Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα...
Η SK ROI δεν βρίσκει τρόπο να σταματήσει την κατρακύλα.
Με μόλις 119.35 πόντους και -1 credit έκλεισε η 20η αγωνιστική για την SK ROI, επίδοση που μας γυρίζει πολύ πίσω ή για την ακρίβεια μας τοποθετεί ξανά εκεί που πρέπει να αποδεχτούμε ότι ανήκουμε φέτος ...στον πάτο.
Την πρώτη μέρα της 20ης αγωνιστικής το πείραμα με τους 2 εναπομείναντες C της Εφές δεν πήγε καλά αφού ο Oturu (0), που ήρθε για να κυριαρχήσει, αγωνίστηκε μόλις 6:58, υποπίπτοντας σε 4 φάουλ - τα 3 εκ των οποίων στα πρώτα 4:50 της συμμετοχής του (μαζί με τεχνική ποινή) - και έδωσε ένα ολοστρόγγυλο κουλούρι στην ομάδα μας.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και στις τέσσερεις από τις τελευταίες πέντε το roster μας έχει έναν τουλάχιστον παίκτη αξίας από 7.9 έως 16.6 credits που προσφέρει το απόλυτο μηδέν (0). Μία εξ αυτών στο T2 ώστε να μην καταφέρουμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι των αναπληρωματικών και μάλιστα ως αρχηγός (Lessort). Προχωράμε...
Ο Pleiss (11.0), συμπαίκτης του Oturu σε Εφές και SK ROI, αγωνίστηκε 29:28, κατάφερε να σημειώσει double double, όμως δυστυχώς όλο αυτό αποτυπώθηκε σε ένα χαμηλό διψήφιο PIR, το οποίο στην αναλογία τιμής/PIR είναι εξαιρετικό, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμένουμε από ένα τόσο καλό στατιστικό.
Αντίστοιχο πρόβλημα με τον Oturu, αντιμετώπισε και ο Hayes-Davis (16.5), ο οποίος στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ απέναντι στον Trifunovic, με αποτέλεσμα ούτε το καλάθι να μετρήσει (που ήταν και το μικρότερο πρόβλημα) και τεχνική ποινή να δεχτεί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε, σημείωσε season low σε χρόνο συμμετοχής με μόλις 19:20 στο παρκέ. Στο τέλος μάλλον ευχαριστημένοι μείναμε με τους πόντους που προσέφερε.
Ο Luwawu-Cabarrot (8.80), παρά το ιδανικό του ξεκίνημα έκλεισε με 12 PIR το ημίχρονο και από εκεί και έπειτα άρχισε να μετράει αντίστροφα στο δείκτη αξιολόγησης χάνοντας 4 μονάδες και δίνοντας την εντύπωση πως αν έπαιζε κι άλλο θα το μηδένιζε.
Ο Chus Matteo αποφάσισε το παιχνίδι με την Μπάγερν να είναι το πρώτο που δεν θα ξεκινήσει τον Campazzo (14.3) και τον κράτησε στο παρκέ 24:13 χρόνος που δεν ήταν αρκετός για να μας φέρει σκορ ανάλογο της εμπιστοσύνης που του δείξαμε χρίζοντάς τον αρχηγό. Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και η απόδοση του Napier (14.3), ο οποίος αγωνίστηκε 29:13 ήταν πολύ άστοχος 2/9 2p (ξεκίνησε με 0/5) και 2/6 3p. Τέλος ο Lekavicius (1.10), αν και για ακόμα μία φορά αγωνίστηκε αρκετά (20:26), δεν κατάφερε ούτε να συνδεθεί με το καλάθι (2/6 2p), ούτε να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του (3 μόλις τελικές πάσες).
