Τα θαύματα έρχονται σε στιγμές, να είσαι έτοιμος και πρόθυμος.
Η SK ROI χρειάστηκε το θαύμα της Μαδρίτης για να ορθώσει ανάστημα.
Με 180.65 πόντους και +1.9 credits έκλεισε η 19η αγωνιστική για την SK ROI, επίδοση που δεν διεκδικεί δάφνες αλλά στάθηκε ικανή να μας βγάλει από το λήθαργο των τελευταίων αγωνιστικών. Βέβαια δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι αυτό το σκορ είναι πλασματικό καθώς προέκυψε μετά από τις τέσσερις παρατάσεις της Μαδρίτης που πήραν στα πόδια τους οι παίκτες της Ρεάλ που είχαμε στο roster μας. Αλλά ακόμα και έτσι πόντοι και credits μπήκαν με χαρά στο σακούλι μας.
Η πρώτη μας μέρα κινήθηκε σε μέτρια έως άσχημα επίπεδα με τους Colson (16.0) και Evans (21.0) να αποδίδουν οριακά καλά για το επίπεδο της αξίας τους αλλά τα «στοιχήματά» μας Biberovic (1.10) και Smailagic (0) να απογοητεύουν καθώς σε καμία στιγμή δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Ο Evans παρέμεινε ως αρχηγός της ομάδας στο Τ2 (δυστυχώς εκ του αποτελέσματος), ενώ τα χαμηλά σκορ των Biberovic και Smailagic τους οδήγησαν στον πάγκο.
Στο βασικό σχήμα πέρασε ο Thiemann (12.0), ο οποίος για ακόμα μία φορά υπήρξε τυπικός, προσφέροντας τόσο όσο για να μην πληγωθούμε. Ο Napier (2.20) από την θέση του έκτου παίκτη ήταν απογοητευτικός και μετανιώσαμε τόσο για την αγορά του όσο και για την τοποθέτησή του στο βασικό σχήμα καθώς οι Flaccadori (9.90) και Parker (20.90) που έμειναν στο πάγκο για χάρη του προσέφεραν πολλά περισσότερα έστω και κατά το ήμισυ.
Ακόμα μία φορά η επιλογή προπονητή ήταν πολύ κακή καθώς ξοδέψαμε πολλά credits που θα μπορούσαν να διατεθούν αλλού για να πάρουμε το minimum από τον Grimau (10.0), ενώ στην αγορά έφεραν εύκολα 20ρια οι φθηνότεροι Banchi και Pozzeco.
Κάπου εδώ τελείωσαν τα μέτρια, τα κακά και αδιάφορα αποτελέσματα των επιλογών μας και ήρθε το παιχνίδι Ρεάλ - Εφές να μας υπενθυμίσει τους λόγους που αγαπήσαμε το μπάσκετ. Εξήντα (60) λεπτά μπασκετικής πανδαισίας, με τέσσερις παρατάσεις (για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague), με εκκωφαντικά ομαδικά και ατομικά ρεκόρ αλλά ας μείνουμε σε αυτά που μας αφορούν. Σε μια βραδιά καριέρας, ο Dzanan Mousa (49.50) σε 45:25 σημείωσε 40 (!) πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασσίστ, ενώ κέρδισε και 7 φάουλ. Την ίδια ώρα ο Campazzo (33.0) στις τέσσερις παρατάσεις συγκέντρωσε περίπου όσο PIR είχε στη λήξη του κανονικού αγώνα και έτσι σε 46:32, πέτυχε 25 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασσίστ, ενώ κέρδισε και 8 φάουλ.
Κάπως έτσι τελείωσε ένα τρελό βράδυ που μας έφερε μπροστά στην 20η αγωνιστική και στο reset που μας δίνει δικαίωμα το παιχνίδι. Στο νου μας επιβάλλεται να έχουμε την για ακόμα μία φορά ανισομερή κατανομή αγώνων την 20η αγωνιστική αλλά και ότι βρισκόμαστε σε μια b2b διπλή αγωνιστική που ενδεχομένως να επηρεάσει το rotation των ομάδων ή/και να βγάλει απρόσμενα DNP.
Για ακόμα μία φορά θα ξεκινήσουμε το στήσιμο της ομάδας μας από τη θέση του προπονητή, εκεί που σε μια περίεργη αγωνιστική, o Messina φαίνεται να έχει το προβάδισμα αντιμετωπίζοντας την εκ των ουραγών Άλμπα. Με μοναδική σκέψη ότι θα πάρει εκδίκηση για την ανέλπιστη ήττα του πρώτου γύρου αλλά και για το άτυπο 0-3 σερί που τρέχει ο Gonzalez μετρώντας από την περυσινή σεζόν.
Στην θέση C εξετάστηκαν πολλά δίδυμα αλλά επικράτησε αυτό των Oturu και Pleiss με στόχο να εκμεταλλευτούν την απουσία του Jones.
Στην θέση F θα στηριχτούμε σήμερα στον Hayes-Davis, το μεγάλο όπλο της Φενερμπαχτσέ, απέναντι σε μια άμυνα καταπράσινη στην θέση PF και στον Luwawu-Cabarrot, με τον Αστέρα αλλά και την επόμενη αντίπαλο την Άλμπα να πρασινίζουν στην θέση SF.
Αύριο τις δύο θέσεις που απομένουν θα τις καλύψουν, ο σταθερότατος τον τελευταίο καιρό Peters και ο Colson που έχω μια αίσθηση πως θα οδηγήσει σε μεγάλη νίκη την ομάδα του απέναντι στην Βίρτους.
Στην απαιτητική θέση G που κυκλοφορούν τα μεγαλύτερα και πιο φορμαρισμένα ονόματα του παιχνιδιού, θα πάμε κόντρα στο ρεύμα, θα συμβουλευτούμε τους πίνακες του BasketStories και θα στηρίξουμε Campazzo, Napier, Lekavicius και Hackett.
Σύστημα 2-1-2 σήμερα με αρχηγό Campazzo και έκτο παίκτη Luwawu-Cabarrot. Ο Lekavicius θα προσφέρει κατά το ήμισυ.
Αυτή θα είναι πιθανότατα η σύνθεση της SK ROI για την 20η αγωνιστική. Σε περίπτωση έκτακτης είδησης που θα επηρεάζει την ομάδα μας, θα ενημερωθείτε από τους λογαριασμούς:
@BasketStories και
@Andreas_Zeppos
Καλή αγωνιστική!