We feel devotion
DataCenter
SCROOGE MCDUCK
Στο δρόμο του ράνκινγκ!
Η ομάδα των κρέντιτς δημιουργεί ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ για την 3η μέρα των Playoffs.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 25/04/2017 12:13
Χωρίς κάποια ιδιαίτερη μεταβολή πέρασε η 2η αγωνιστική των Playoffs για την ομάδα των κρέντιτς του BasketStories, η οποία αύξησε κατά μία μόλις μονάδα τον προϋπολογισμό της (956 κρέντιτς πλέον), κάτι όμως που τη διατήρησε στην 9η θέση της σχετικής βαθμολογίας, χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά η απόσταση από τους ανταγωνιστές της, είτε αυτοί βρίσκονται ψηλότερα, είτε χαμηλότερα.

Χωρίς την παρουσία κάποιου υποτιμημένου παίκτη, η φάση των playoffs δείχνει ότι δεν προσφέρεται για εξοικονόμηση κρέντιτς, ωστόσο, το υψηλότατο βαθμολογικό κίνητρο ομάδων και παικτών επιτρέπει την ...επένδυση σε κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης που δεν έχουν παρά να αποδώσουν στο 100% ώστε να βοηθήσουν τις ομάδες τους να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση για το Final Four.

Δεδομένου ότι οι έδρες αλλάζουν αυτή την εβδομάδα και οι διαθέσιμες αλλαγές είναι απεριόριστες για κάθε ομάδα του Fantasy, ο Scrooge McDuck θα χτιστεί επί της ουσίας από την αρχή, κάτι που στην πράξη θα οδηγήσει στην αλλαγή του μισού ρόστερ της ομάδας, σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική.

Στους point guards, Llull και Teodosic αποδείχθηκαν όντως δύο από τις καλύτερες περιπτώσεις της θέσης ακόμα και για μια ομάδα που κυνηγά τα κρέντιτς, με τον πρώτο να βρίσκεται στο +1,1 και το δεύτερο στο +0,3 σε σχέση με την έναρξη των Playoffs. Αυτή την εβδομάδα όμως, με την ίδια λογική, ο στόχος δεν είναι άλλος από τον Bradley Wanamaker που μετά τις θετικές του εμφανίσεις στην Μαδρίτη (16 και 17 ράνκινγκ), επιστρέφει στην έδρα του όπου συνήθως ...μεγαλουργεί. Έτσι, εφόσον αγωνιστεί στα ...φυσιολογικά επίπεδα του 20+, θα έρθει στην ομάδα.

Άλλοι πιθανοί στόχοι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ίσως μέρος του ρόστερ είναι οι Wilbekin και Μάντζαρης, για τους οποίους θεωρώ ότι θα κάνουν τουλάχιστον ένα πολύ καλό ματς μέσα στην εβδομάδα, ανώτερο της τρέχουσας τιμής τους. Ωστόσο, επειδή δεν είναι και οι πλέον σταθεροί παίκτες, διστάζω να προχωρήσω σε κάποια τέτοια απόκτηση, αφού δεν θα αποτελούσε καμία έκπληξη να γκρεμίσουν στο άλλο ματς ό,τι έχτισαν στο πρώτο (ή το αντίστροφο). Έτσι, θα παραμείνω στη λογική των ακριβών σταρ και θα πρέπει να επιλέξω ποιος εκ των Llull και Teodosic θα παραμείνει στην ομάδα.

Η απόφαση είναι εξ' ορισμού risky και η κλάση των παικτών είναι τέτοια που δεν μπορούν να πωληθούν εύκολα. Βάσει λογικής όμως, με την Ρεάλ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι πιο αναγκαία μια καλή εμφάνιση του Ισπανού άσσου για την ομάδα του, σε σχέση με την άνεση του 2-0 της ΤΣΣΚΑ για τον Teodosic. Εξάλλου, ο Σέρβος έχει δίπλα του ολόκληρο De Colo, άσχετα αν για την ώρα είναι φάντασμα του εαυτού του, ενώ για την Ρεάλ ο Llull είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Έτσι, θα αποτελέσει το δίδυμο της θέσης με τον επερχόμενο αντίπαλό του, Wanamaker, παρότι η Νταρουσάφακα είναι πιο αμυντικογενής από την Μπασκόνια.

Στην περιφέρεια (2-3), η ομάδα διαθέτει στις τάξεις της τους Σπανούλη και Clyburn, οι οποίοι θα συνεχίσουν και για την επόμενη αγωνιστική, μετά τις πειστικές τους εμφανίσεις και στη 2η μέρα των playoffs. Από εκεί και πέρα, ο Παπανικολάου θα αποχωρήσει μετά τη δεύτερη μετριοκακή παρουσία του με την Εφές, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Παπαπέτρου, από τη στιγμή που η σειρά φεύγει από το ΣΕΦ. Ο Έλληνας φόργουορντ πάντως προσέφερε 0,8 κρέντιτς στους δύο πρώτους αγώνες και η παρουσία του κρίνεται θετική.

