει αφενός να έχουν τοποθετηθεί στο ίδιο spot στο ρόστερ (πχ ένας bench forward αντικαθιστά έναν forward και όχι έναν guard), αφετέρου, να αγωνίζονται και στην ίδια θέση, δηλαδή ένας SF bench forward δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν power forward. Η διαχείριση του πάγκου λοιπόν απαιτεί προσοχή και λεπτομέρεια ακόμα και στη τοποθέτηση των παικτών στις θέσεις. Κάτι το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι, όταν το ίδιο το παιχνίδι δεν έχει διορθώσει τα bugs με τις εσωτερικές αλλαγές των παικτών. Έτσι, αν χρειαστείτε να αλλάξετε δύο παίκτες από τον πάγκο σας μεταξύ τους, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ως βοηθητικό έναν βασικό σας παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση και να κάνετε εσωτερικές αλλαγές με αυτόν μαζί, για να τις κρατήσει το παιχνίδι. Δυστυχώς, το κουμπί save/αποθήκευση που υπάρχει στη σελίδα διαχείρισης της ομάδας σας λειτουργεί μόνο όταν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στον κορμό της ομάδας.

Πέρα από αυτή την ειδική κατάσταση βέβαια, ο πάγκος της ομάδας, αν και φαίνεται ακόμα πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, θα είναι το χαρακτηριστικό που θα σας διαφοροποιήσει από τις υπόλοιπες ομάδες του παιχνιδιού, προϊόντος του χρόνου. Ήδη οι περισσότερες ομάδες, είτε οι πολύ ακριβές των 20 εκατομμυρίων, είτε οι λιγότερο ακριβές των 15, έχουν λίγο πολύ μια ανάλογα ανταγωνιστική οχτάδα κορμού, με παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλα σκορ. Έτσι, είναι και θέμα βραδιάς των ίδιων των παικτών στο ποια ομάδα θα κάνει το μεγαλύτερο σκορ. Ωστόσο, ένας πλούσιος και όχι τυπικός πάγκος θα σας επιτρέπει αφενός, όπως είπαμε, να αποφύγετε πιο εύκολα τις κακοτοπιές με τους τραυματίες, αφετέρου να αποφύγετε αχρείαστες μεταγραφές και να προχωρήσετε σε rotation εσωτερικών αλλαγών, έχοντας έτσι μεγαλύτερη ευχέρεια τόσο στο να επιλέξετε τους καλύτερους μεταξύ μιας μεγαλύτερης γκάμας παικτών, όσο και να έχετε μεγαλύτερο περιθώριο για να πραγματοποιήσετε τις τρεις διαθέσιμες αλλαγές (εξωτερικές) για να αποκτήσετε από την αγορά τους παίκτες που θέλετε.

Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν ...πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, αλλά σκεφτείτε ότι όσο περνά ο καιρός, οι παίκτες θα κουράζονται, οι θέσεις των ομάδων στη βαθμολογία θα είναι έως ένα βαθμό δεδομένες, θα υπάρξουν αδιάφορα ματς κι έτσι οι απουσίες παικτών-κλειδιών αναμένεται να αυξηθούν. Αντί λοιπόν να ρισκάρετε με ένα αμφίβολο στάτους ενός σημαντικού σας παίκτη και να μην ξέρετε αν πρέπει να τον αφήσετε στην ομάδα σας, ή να τον πουλήσετε, ένας πλούσιος πάγκος σας επιτρέπει να διαχειριστείτε πολύ πιο απλά ένα τέτοιο πρόβλημα.

Για την ώρα βέβαια και πιθανώς παράλληλα με την παραπάνω χρήση μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι ιδιότητες του πάγκου στο φετινό fantasy υποδηλώνουν τη χρήση που πρέπει να έχει. Εφόσον τα σκορ στον πάγκο δεν μετράνε, αλλά οι τιμές των παικτών μεταβάλλονται κανονικά, τότε ο πάγκος είναι το πλέον κατάλληλο μέσο για να αποκτήσετε και να διαχειριστείτε τους υποτιμημένους παίκτες που θα προκύπτουν συνεχώς στο φετινό παιχνίδι, ώστε να αναπληρώνετε τις κακές βραδιές των καλών σας παικτών. Έτσι, παίρνει ένα βάρος από τον κορμό της ομάδας σας και σας επιτρέπει να δώσετε μια δεύτερη, ή και μια τρίτη ευκαιρία στους σταρ του ρόστερ σας, ακόμα κι αν ξέρετε ότι θα χάσετε αρκετά ευρώ με την παραμονή τους, έχοντας φροντίσει να αποκτήσετε υποτιμημένους παίκτες στον πάγκο σας. Είναι καλύτερο η οικονομική σας διαχείριση να μην εμποδίζει και την αγωνιστική με τα μεγάλα σκορ που μπορούν να προσφέρουν τέτοιοι παίκτες.


