We feel devotion
MAGIC PASS
Τίτλοι τέλους!
Η Magic Pass ρίχνει την αυλαία του φετινού παιχνιδιού με το καλύτερο δυνατό ρόστερ.
Επιμέλεια: Άρης Στούμπος | stoumbos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 02/05/2017 15:44
Χωρίς μεγάλες μεταβολές κύλησε (φυσιολογικά) η προηγούμενη 34η αγωνιστική του Fantasy Challenge με την ομάδα να μοιράζει 24 τελικές πάσες (1161 συνολικά) και να κερδίζει πίσω τη θέση που έχασε, επιστρέφοντας στην προ δύο αγωνιστικών 30η.

Η απόδοση του Wanamaker ήταν ουσιαστικά η μοναδική παραφωνία, καθώς περιμέναμε αρκετά παραπάνω από την μόλις μία assist που μοίρασε. Μια ενδεχόμενη παρουσία του Heurtel πχ (που θα μπορούσε να είχε έρθει αντί του Brad) θα μας είχε αποφέρει το «τεράστιο», για τα δεδομένα, κέρδος των 4 επιπλέον assists γεγονός που στην βαθμολογία θα σήμαινε άνοδο 4 ακόμα θέσεων.

Ο Γάλλος άσσος, ωστόσο, θα έρθει σίγουρα ενόψει Game 5 για να καταλάβει τη μία από τις δύο θέσεις των Point Guards. Το δίλημμα εντούτοις προκύπτει για την δεύτερη θέση των «άσσων». Η λογική επιτάσσει τον ερχομό του συμπαίκτη του, του Jayson Granger (17 assists στη σειρά) μια κίνηση όμως που προφανώς θα γίνει στις περισσότερες των ομάδων, γενικών και μη. Έτσι, η απόφαση για ...διαφοροποίηση που ίσως θα μπορέσει να μας αποφέρει μια μικρή άνοδο ακόμα (μπορεί και το ανάποδο βέβαια) θα φέρει στην ομάδα τον Βαγγέλη Μάντζαρη (11 assists στη σειρά). Μπορεί σε νούμερα (τόσο σε rkg όσο και σε assists) ο Έλληνας PG να υπολείπεται του Ουρουγουανού και ουσιαστικά να μην πραγματοποιεί καθόλου καλή σειρά, οι 5 τελικές πάσες που σέρβιρε όμως στο Game 4 μάς ...έβαλαν σε πειρασμό και τελικά αυτός θα είναι που θα πλαισιώσει τον Heurtel στην θέση.

Στους Shooting Guards and Small Forwards τώρα η «ερυθρόλευκη» τριάδα (Σπανούλης και οι δύο Παπ) θα παραμείνει ως έχει και θα ψάξουμε μονάχα για έναν παίκτη, αυτόν που θα κληθεί να έρθει στη θέση του Rudy Fernandez. Τα δεδομένα είναι ...πάμφτωχα και ο μόνος από τον οποίο θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια με δύο τελικές πάσες δεν είναι άλλος από τον Tyler Honeycutt. Ο Αμερικανός η αλήθεια είναι πως δεν δημιουργεί καθόλου στα τέσσερα ως τώρα παιχνίδια (0.5 assist) αλλά έχει την δυνατότητα να το κάνει, κάτι που φαίνεται εξάλλου και από τα νούμερά του στη Regular Season (2 assists μ.ο.).

Τέλος για τη θέση των Power Forwards and Centers το τουρκικό δίδυμο της Efes, Brown και Dunston μένει φυσικά ως έχει στη θέση του από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ψάξουμε για δύο ακόμα συμπληρωματικές κινήσεις, καθώς Randolph και Ayon ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις υποχρεώσεις τους στο φετινό παιχνίδι. Οι λύσεις και εδώ είναι σαφέστατα περιορισμένες και μόνο η frontline του Ολυμπιακού θα απασχολήσει (ο Kirk δηλαδή που απομένει από την Efes απορρίφθηκε με την πρώτη). Πρίντεζης, Αγραβάνης και Birch έχουν μοιράσει από μία assist σε όλη τη σειρά, τη στιγμή που οι Milutinov και Young έχουν από δύο (και μάλιστα ο πρώτος στο Game 1 και ο δεύτερος στο Game 2).

Ουσιαστικά από τα δύο γκρουπ που δημιουργήθηκαν πρέπει να επιλεγεί από ένας, δεδομένου ότι ο χρόνος συμμετοχής και κατά συνέπεια και η απόδοση (ως ένα βαθμό) των Milutinov-Young είναι σε άμεση συνάρτηση μεταξύ τους. Ο Σέρβος είναι αλήθεια πως πείθει περισσότερο για κάτι καλό ενώ και η συνολική φετινή του παρουσία είναι μίλια μπροστά του Αμερικανού και για αυτό θα προτιμηθεί και θα αγοραστεί για μια από τις δύο τελευταίες θέσεις στο ρόστερ μας. Ρίσκο υπάρχει, κυρίως για το πόσο θα χρησιμοποιηθεί ο Milutinov ειδικά αν ο Young «καρπωθεί» κάτι από την καλή παρουσία του προηγούμενου παιχνιδιού. Τα εύκολα φάουλ αλλά και το γεγονός πως ο –υπό την στενή τελευταία παρακολούθηση των Spurs- Σέρβος center είναι επιρρεπής σε μικροτραυματισμούς είναι σκέψεις που απασχολούν, όχι όμως τόσο μπροστά στην δυνατότητα που ...ξεπροβάλλει για δημιουργία από το «πουθενά».

Από την άλλη ανάμεσα στους τρεις του πρώτου γκρουπ, θα προτιμήσω ξεκάθαρα τον Πρίντεζη, μόνο και μόνο λόγω του εγγυημένου χρόνου συμμετοχής. Ο Γιώργος δεν δημιουργεί ως γνωστόν αλλά τελειώνει (με τεράστια επιτυχία συνήθως) τις φάσεις κοντά στο καλάθι, τα 26 όμως κατά μ.ο. λεπτά που χρησιμοποιείται στη σειρά, δίνουν ελπίδες για μία έστω assist. Αν όχι, δεν χάθηκε και τίποτα στην πραγματικότητα αφού λογικά θα βρίσκεται στα περισσότερα ρόστερ του παιχνιδιού.

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε μετά από 35 αγωνιστικές εβδομάδες στην τελευταία ανάλυση της ομάδα για φέτος. Μια ομάδα που ξεκίνησε (επιεικώς) τραγικά αλλά σταδιακά βρήκε τον δρόμο της και φτάνει να τερματίζει στην πρώτη 30άδα των «δημιουργικών» ομάδων του παιχνιδιού (αλλά και στο TOP 5 των αντίστοιχων ελληνικών).

Το τελευταίο (κατά 6/10 «ερυθρόλευκο» και 4/10 «τουρκικό») ρόστερ της Magic Pass συνοπτικά είναι το εξής :

Heurtel
Mantzaris
Spanoulis
Papanikolaou
Honeycutt
Papapetrou
Brown
Dunston
Printezis
Milutinov

Εις το επανιδείν! Devotion!