Η Magic Pass προχωράει σε δύο αναγκαστικές κινήσεις ενόψει του 8ου γύρου του παιχνιδιού.
Απότομη προσγείωση για την ομάδα της Magic Pass την αγωνιστική που μας πέρασε καθώς από τους 206.6 πόντους της έκτης βρέθηκε στους 106.5 της έβδομης και έτσι η πτώση των 132 θέσεων που επήλθε στην γενική κατάταξη (998η θέση πλέον), άφησε περισσότερο ανακούφιση παρά απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας αφού τουλάχιστον διατηρήθηκε μέσα στην πρώτη χιλιάδα της βαθμολογίας.
Αναμφίβολα, ο μεγάλος (αρνητικός) πρωταγωνιστής την προηγούμενη βδομάδα δεν ήταν άλλος από τον Nando De Colo, με τον Γάλλο να έρχεται να πάρει τη θέση του απόντα Shved, μαζί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και να μας ...αποζημιώνει με σκορ 5.5 (δηλαδή ...11) αλλά και -€170K πτώση της τιμής του. Έτσι, για πρώτη φορά ίσως στην πλούσια φαντασιακή του καριέρα βρίσκεται σε στάτους τόσης μεγάλης υπερτίμησης (μ.ο. 14.3 και Last3 9.5) με την αλλαγή του να κρίνεται (σχεδόν) επιβεβλημένη, αφού το γεγονός του να επέλθει επιπλέον μείωση της τιμής του συγκεντρώνει τεράστιες πιθανότητες. Επίσης, οι Ayon, Καλάθης, Lucic και Nedovic έμειναν σε χαμηλά διψήφια ή ακόμα χαμηλότερα σκορ και έτσι στέρησαν και αυτοί με τη σειρά τους τη δυνατότητα για μια καλύτερη επίδοση της ομάδας και μόνο οι Toko, Πρίντεζης και Tomic κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 15 φαντασιακούς πόντους, σε μια πραγματικά άσχημη αγωνιστικά εμφάνιση που τουλάχιστον δεν στοίχισε, συνολικά, οικονομικά στην ομάδα μας!
Έτσι, το «κλείσιμο» της αλλαγής, με τον ερχομό του
Shved στη θέση του De Colo, με τους δύο παίκτες να ακολουθούν το αντίστροφο δρομολόγιο από αυτό που έκαναν πριν 5 μέρες, μπορεί να στενάζει οικονομικά την ομάδα (+470Κ απαιτούνται, ενώ είχαν εξοικονομηθεί 300Κ) αλλά από την άλλη αν δεν πραγματοποιηθεί τώρα, το πιο λογικό είναι να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό δαπάνης, αφού ο υποτιμημένος Shved (που φαίνεται πως θα αγωνιστεί κανονικά, αλλά έχουμε το νου μας για οποιαδήποτε εξέλιξη μέχρι την προθεσμία) λογικά θα αυξήσει και άλλο την τιμή του.
Έτσι, και επιστρέφοντας στο «καυτό» θέμα De Colo, μια πρώτη αναγκαστική, ουσιαστικά και όχι τυπικά, αλλαγή για την ομάδα βγαίνει σχεδόν αβίαστα αν και για την πραγματοποίησή της απαιτούνται 150Κ ευρώ, χρήματα που πρέπει να εξευρεθούν από τις άλλες δύο κινήσεις της ομάδας, αφού το διαθέσιμο υπόλοιπο (320Κ) από μόνο του δεν επαρκεί. Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή, ο
Vasilije Micic, με τον Σέρβο guard να τιμολογείται στα €1.25m και με μ.ο. της τάξης του 18+ (last4 18.18, last3 19.1) να υπόσχεται σκορ αλλά και χρήμα σε μια βδομάδα που μόνο «διαβολο..» δεν τη λες για την Εφές, τουλάχιστον θεωρητικά (Μακάμπι εντός, Νταρουσάφακα εκτός).
Ο Micic, προφανώς, θα έρθει στη θέση του πραγματικά «εύθραυστου» συμπατριώτη του Nemanja Nedovic, ο οποίος δεν πρόλαβε να επιστρέψει στα παρκέ στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης εναντίον της Νταρουσάφακα και αποκόμισε νέο τραυματισμό, με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για απουσία 3 εβδομάδων από τα παρκέ. Συνεπώς, με την αλλαγή αυτή και τα 330Κ ευρώ που εξοικονομούνται (+320Κ που ήδη έχουμε), η ομάδα μπορεί να φέρει άνετα τον Shved στη θέση του Γάλλου και να περισσέψουν 170Κ για την τελευταία μας κίνηση.