Αναγκαστικά, η ομάδα θα κινηθεί σε πιο ακριβά μονοπάτια, αφού υπάρχουν παίκτες που "βγάζουν μάτια" με την παρουσία τους στο παρκέ. Έτσι, δεν μπορεί να αγνοηθεί ο Bogdan Bogdanovic και τα δύο συνεχόμενα 35άρια του στο ΟΑΚΑ, που εκτόξευσαν την τιμή του στα 75,2 κρέντιτς. Ναι, πλέον είναι ακριβός, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, δείχνει ικανός να προσφέρει ...όσα όλοι οι υπόλοιποι μαζί.

Με την ίδια λογική θα αποκτηθεί και ο Tyler Honeycutt στα 60,1 κρέντιτς, τιμή που είναι επίσης ισορροπημένη (αν όχι τσιμπημένη) για τη φαντασιακή του αξία. Ωστόσο, με τα δύο 22άρια του στο ΣΕΦ και την έφεσή του στο ρημπάουντ, δείχνει κι αυτός ικανός να βρεθεί ακόμα ψηλότερα σε αξία, συνεχίζοντας σε ανάλογες εμφανίσεις και εντός έδρας. Έτσι, μένει απ' έξω ο Chase Budinger, παρόλο που η τιμή του είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα, γιατί, εκτός των άλλων, θεωρώ ότι τα πρώτα βιολιά της Μπασκόνια (Hanga, Larkin) θα έχουν καλύτερη παρουσία στην έδρα τους, κάτι που ίσως "ρίξει" τον Αμερικανό.

Στους ψηλούς, η αλλαγή του Hines με τον Milutinov δεν είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη, αφού ο δεύτερος τραυματίστηκε νωρίς στο παιχνίδι με την Εφές κι έτσι δεν κατάφερε να προσφέρει οικονομικά, παρόλο που ξεκίνησε θετικά στο παιχνίδι (6 Index Rating), ενώ ο Αμερικανός κατάφερε να σημειώσει 18 Index Rating έχοντας ξανά συμπληρωματικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του (μόλις 2 δίποντα). Ο σέντερ του Ολυμπιακού πάντως θα παραμείνει, εύλογα, στο ρόστερ από τη στιγμή που ο τραυματισμός του δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Το ίδιο θα συμβεί και με τον συμπαίκτη του, Γιώργο Πρίντεζη, που απέναντι στην Εφές σημειώνει μεγάλα σκορ ακόμα και σε βράδια που έχει 5/10 βολές, ή χάνει εύκολα λέι απ.

Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές στη θέση, αλλά αρχικά η προσοχή στρέφεται στον Luke Harangody που έχει επιστρατευτεί από τον Μπλατ για τα παιχνίδια με την Ρεάλ με τον Αμερικανό να ανταποκρίνεται περίφημα. Μπορεί να μην έχει κάποιον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ομάδα του, όμως με το 11 μ.ο. ράνκινγκ που έρχεται από την Μαδρίτη, δεν μπορεί να μην έρθει στην ομάδα, όταν η τιμή του βρίσκεται στα 19,1 κρέντιτς. Εξάλλου, ακόμα κι αν αντιστραφούν για άλλη μία φορά τα δεδομένα (και επιστρέψει ο Moerman σε ρόλο πρωταγωνιστή), οι απώλειες θα 'ναι μικρές για την ομάδα.

Τέλος, η τέταρτη επιλογή θα είναι και πάλι από το πάνω ράφι, με τους Voigtmann, Dunston και Ayon να δείχνουν ικανοί να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά του, με τον Γερμανό σέντερ να βγάζει μια μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω του φετινού ιστορικού του με την ΤΣΣΚΑ και τον Μεξικανό να φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ταβάνι, απέναντι σε μια όχι και τόσο καλή αμυντικά frontline, μετά και το 30άρι του δεύτερου αγώνα. Από την άλλη όμως, ο Dunston αποτέλεσε τον πιο σταθερά καλό παίκτη της σεζόν.

Ρίχνοντάς τα όλα ...στο τηγάνι, θεωρώ το σέντερ της Εφές λίγο καλύτερη περίπτωση, αφού προσφέρει και τη σχετική ασφάλεια (εντός έδρας πιο δύσκολα θα επαναλάβει τις κακές εμφανίσεις του ΣΕΦ), ενώ έχει και τη δυνατότητα να βρεθεί ψηλότερα από το μέσο όρο του. Δεν υποτιμώ καθόλου τον Voigtmann αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται πιο δύσκολο για τον ίδιο να σημειώσει ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ (παρόλο που είναι ιδιαίτερα αποδοτικός στο χρόνο και στο ρόλο που του αναλογεί, άρα θεωρητικά θα μπορούσε, εφόσον του δινόταν η δυνατότητα από την ομάδα του), ενώ δεν μπορώ να βγάλω από την εξίσωση ένα πιθανό θέμα με τα φάουλ που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ayon σε ένα ματς με την Νταρουσάφακα και μάλιστα εκτός έδρας. Έτσι, αν έχω να μοιράσω το 100% σε τρία μέρη, ο Dunston θα πάρει το 34% και οι άλλοι δύο από 33%.

Το φουλ ανταγωνιστικό ρόστερ του Scrooge McDuck για την 3η μέρα των Playoffs θα έχει ως εξής:

Wanamaker
Llull
Bogdanovic
Honeycutt
Clyburn
Spanoulis
Printezis
Dunston
Milutinov
Harangody


Devotion.
  '; ?>