Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 30ης αγωνιστικής στο PickMaster Euroleague.
Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο PickMaster Euroleague συνοδεύθηκε από υψηλά σκορ, μετά από πολύ καιρό μάλιστα και συγκεκριμένα από την 23η αγωνιστική όπου είχαν σημειωθεί παρόμοιες ή και καλύτερες ακόμα επιδόσεις, με το επίπεδο δυσκολίας μάλιστα κάθε άλλο παρά εύκολο να είναι, ειδικά κατά την πρώτη μέρα της αγωνιστικής, με τα ντέρμπι που είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Αυτά όμως κύλησαν λίγο πολύ φυσιολογικά, με μόνο ένα αουτσάιντερ να καταφέρνει να κάνει την "έκπληξη" αν και με ποσοστό 40% η Ζαλγκίρις μόνο ως αουτσάιντερ με την ουσιαστική έννοια του όρου δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Ο μέσος αριθμός σωστών προβλέψεων ήταν 6,84, ενώ 33 ήταν οι παίκτες που πήραν το grand μπόνους αγωνιστικής (8/8), όταν οι παίκτες που το κατάφεραν αυτό τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές ήταν ...μηδέν (0)! Άλλοι 94 έκαναν το 7/8 και κάπως έτσι η μέση επίδοση της αγωνιστικής ήταν οι 98,14 πόντοι.
Από εκεί και πέρα οι διαφορές δεν ήταν ακριβώς προβλέψιμες, δεν είχαν όμως και μεγάλες αποκλίσεις συνολικά (6,4 πόντοι μόλις η μέση απόκλιση ανά ματς, ενώ ιδανική αποδείχθηκε μάλλον η διαφορά των 20 πόντων του Παναθηναϊκού επί της Μπουντούτσνοστ, όπως θα παρατηρήσουμε και στις επιμέρους βαθμολογίες της ομάδας, η οποία εξακολουθεί να "τρέχει" και κατά τη διάρκεια των playoffs.
Αυτή που ολοκληρώθηκε είναι του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να αποκλείονται από τη συνέχεια της διοργάνωσης και να ολοκληρώνουν έτσι τις ...υποχρεώσεις τους και στο PickMaster Euroleague. Έχουμε λοιπόν τον πρώτο νικητή του παιχνιδιού, τον lb33 ο οποίος και κερδίζει μια επίσημη φανέλα της ομάδας!
Πλέον το παιχνίδι μπαίνει στη φάση των Playoffs, όπου δεν υπάρχει η επιλογή double score, καθώς ο διπλασιασμός των σκορ ισχύει για όλα τα ματς κάθε αγωνιστικής! Έτσι, κάθε επιλογή αποτελέσματος και κάθε πόντος στη διαφορά της πρόβλεψης μετράει διπλά, τώρα που και το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης ανεβαίνει! Το παιχνίδι έχει ήδη ανοίξει και περιμένει τις προβλέψεις σας, ενώ αν για οποιοδήποτε λόγο συναντήσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία της πρόβλεψης, μην διστάσετε να
επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, προκειμένου να το επιλύσουμε.
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στην 30η αγωνιστική του παιχνιδιού, μέσα από τους ίδιους τους αγώνες.
Οι αγώνες
Το πιο δύσκολο ματς της αγωνιστικής κι αυτό που "πλήγωσε" περισσότερο τα σκορ των παικτών στο PickMaster Euroleague, όπως και τις ...βλέψεις του Ολυμπιακού στη διοργάνωση ήταν αυτό της Μαδρίτης, με την Ζαλγκίρις να αποτελεί το μοναδικό αουτσάιντερ που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 86-93, με ποσοστό της πάντως να είναι αρκετά υψηλό, 40,7% κάτι που μαρτυρά και την καχυποψία ενός μεγάλου ποσοστού των παικτών για μια αναμέτρηση που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τη διοργάνωση. Ο αγώνας αυτός είχε 4,65% επιλογή σε double score.
Το πρωτοφανές 0% σε double score, που πιθανότατα δεν έχει υπάρξει ξανά φέτος, σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Εφές με τη Μιλάνο, εκεί όπου οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι έφτασαν τελικά σε άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα με 101-95, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχαν ποσοστό προτίμησης 72,3%, με το υπόλοιπο 27,7% να απογοητεύεται από άλλη μια αμυντική ..."παράσταση" των Ιταλών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους στη διοργάνωση και το PickMaster Euroleague.
