We feel devotion
SCROOGE MCDUCK
Μετράμε αντίστροφα!
Οι επιλογές για τον Scrooge είναι πολλές και θα στηριχτεί στις πιο ακριβές λύσεις!
Επιμέλεια: Ζαχαρίας Σοφιανός | zack.sofianos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 12/03/2019 18:50
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και φτάσαμε πλέον στις πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος. Κάθε παίκτης που έρχεται στις ομάδες μας, είναι πιθανό και να παραμείνει μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και το τέλος του διαγωνισμού πρέπει να γίνουν πολύ προσεχτικές κινήσεις, ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσουν κακήν κακώς όσοι έρχονται από εδώ και πέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Scrooge Mc Duck πήγε μέτρια και ανέβασε την αξία της κατά 0,66 εκατομμύρια. Η συνολική αξία μετά και την 25η αγωνιστική έφτασε τα 30,65m.

Οι μεταγραφές της περασμένης αγωνιστικής προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα... Οι Kaleb Tarczewski και DeShaun Thomas ανέβασαν (όπως αναμενόταν) κατά 15% τις τιμές τους, έστω και αν δεν έκαναν κάποια μεγάλη εμφάνιση. Αντίθετα, το μεγάλο στοίχημα του Thomas Heurtel δεν μου έκανε τη χάρη για βαθμολογία άνω του 15 και ανέβασε ελάχιστα την αξία του. Ο Heurtel μαζί με τον Brandon Davies αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες της Scrooge Mc Duck για βαθμολογική εκτόξευση. Αν πάνε καλά (με αποδόσεις άνω του 20) τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες για κατάταξη εντός της πρώτης δεκάδας του παιχνιδιού.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, τα πράγματα πήγαν εξίσου μέτρια.

Οι Nunnally, Larkin και Malcolm Thomas πήγαν πολύ καλά. Απρόσμενα μέτριες εμφανίσεις έκαναν οι De Colo και Singleton που αντί να ανεβάσουν κι άλλο την αξία τους, έχασαν και λίγο.

Τέλος αναμενόμενα σταθεροί σε αξία παρέμειναν οι Ali Muhammed και Daniel Hackett που πλέον ισορρόπησαν και από την επόμενη αγωνιστική αναμένεται να αρχίσει να πέφτει η τιμή τους, ενώ ο Kuzminskas όπως έγραφα από την προηγούμενη αγωνιστική έχει χάσει το χρόνο συμμετοχής του και ήδη πρόλαβε και "έχασε" 60 χιλιάδες. Αυτοί οι τρεις θα είναι και οι παίκτες που θα αποχαιρετήσουν την ομάδα. Τεράστιο ευχαριστώ στον Daniel Hackett που έγινε ρέκορντμαν της ομάδος τόσο σε συμμετοχές (αγωνίστηκε 12 παιχνίδια), όσο και σε έσοδα (απέφερε 850 χιλιάδες!)

Οι υποψήφιοι παίκτες για να έρθουν στη ομάδα είναι αρκετοί. Έχουν προκύψει αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για κάθε γούστο. Τους χωρίζω σε δύο κατηγορίες. Θα αναφέρω εδώ όλους όσους μου φαίνονται καλές περιπτώσεις, για να μπορέσει να επιλέξει ο καθένας τι τακτική θέλει να ακολουθήσει.

Οι πιο ακριβοί (άνω του ενός εκατομμυρίου) που έχουν μεγαλύτερο ρίσκο αλλά μπορούν να αποφέρουν και καλύτερο κέρδος: Ante Tomic, Edwin Jackson, Kyle Hines, Othello Hunter, Cory Higgins, Sergio Rodriguez, Adrien Moerman, Tarik Black, Jeff Brooks, Γιώργος Πρίντεζης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Marius Grigonis και Edgaras Ulanovas.