Με δεδομένο ότι στα Guards (Shved, Καλάθης, Micic) άλλες κινήσεις δεν βγαίνουν ενώ και στους Forwards/Centers είμαστε πλήρεις (Toko, Tomic, Ayon, Πρίντεζης) ο πρωταρχικός στόχος μου ήταν να αναβαθμίσουμε τον Lucic, που έχει ξεμείνει από την πρώτη αγωνιστική, σε κάτι καλύτερο. Με τα λεφτά που υπάρχουν, όμως, ούτε ο Micov δεν μπορεί να έρθει (Clyburn, Higgins προφανώς με τίποτα) και έτσι το σενάριο να μείνει η ομάδα χωρίς τρίτη διορθωτική κίνηση (αφού μια ενδεχόμενη αλλαγή Simon σε Lucic δεν με ενθουσιάζει διόλου) αρχίζει και κερδίζει έδαφος, χωρίς πάντως να με πείθει εντελώς.
Και αυτό γιατί θα ήθελα να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να έρθει ο Shved χωρίς να χρειαστεί να πωληθεί ο De Colo αλλά ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί και ο Lucic στην κρίσιμη θέση του SF (που θεωρώ πάντως πολύ πιθανό να πάει καλά απόψε με τον Ολυμπιακό). Ναι, ο Γάλλος είναι υπερτιμημένος, ναι μπορεί να έρθει σε μια ή δύο αγωνιστικές όντας πολύ φτηνότερος αλλά από τη μια πιστεύω πως κόντρα στη Ζαλγκίρις θα επανέλθει στα μεγάλα σκορ και από την άλλη η τιμή του, ούτως ή άλλως, σε βάθος χρόνου θα επανέλθει στα άνω των 2 εκατομμυρίων επίπεδα και αφού η ομάδα διαθέτει πλήθος υποτιμημένων παικτών, αξίζει, θεωρώ, μια θυσία για έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της διοργάνωσης αλλά και του Fantasy.
Έτσι, και με το χρόνο να περνάει ένα είναι το σενάριο που με ιντριγκάρει τελευταία. Ο Shved έρχεται στη θέση του τραυματία Nedovic. Για τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει πράξη αυτή η αλλαγή θα θυσιαστεί ο άκρως υποτιμημένος Ayon για τον επίσης υποτιμημένο αλλά και κατά 720 χιλιάδες φτηνότερο Aaron White, παίκτης που αποκτά επιπλέον δυναμική μετά και τον τραυματισμό του Jankunas που θα του στερήσει 2 βδομάδες αγωνιστικής δράσης. Επιπλέον αποταμιεύονται τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει ο Lucic ...Micov, με 40 χιλιάδες να μένουν στην άκρη.
Συμπερασματικά, λοιπόν, η ομάδα έχει να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο σενάρια, με το ένα να έχει, ουσιαστικά, τους Micic, Lucic και Ayon στο ρόστερ της και το δεύτερο τους De Colo, Micov και White με την προτίμησή μου να μην έχει ακόμα κατασταλάξει ξεκάθαρα σε κάποιο από τα δύο, αν και το πρώτο έχει μία παραπάνω (φαντασιακή) λογική.
Στο κομμάτι της αρχηγίας, τώρα, ο Shved (που είναι μέσα έτσι και αλλιώς - σε αντίθετο σενάριο θα υπάρξει πλήρης αναπροσαρμογή του πλάνου) θα είναι, αναμενόμενα, και ο αρχηγός της ομάδας ενόψει Game 8 με τον Toko να παραμένει υπαρχηγός μας και για αυτόν τον γύρο, αν και η Μιλάνο αποτελεί την χειρότερη ομάδα στην αντιμετώπιση των αντίπαλων PF (+7.26! μονάδες επιπλέον του μ.ο. τους).
Έτσι, συμπερασματικά, και με βάση το πρώτο σενάριο αυτό των δύο μόνο αλλαγών (που δεν είναι απίθανο βέβαια να αλλάξει) το ρόστερ της Magic Pass ενόψει της 8ης στροφής του Fantasy Challenge έχει την παρακάτω μορφή:
Devotion!