Παρόμοια εξέλιξη είχε και το παιχνίδι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και την Μπασκόνια, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μην μπορούν να το "καθαρίσουν" στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 82-78, με το 86,4% να ωφελείται μεν από το αποτέλεσμα, όχι όμως απαραίτητα κι από τη μικρή διαφορά, ενώ το υπόλοιπο 13,6% πιθανώς πήρε λίγους πόντους λόγω μικρής απόκλισης. Η επιλογή double score ήταν και εδώ χαμηλή, με 3,5%.
Η υψηλότερη της αγωνιστικής και μια από τις υψηλότερες της χρονιάς, σημειώθηκε, εύλογα, στο ματς Παναθηναϊκός - Μπουντούτσνοστ, εκεί όπου τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα ως προς το "πρέπει" των πρασίνων. Το triple-double του Καλάθη απλοποίησε την κατάσταση και με το 87-67 οι πράσινοι μπήκαν στα playoffs, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το 99% περίπου των συνολικών προβλέψεων.
Τα ματς της Παρασκευής ήταν όλα αδιάφορα πλέον βαθμολογικά για τη διοργάνωση, όχι όμως και για το PickMaster Euroleague, με τα αποτελέσματα πάντως να έρχονται φυσιολογικά και το κύριο ρόλο να παίζουν οι διαφορές. Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Σλούκας δεν είχε ...όρεξη για παράταση, και με δικό του τρίποντο "καθάρισε" το ματς με την Μακάμπι, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη με 78-75. Δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν θεωρητικές ελπίδες πριν την έναρξη της αγωνιστικής, συγκέντρωσαν το 6,8% των προτιμήσεων των παικτών, οι οποίοι βάσει εξέλιξης του αγώνα δικαιώθηκαν, όχι όμως όσο θα ήθελαν βάσει του τελικού αποτελέσματος, αν και η τελική διαφορά τους χάρισε λίγους πόντους λόγω μικρής απόκλισης. Στο παιχνίδι αυτό έκανε την επιλογή του double score το 5,8% των παικτών.
Με μικρές διαφορές, κέρδισαν η Μπάγερν την Γκραν Κανάρια (84-77) και η Μπαρτσελόνα την Χίμκι (83-74) με τις δύο ομάδες να συγκεντρώνουν ποσοστά προτίμησης μεγαλύτερα του 95% και να συνεισφέρουν έτσι σημαντικά στις υψηλές επιδόσεις των παικτών, παρόλο που δεν έτυχαν ιδιαίτερης προτίμησης σε double score (μεταξύ 3,5% και 4,65%).
Τέλος, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση, επικρατώντας της Νταρουσάφακα με 99-74. Η διαφορά των 25 πόντων δεν αποδείχθηκε ιδανική για την πλειοψηφία των παικτών, όπως θα δούμε και παρακάτω, με το 97,7% να προβλέπουν τον άσσο και το 15,7% να κάνει εδώ την τελευταία του επιλογή double score για φέτος, στο μοναδικό αγώνα μετά από αυτόν του Παναθηναϊκού με διψήφιο ποσοστό double score.
Για να δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις σας και τους πόντους που πήρατε από κάθε ματς, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα
των προβλέψεών σας.
Βαθμολογία Αγωνιστικής
Πρώτος της 30ης αγωνιστικής του PickMaster Euroleague αναδείχθηκε ο
Christaros7 με 151 πόντους, σημειώνοντας το 8/8 στα αποτελέσματα, με το οποίο πήρε το μπόνους αγωνιστικής 20 πόντων. Παράλληλα, είχε 29 πόντους συνολικής απόκλισης, βρήκε 2 ακριβείς διαφορές, ενώ κέρδισε 20 πόντους μέσω double score.
Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον vittoros1986 με 150 πόντους, προβλέποντας σωστά και τα 8 παιχνίδια της αγωνιστικής, κερδίζοντας 20 πόντους από το μπόνους αγωνιστικής. Επιπρόσθετα, κέρδισε 3 μπόνους διαφοράς, ενώ πήρε και 15 πόντους μέσω double score, με τη συνολική του απόκλιση στις διαφορές να ανέρχεται στους 25 πόντους.
