Η Magic Pass προχωράει στην απόκτηση δύο «σεσημασμένων» σκόρερς που βρίσκονται σε φόρμα, ανακατεύοντας λίγο την τράπουλα.
Ομαλά εξελίχτηκε και η 6η αγωνιστική για την ομάδα, όπου με ένα ακόμα αξιοπρεπές σκορ (156.6) κατάφερε να ανέβει άλλες 4.500 θέσεις σχεδόν στην γενική κατάταξη (14.335 πια) κερδίζοντας (λίγο) από το (πολύ) χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών.
Με την ταυτόχρονη παρουσία στο ρόστερ των ...από άλλο παιχνίδι Doncic και De Colo, του καλύτερου παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί ως SF (Clyburn) αλλά και τους Randolph (PF) , Milutinov (C) και Shved (G) η ομάδα διαθέτει πια με ποιοτική εξάδα για την οποία δεν βρίσκω κανέναν πραγματικό λόγο, όπου κάποιος να επιδέχεται αλλαγής. Ίσως το παιχνίδι του Σέρβου ψηλού του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι να είναι (όντως) ένας, ο Milutinov ωστόσο φέτος είναι σταθερότατος, σε διψήφια μάλιστα, επίπεδα (από 11 ως 19 όλα του τα PIR) ακόμα και σε κακές εκτελεστικά βραδιές (Βαρκελώνη, Παναθηναϊκός) ενώ αποτελεί αναντίρρητα πυλώνα στον φετινό Ολυμπιακό και στις δυο άκρες του παρκέ.
Από κει και πέρα η ομάδα διαθέτει τους Thomas Robinson (ως F πια) και Dorell Wright (U), με τους δυο τους να προέρχονται από απογοητευτικές είναι αλήθεια εμφανίσεις. Ο πρώτος μάλιστα έμεινε στο ρόστερ μας μια βδομάδα πριν πιστεύοντας πως μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια ώστε να είναι στην ομάδα μας στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, που είχα σημαδέψει, ως ιδανικό για μια μεγάλη εμφάνιση. Παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι έμεινε στο παρκέ αρκετά, δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που περίμενα (3 PIR, με 5 πόντους και 8 ριμπάουντς!) λόγω των φάουλ του (πάλι 3, τα 2 επιθετικά και 3.2 μ.ο.) και της αστοχίας του (2/8 δίποντα με 2 τάπες κατά, 1/3 βολές). Έτσι, μαζί με το κακό σκορ που έδωσε, στέρησε και από την ομάδα €120K, χρήματα αν μη τι άλλο πολύτιμα.
Ο τραυματισμός του Gill αλλά και το γεγονός του αγώνα κόντρα στον αδύναμο (μέχρι πρότινος;) στην ρακέτα Παναθηναϊκό, με έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις. Η υπερτίμησή του όμως είναι τέτοια που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Με μ.ο. 13.7 φαίνεται ουσιαστικά ισορροπημένος, το 30.8 όμως της 2ης αγωνιστικής θα φύγει μετά το σημερινό ματς και έτσι θα μείνει με έναν μ.ο. της τάξης του 9.4 (37.7 μονάδες στα 4 πρόσφατα) συν ό, τι κάνει απόψε (δια 5). Επιπλέον, με τα 2 τελευταία του (9.9 και 3.3) να τον ακολουθούν για καιρό ακόμα, η πώλησή του τη συγκεκριμένη στιγμή μοιάζει με μονόδρομο.
Στη θέση του και με τα ίδια σχεδόν χρήματα (10Κ φτηνότερος) αλλά αντιστρόφως ανάλογη πορεία όσον αφορά το θέμα της υποτίμησης θα έρθει ο
DeShaun Thomas, που προτιμήθηκε για οικονομικούς λόγους από τον αναγεννημένο φαντασιακά φέτος Datome.
Ο Αμερικανός της Μακάμπι, μετά από ένα μέτριο ως κακό πέρασμα από την Εφές, ξαναβρίσκει τον εαυτό του στο Τελ Αβίβ έχοντας έναν πραγματικό μ.ο. 15.64 (όσον αφορά τα 5 τελευταία), μ.ο. που εκτινάσσεται στο 21.33 στα 3 πιο πρόσφατα. Με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό (σκορ 1) δεν έχει δώσει κάτω από 12 μονάδες αξιολόγησης, ενώ ο αγώνας κόντρα στην Εφές και τον Περάσοβιτς μπορεί να του δώσει (ελπίζω) και λίγο επιπλέον κίνητρο. Με την κίνηση αυτή προφανώς πέρα από σκορ (που δεν παίρναμε τελευταία από τον Robinson) αποσκοπώ κυρίως στην αύξηση του budget( ή έστω όχι και σε άλλη μείωση).