Point GuardsLuka Doncic (Ρεάλ) - 2,47
Κι όμως, είναι ...θνητός τελικά! Ο Σλοβένος βρέθηκε σε κακό εκτελεστικά βράδυ στην Μπάμπεργκ, όπου έμεινε στους 7 μόλις πόντους, προτιμώντας να ακολουθήσει τα βήματα του Llull και να σουτάρει άκοπα έξω από τα 6,75μ. χωρίς όμως επιτυχία. Η πληθωρική του παρουσία ωστόσο (5 ρημπάουντ, 8 ασσίστ) ανέβασε το ράνκινγκ του στο 14, το οποίο σαφώς δεν είναι ότι μπορεί να περιμένατε από τον Σλοβένο, τουλάχιστον όμως είναι μια αξιοπρεπής επίδοση ακόμα και σε ένα κακό βράδυ, σε σχέση για παράδειγμα με τα 3άρια των De Colo και Shved. Το γεγονός βέβαια ότι το 14άρι αυτό έρχεται αμέσως μετά το 6 με τη Βαλένθια (το οποίο βέβαια δεν μπορεί να ληφθεί ουσιαστικά υπόψη, μιας και έγινε σε μόλις 6,5 λεπτά αγωνιστικής δράσης), καθιστά πλέον τον Doncic υπερτιμημένο (21,65 o Last4), ενώ ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς μέσα στην Φενερμπαχτσέ. Μέσα στον Ολυμπιακό βέβαια ο σταρ της Ρεάλ τα πήγε περίφημα (36 Index Rating), δεν συνέβη όμως το ίδιο και στις περσινές του αναμετρήσεις με την ομάδα του Ομπράντοβιτς, όπου, από δεύτερο ρόλο βέβαια, είχε κατά σειρά ράνκινγκς -3 (εκτός), 7 (εντός) και -5 (στον ημιτελικό της διοργάνωσης).

Nando De Colo (ΤΣΣΚΑ) - 2,42

Alexey Shved (Χίμκι) - 2,38

Norris Cole (Μακάμπι) - 1,59
Έβγαλε χωρίς απώλειες τη δύσκολη για τον ίδιο και την ομάδα του διαβολοβδομάδα, με τις επιδόσεις του απέναντι σε Παναθηναϊκό (9) και Φενέρ (14) να μην είναι εντυπωσιακές μεν, αλλά να διαφοροποιούνται από τη γενικότερη ασταθή παρουσία του μέχρι τώρα στο παιχνίδι. Έτσι, ο Cole διατηρεί αγωνιστικό αλλά και οικονομικό μομέντουμ (17,2 Last 4) ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάλαγα, εντός έδρας.

Nemanjia Nedovic (Μάλαγα) - 1,54
Παρότι είχε 15 πόντους και 7 κερδισμένα φάουλ κόντρα στη Μιλάνο, έμεινε στο 8 Index Rating αφού λειτούργησε περισσότερο ως δυάρι, μοιράζοντας 1 μόνο ασσίστ, ενώ δεν ήταν και ιδιαίτερα εύστοχος στα σουτ (4/13). Παρ' όλα αυτά, κέρδισε 100 περίπου χιλιάδες ευρώ στο παιχνίδι και ο υψηλός χρόνος συμμετοχής (27 λεπτά) επιβεβαιώνει το κομβικό ρόλο που έχει για την ομάδα του, ειδικά τώρα που αρχίζει να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης των Playoffs.

Pierre Jackson (Μακάμπι) - 1,41
Αν ο Cole άντεξε τις δυσκολίες της προηγούμενης εβδομάδας, ο Jackson τις ...διασκέδασε κιόλας! 18 Index Rating μέσα στον Παναθηναϊκό, 22 κόντρα στην Φενερμπαχτσέ εντός κι έτσι παρά το -3 με την ΤΣΣΚΑ, ο Last4 μέσος όρος του παραμένει υψηλά (15,3), αφού είχε προηγηθεί άλλο ένα 20άρι με τη Βαλένθια. Το πιο ενθαρρυντικό όλων βέβαια ήταν η πληθωρική του παρουσία στα δύο ματς που προηγήθηκαν με 5 ρημπάουντ, 5,5 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ κατά μέσο όρο.

