We feel devotion
DataCenter
POUDRA BC
X-Factor!
Η Poudra BC πραγματοποιεί τις κινήσεις τις για τη διπλή αγωνιστική, με καθοριστικό παράγοντα τον υποτιμημένο Faverani
Επιμέλεια: Τάκης Ζυμταρούδης | zym@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 24/01/2017 17:22
Μετά από μία μέτρια ακόμη αγωνιστική για την ομάδα μας ετοιμαζόμαστε για τη διπλή αγωνιστική και τις ευκαιρίες που αυτή μπορεί να μας προσφέρει. Πρέπει ωστόσο να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί οι αγωνιστικές αυτές εκτός από ευκαιρίες κρύβουν και παγίδες. Διάφοροι παίκτες δεν έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους και στα δύο παιχνίδια της ομάδας τους και ίσως ξεκουραστούν σε κάποιο ματς. Ύστερα από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να αγωνιστούμε με πλήρες ρόστερ. Ας δούμε όμως ποιους παίκτες έχουμε ως τώρα και πως μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τα σχέδια μας.

Στους point guards έχουμε το δίδυμο του Παναθηναϊκού (Calathes-James), πράγμα που δεν ενθουσιάζει, καθώς συνήθως αποφεύγουμε να έχουμε συμπαίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Αυτή την αγωνιστική έχουμε την ευχέρεια να αλλάξουμε τον έναν από τους δύο και με δεδομένο ότι ο James είναι υποτιμημένος, ο Calathes μας αποχαιρετάει. Ίσως μοιάζει παράξενη η πώληση του σε αυτή την τιμή, αλλά το παρατεταμένο αγωνιστικό του ντεφορμάρισμα, σε συνδυασμό με την άνοδο του συμπαίκτη του δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Στη θέση του θα αποκτήσουμε τον Sergio Llull, που είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία επιλογή, αν συνυπολογίσουμε την απουσία του Teodosic. Η αλλαγή αυτή απαιτεί ορισμένα credits, που θα εξοικονομήσουμε από τις άλλες κινήσεις μας.

Οι περιφερειακοί της ομάδας μας, από την άλλη, μοιάζουν πολύ καλές επιλογές, αφού είναι παίκτες στους οποίους στηριζόμαστε και αποτελούν τον κορμό της ομάδας μας. Τόσο ο De Colo όσο και ο Hanga είναι παίκτες που έχουμε επιλέξει αρκετές φορές, με τον Bogdanovic να έρχεται να προστεθεί σε αυτούς μετά τον τραυματισμό του. Μοναδική παραφωνία είναι ο Singleton, για λόγους που δεν σχετίζονται βέβαια με την προσωπική του απόδοση. Η εξαιρετικά αμφίβολη συμμετοχή του δεν μας αφήνει περιθώρια και θα αναγκαστούμε να τον πουλήσουμε. Ο αντικαταστάτης του βέβαια θα επιλεγεί μετά την τρίτη μας αλλαγή, που είναι για αυτή τη βδομάδα δεδομένη.

Ο λόγος για την αλλαγή στους ψηλούς ακούει στο όνομα Vitor Faverani. Ο ψηλός της Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικά υποτιμημένος και αποτελεί μια μεγάλη πολυτέλεια που δεν μπορεί να λείπει από καμία ομάδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ποιον θα "θυσιάσετε" για χάρη του. Η Poudra BC θα τον αποκτήσει, όπως είναι λογικό, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποχωριστούμε το κορυφαίο δίδυμο μέχρι στιγμής, Melli-Brown (ελλείψει Udoh). O τραυματισμός του σέντερ της Φενέρμπαχτσε διαμορφώνει επίσης τα δεδομένα στην περίπτωση του Vesely. Κόντρα στην Ούνιξ ο Τσέχος θα χρειαστεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα, αφού παρά τη βοήθεια του νεαρού Duverioglu η frontline της ομάδας του Ομπράντοβιτς φαντάζει ελλιπής.

Μετά την παραμονή των τριών ψηλών μας είναι προφανές ότι τη θέση του στον Faverani θα δώσει ο (τέταρτος) Macvan. Το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο και οι ψηλοί του Ολυμπιακού είναι σε θέση να τον περιορίσουν δραματικά. Μία εύκολη αλλαγή λοιπόν, χωρίς δεύτερες σκέψεις για την ομάδα μας.

Μετά τις πωλήσεις που κάναμε και τις δύο προσθήκες, διαθέτουμε πλέον 66 περίπου credits για να αποκτήσουμε έναν περιφερειακό. Το μπάτζετ μας επαρκεί για οποιονδήποτε πλην του εντυπωσιακού Keith Langford και οι περιπτώσεις που φαίνονται ελκυστικές είναι αρκετές. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι Σπανούλης και Goudelock φαίνονται ευκαιρίες αυτή την αγωνιστική, θα επιλέξουμε τον Clyburn που έχει να αντιμετωπίσει την Εφές σε ένα πολύ κρίσιμο ντέρμπι.

Με την ολοκλήρωση των αλλαγών μας έχουμε στην άκρη 13 credits, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την βελτίωση της ομάδας μας στις επόμενες αγωνιστικές.

Καλή επιτυχία στη διπλή αγωνιστική που ξεκινάει και καλή σας απόλαυση! Devotion.
  '; ?>