Τρίτος για την αγωνιστική αναδείχθηκε ο kostas_sam1, ο οποίος συγκέντρωσε 141 πόντους, προβλέποντας σωστά και τα 8 παιχνίδια, με συνολική απόκλιση 37 πόντων, κερδίζοντας 1 μπόνους διαφοράς, αλλά και 20 πόντους μέσω double score σε άλλη μία εξαιρετική επίδοση που σημειώθηκε αυτή την αγωνιστική. Τον ίδιο αριθμό πόντων, 141, συγκέντρωσε και ο Tamas, η συνολική του απόκλιση όμως είναι μεγαλύτερη, 39 πόντοι και γι' αυτό υστερεί στην ισοβαθμία.
Το TOP 10 της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε στους 128 πόντους, μια από τις υψηλότερες επιδόσεις της χρονιάς και αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες με 8/8 σωστές προβλέψεις, αλλά και συνολικά πολύ δυναμική παρουσία, είτε με μπόνους διαφορών, είτε με πολλούς πόντους μέσω double score.
Οι 10 κορυφαίες επιδόσεις της εβδομάδας:
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | Christaros7 | 151 |
| 2 | vittoros1986 | 150 |
| 3 | kostas_sam1 | 141 |
| 4 | Tamas | 141 |
| 5 | nikolas | 136 |
| 6 | andreaskarna | 134 |
| 7 | BWP1 | 129 |
| 8 | sarste | 129 |
| 9 | nik3pointer | 128 |
| 10 | sartiv | 128 |
Ολοκληρωμένη η βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) της αγωνιστικής, βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα του παιχνιδιού.
Συνολική Βαθμολογία
Πρώτος της συνολικής βαθμολογίας μετά και την 30η αγωνιστική ανέβηκε ο kakopaiktis με 2522 συνολικά πόντους, έχοντας προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα στους 178 από τους 240 αγώνες μέχρι τώρα στη σεζόν, με συνολική απόκλιση 1996 πόντων, ενώ έχει πάρει 15 μπόνους διαφοράς από ακριβείς διαφορές, έχει επίσης 180 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 322 πόντους μέσω double score, σε μια ιδιαίτερα πληθωρική στατιστική που του χαρίζει αυτή την στιγμή την πρωτιά.
Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση 40 πόντων υποχώρησε ο kazabuku με 2482 πόντους, έχοντας 177 σωστές προβλέψεις αποτελεσμάτων, με 2046 πόντους συνολικής απόκλισης. Επίσης έχει καταφέρει να κερδίσει 8 μπόνους διαφοράς, αλλά και 140 πόντους από μπόνους αγωνιστικής όπως και 311 πόντους μέσω double score, ενώ έχει πάρει και 20 έξτρα πόντους αουτσάιντερ.
Τρίτος της συνολικής βαθμολογίας παραμένει ο nektar_kor με 2459 πόντους, έχοντας πραγματοποιήσει 176/240 εύστοχες προβλέψεις, με 1965 συνολικούς πόντους απόκλισης, 17 μπόνους διαφοράς, 140 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 280 πόντους μέσω double score.
Το TOP 10 ολοκληρώνεται στους 2363 πόντους, με τους πρώτους να αρχίζουν τώρα μόλις να χτίζουν κάποια διαφορά από τους υπόλοιπους παίκτες. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας, από την στιγμή που πλέον όλα τα ματς μετρούν επί 2. Έτσι, οι διαφορές που μπορεί να φαίνονται μεγάλες από ένα σημείο και μετά, στην πραγματικότητα μπορούν εύκολα να ανατραπούν.
Οι 10 πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας του παιχνιδιού:
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | kakopaiktis | 2522 |
| 2 | kazabuku | 2482 |
| 3 | nektar_kor | 2459 |
| 4 | ΡΟΔΟΒΑΝΙ1950 | 2424 |
| 5 | bertspan84 | 2424 |
| 6 | jkidd13 | 2410 |
| 7 | Redclub | 2386 |
| 8 | gatoni | 2377 |
| 9 | ilias | 2366 |
| 10 | kostasg | 2363 |
Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) του παιχνιδιού, βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα.