Errick McCollum (Εφές) - 1,31
Ο Αμερικανός τρέχει για δεύτερη φορά φέτος ένα σερί 3 καλών σκορ και μένει να δούμε αν υπάρχει αλλαγή ψυχολογίας με την έλευση του Αταμάν, ή πρόκειται απλά για σύμπτωση! Σε κάθε περίπτωση, με τον Last4 μέσο όρο του στο 15,25 και τα σκορ του να ακολουθούν αύξουσα πορεία, ο McCollum είναι υποτιμημένος παίκτης και το παιχνίδι εναντίον της Μπάμπεργκ εντός έδρας κάθε άλλο παρά κακή περίπτωση αποτελεί για να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο. Ο γκαρντ της Εφές προέρχεται από 4 συνεχόμενα διψήφια ράνκινγκς εντός έδρας.

Daniel Hackett (Μπάμπεργκ) - 1,26
Ο Ιταλός διανύει μια αρκετά καλή σεζόν μέχρι στιγμής με 9,5 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (55,8% δίποντα, 43,3% τρίποντα), ενώ βρίσκεται λίγο κάτω από τον αριθμό 3 σε ρημπάουντ (2,8) και ασσίστ (2,9). Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα το εύρος των σκορ του δείχνει να έχει ψηλώσει (7 έως 20), αποτελώντας μια από τις σταθερές στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ, είτε μέσω σκοραρίσματος, είτε μέσω άλλων στατιστικών κατηγοριών. Όταν τα δύο αυτά στοιχεία συμπέσουν, ο Hackett θα μπορέσει να απασχολήσει πιο ζεστά το παιχνίδι.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 1,15

Ray McCallum (Μάλαγα) - 0,97
Με τα περισσότερα φώτα να πέφτουν πάνω στον Nedovic, o McCallum έχει μείνει στη φαντασιακή αφάνεια, λόγω της απουσίας ενός μεγάλου σκορ (μεγαλύτερο Index Rating το 14). Ωστόσο, με την εξαίρεση του 0 με την Ρεάλ την 8η αγωνιστική, όλα τα σκορ του Αμερικανού από την 5η αγωνιστική μέχρι και τη 14η είναι μεταξύ 8 και 14 και τα περισσότερα μάλιστα διψήφια, επιδεικνύοντας έτσι μια εξαιρετική σταθερότητα, αλλά και προσαρμογή στις απαιτήσεις της διοργάνωσης αλλά και της ομάδας του. Με απλά μαθηματικά λοιπόν, η τιμή του McCallum αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη απ' όσα προσφέρει σταθερά τους δύο σχεδόν τελευταίους μήνες.

Lukas Lekavicius (Παναθηναϊκός) - 0,59
Η απουσία του Καλάθη έχει αυξήσει το χρόνο συμμετοχής του Λιθουανού κατά 10 περίπου λεπτά, χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει φαντασιακό ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε μια αρκετά προσιτή τιμή. Με τον Last4 μέσο όρο στο 9,45 και έχοντας ανταποκριθεί θετικά απέναντι σε Μακάμπι εντός έδρας (15) και Ερυθρό Αστέρα εκτός (7), ο Lekavicius είναι ένας από τους παίκτες που μπορείτε να κοιτάξετε για τον πάγκο της ομάδας σας.

Maodo Lo (Μπάμπεργκ) - 0,39
Δύο σερί διψήφια σκορ (από τα τρία συνολικά φέτος) για τον Γερμανό στη διαβολοβδομάδα που πέρασε, κάτι που ανεβάζει τον Last4 μέσο όρο του στο 7,33. Έτσι, μπορεί να μην έχει δικαιώσει σε καμιά περίπτωση τις προσδοκίες που δημιούργησε στην αρχή της σεζόν, για την ώρα ωστόσο μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη υποτιμημένη επιλογή για τον πάγκο σας, εφόσον έχετε την οικονομική ανάγκη.


Shooting GuardsLuka Doncic (Ρεάλ) - 2,47

Nando De Colo (ΤΣΣΚΑ) - 2,42
Τη χειρότερη φετινή του (και όχι μόνο) εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γάλλος στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Χίμκι, πετυχαίνοντας μόλις 5 πόντους, δίχως να σκοράρει εντός παιδιάς (0/6 σουτ). Τα φάουλ τα ...πήρε η ΤΣΣΚΑ, ωστόσο δεν ήταν ο De Colo ο αποδέκτης (κέρδισε μόλις 3 με μ.ο. σεζόν τα 5,5) και κατά κάποιον τρόπο αλληλο-εξουδετερώθηκε με τον Shved. O Last4 μέσος όρος του εξακολουθεί να ξεπερνά το 20 (21,75), είναι φανερό όμως ότι πλέον ο Γάλλος είναι υπερτιμημένος και θα χρειαστεί μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια για να διατηρηθεί σε αυτά τα ύψη τιμών, κάτι που δεν φαντάζει ως και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, δεδομένης της φόρμας των Βάσκων, αλλά και του περσινού ιστορικού του De Colo με την ομάδα.

