We feel devotion
SCROOGE MCDUCK
Κονσέρτο για πολυβόλα!
Ο Scrooge McDuck κάνει ηχηρές μεταγραφές για την 11η αγωνιστική του Fantasy Challenge!
Επιμέλεια: Ζαχαρίας Σοφιανός | zack.sofianos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 06/12/2018 11:35
Συμπληρώσαμε το 1/3 της κανονικής σεζόν και τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις της ομάδας του Scrooge Mc Duck.

Η απαραίτητη ανανέωση ολοκληρώθηκε και μετά τις αναμενόμενες 3-4 αγωνιστικές με μειωμένα κέρδη, επιστρέψαμε ξανά σε υψηλές πτήσεις.

Η ομάδα έκλεισε με ικανοποιητικά κέρδη, 820 χιλιάδες. Η συνολική αξία μετά και την 10η αγωνιστική έφτασε τα 18,72m.

Τα κέρδη μας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, αλλά μας επιφύλαξαν δυσάρεστη έκπληξη οι δύο guards της ομάδας μας, Heurtel και Maodo Lo. Με βαθμολογίες -1 και -6 αντίστοιχα, μας αλλάζουν τα σχέδια. Εκεί που υπολογίζαμε ότι μπορούν να μείνουν για 1-2 αγωνιστικές ακόμα και να φέρουν μεγαλύτερα κέρδη, δυστυχώς πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την ομάδα.

Όλοι οι άλλοι παίκτες ανέβασαν την αξία τους, πλην του αναμενόμενου Μήτογλου - που δεν έπαιξε κιόλας - και του Higgins που έμεινε σταθερός στην πολύ δύσκολη «φαντασιακά» θέση του SF.

Οι αλλαγές αυτή την εβδομάδα δεν μας φέρνουν πονοκέφαλο όπως τις προηγούμενες αγωνιστικές που δεν ξέραμε ποιον να πρωτοδιώξουμε. Οι παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι οι Heurtel, Maodo Lo και Μήτογλου. Και οι τρεις φεύγουν αφήνοντας κέρδη (330+280+50 = 660 χιλιάδες). Μεγαλύτερο προβληματισμό φέρνει το ποιοι θα έρθουν στη θέση τους, καθώς υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι.

Για άλλη μια φορά θα μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και δεν θα φέρουμε πολύ υποτιμημένους αλλά ασταθείς παίκτες, που με ένα μηδενικό την επόμενη αγωνιστική θα μας αποφέρουν μεν κέρδος αλλά θα πρέπει να τους αλλάξουμε άμεσα. Το πρώτο μας κριτήριο για την επιλογή θα είναι η σταθερότητα, ο χρόνος που παίρνουν στο παιχνίδι και η πραγματική τους αξία. Βασικός μας στόχος είναι οι παίκτες που θα φέρουμε να μπορέσουν να μείνουν τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές, πέρα από το να αποφέρουν κέρδη.

Ο Mr Scrooge κάνει μεταγραφές από το πάνω ράφι και στην ομάδα θα έρθουν τρία μεγάλα ονόματα του παιχνιδιού:

Ξεκινάμε με τον παίκτη που μέχρι πρόπερσι ξεκινούσαν ή επιθυμούσαν διακαώς οι περισσότερες ομάδες του fantasy. Ο λόγος για τον Keith Langford. Ξεκίνησε διστακτικά τη σεζόν αποδεχόμενος το ρόλο του πίσω από τον Καλάθη. Μετά τις συνεχόμενες κακές παρουσίες του αρχηγού, ανέλαβε τον γνωστό παλιό του ρόλο και βομβαρδίζει τα αντίπαλα καλάθια παίρνοντας πάνω του πολλές επιθέσεις και μένοντας στο παρκέ για 34' και 36' στα δύο τελευταία παιχνίδια! Ήδη είναι αρκετά υποτιμημένος και αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στην ομάδα.

Επόμενη μεταγραφή ο πιο καυτός παίκτης των τελευταίων δύο αγωνιστικών. Ένας Brandon Davies σε "beast mode", που στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει βαθμολογίες 39 και 38,5! Όσοι τον είχαν ήδη στην ομάδα τους, ευτύχησαν να πάρουν την αύξηση μαμούθ των 250 χιλιάδων σε μία αγωνιστική! Οι υπόλοιποι τον παίρνουμε για να προλάβουμε την τιμή του στο 1,93m η οποία δείχνει χαμηλή και με τρεις ενδεχόμενες καλούτσικες εμφανίσεις (της τάξης του 15 έως 20) μπορεί να φτάσει σε αξία πάνω από 2,4m!

Κλείνουμε με ένα ακόμα πιο ηχηρό όνομα. Ο Βασίλης Σπανούλης έχοντας περισσότερη βοήθεια στα guards παίρνει ποιοτικό χρόνο στο παιχνίδι και έχει κάνει δύο συνεχόμενες πολύ καλές εμφανίσεις. Αν συνεχίσει έτσι, θα διαγράψει τις προηγούμενες κακές βαθμολογίες και μπορεί να σταθεροποιηθεί σε αξία 400 με 500 χιλιάδες πάνω από την τωρινή του.

Κοιτάζοντας κανείς το ρόστερ της Scrooge Mc Duck παρατηρεί ότι η ομάδα θα μπορούσε πλέον να σταθεί αξιοπρεπώς και στο κανονικό παιχνίδι του fantasy, τόσο καλούς παίκτες έχει στις τάξεις της.

Όσον αφορά την αρχηγία, τα ηνία της ομάδας θα αναλάβουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι Σπανούλης (αρχηγός) και Langford (υπαρχηγός).

Η ομάδα μας διαμορφώνεται ως εξής:Devotion!!