Ολοκληρώθηκε ...σχεδόν η Regular season και έχουμε τα ζευγάρια των playoffs! Μια από τους μόνιμους θαμώνες των τελευταίων Final Four δεν θα βρίσκεται στην Κολωνία, καθώς η ΤΣΣΚΑ θα αναμετρηθεί με την Φενερμπαχτσέ του Igor Kokoskov. Ιταλική μάχη πάγκων θα έχουμε στο Μιλάνο-Μπάγερν με τις δύο ομάδες να διψάνε για την πρόκριση στην τελική τετράδα εκεί που θα συναντήσουν και μια εκ των Εφές ή Ρεάλ με τους Τούρκους να έχουν το μομέντουμ κόντρα στην ηρωική βασίλισσα. Τέλος η Μπαρτσελόνα περιμένει την Ζενίτ του πρώην Xavi Pascual που ήταν η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο μετά τη χθεσινή της νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, η Ρεάλ σε ένα ματς τελικό άλωσε την έδρα της Φενερμπαχτσέ με χαρακτηριστικά άνεση και προκρίθηκε στους οχτώ, ενώ η Μπαρτσελόνα στην επιστροφή του Pau Gasol, ξεκουράζοντας παίκτες -και διαλέγοντας αντίπαλο σε προημιτελικά και ημιτελικά- ηττήθηκε από την Μπάγερν.
Καλύτερη πεντάδα
Nicolas Laprovittola
Iffe Lundberg
Sasha Vezenkov
Derrick Williams
Jaylen Reynolds
Ο MVP: Nicolas Laprovittola
Το καλύτερο του παιχνίδι για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν κρατούσε ο Αργεντινός guard που με 18 πόντους, 10 ασσίστ και 4 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Pablo Laso στην εμφατική νίκη πρόκριση των Μαδριλένων μέσα στην Τουρκία, θυμίζοντας κάτι από Campazzo ενόψει και της πολύ δύσκολης σειράς των playoffs με την Εφές.
O Προπονητής: Pablo Laso
Ένας προπονητής που ξέρει από πίεση και τελικούς δεν μπορούσε να μην είχε ετοιμάσει τέλεια την ομάδα του σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η Ρεάλ από το πρώτο λεπτό μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Φενερμπαχτσέ και πήρε εύκολα την νίκη πρόκριση που χρειαζόταν, αξιοποιώντας φυσικά και το τεράστιο κενό του Jan Vesely, αμυντικά και επιθετικά.
Best of the Rest: Fabien Causeur
Η Ρεάλ συνηθίζει σε κρίσιμα ματς να εμφανίζει παίκτες από τον πάγκο που να γίνονται πρωταγωνιστές (και που θα ήταν πρωταγωνιστές σε κάθε άλλη σχεδόν ομάδα). Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Γάλλος guard. Ο 34χρονος άσσος ήταν ο πρώτος σκόρερ της βασίλισσας με 20 πόντους, έχοντας 5/9 τρίποντα κόντρα στην Φενερμπαχτσέ του Igor Kokoskov.
Το TOP 10
Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ
Θα ήταν περίεργο ο κύκλος της καλύτερης ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια στην Ευρώπη να κλείσει τόσο άδοξα, χωρίς έστω να διεκδικήσει την είσοδο της στο Final Four. Η Ρεάλ πήγε στην Τουρκία γνωρίζοντας ότι το ματς κόντρα στη Φενερμπαχτσέ ήταν τελικός και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα του Pablo Laso μπήκε στον αγώνα με το μαχαίρι στα δόντια, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Τούρκους και πήρε πιο εύκολα από ότι αναμενόταν την νίκη που της εξασφάλισε το εισιτήριο για τα playoffs. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την Ρεάλ αλλιώς, έχοντας ως minimum στόχο την είσοδο στο Final Four, ωστόσο η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για τους Μαδριλένους καθώς εκτός από τον covid, αλλά και την παρουσία ενός κορμού που την έφτασε στην κορυφή και μεγαλώνει ηλικιακά, υπήρξαν συνεχόμενοι τραυματισμοί (με κύριο αυτόν του Randolph) αλλά και η αποχώρηση του Facu Campazzo μεσούσης της σεζόν για το ΝΒΑ.
Η Ρεάλ μπαίνει στην σειρά με την Εφές ως μεγάλο outsider και θέλει άλλη μια υπέρβαση, ίσως τη μεγαλύτερη όλων, ώστε να βρίσκεται στην Κολωνία. Μπορεί το εμπόδιο για τους Μαδριλένους να μοιάζει τεράστιο αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Pablo Laso και η ομάδα του, με όποια όπλα έχει διαθέσιμα, θα παλέψει μέσα στο παρκέ και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 9, 2021
Μια μικρή σφήνα Eurocup, με το buzzer-beater του Rob Grey που οδήγησε τη Μονακό στον τελικό της διοργάνωσης αλλά και στην Euroleague της επόμενης χρονιάς.