Οι πιο φτηνοί που όμως είναι περισσότερο υποτιμημένοι και θα αποφέρουν μικρό αλλά πιο σίγουρο κέρδος: Nemanja Dangubic, Michael Roll, Curtis Jerrells, Σάσα Βεζένκοβ, Γιώργος Παπαγιάννης και Thomas Walkup.

Εγώ για την Scrooge Mc Duck θα επιλέξω τρεις παίκτες από το πρώτο γκρουπ, μιας και μετά από κάποιες μέτριες επιλογές θέλω να ρισκάρω και να ανέβω όσο πιο πολύ γίνεται σε περίπτωση ορθών προβλέψεων.

Όσοι managers νιώθουν ότι μπορεί και να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης μπορούν να επιλέξουν παίκτες από το δεύτερο γκρουπ που θα τους προσφέρουν μικρότερα αλλά σίγουρα κέρδη ακόμα και με κακή βαθμολογία. Το ρίσκο εδώ είναι ότι κάποιος που βρίσκεται στην πρώτη θέση και παίρνει τρεις παίκτες από το "φθηνό" γκρουπ, μπορεί να προσπεραστεί στο νήμα από κάποιον που ρίσκαρε με τρεις από τους ακριβούς παίκτες και οι επιλογές του αποδείχτηκαν σωστές.

Τέλος, υπάρχει πάντα και η ενδιάμεση τακτική με μεταγραφές και από τα δύο γκρουπ παικτών.

Η πρότασή μου είναι να μελετήσουν οι managers τα επερχόμενα παιχνίδια των ομάδων, το πόσο θα καίγονται οι ομάδες για τη νίκη και πρωτίστως να ακολουθήσουν το ένστικτό τους για όσους παίκτες πιστεύουν ότι θα πάνε καλά.

Από τους υποψήφιους παίκτες του πρώτου γκρουπ απορρίπτω τον Ante Tomic διότι ήδη έχω στην ομάδα τον έτερο σέντερ της Μπαρτσελόνα. Για τον ίδιο λόγο απορρίπτεται και ο Jeff Brooks (υπάρχει ήδη ο Tarczewski).

Οι Edwin Jackson, Marius Grigonis και Edgaras Ulanovas απορρίπτονται γιατί οι ομάδες τους πλέον δείχνουν αδιάφορες μιας και δεν προλαβαίνουν την οχτάδα. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα τώρα που δεν θα έχουν άγχος οι παίκτες αλλά προτιμώ να μην στηριχτώ σε αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες.

Από όσους απομένουν, μετά από πολλή σκέψη καταλήγω σε δύο από τους τέσσερις παίκτες της ΤΣΣΚΑ, τον Othello Hunter και τον Sergio Rodriguez. Ο λόγος που επιλέχθηκαν έχει να κάνει περισσότερο με το βαθμό υποτίμησής τους. Υπάρχει ήδη ο De Colo στο ρόστερ και δεν θέλω να έχω τρεις παίκτες από την ίδια ομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι ο Γάλλος να αποχωρήσει την επόμενη αγωνιστική. Επίσης, παρόλο που η ΤΣΣΚΑ δεν καίγεται βαθμολογικά, είναι τέτοια η αξία των παικτών και η διαφορά από τις περισσότερες ομάδες, που κερδίζουν τα παιχνίδια κάνοντας και πολύ καλές βαθμολογίες.

Ο τρίτος παίκτης που θα έρθει είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Είναι ελαφρώς υποτιμημένος και στα προσεχή παιχνίδια θα φύγουν από πάνω του χαμηλές βαθμολογίες για την αξία του (όλες κάτω από 15). Ο Ολυμπιακός καίγεται για να παραμείνει στην οχτάδα και θα στηριχτεί πολύ στην καλή απόδοση του υπαρχηγού του.

Στη θέση αρχηγού θα συνεχίσει ο Malcolm Thomas, ενώ υπαρχηγός αναλαμβάνει ο πολύ φορμαρισμένος Shane Larkin.

Η ομάδα μας διαμορφώνεται ως εξής:Devotion!