We feel devotion
POUDRA BC
Πίστη στο πλάνο!
Η Poudra BC παραμένει σταθερή στη στρατηγική της αύξησης του budget, που θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη συνέχεια
Επιμέλεια: Τάκης Ζυμταρούδης | zym@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 01/11/2018 13:19
Μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών, η ομάδα μας βρίσκεται περίπου στη θέση 21.000. Αυτό σημαίνει ότι ανέβηκε 3.000 θέσεις την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που δείχνει πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

Η τακτική που έχουμε επιλέξει είναι αυτή της αύξησης του budget μας, που θα έχει κυρίως μακροπρόθεσμα οφέλη. Σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, όσο υπάρχουν ευκαιρίες, με απώτερο σκοπό μας την απόκτηση περισσότερων πρωτοκλασάτων παικτών.

Για να έχει μια συνέχεια το πλάνο μας θα πρέπει να αποκτούμε παίκτες που είναι πιθανό να ανεβάσουν την τιμή τους και να αποδεσμεύουμε εκείνους που κινδυνεύουν να χάσουν μέρος της αξίας τους. Ρίχνοντας μια ματιά στους οκτώ βασικούς μας, διαπιστώνουμε ότι όλοι θεωρούνται αυτή τη στιγμή υποτιμημένοι. Για να επιλέξουμε λοιπόν ποιοι θα συνεχίσουν, θα ελέγξουμε το βαθμό υποτίμησης τους, αλλά και τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην εξέταση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Ο point guard της ομάδας μας είναι ο Wolters, που είναι υποτιμημένος σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ έχει παιχνίδι εντός έδρας την πέμπτη αγωνιστική. Θα παραμείνει στην ομάδα μας, αφού είναι πιθανό να ανεβάσει κι άλλο την αξία του.

Στη θέση του shooting guard έχουμε επιλέξει τον Sloukas, που δεν είναι τόσο υποτιμημένος, είναι ωστόσο κάτι παραπάνω από απαραίτητος για την ομάδα του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συνεχίζει κανονικά, αφού δεν συντρέχει κανένας λόγος να τον πουλήσουμε.

Βασικό μας τριάρι είναι ο Lucic, που είναι ελαφρώς υποτιμημένος, ενώ το επόμενο του παιχνίδι είναι εκτός έδρας, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ. Θα λέγαμε πως δεν ευνοείται από τις συγκυρίες, δίνοντας προτεραιότητα στην αποχώρηση του από την ομάδα. Στην ίδια θέση βρίσκουμε τον DeAndre Kane, που είναι αρκετά υποτιμημένος και για αυτόν το λόγο θα τον αποκτήσουμε. Κερδίζουμε με αυτόν τον τρόπο και κάποια χρήματα, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε σε επόμενες αλλαγές.

Στη θέση του power forward βλέπουμε τον Randolph, που έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και είναι σε θέση να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Θα παραμείνει στην ομάδα μας, μέχρι νεωτέρας.

Βασικός μας center μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι ο Milutinov, που επισκέπτεται την πάντα αφιλόξενη Μόσχα. Θα επιλέξουμε να τον αντικαταστήσουμε, αφού υπάρχει η κορυφαία επιλογή του παιχνιδιού, που ακούει στο όνομα Jan Vesely. Για να καταφέρουμε όμως να κάνουμε τη συγκεκριμένη αλλαγή, θα πρέπει να εξοικονομήσουμε 0.05Μ. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν μέσω της τρίτης μας αλλαγής.

Στη θέση του guard βρίσκεται ο Mike James, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Μιλάνο, ενώ έχει εντός έδρας αγώνα, άρα συνεχίζει κανονικά στην ομάδας μας.

Οι δύο τελευταίοι παίκτες της οκτάδας είναι οι Vezenkov και Campazzo. Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να επιλέξουμε έναν να αποχωρήσει, βρίσκοντας ταυτόχρονα κάποιον φθηνότερο αντικαταστάτη, για να καταφέρουμε να αγοράσουμε τον Vesely. Στη σύγκριση των δύο παικτών, ο Campazzo υπερτερεί σε βαθμό υποτίμησης.Επιπλέον, το παιχνίδι του Vezenkov κόντρα στην ΤΣΣΚΑ συνηγορεί στην απομάκρυνση του, με σκοπό την απόκτηση κάποιου άλλου παίκτη.

Στη συγκεκριμένη θέση βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία της αγωνιστικής, ο Jordan Mickey. Είναι πολύ υποτιμημένος και πρέπει να τον αποκτήσουμε, ώστε να συνεχιστεί το πλάνο της ομάδας μας. Με αυτή την αλλαγή γίνεται εφικτή και η αγορά του Vesely, οπότε κλείνουμε τις κινήσεις μας με αυτόν τρόπο.

Ο πάγκος της ομάδας μας παραμένει ως έχει, αφού η αντικατάσταση κάποιου αναπληρωματικού αποτελεί πολυτέλεια τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας μας θα είναι το ακόλουθο:Η μόνη εκκρεμότητα είναι η επιλογή των αρχηγών, όπου θα επιλέξουμε τους Vesely και James. Ο Τσέχος γίγαντας θα είναι η πρώτη μας λύση για αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό να ακολουθεί.

Καλή επιτυχία στις ομάδες σας!

Devotion.