Alexey Shved (Χίμκι) - 2,38
Σκόραρε 16 πόντους με την ΤΣΣΚΑ, έμεινε όμως στο φτωχό 3 Index Rating αφού ήταν ιδιαίτερα άστοχος (0/6 τρίποντα), πραγματοποιώντας έτσι τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση ταυτόχρονα με τον De Colo! Το ιστορικό του Ρώσου βέβαια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και το Last4 ανέρχεται στο 23,88, κάτι που διατηρεί τον Shved σχεδόν ισορροπημένο! Επομένως και ενόψει Μπαρτσελόνα εντός έδρας, δεν συντρέχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος για να αποχωρήσει από την ομάδα σας.

Cory Higgins (ΤΣΣΚΑ) - 1,70

James Feldeine (Ερ. Αστέρας) - 1,62
Τα 30άρια αποτελούν παρελθόν, ο Feldeine όμως δείχνει να επιχειρεί να αποκτήσει έναν πιο ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Αστέρα στα τελευταία παιχνίδια, όπως μαρτυρούν οι πολλές μπάλες που καταλήγουν στα χέρια του, ενώ παράλληλα η απόδοση του Rochestie έχει πέσει αισθητά. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει πιο σοβαρά το παιχνίδι, ειδικά στη θέση SG που βρίσκεται. Ο Last4 μέσος όρος του πάντως παραμένει υψηλά (20,58) κι έτσι ο Δομινικανός διατηρεί το ενδιαφέρον του ακόμα και σε μια τόσο υψηλή τιμή, ενόψει Μιλάνο.

Nemanjia Nedovic (Μάλαγα) - 1,54

Pierre Jackson (Μακάμπι) - 1,41

Errick McCollum (Εφές) - 1,31

Daniel Hackett (Μπάμπεργκ) - 1,26

Andrew Goudelock (Μιλάνο) - 1,24
Ένας εξαιρετικός σουτέρ σε μια αρκετά προσιτή τιμή και μάλιστα σε περιβάλλον που θεωρητικά προσφέρεται για υψηλά σκορ. Ο Goudelock μπορεί να μην εντυπωσιάζει μετά την επιστροφή του από τον πρόσφατο τραυματισμό του, κάτι που οφείλεται και στην αστοχία του έξω από τα 6,75μ. (3/18 σουτ στα τρία τελευταία παιχνίδια και μάλιστα ακριβώς ίδια ποσοστά σουτ με τον Shved στο τελευταίο ματς!), όμως ακόμα κι έτσι καταφέρνει να σημειώνει αξιοπρεπείς επιδόσεις (μικρότερο φετινό ράνκινγκ το 7). Μόλις βρει ρυθμό και πάλι, αναμένεται να ανεβάσει την αξία του.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 1,15
Τα 5 λάθη και το μόλις 1 κερδισμένο φάουλ (από την άμυνα της Εφές) του στέρησαν κάτι καλύτερο από το 7 Index Rating στη νέα νίκη του Ολυμπιακού, ωστόσο ο υψηλός χρόνος συμμετοχής (27:31) σε back2back αγωνιστική και η γενικότερή του παρουσία δείχνει ότι είναι έτοιμος να συνεισφέρει τόσο στην ομάδα του, όσο και στο Fantasy. Ειδικά με τις πολλές απουσίες των ερυθρολεύκων στο Κάουνας, ο Kill Bill αναμένεται να αναλάβει μπόλικη δράση απέναντι σε ένα ιδιαίτερα δυνατό και καλοκουρδισμένο σύνολο.

Adam Waczynski (Μάλαγα) - 1,10
Απέναντι στη Μιλάνο δεν χρειάστηκε τόσο το σκοράρισμα (6 πόντοι), αλλά με την πληθωρική του παρουσία (5 ρημπάουντ, 3 ασσίστ) κατάφερε να διατηρηθεί οριακά εκτός του διψήφιου σκορ (9 Index Rating), διατηρώντας το Last4 μέσο όρο του ψηλά (14,3). Φυσικά, όσο ανεβαίνει η τιμή του, τόσο πέφτουν οι μετοχές του, όταν δεν έχει να επιδείξει πολλά μεγάλα σκορ, πέραν της αξιόλογης σταθερότητάς του το τελευταίο διάστημα.

