We feel devotion
DataCenter
POUDRA BC
Η ζωή χωρίς τον Shved.
Η Poudra BC πραγματοποιεί τις διορθωτικές της κινήσεις για την ερχόμενη αγωνιστική, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο απουσιολόγιο του coach Μπαρτζώκα.
Επιμέλεια: Τάκης Ζυμταρούδης | zym@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 17/01/2019 11:51
Μετά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα μας στο τελευταίο παιχνίδι, η βαθμολογική άνοδος συνεχίστηκε. Πλέον, βρισκόμαστε στη θέση 5.300 της γενικής κατάταξης και φιλοδοξούμε να ανέβουμε αρκετά ψηλότερα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις μας και ειδικά στην επιλογή των αρχηγών.

Ενώ όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στην αγωνιστική δράση ο Alexey Shved, τελικά θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο για να τον καλωσορίσουμε στο ρόστερ μας. Η ξεχωριστή αναφορά στο πρόσωπο του γίνεται επειδή είναι ρυθμιστικός παράγοντας στο παιχνίδι και η συμμετοχή του ή όχι σε κάποια ομάδα μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Την ιστορία, ωστόσο, τη γράφουν οι παρόντες, οπότε ας δούμε τι μπορούμε να παρουσιάσουμε στο παρκέ, ακόμα και χωρίς το χαρισματικό γκαρντ της Χίμκι.

Στη θέση του point guard έχουμε επιλέξει τον Καλάθη, που παραμένει οριακά υποτιμημένος, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε λοιπόν περισσότερους από έναν λόγους να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας.

Παρτενέρ του Καλάθη στις θέσεις των γκαρντ είναι αυτή την στιγμή ο De Colo. Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, του δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα, ωστόσο τα πράγματα έχουν αρχίσει πλέον να σοβαρεύουν και ο ηγέτης της αρκούδας πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μετά την τελευταία ήττα από τη Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από εκεί που μας έχει συνηθίσει και περιμένουμε μία ισχυρή αντίδραση.

Στη θέση 3 έχουμε ήδη τον Clyburn, που είναι ο ουσιαστικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ φέτος. Αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του Ιτούδη μέχρι στιγμής και έναν από τους καλύτερους συνολικά στο παιχνίδι. Δεν διαπραγματευόμαστε την πώληση του σε καμία περίπτωση. Προφανώς θα παραμείνει.

Βασικός μας power forward είναι ο έμπειρος Randolph, που έχει την ποιότητα να δίνει σταθερά διψήφια σκορ, ενώ σε μία καλή του βραδιά μπορεί και να ξεφύγει αρκετά ψηλότερα. Επιπλέον, είναι οριακά υποτιμημένος αυτή την στιγμή, οπότε μπορεί να παραμείνει στην ομάδα μας.

Στη θέση του center, κινούμαστε από την αρχή της χρονιάς ανάμεσα σε τρεις παίκτες, τους Vesely, Milutinov και Gudaitis. Στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς επιλέγουμε να έχουμε τους δύο από τους τρεις στη σύνθεση μας, εκμεταλλευόμενοι τη θέση της χρησιμότητας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, επιλέγοντας βάσει αντιπάλου και τιμής.

Την πρώτη θέση την κερδίζει ο Vesely, επειδή είναι πιο απαραίτητος στο παιχνίδι της ομάδας του και συνήθως είναι σταθερός, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στα σκορ του. Για τη δεύτερη θέση θα επιλέξουμε τον Milutinov αυτή τη φορά, λόγω της υποτίμησης του, που μπορεί να μας προσφέρει εύκολα αρκετά χρήματα. Επίσης, ο Gudaitis αντιμετωπίζει στο επόμενο ματς τον Poirier, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και μπορεί ενδεχομένως να τον περιορίσει.

Η πρώτη μας αλλαγή, λοιπόν, θα είναι ο Milutinov στη θέση του Gudaitis.

Αφού καλύψαμε με τον Vesely τη θέση της χρησιμότητας, μας μένουν μόνο δύο θέσεις για τη βασική οκτάδα μας.

Αυτή την στιγμή, δύο παίκτες της Μιλάνο καταλαμβάνουν τις συγκεκριμένες θέσεις, οι James και Micov.

Ο πρώτος είναι ξεκάθαρα παίκτης κορμού για την ομάδα μας και θα παραμείνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι ο πρώτος υποψήφιος για αρχηγός κάθε εβδομάδα, από τον τραυματισμό του Shved και μετά.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Micov, αποκτήθηκε αρχικά για εξοικονόμηση χρημάτων, αφού ήταν υποτιμημένος. Πλέον, έχει προσφέρει ότι μπορούσε στην ομάδα μας και ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος του. Τη θέση του forward θα τη δώσουμε αυτή τη φορά στον Melli, που είναι με τη σειρά του υποτιμημένος και μπορεί να μας δώσει εύκολα κάποιες πολύτιμες χιλιάδες.

Ολοκληρώσαμε, μετά από τις παραπάνω αλλαγές, τις κινήσεις μας στη βασική οκτάδα και μας μένει μία διορθωτική κίνηση για τον πάγκο μας.

Στις τρεις από τις τέσσερις θέσεις έχουμε παίκτες υποτιμημένους, που μπορούν ταυτόχρονα να δώσουν ένα σεβαστό σκορ σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν, ενώ στην τέταρτη έχουμε επιλέξει από την αρχή της χρονιάς τον Can Duran. Ήρθε η ώρα να τον ευχαριστήσουμε και να επιλέξουμε για πρώτη φορά από την αρχή της χρονιάς να αγωνιστούμε ουσιαστικά με δώδεκα παίκτες.

Τη θέση του Τούρκου center στη bench utility θα πάρει ο -σε μεγάλο βαθμό- υποτιμημένος Huertas, δίνοντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην ομάδα μας.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώσαμε τις αλλαγές μας και η σύνθεση της ομάδας μας είναι αυτή που φαίνεται παρακάτω.



Το μόνο που μένει πλέον είναι να δώσουμε σε κάποιον το χρίσμα του αρχηγού. Σε αυτή τη φάση είμαστε σε δίλημμα, ανάμεσα στους James και Vesely, επιλέγοντας οριακά να δώσουμε την αρχηγία στον γκαρντ της Μιλάνο.

Καλή επιτυχία στις ομάδες σας!

Devotion.
  '; ?>