POUDRA BC
Κανείς δεν υποτιμά τον Keith!
H Poudra BC, πιστή στη στρατηγική της, συνεχίζει να επιλέγει υποτιμημένους παίκτες ακόμα και στα 93 credits.
Επιμέλεια:
Τάκης Ζυμταρούδης | zym@basketstories.netΔημοσιεύτηκε: 10/11/2016 14:39
Με το φτωχό για τα δεδομένα της 5ης αγωνιστικής 146,8 που σημείωσε η Poudra B.C, βρίσκεται πλέον στη θέση 17,100, που είναι ακόμα έτη φωτός μακριά από τον αρχικό της στόχο. Από τις 3 αλλαγές της προηγούμενης αγωνιστικής (Sloukas, Hanga, Vesely) μόνο ο Τσέχος σημείωσε ικανοποιητικό σκορ, ωστόσο η τριάδα αυτή δεν ήρθε με σκοπό να κριθεί σε 1-2 αγώνες. Είμαστε βέβαιοι πως και οι άλλοι δύο -φρέσκοι στην ομάδα μας- παίκτες, αργά ή γρήγορα θα δικαιώσουν την εμπιστοσύνη μας. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούμε για άλλη μια αγωνιστική, όσο υπάρχουν υποτιμημένοι παίκτες, προσπαθώντας να ανεβάσουμε τα διαθέσιμα credits, παίρνοντας αν είναι δυνατόν και αξιόλογα σκορ ταυτόχρονα. Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο υπάρχον roster.
Στους point guards, με την έλευση του Σλούκα, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και δεν χρειάζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να κάνουμε κάποια αλλαγή. Το γεγονός αυτό μας διευκολύνει, παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμες ευκαιρίες στη συγκεκριμένη θέση, όπως του Teodosic στα 64 ή του Rice στα 50 credits.
Στην περιφέρεια, από τους τέσσερις παίκτες που έχουμε, μόνο ο Hanga είναι σίγουρος για τη συνέχεια. Εξάλλου αποκτήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή μακροπρόθεσμα μοιάζει να είναι μια πολύ συμφέρουσα κίνηση.
Στους ψηλούς, Vesely και Parakhouski φαντάζουν αμετακίνητοι, το ίδιο και ο Moerman που δείχνει να επανέρχεται στα επίπεδα που ξεκίνησε τη χρονιά. Ο Iverson, από την άλλη, είναι σε τιμή που θα ήταν καλό να τον πουλήσουμε, αφού υπάρχουν καλές ευκαιρίες στη συγκεκριμένη θέση και το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό του Μπουρούση δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.
Άρα, θα επιλέξουμε να αποκτήσουμε έναν ψηλό και δύο περιφερειακούς στις θέσεις των Guler, Guduric και Pappas. Η προφανής επιλογή στη θέση του Iverson είναι ο Joey Dorsey, που είναι αρκετά υποτιμημένος και θα μας δώσει πολύτιμα credits για τη συνέχεια. Ο επόμενος που θα αποχωρήσει από την ομάδα μας θα είναι ο Guduric, αφού μας έδωσε περίπου 22 credits. Τον ευχαριστούμε λοιπόν, αλλά είναι ώρα για αναβάθμιση. Τι καλύτερο λοιπόν, όταν μιλάμε για αναβάθμιση, από την έλευση του Keith Langford στην ομάδα μας; Είναι πλέον πολύ ακριβός, αλλά παραμένει υποτιμημένος και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συνδυάσουμε μεγάλο σκορ με κερδισμένα credits.
Όσο για την τρίτη αλλαγή μας, μεταξύ Guler και Pappas, θα επιλέξουμε να πουλήσουμε τον πρώτο λόγω τιμής. Σε αυτό το σενάριο, οριακά μπορούμε να αγοράσουμε τον Honeyutt, έναν ακόμα υποτιμημένο παίκτη, ώστε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο budget μας. Honeycutt στη θέση του Guler λοιπόν.
Με την ολοκλήρωση των 3 αλλαγών, το ρόστερ μας έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Nick Calathes
Kostas Sloukas
Adam Hanga
Tyler Honeycutt
Keith Langford
Nikos Pappas
Jan Vesely
Art Parakhouski
Joey Dorsey
Adrien Moerman
Βλέπουμε ότι σταδιακά η ομάδα μας βελτιώνεται και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, ώστε να την αναβαθμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, μέσω των ευκαιριών που θα προκύπτουν. Μέχρι τότε σας ευχόμαστε καλή τύχη στις εμπνεύσεις σας ...και devotion!