Krunoslav Simon (Εφές) - 1,09
Όταν βλέπει κάποιος τον Κροάτη άσσο στη λίστα των παικτών του Fantasy ίσως σκέφτεται ότι έχει χαθεί κι αυτός στη φετινή μετριότητα της Εφές. Αντιθέτως όμως, ο Simon, αν και ασταθής, δεν κάνει καθόλου άσχημη σεζόν, έχοντας μέσους όρους 10 πόντους, 3,9 ρημπάουντ, 3,3 ασσίστ και 0,9 κλεψίματα. Το πιο ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι δείχνει ένα άκρως βελτιωμένο πρόσωπο με τον Αταμάν στον πάγκο, ο οποίος δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πιο έμπειρα και σίγουρα χέρια του Κροάτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Simon αποτελεί μια αρκετά ιντριγκαδόρικη περίπτωση, κυρίως ως SF ενόψει του αγώνα της Εφές με την Μπάμπεργκ.

Matt Janning (Μπασκόνια) - 0,95

Arturas Milaknis (Ζαλγκίρις) - 0,86
Ο σεσημασμένος σουτέρ της Ζαλγκίρις διανύει εξαιρετική χρονιά, πυροβολώντας ακατάπαυστα έξω από τα 6,75μ. έχοντας ευστοχήσει στα 29 από τα 66 τρίποντα που έχει επιχειρήσει (43,9%)! Όπως και στην πραγματικότητα, έτσι και στο fantasy ...βγάζει το ψωμί του από το σκοράρισμα (8 πόντοι και 6,2 ράνκινγκ μ.ο.) όμως, παρά τις όποιες παρενθέσεις των αρνητικών σκορ στις κακές βραδιές, τα διψήφια σκορ έχουν πληθύνει αρκετά τελευταία, διαμορφώνοντας έτσι τον Last4 μέσο όρο του στο 11,38, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την ήδη "τσιμπημένη" τιμή του.

Maodo Lo (Μπάμπεργκ) - 0,39


Small ForwardsCory Higgins (ΤΣΣΚΑ) - 1,70
Αναζωπύρωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι με το 31 Index Rating κόντρα στην Χίμκι, σε ένα ματς που κέρδισε 11 φάουλ, εκτέλεσε 14/16 βολές και πέτυχε 26 πόντους! Έτσι, ρέφαρε επί της ουσίας το 6 Index Rating με τον Ολυμπιακό και παραμένει σε ελαφρώς υποτιμημένη τροχιά με 18,83 Last4 μέσο όρο. Φυσικά, αν δεν υπάρχει ήδη στην ομάδα σας, δεν χρειάζεται η οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσετε στα 1,70Μ.

Edgaras Ulanovas (Ζαλγκίρις) - 1,58
Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση συνοδεύτηκε από δύο διψήφια σκορ τη διαβολοβδομάδα που πέρασε, χωρίς μάλιστα, ως συνήθως, να σκοράρει ιδιαίτερα. Έτσι, το "πολυ-εργαλείο" της Ζαλγκίρις έχει έως τώρα μέσους όρους 8,5 πόντους και 13,2 Index Rating, με τη θετική διαφορά της αξιολόγησης να υποδεικνύει την ποιότητα του παίκτη. Θεωρητικά η άμυνα του Ολυμπιακού είναι πολύ σφιχτή και δεν επιτρέπει υψηλές στατιστικές επιδόσεις, οι απουσίες όμως της ελληνικής ομάδας αφήνουν περιθώρια για μια νέα αξιόλογη βραδιά από τον Λιθουανό.

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός) - 1,43
To 3 ράνκινγκ με την Εφές διέκοψε ένα σερί πέντε διψήφιων σκορ κι έτσι έριξε το Last4 μέσο όρο του στο 15, αλλά η απόδοση του διεθνή φόργουορντ ήταν αποτέλεσμα της κούρασης, όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς των ερυθρολεύκων τη φετινή σεζόν και οι απουσίες της ομάδας του τον διατηρούν στο επίκεντρο της θέσης του small forward, ακόμα και σ' αυτή την τσιμπημένη τιμή.

Dorell Wright (Μπάμπεργκ) - 1,29
Ή του ύψους ή του βάθους παραμένει ο φόργουορντ της Μπάμπεργκ, ο οποίος μετά τα δύο 20άρια που προηγήθηκαν, σημείωσε μόλις 2 Index Rating κόντρα στην Ρεάλ με 1/8 σουτ και 8 ρημπάουντ. Έτσι, η περίπτωσή του εξακολουθεί να εγείρει αρκετές αμφιβολίες, αν και ένας αγώνας απέναντι στην Εφές, με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αν θέλετε να ρισκάρετε με την απόκτησή του.

