We feel devotion
MAGIC PASS
Περαιτέρω βελτίωση!
Η Magic Pass θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ των δύο πρόσφατων αγωνιστικών και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της.
Επιμέλεια: Άρης Στούμπος | stoumbos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 26/04/2018 18:15
Αξιοπρεπώς ολοκληρώθηκε για την ομάδα της Magic Pass η τρίτη αγωνιστική των Playoffs με το σκορ της (169.5) να της επιτρέπει την άνοδο ακόμα 53 θέσεων (1058 πλέον), κάτι που την φτάνει όλο και πιο κοντά στον, απίθανο πριν λίγες εβδομάδες, στόχο της εισόδου στις ομάδες της πρώτης χιλιάδας.

Αν και γενικά η ομάδα δεν έπιασε απόδοση Game 2 και πολλές επιλογές του βασικού μας κορμού κινήθηκαν σε χαμηλά, για τα επίπεδά τους, νούμερα, η είσοδος του Gill έναντι των Davies, McLean φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο αυτή. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, ο Αμερικανός της Χίμκι ήρθε στη θέση του Higgins που ...οργίασε στο τρίτο παιχνίδι και ενώ ήταν μέλος της ομάδας μόνο στα δύο πρώτα, στερώντας μας έτσι μεγάλο μέρος και της …χαράς της σωστής επιτυχίας στο μεγάλο τρίλημμα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Λόγω πίεσης χρόνου αλλά και γνωστών, μέσες άκρες, δεδομένων η ανάλυση ενόψει της τέταρτης αγωνιστικής των Playoffs θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα αυτή τη φορά.

Πρώτη κίνηση για την αγωνιστική, λοιπόν, θα είναι ο επαναφορά του Corry Higgins στην ομάδα. Η λογική λέει πως ο Αμερικανός μπορεί να έρθει στη θέση του συμπαίκτη του Clyburn που απογοήτευσε στο πρόσφατο παιχνίδι μένοντας αρκετά χαμηλά(4), με την επιστροφή του Honeycutt σαφώς να έχει παίξει το ρόλο του σε αυτό. Από την άλλη, οι Doncic και Καλάθης γενικά και ανεξαρτήτως τελικής επίδοσης ζορίζονται αρκετά, αφού και οι δύο ομάδες προσαρμόζουν την άμυνά τους απέναντί τους και δεν θα ήταν κακή ιδέα να ...ξεμπλέξουμε με κάποιον από τους δύο (ή και τους δύο), ώστε ο Higgins να μπει στη θέση του SG και ο Clyburn να παραμείνει ως SF.

Αυτό το σενάριο, ωστόσο, θα καταστήσει την ομάδα ...παράρτημα της ΤΣΣΚΑ, αφού το 50% του βασικού κορμού θα αποτελείται από παίκτες της «κόκκινης αρκούδας» (Sergio, Higgins, Clyburn, Hunter) και παρά το γεγονός πως η τετράδα αυτή είναι που τραβάει όλο το κουπί για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μετά τους τραυματισμούς Hines – De Colo, δυσκολεύομαι αρκετά ώστε να το υιοθετήσω προς το παρόν. Έτσι, ο Higgins σε πρώτη φάση έρχεται στη θέση του Clyburn, ως SF.

Παρόλα αυτά, το δίδυμο Καλάθης – Doncic, εν αντιθέσει με αυτό των Shved – Rodriguez, φαίνεται πως πρέπει να «σπάσει». Οι δύο top guards έρχονται αντιμέτωποι με ...ζόρικους αντιπάλους, με όλες τις αμυντικές τακτικές των δύο ομάδων να είναι προσαρμοσμένες, κατά κύριο λόγο, πάνω τους και αν βγάλουμε από την εξίσωση το «απίστευτο», για τον Παναθηναϊκό, Game 1 σε καμία άλλη αναμέτρηση κανείς από τους δύο δεν ξεπέρασε το φράγμα του 20. «Χειρότερος» εκ των δύο, βέβαια, εμφανίζεται ο Σλοβένος που και χωρίς τα δικά του υψηλά στάνταρς, εξάλλου, η Ρεάλ μπορεί να φτάνει σε ροζ φύλλα και έτσι αυτός θα προτιμηθεί να αποχωρήσει για αυτήν την αγωνιστική από το ρόστερ.

Στη θέση του θα έρθει ένας παίκτης που δεν έχει πέσει κάτω από το φράγμα του 20 σε κανένα παιχνίδι της postseason και ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πάγκο μας. Ο λόγος, φυσικά, για τον Jan Vesely που θα καταλάβει την utility, δημιουργώντας ένα δίδυμο ψηλών με τον Hunter στην ομάδα αλλά και παρέχοντας την απαιτούμενη «ασφάλεια», τουλάχιστον από φαντασιακή σκοπιά, αφού και το αποψινό παιχνίδι στη Βιτόρια μόνο εύκολο δεν θα είναι. Τα νούμερά του πάντως στη σειρά αυξάνονται σταδιακά (20, 22 και 23), επομένως το ...μοτίβο δείχνει κάτι περισσότερο για απόψε!

Τέλος, στους forwards η ομάδα διαθέτει εδώ και δύο αγωνιστικές στον πάγκο της τον Brandon Davies, έναν Davies «αποκάλυψη» συγκριτικά με αυτόν της regular season, με τον μ.ο. του στη σειρά με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο 23.6 και επομένως πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να περάσει στον βασικό μας κορμό. Η εύκολη λύση θα ήταν να έρθει στη θέση του Gill, ο οποίος όμως και κόντρα στη γενική του φετινή αστάθεια πραγματοποιεί και αυτός εξαιρετικά Playoffs (25.3) και ειδικά μετά τις δύο συνεχόμενες «30άρες» δύσκολα μπορεί, με τέτοιο μομέντουμ, να φύγει από την ομάδα.

Άλλη λύση θα ήταν ο Davies να ερχόταν μέσω utility αντί του Vesely, θα προτιμήσω όμως την εμπειρία και την μεγαλύτερη ποιότητα του Τσέχου και έτσι θα προχωρήσω σε μια κάπως ρισκαδόρικη κίνηση, κίνηση που με απασχόλησε και την προηγούμενη αγωνιστική όχι όμως αρκετά ώστε να γίνει πράξη. Ο Toko Shengelia των 16.16 πόντων ανά αγώνα στα Playoffs, παρά την αδιαμφισβήτητη κλάση του, θα περάσει στον πάγκο για χάρη του άκρως φορμαρισμένου Brandon Davies, έχοντας πλήρη επίγνωση, ξανατονίζω, του δεδομένου ρίσκου που παίρνω.

Αρχηγός της ομάδας θα αναλάβει για πρώτη φορά στη φετινή postseason o Alexey Shved, ελπίζοντας σε μια εμφάνιση ανάλογη του Game 3 με τον πρώην αρχηγό Sergio να αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα υπαρχηγού. Το ρόστερ της Magic Pass, λοιπόν, για την τέταρτη αγωνιστική έχει συνοπτικά την εξής δομή:Devotion!