POUDRA BC
Safe mode!
Η Poudra BC επιλέγει το σίγουρο μονοπάτι, προσπαθώντας να μειώσει το ρίσκο των επιλογών της όσο γίνεται περισσότερο.
Επιμέλεια:
Τάκης Ζυμταρούδης | zym@basketstories.netΔημοσιεύτηκε: 02/11/2017 18:03
Μετά την τελευταία αγωνιστική και την αποτυχημένη έμπνευση με την αλλαγή Milutinov-Seraphin, που μας κόστισε αρκετές θέσεις στη γενική βαθμολογία, θα προχωρήσουμε σε πιο σίγουρες επιλογές. Αυτή την εβδομάδα υπάρχουν ακόμα υποτιμημένοι παίκτες, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ισορροπήσει σε αρκετά καλή για την κλάση τους τιμή. Θα δώσουμε λοιπόν βάρος σε περιπτώσεις που δεν κρύβουν μεγάλο ρίσκο, είτε για να κερδίσουμε σκορ είτε για να αυξήσουμε το budget μας.
Ας δούμε όμως αναλυτικά πως θα γίνει αυτό, εξηγώντας το σκεπτικό μας πίσω από κάθε κίνηση.
Στις δύο πρώτες θέσεις των γκαρντ έχουμε επιλέξει τους Green και Doncic, που διαπρέπουν μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους αλλάξουμε. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν αγωνιστεί (ο Doncic είναι αμφίβολος) θα πρέπει να επανεξετάσουμε το πλάνο μας και να κάνουμε άλλες αλλαγές.
Στη θέση του small forward έχουμε το καλύτερο τριάρι του παιχνιδιού, τον Clyburn. Δεν υπάρχει λόγος να τον πουλήσουμε, αφού επιδεικνύει μεγάλη σταθερότητα, παρά τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση.
Στη θέση 4 έχουμε στη σύνθεση μας τον Malcolm Thomas, που έχει πάει σχετικά καλά στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Ωστόσο, είναι τέτοια η οικονομική ευκαιρία στην περίπτωση του Dorell Wright που δεν μπορούμε παρά να τον αποκτήσουμε. Αυτή θα είναι και η πρώτη μας διορθωτική κίνηση για την ερχόμενη αγωνιστική.
Στη θέση του center τα πράγματα είναι περίπλοκα καθώς δεν υπάρχει μια προφανής επιλογή. Η αρχική ιδέα ήταν η επιστροφή του Milutinov, αλλά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη αναμένεται αρκετά δύσκολο. Το μόνο βέβαια είναι ότι θα πουλήσουμε τον Seraphin και θα ψάξουμε για άλλο ψηλό.
Κοιτάζοντας τις υπόλοιπες επιλογές υπάρχουν διάφοροι παίκτες που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε (Ayon, Gudaitis, Singleton, Dunston). Επειδή όμως κανείς από αυτούς δεν φαίνεται βέβαιο ότι θα κάνει μεγάλο σκορ στο ερχόμενο παιχνίδι, θα επιστρέψουμε στην αρχική μας επιλογή. Θα γυρίσει λοιπόν ο Milutinov στην ομάδα μας, κρυφοκοιτάζοντας και το επόμενο παιχνίδι, που είναι το ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ.
Στις υπόλοιπες θέσεις της βασικής μας οκτάδας έχουμε τους Σλούκα, Robinson και Rochestie. Οι δύο τελευταίοι θα παραμείνουν σίγουρα στην ομάδα μας, ενώ ο Σλούκας προέρχεται από κακή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και μας προβληματίζει. Είναι πιθανό βέβαια να ανακάμψει στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Βαλένθια, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στις ευκαιρίες που υπάρχουν.
Στα ίδια περίπου επίπεδα τιμών υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν ισορροπήσει (Shved, De Colo, Wanamaker, Calathes) που φαντάζουν μακροπρόθεσμα σαν καλύτερες επιλογές από τον Σλούκα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θα επιλέξουμε τον De Colo, λόγω του εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Ζαλγκίρις. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο πιο ακριβός παίκτης του παιχνιδιού στο ξεκίνημα και δε μπορεί να χαθεί η ευκαιρία να τον αποκτήσουμε στα 1.61Μ.
Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τις τρεις αλλαγές μας και το ρόστερ της ομάδας μας είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω:
Green
Doncic
Clyburn
Wright
Milutinov
De Colo
Robinson
Rochestie
Arsenopoulos
Saybir
Makiev
Kalaitzakis
Αρχηγός της ομάδας μας παραμένει ο Doncic, ενώ το χρίσμα του υπαρχηγού πηγαίνει στον De Colo. Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών μας, έχουμε στην άκρη 0,67Μ, που μπορεί να μας φανεί χρήσιμα τις επόμενες αγωνιστικές.
Μείνετε συντονισμένοι για να προλάβετε πιθανές αλλαγές.
We feel devotion.