Janis Timma (Μπασκόνια) - 1,25
Επιστροφή στα διψήφια σκορ για τον Λετονό, με το 13 απέναντι στην Μπαρτσελόνα βέβαια να αρχίζει να παγιώνει έναν κανόνα σε επιδόσεις λίγο άνω του 10 για τον Timma. Από τη μια αυτό είναι θετικό, αφού ακόμα κι έτσι μπορεί να απασχολήσει το παιχνίδι, από την άλλη όμως, χαμηλώνει το ταβάνι και τις προσδοκίες που μπορεί να είχαμε από αυτόν, βάσει των ...προδιαγραφών του. Αυτό είναι και αναμενόμενο βέβαια, όταν δεν παίρνει πολλές προσπάθειες για σουτ, ούτε για βολές (μόνο 1,3 κερδισμένα φάουλ ανά παιχνίδι).

Krunoslav Simon (Εφές) - 1,09

Tyler Honeycutt (Χίμκι) - 1,01
Ήρθε η ώρα του Honeycutt; Πιθανώς, ναι! Τα ενθαρρυντικά δείγματα ξεκίνησαν τουλάχιστον, σε Euroleague και VTB, με τον Αμερικανό να σημειώνει 17 Index Rating κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με μια άκρως χαρακτηριστική στατιστική: 10 πόντοι, 5 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 3 κλεψίματα σε 26:11 συμμετοχής. Ο Last4 μέσος όρος του ανέρχεται στο 9,55, ενώ δεν έχει επίδοση μικρότερη του 6, ακόμα και άμεσα μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, όπου ήταν φανερά ανέτοιμος. Πιθανώς να είναι ακόμα, αλλά πλέον έχει παιχνίδια στα πόδια του, η ομάδα του τον χρειάζεται, η Μπαρτσελόνα ως αντίπαλος ...προσφέρεται και στην τελικά, κοστίζει μόνο 1 μύριο! Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο στο οποίο να βγαίνετε χαμένοι με την απόκτησή του, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον.

Fernando San Emeterio (Βαλένθια) - 1,00
Απογοήτευσε ο Ισπανός απέναντι στην Ζαλγκίρις, αφού έγραψε μείον (-2) με 0/7 σουτ! Οι 5 ασσίστ που μοίρασε και τα 3 λάθη στα οποία υπέπεσε βέβαια μαρτυρούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην αναμέτρηση και σίγουρα δεν πρόκειται να μην βρίσκει διχτάκι σε κάθε ματς που ακολουθεί. Έτσι, αν θέλετε να τον πουλήσετε από την ομάδα σας, μην βιαστείτε απαραίτητα να το κάνετε, μιας και ο San Emeterio είναι γενικά σε καλό φεγγάρι, εκτός κι αν έχετε κάτι άλλο καλύτερο στο μυαλό σας.

Matt Janning (Μπασκόνια) - 0,95
Έγραψε θετικό μονοψήφιο μετά από την 5η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό και το 7 ράνκινγκ με την Μπαρτσελόνα μπορεί να μην ενθουσιάζει σε πρώτη ματιά, ο πολύ μεγάλος χρόνος συμμετοχής όμως (34:22) και τα συνεχόμενα διψήφια σκορ, δείχνουν πόσο κομβικός παίκτης είναι ο Janning μέχρι τώρα στην Μπασκόνια. Έτσι, περιμένουμε να συνεχίσει συνολικά στα διψήφια Index Ratings και γιατί όχι να ξεπεράσει και την τιμή του ενός εκατομμυρίου, ειδικά από τη στιγμή που το -7 με την Φενερμπαχτσέ βγαίνει από τους υπολογισμούς και ο Last4 μέσος όρος του είναι 11,3.

Arturas Milaknis (Ζαλγκίρις) - 0,86

Semen Antonov (ΤΣΣΚΑ) - 0,46
Ανέβασε ήδη αρκετά την τιμή του σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και με τον Last4 μέσο όρο του να παραμένει υψηλά, στο 10,75, μπορεί κάλλιστα να παραμείνει για μία ακόμα τουλάχιστον αγωνιστική στον πάγκο της ομάδας σας, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμα ευρώ!


Power ForwardsToko Shengelia (Μπασκόνια) - 2,26
Ο παίκτης πλέον με το υψηλότερο Last4 μέσο όρο, μακράν μάλιστα, με 27,68, κάτι που μαρτυρά την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και την υποτίμησή του, με τον Γεωργιανό να αναμένεται να αυξήσει κι άλλο την τιμή του, μετά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Με το παιχνίδι να αναμένεται μεγάλο ντέρμπι και τον Shengelia να μην αντιμετωπίζει γενικά θέματα με φάουλ, ο power forward της Μπασκόνια παραμένει μια από τις καλύτερες και ...πιο πολυτελείς περιπτώσεις παικτών σε ολόκληρο το Fantasy.