Τις επιμέρους προβλέψεις των παικτών για την τελευταία αγωνιστική μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά μέσα από τις σελίδες της βαθμολογίας, αγωνιστικής ή συνολική (απλά κλικάροντας στο όνομα του παίκτη).
Επίσης, μπορείτε να δείτε και τις
προβλέψεις σας ανά ομάδα, ώστε να έχετε υπόψη σας ποιες από ομάδες "βλέπετε" καλύτερα και ποιες πρέπει να προσέξετε περισσότερο για να κάνετε ακόμα καλύτερα σκορ και να ανεβείτε στη βαθμολογία. Για να μην ακολουθείτε συνεχώς το παραπάνω link, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά των προβλέψεών σας ανά ομάδα μέσω του ειδικού button που υπάρχει στη σελίδα των προβλέψεών σας ("Οι αγωνιστικές μου").
Βαθμολογία Ολυμπιακού
Στο τελευταίο του παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα την Νταρουσάφακα 99-74, με τη διαφορά των 25 πόντων να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους παίκτες να αναρριχηθούν όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία. Καλύτερα από όλους τα κατάφερε ο ksevrakwtela, ο οποίος ήταν και ο μόνος που έπεσε ακριβώς μέσα, προβλέποντας τη νίκη των ερυθρολεύκων με 25 πόντους διαφορά! Ο Kat.7 από εκεί και πέρα είχε 2 πόντους απόκλισης, κερδίζοντας έτσι 14 στη βαθμολογία, ενώ BOUK, agger86 και duda_7 είχαν από 5 πόντους απόκλισης, κερδίζοντας 11 στην ειδική βαθμολογία του Ολυμπιακού, που ολοκληρώθηκε με τον αγώνα αυτό. Η πλειοψηφία των παικτών πάντως έμεινε στους 5 πόντους, απέχοντας έτσι διψήφιο αριθμό πόντων από την τελική διαφορά του ματς.
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | ksevrakwtela | 20 |
| 2 | Kat.7 | 14 |
| 3 | BOUK | 11 |
| 4 | agger86 | 11 |
| 5 | duda_7 | 11 |
| 6 | vraxos126 | 10 |
| 7 | HEADMA$TER | 10 |
| 8 | fkonstan | 9 |
| 9 | Kaklios | 9 |
| 10 | nik13 | 9 |
Ολοκληρωμένη η βαθμολογία αγωνιστικής του Ολυμπιακού (TOP 100 των παικτών), βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα.
Ο πρώτος νικητής της σεζόν στο PickMaster Euroleague ανακηρύχθηκε! Με τους ερυθρόλευκους να μένουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, αφού αποκλείστηκαν από τα Playoffs, οι φετινές τους υποχρεώσεις στην Euroleague ολοκληρώθηκαν με το παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα κι έτσι ολοκληρώθηκε και ο ξεχωριστός διαγωνισμός μέσω της ειδικής βαθμολογίας του Ολυμπιακού για φέτος. Νικητής αναδείχθηκε ο lb33, ο οποίος κερδίζει μια επίσημη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο lb33 συγκέντρωσε 263 πόντους, έχοντας 23/30 σωστά αποτελέσματα, με 2 μπόνους διαφοράς και 278 πόντους συνολικής απόκλισης. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο mosxopul, ο οποίος έφτασε στους 253 πόντους με 23/30 σωστές προβλέψεις, 3 μπόνους διαφοράς και 277 πόντους συνολικής απόκλισης, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο SotDev με 252 πόντους, έχοντας 21 σωστές προβλέψεις, με 282 πόντους απόκλισης, αλλά και 2 μπόνους διαφοράς! Το TOP 10 ολοκληρώθηκε στους 238 πόντους, ενώ το TOP 100 στους 194, σε μια πολύ συναρπαστική κούρσα όλη τη χρονιά, με τις αποστάσεις μεταξύ των παικτών να είναι πολύ μικρές και τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν! Περισσότερα όμως για την ειδική βαθμολογία του Ολυμπιακού θα πούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο BasketStories. Για την ώρα, μπορούμε να χειροκροτήσουμε το νικητή και τους δέκα καλύτερους παίκτες της χρονιάς!
