We feel devotion
SCROOGE MCDUCK
Με υ-ψηλό ρίσκο!
Η ομάδα του Scrooge προχωράει στην αγορά ψηλών παικτών, με υψηλό ρίσκο!
Επιμέλεια: Άρης Στούμπος | stoumbos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 08/02/2018 18:11
Άλλες 400 χιλιάδες ευρώ στο θησαυροφυλάκιό μας απέφερε η 21η αγωνιστική και έτσι η ομάδα μας αριθμεί συνολικά €23.67m, όντας (λογικά) μία από τις πλουσιότερες στο παιχνίδι αλλά με τα μόλις €16.94m που στοιχίζει η ομάδα μας, αυτή βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη με τα μεγαλύτερα Team Value.

Όσον αφορά τη δομή του ρόστερ και μιας και οι ώρες περνούν (το τσίκνισμα μας άφησε λίγο πίσω) η δωδεκάδα μας μπορεί να τεμαχιστεί σε τρεις κατηγορίες, ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολη η επιλογή, αρχικά, των τριών που θα αποχωρήσουν.

Πρώτον, υπάρχουν οι τραυματίες. Nedovic, Brooks αλλά και ο DNP στην Βαρκελώνη Kuzminskas καταλαμβάνουν τρεις θέσεις του ρόστερ μας, από τις οποίες σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε κανένα οικονομικό όφελος. Από την άλλη, όμως, το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει και χασούρα, εφόσον δεν αγωνιστούν ξανά. Για τον Σέρβο PG είμαστε σίγουροι, ο Brooks δεν αγωνίστηκε ούτε στην ισπανική Λίγκα και ο σταυρός υπάρχει ακόμα δίπλα στο όνομά του και μόνο ο Λιθουανός SF είναι, προς το παρόν, ο πιο πιθανός να συμμετάσχει κανονικά, πράγμα που όμως δεν με χαλάει μιας και πρόκειται για ισορροπημένη περίπτωση παίκτη σε πολύ χαμηλή μάλιστα τιμή.

Από κει και πέρα, υπάρχουν οι υποτιμημένοι Granger, White, Pangos, Theodore αλλά και ο Heurtel (παρότι έχασε 20 χιλιάδες μια βδομάδα πριν) ενώ στην τελευταία κατηγορία συναντιούνται οι πιο ... επίφοβοι για πιθανή μείωση της αξίας τους, οι υπερτιμημένοι ή ισορροπημένοι, Singleton, Tavares, Jackson και Musli.

Ο πρώτος που θα αποχωρήσει σίγουρα, είναι ο Dejan Musli που παρά το θρίαμβο της Μπάμπεργκ επί του Παναθηναϊκού αλλά και το δικό του δυναμικό ξεκίνημα, η εμφάνισή του (11 σκορ) επισκιάστηκε από αυτή του Rubit, ενώ δεν στάθηκε ικανή παρά για μια μείωση της τιμής του κατά 20 χιλιάδες ευρώ. Ο μ.ο. του έχει διαμορφωθεί στις 10.5 μονάδες και το παιχνίδι μέσα στην έδρα της Φενέρ μάλλον θα τον οδηγήσει σε ακόμα χαμηλότερα στρώματα τιμών. Έτσι από τα €1.23m έφτασε η ώρα να πωληθεί.

Ο αντικαταστάτης του θα είναι ποιος άλλος από τον Ante Tomic. Last4 μ.ο. 18.25, last3 24.33 και last2 25.5 για τον Κροάτη σέντερ της Μπαρτσελόνα. Σε τιμή μόλις €1.51m η υποτίμηση που έχει είναι αδιαμφησβήτητη, ενώ το παιχνίδι με την όχι και τόσο «σκληρή» τελευταία αμυντικά Μακάμπι, ειδικά στους ψηλούς, αποτελεί ευκαιρία για ακόμα ένα μεγάλο σκορ.

Επόμενος θα δει την πόρτα της εξόδου ο Chris Singleton. Δεν είναι της παρούσης, αλλά η μεταφορά του στη θέση «4» φέτος, έχει κόψει αρκετά από το επιθετικό παιχνίδι του Αμερικανού σε σχέση με πέρυσι, κάτι που αποτυπώνεται και στα νούμερα του αλλά και στο παιχνίδι. 13.33 last4 για €1.38m και παρά την ζωτικής σημασίας (από πολλές απόψεις) εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπασκόνια, ο Singleton θα χαιρετήσει.

Τη θέση του (μόνο Forward μπορούσα να πάρω) διεκδίκησαν οι Dorell Wright, Jonah Bolden και Augustine Rubit. Ο MVP της 21ης αγωνιστικής έκανε ό, τι ήθελε στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και με 34.1 μονάδες πέρασε σε ένα πολύ ισχυρό καθεστώς υποτίμησης.

Προτιμήθηκε ξεκάθαρα από τους άλλους δύο λόγω αυτού αλλά και λόγω του ... πρότερου έντιμου βίου, της σταθερότερης παρουσίας του δηλαδή μέσα στη σεζόν, αν και το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη κρύβει πολλές παγίδες. Παρόλα αυτά, θα πάρω το ρίσκο για να «εκμεταλλευτώ» όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ μπορούν να προκύψουν από την υποτίμησή του (last4 20.58, με καλύτερο το πιο πρόσφατο) ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιαστεί την επόμενη αγωνιστική.

Για την τελευταία κίνηση, έχει αποφασιστεί αυτός που θα έρθει όχι όμως αυτός που θα αποχωρίσει. Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι στο Τελ-Αβίβ, Heurtel (last4 17.68 για €1.63m) και Jackson (last4 18.65 για €1.88m) ερίζουν για το ποιος θα κρατήσει τη θέση του στο ρόστερ μας για ακόμα μια αγωνιστική. Αν και στην αρχή σκόπευα να διώξω τον Γάλλο, μιας και ήταν αυτός από τους δύο που έχασε χρήματα μια βδομάδα πίσω, θα προτιμήσω τελικά να «ασφαλίσω» τα κατά 250 χιλιάδες περισσότερα ευρώ του Jackson και να τον αποχωριστώ σε μια διόλου ευκαταφρόνητη τιμή.

Και μιας η αλλαγή αυτή συμβαίνει από την θέση utility του πάγκου, μπορεί στην θέση του Αμερικανού να έρθει οποιοσδήποτε. Και αυτός θα είναι ο mr. 2P% Arturas Gudaitis, που στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει μ.ο. 21.6 μονάδες ενώ μετράει συνεχόμενα 16/16 δίποντα στα τρία πιο πρόσφατα από αυτά. Παρότι ακόμα αγωνίζεται ελάχιστα, προλαβαίνει και σε λίγο χρόνο να κάνει «ζημιά», την στιγμή που ο αγώνας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα δεν εμπνέει τόσες ανησυχίες ώστε να με κρατήσει από την αγορά του. στο πρόσφατο μάλιστα των δύο ομάδων, έδωσε ένα αξιοπρεπέστατο 14.

Με αυτά και με αυτά, η αξία της ομάδας ανέβηκε στα €18.06m, πολύ όμως μακριά ακόμα από τα €22m που κοστίζει η ακριβότερη αυτήν τη στιγμή, αλλά με €5.61m στην άκρη, θα περιμένουμε για την αντεπίθεσή μας την κατάλληλη στιγμή.

Το ρόστερ της ομάδας του Scrooge για την 22η αγωνιστική έχει ως εξής:Devotion!