Τη δεύτερη μέρα ο Colson (14.3), έδωσε και αυτός το αγαπημένο σκορ της ομάδας μας αυτή την αγωνιστική χωρίς να εντυπωσιάσει στην μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Βίρτους. O Peters (16.0) που πήρε το χρίσμα του αρχηγού για το Τ2 έδειξε μέσα στο ματς έτοιμος για το +20 αλλά η κούραση στέρησε τόσο από αυτόν όσο και από τον Ολυμπιακό κάτι καλύτερο. Ο Hackett (4.0) δυσκολεύτηκε στο Βελιγράδι απέναντι στην Μακάμπι κι έσπασε ένα πολύ καλό σερί 10 αγωνιστικών που πετύχαινε μεγάλες ή έστω αποδεκτές επιδόσεις και έπιασε τα season low του από τις πρώτες αγωνιστικές.
Ο coach Messina (10.0) έδωσε στην ομάδα το minimum, πολύ πιο δύσκολα από όσο φανταζόμασταν, καθώς το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δίλεπτο παιζόταν στο σουτ.
Για την 21η αγωνιστική τις αλλαγές μας θα τις καθορίσουν οι απουσίες και οι πίνακες του BasketStories, που μπορεί να μην επιβεβαιώνονται πάντα αλλά είναι σίγουρο ότι η πίστη στο πλάνο και στους αριθμούς στο τέλος δικαιώνουν κάθε manager που μελετάει από το κορυφαίο site του είδους.
Όπως έχουμε πει οι διπλές αγωνιστικές κρύβουν απρόσμενα DNP και μια μυστικοπάθεια ειδησιογραφίας από την πλευρά των ομάδων. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι βρισκόμαστε σε b2b διπλή αγωνιστική εύκολα καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και λίγο τύχη.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θεωρώ δεδομένες τις απουσίες Jones, Laprovittola, Blatt και πάνω σε αυτές θα εκπονηθεί το πλάνο μου για την 21η αγωνιστική.
Στη θέση του προπονητή σε μια σχεδόν οριζόντια (οικονομικά) κίνηση θα έρθει ο Grimau, η ομάδα του οποίου αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις. Η Μπαρτσελόνα θέλει να κάνει το 2/2 για να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η Ζαλγκίρις εικάζω ότι είναι υπερευχαριστημένη με την νίκη που πέτυχε στην έδρα της Βαλένθια. Με την ελπίδα να μην ζήσουμε ακόμα ένα «χιτσκοκικό και γκρανγκινιολικό» φινάλε σε αγώνα ομάδας που έχουμε προπονητή προχωράμε στην σύνθεση της ομάδας μας.
H πιθανότητα της απουσίας του Laprovittola με οδηγεί στην διπλή αλλαγή των Hackett - Colson με τους Satoransky - Parker οι οποίοι έκαναν μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και οι καταπράσινοι σε όλες τις θέσεις Ζαλγκίρις μας κάνει να ελπίζουμε για κάτι αντίστοιχο. Θεωρώ δεδομένο ότι πιθανή απουσία του Αργεντίνου θα αυξήσει το usage και των δύο παικτών μας.
Τελευταία αλλαγή πάλι η σχεδόν οριζόντια αντικατάσταση του Lekavicius με τον Dibartolomeo ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Blatt απέναντι στην Βίρτους και πολύ θα ήθελα να συμβεί το ίδιο απέναντι στο πράσινο backcourt της Παρτιζάν.
Με σύστημα 2-1-2 άλλα στην πραγματικότητα μόλις τρεις παίκτες να αγωνίζονται για την SK ROI σήμερα και αρχηγό για ακόμα μία φορά τον Campazzo (#MexriTelous) θα αγωνιστεί η ομάδα μας σήμερα. Όπως και να κυλήσει το Τ1 έχουμε πολλές επιλογές για το Τ2.
Αυτή θα είναι πιθανότατα η σύνθεση της SK ROI για την 21η αγωνιστική. Με τρομάζει λίγο το αντί-φαντασιακό 2 C τη δεύτερη ημέρα αλλά θέλω να δώσω μια ακόμα ευκαιρία στο δίδυμο ψηλών της Εφές. Σε περίπτωση που μάθουμε εγκαίρως ότι κάποιος εκ των Jones, Laprovittola ή Blatt αγωνίζεται θα ενημερωθείτε για οποιαδήποτε αλλαγή από τους λογαριασμούς:
@BasketStories και
@Andreas_Zeppos
Καλή αγωνιστική!