Paulius Jankunas (Ζαλγκίρις) - 1,85
To 14 Index Rating ήταν το μικρότερο σε μια σειρά από 7 διψήφια σκορ για το Λιθουανό, που έχει επανέρθει και ...επισήμως πλέον στο Fantasy, ως μια από τις καλύτερες επιλογές της θέσης (20,08 Last4). Απέναντι στον αποδεκατισμένο από τις απουσίες Ολυμπιακό, ειδικά στην frontline (Milutinov, Πρίντεζης, Tillie, Αγραβάνης), ο Jankunas έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί του και να συνεισφέρει σημαντικά στις ομάδες που τον διαθέτουν στο ρόστερ τους.

James Gist (Παναθηναϊκός) - 1,69
Με το 30 κόντρα στη Μάλαγα να φεύγει από το Last5 μέσο όρο του μετά την αναμέτρηση με τη Βαλένθια κι έτσι το Last4 μέσο όρο του να βρίσκεται στο 14,43, ο Αμερικανός είναι μάλλον υπερτιμημένος, κάτι που σημαίνει ότι από οικονομικής άποψης, η αγορά του δεν είναι η πιο συμφέρουσα κίνηση, ειδικά στα 1,69Μ. Ωστόσο, η σταθερότητα που επιδεικνύει στο παιχνίδι του και οι εντυπωσιακές του επιδόσεις δεν μπορούν τόσο εύκολα να αγνοηθούν, όταν στα δέκα τελευταία παιχνίδια, με την εξαίρεση του -5 μέσα στην Ζαλγκίρις, τα σκορ του έχουν εύρος από 13 έως 30!

Jamel McLean (Ολυμπιακός) - 1,66

Dorell Wright (Μπάμπεργκ) - 1,29

Trey Thompkins (Ρεάλ) - 1,24
Παράλληλα με τη Ρεάλ βρήκε ρυθμό και ο Αμερικανός, που πλέον είναι ο 4ος καλύτερος power forward του παιχνιδιού σε όρους Last4 (16,83). O Thompkins ακολουθεί μια συνεχώς αύξουσα πορεία, έχει βρει το χέρι του από τα 6,75μ, συνεισφέρει αρκετά και στο κομμάτι των ρημπάουντ και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τόσο του Πάμπλο Λάσο, όσο και των μάνατζερ που τον έχουν εμπιστευθεί στην ομάδα τους. Σίγουρα ένα παιχνίδι μέσα στην Φενερμπαχτσέ δεν αποτελεί το πιο εύκολο βράδυ στον κόσμο, όμως ακόμα κι έτσι, ο Thompkins μπορεί να μπει, έστω προσωρινά, στον πάγκο της ομάδας σας.

Jeff Brooks (Μάλαγα) - 0,84
Πραγματοποίησε τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση με 15 πόντους, 11 ρημπάουντ και 26 Index Rating κόντρα στη Μιλάνο. Έτσι, ο Brooks αποκτά ένα άκρως υποτιμημένο στάτους, δεδομένου ότι από τον υπολογισμό της τιμής του θα αφαιρεθεί το -6 με τον Παναθηναϊκό και ο Last4 μέσος όρος του βρίσκεται στο 15. Η απόκτησή του βέβαια ενόψει Μακάμπι φαίνεται πως είναι μόνο για τον πάγκο, αφού ο Αμερικανός δεν έχει ράνκινγκ μεγαλύτερο του 7 στα εκτός έδρας ματς.

Semen Antonov (ΤΣΣΚΑ) - 0,46


CentersJan Vesely (Φενερμπαχτσέ) - 2,22
Vesely Airlines! Ο Τσέχος ψηλός διανύει μια εξαιρετική σεζόν και μάλιστα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος, κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό με τα εντυπωσιακά του καρφώματα. Αυτή τη στιγμή τρέχει ένα σερί τριών εξαιρετικών επιδόσεων (24 έως 29) και με τον Last4 μέσο όρο του στο 24,18, δείχνει να έχει περιθώρια για εκ νέου αύξηση της τιμής του. Παρότι οι ψηλοί της Ρεάλ έχουν βρει ρυθμό, ο Vesely έχει τον πρώτο λόγο για την επικείμενη αναμέτρηση με Reyes, Tavares και Thompkins.

James Augustine (Μάλαγα) - 1,79
Μετά τις "κυρίαρχες" εμφανίσεις με Χίμκι (31) και Μπαρτσελόνα (27), επέστρεψε σε πιο ...θνητά επίπεδα με το 12 Index Rating απέναντι στη Μιλάνο. Ο Last4 μέσος όρος του παραμένει ψηλά (21,25), όπως εξάλλου και η τιμή του, η οποία είναι μάλλον αποτρεπτική για να τον αγοράσετε, ενόψει Μακάμπι εκτός έδρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ο Αμερικανός είναι προς πώληση, εφόσον βρίσκεται ήδη στο ρόστερ της ομάδας σας, όπως υποδεικνύει εξάλλου και ο βαθμός υποτίμησής του.