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | lb33 | 263 |
| 2 | mosxopul | 253 |
| 3 | SotDev | 252 |
| 4 | ilias | 246 |
| 5 | παναθας | 245 |
| 6 | kazabuku | 244 |
| 7 | taschrys7 | 241 |
| 8 | sak_kar | 240 |
| 9 | HEADMA$TER | 239 |
| 10 | Dim_Souf | 238 |
Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία του Ολυμπιακού (TOP 100 των παικτών), βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα.
Βαθμολογία Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 87-67 την Μπουντούτσνοστ και η διαφορά των 20 πόντων αποδείχθηκε ιδανική και ..."στρογγυλή", για τους παίκτες του PickMaster Euroleague, που ωφελήθηκαν σημαντικά από τον αγώνα αυτό στη γενική βαθμολογία. Όσον αφορά την επιμέρους βαθμολογία των πρασίνων, 13 ήταν οι παίκτες που έπεσαν διάνα, προβλέποντας νίκη με 20 πόντους, ενώ άλλοι 14 παίκτες είχαν μόλις 1 πόντο απόκλιση, κερδίζοντας έτσι 15 πόντους από το ματς αυτό. Εύλογα, όλες οι επιδόσεις του TOP 100 για την αγωνιστική είναι διψήφιες!
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | Christaros7 | 20 |
| 2 | nikolaras | 20 |
| 3 | nik3pointer | 20 |
| 4 | SotDev | 20 |
| 5 | pexlis | 20 |
| 6 | adiego1979 | 20 |
| 7 | Tony_V | 20 |
| 8 | vironakos | 20 |
| 9 | notis | 20 |
| 10 | tasosfantasy | 20 |
Ολοκληρωμένη η βαθμολογία αγωνιστικής του Παναθηναϊκού (TOP 100 των παικτών), βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα.
Στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του Παναθηναϊκού μετά την 30η αγωνιστική παραμένει ο Kat.7 με 294 πόντους, έχοντας 23/30 σωστά αποτελέσματα, με 3 μπόνους διαφοράς και 230 πόντους συνολικής απόκλισης. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον ThE_DeaN, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 285 πόντους με 25/30 σωστές προβλέψεις, αλλά 2 μπόνους διαφοράς και 207 πόντους συνολικής απόκλισης. Τρίτος διατηρείται και ο παναθας με 279 πόντους, έχοντας 23 σωστές προβλέψεις, με 207 πόντους απόκλισης, με 4 μπόνους διαφοράς! Το TOP 10 ολοκληρώνεται στους 261 πόντους, ενώ το TOP 100 στους 218, με τις διαφορές μεταξύ των παικτών να παραμένουν σχετικά μικρές, ωστόσο από ένα σημείο και μετά ίσως απαιτείται ένα παραπάνω ρίσκο πλέον αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει μια θέση στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Όσοι βρίσκονται ήδη ψηλά πάντως, θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις διαφορές, μιας και ειδικά σε μια ανταγωνιστική σειρά με την Ρεάλ, κάθε λεπτομέρεια και κάθε πόντος αποκτά ιδιαίτερη αξία.
| Θέση | Παίκτης | Σκορ |
| 1 | Kat.7 | 294 |
| 2 | ThE_DeaN | 285 |
| 3 | παναθας | 279 |
| 4 | notis | 276 |
| 5 | tomgian1981 | 272 |
| 6 | Redclub | 269 |
| 7 | manos17 | 268 |
| 8 | zergonis | 264 |
| 9 | nikolaras | 263 |
| 10 | frazier | 261 |
Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία του Παναθηναϊκού (TOP 100 των παικτών), βρίσκεται στην
αντίστοιχη σελίδα.
Επόμενη Αγωνιστική
Η 31η αγωνιστική του PickMaster Euroleague ξεκινά την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 20:00 με τη διεξαγωγή του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια. Φυσικά, μπορείτε ήδη να προχωρήσετε στις προβλέψεις σας, ώστε να κατοχυρώσετε καταρχήν τη συμμετοχή σας και στη συνέχεια να τις αλλάξετε, αν χρειαστεί, βάσει και των όποιων εξελίξεων μπορεί να προκύψουν! Μην ξεχνάτε πως πλέον δεν υπάρχει επιλογή double score, αλλά ο διπλασιασμός υφίσταται αυτόματα σε κάθε παιχνίδι των Playoffs!