Ο Wright τώρα από την πλευρά του ξεκίνησε εντυπωσιακά στην διοργάνωση με το 22 PIR κόντρα στην Μπασκόνια, ακολούθησαν δύο μέτριες (αξιολογικά) εμφανίσεις κόντρα σε Ερ. Αστέρα (6.6) και Φενερμπαχτσέ (5) που ναι μεν δεν μας στοίχισαν σε ευρώ (έχει πάρει ήδη +€220K από την αρχική του αξία, λιγότερα όμως από όσα φάνηκε πως μπορούσε μετά το πρώτο ματς) και έτσι με μ.ο. 11.2 τείνει να ισορροπήσει και αυτός σιγά σιγά, ενώ με μονοψήφιο λογικά σκορ ίσως χάσει κιόλας κάποια αξία από αυτήν κιόλας την αγωνιστική.
Δεν θα μας εκπλήξει κάποιο σκορ άνω του 15 πχ κόντρα στην φετινή «αλλοπρόσαλλη» Μπαρτσελόνα, δεν θέλω να πάρω το ρίσκο αυτό όμως και έτσι θα αντικατασταθεί. Αν η απόδοσή του κάποια στιγμή σταθεροποιηθεί και αποδίδει αναλόγως της αδιαμφησβήτητης αξίας του (μην ξεχνάμε μιλάμε για παίκτη που έχει «φάει» με το κουτάλι το ΝΒΑ) τότε προφανώς και θα αποτελέσει σοβαρή επιλογή για την θέση του Forward.
Προς το παρόν, όμως, και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν παρά 80 χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα, τη θέση του θα πάρει ο
KC Rivers που προτιμήθηκε έναντι των Kaleb Tarczewski, Othello Hunter αλλά και James Gist.
Ο «μπόμπερ» του Τριφυλλιού, αν και αντι-φαντασιακός παίκτης γενικά, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και μετράει 12.27 μ.ο. στα 3 τελευταία, με το ματς όμως κόντρα στην Φενέρ (3.3) να φεύγει, μια ενδεχόμενη καλή εμφάνιση εναντίον της Χίμκι απόψε θα τον καταστήσει σαφώς πιο υποτιμημένο. Στα δύο τελευταία παιχνίδια μάλιστα μετράει 12 πόντους και 7 ριμπάουντς κατά μ.ο. με 16 «καθαρό» PIR, και προτιμήθηκε από τους υπολοίπους για τον ξεκάθαρο λόγο ότι αποτελεί πιο βασικό και καταλυτικό «γρανάζι» για την ομάδα του, που θέλει σήμερα την νίκη για να πάρει αξία και το διπλό στο ΣΕΦ. Το 37.6% που σουτάρει ο Παναθηναϊκός από το τρίποντο, μπορεί να βελτιωθεί και άλλο στη «ζεστασιά» του ΟΑΚΑ και αυτό δύσκολα να γίνει χωρίς έναν εκ των κορυφαίων του σκόρερ.
Με την κίνηση αυτή και εφόσον δεν συντρέχει λόγος για αλλαγή κάποιου άλλου μας βασικού παίκτη, η ομάδα μετά από καιρό θα ασχοληθεί με τον πάγκο της. Έτσι, στη θέση του Τολιόπουλου θα έρθει ο
Paulius Valinskas που με τιμή €0.16m και μ.ο. 3.64 είναι σαφώς πιο υποτιμημένος από τον (υπερτιμημένο) Έλληνα γκάρντ. Με τα δύο τελευταία «9άρια» του μάλιστα μπορεί να μας χαρίσει εύκολα κάποιες λίγες χιλιάδες, εφόσον ο Σάρας τον ρίξει στο παρκέ.
Έτσι, και με μια ώρα μόνο να απομένει για τις τελικές κινήσεις σας, το ρόστερ της Magic Pass για την 7η αγωνιστική του Fantasy Challenge διαμορφώνεται ως εξής:
Το περιβραχιόνιο του αρχηγού για αυτήν την εβδομάδα θα πάει στα χέρια του Luka Doncic, με τον με μέτρια προϊστορία στο Βελιγράδι, De Colo να τίθεται (τυπικά ελπίζουμε όλοι) υπαρχηγός.
Devotion!