Jamel McLean (Ολυμπιακός) - 1,66
Τις καλύτερες μέρες κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό διάγει ο δυναμικός ψηλός, έχοντας άκρως εντυπωσιακή παρουσία στους δύο αγώνες της εβδομάδας που προηγήθηκε με 30 Index Rating απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και 20 κόντρα στην Εφές. Έτσι, δεδομένου ότι θα απουσιάζουν ξανά Milutinov και Πρίντεζης, ο McLean διατηρεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει της Ζαλγκίρις, η οποία πάντως έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος αντίπαλος για τους ψηλούς στην έδρα της. Με Last4 μέσο όρο στο 21,23 όμως, ο Αμερικανός διαθέτει και ...οικονομικό μαξιλαράκι ασφαλείας, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.

Bojan Dubljevic (Βαλένθια) - 1,55
Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πριν τον τραυματισμό του, με συνεχόμενα διψήφια σκορ, μερικά εκ των οποίων μάλιστα πλησιάζουν ή ξεπερνούν το 20. O Μαυροβούνιος ψηλός δείχνει ξεκάθαρα ικανός για να προσεγγίσει ακόμα υψηλότερα στρώματα τιμών και θα είναι καλό για το ίδιο το παιχνίδι η ομάδα του να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στη συνέχεια, για να διατηρήσει το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος της Regular Season.

Kaleb Tarczewski (Μιλάνο) - 1,40
To 9 Index Rating δεν αποτελεί είδηση για τον σέντερ της Μιλάνο, αλλά μόλις τη δεύτερη μονοψήφια επίδοσή του σε ορίζοντα 11 αγωνιστικών, όπου έχει εύρος σκορ από 8 έως 19. Παραμένει λοιπόν μια απολύτως τίμια επιλογή για τη θέση του C.

Tibor Pleiss (Βαλένθια) - 1,31
To -2 που προηγήθηκε απέναντι στη Ρεάλ ρίχνει αρκετά τον Last4 μέσο όρο του (10,25), ωστόσο ο Γερμανός επανήρθε στις υψηλές επιδόσεις κόντρα στην Ζαλγκίρις με 17 Index Rating. Φυσικά, αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αγοράς του Pleiss, ωστόσο μπορεί να παραμείνει στην ομάδα σας, εφόσον βρίσκεται ήδη σ' αυτήν.

Kevin Seraphin (Μπαρτσελόνα) - 1,14
Το γαλλικό "θωρηκτό" έχει αρχίσει να ...μπάζει στα τελευταία παιχνίδια, στην πραγματικότητα όμως η μοναδική ουσιαστική εξαίρεση του ...διψήφιου κανόνα ήταν το -2 με τη Ρεάλ (κάτι που δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η τρέχουσα frontline της βασίλισσας) κι έτσι μπορείτε να δείτε αυτό το κατά κάποιο τρόπο ντεφορμάρισμα του Seraphin ως μια ευκαιρία να τον αποκτήσετε σε μια σαφώς πιο προσιτή πλέον τιμή για τη συνέχεια, έστω και για τον πάγκο σας.

Vincent Poirier (Μπασκόνια) - 1,12
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Γάλλου συνεχίζονται, ο οποίος μετά το 35άρι της 12ης αγωνιστικής, συνέχισε με σκορ 15 και 19 κόντρα σε Μιλάνο και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Έτσι, ο Last4 μέσος όρος του διαμορφώνεται στο 20,25, είναι άκρως υποτιμημένος, ενώ δείχνει σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση για να ανταποκριθεί επαρκώς και στη δύσκολη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ που ακολουθεί.

Walter Tavares (Ρεάλ) - 0,99
Το ύψος του τον βοηθά στο να τελειώνει εύκολα τις φάσεις στο καλάθι και να έχει υψηλά ποσοστά στο δίποντο (70,3%), δίχως να χάνει δηλαδή ράνκινγκ από άστοχα σουτ. Έτσι, πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις την εβδομάδα που πέρασε, με 17 Index Rating και 5/5 δίποντα με τη Βαλένθια και 19 Index Rating, 4/4 δίποντα και 10 ρημπάουντ κόντρα στην Μπάμπεργκ κι έτσι επανήρθε διακριτικά στο ...παρασκήνιο του παιχνιδιού. Ο Last4 μέσος όρος του είναι υπέρ του (13,25), όμως η αναμέτρηση μέσα στην Φενέρ κρύβει δυσκολίες ανώτερες της ευρωπαϊκής του εμπειρίας.  '; ?>