Τέλος της πρώτης διαβολοβδομάδας του 2021 και η Euroleague πλέον μπαίνει σε κρίσιμη καμπή. Ο Γενάρης είναι κομβικός για σχεδόν όλες τις ομάδες και η νευρικότητα σε αρκετές από αυτές έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνιση της. Εύκολο έργο για Εφές, Φενερμπαχτσέ και Βαλένθια που πήραν άνετες εντός έδρας νίκες, ενώ και η Μακάμπι συνεχίζει να παλεύει να μείνει κοντά στην οκτάδα μετά τη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια. Σε ένα εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι η Ζενίτ κέρδισε την Ζαλγκίρις, ενώ και η Μιλάνο πέρασε εύκολα από το Βερολίνο. Σημαντικά διπλά για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ το μπαμ της αγωνιστικής έγινε στο ΣΕΦ καθώς ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά μετά από μια μεγάλη νίκη υπέστη σοκαριστική ήττα κόντρα στην Βιλερμπάν.
Καλύτερη πεντάδα
Shane Larkin
Cory Higgins
Guerson Yabusele
Arturas Gudaitis
Walter Tavares
Ο MVP: Cory Higgins
O κορυφαίος παίκτης συνολικά στην διαβολοβδομάδα που μας πέρασε. Ο Cory Higgins επέστρεψε στην Μόσχα και θυμήθηκε τις ένδοξες στιγμές που έζησε στη ρωσική πρωτεύουσα. Στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασσίστ πλήγωσε την πρώην του ομάδα και οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε μια πολύ σημαντική και πειστική εκτός έδρας νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων περιφερειακών της λίγκας.
O Προπονητής:Sarunas Jasikevicius
Παρότι ο Λιθουανός πήγε στην Μόσχα με αρκετούς πονοκεφάλους, αφού ήταν εκτός ο Nikola Mirotic και ο Brandon Davies, με ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα κατάφερε να φύγει αλώβητος από τη ρωσική πρωτεύουσα, παίρνοντας το μάξιμουμ από τα "φτερά" και περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τη δράση των σταρ της ρωσικής αρκούδας, κερδίζοντας έτσι τη μάχη κόντρα στον Δημήτρη Ιτούδη.
Best of the Rest: Matheusz Ponitka (Ζενίτ)
15 πόντους (4/7 σουτ, 5/6 βολές), 6 ριμπάουντ και 19 μονάδες ράνκινγκ για τον Πολωνό forward στο απαιτητικό ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις. Ο παίκτης της Ζενίτ ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Xavi Pascual και τη βοήθησε σημαντικά σε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή που την κάνει πλέον να κοιτάζει ακόμα ψηλότερα και όχι απλά στην είσοδο στα playoffs.
Το TOP 10
ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα
Μια μεγάλη νίκη που δείχνει το βάθος του ρόστερ και τις ορέξεις της για την συνέχεια έκανε η Μπαρτσελόνα μέσα στην Μόσχα. Η ομάδα του Sarunas Jasikevicius με τους Davies και Mirotic εκτός είχε ακόμη πιο δύσκολο έργο από ότι θα είχε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η προπονητική κλάση όμως του Λιθουανού σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας οδήγησαν τους Καταλανούς σε μια μεγάλη νίκη. Ο Νικ Καλάθης μαζί με τον Alex Abrines και τον Cory Higgins ήταν οι κορυφαίοι των Blaugrana και με την απόδοση τους κάλυψαν το αγωνιστικό κενό που είχε η Μπαρτσελόνα στην frontline. Σημαντική στιγμή του παιχνιδιού ήταν ο τραυματισμός του Mike James στις αρχές του δεύτερο ημιχρόνου, ο οποίος όμως ευτυχώς δεν αποδείχθηκε σοβαρός. Με την προσωρινή αποχώρηση του Αμερικάνου superstar από το παρκέ η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα το οποίο διατήρησε και μεγάλωσε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, βρίσκοντας πάντα λύσεις και μεγάλα σουτ στις προσπάθειες των γηπεδούχων να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Euroleague classic, πάλι με απουσίες για την κάθε ομάδα και ανυπομονούμε να τις δούμε στα ...κρίσιμα, με όλα τα όπλα στη φαρέτρα τους.
Μπάγερν-Ρεάλ
Σ' ένα παιχνίδι που βάσει ονομάτων θυμίζει ποδοσφαιρικό Champions League, η Ρεάλ πήγε στο Μόναχο να αντιμετωπίσει την δυσκολοκατάβλητη Μπάγερν που έχει αρχίσει και χάνει κάπως έδαφος αλλά παραμένει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στην οκτάδα. Σημείο αναφοράς της Ρεάλ πλέον είναι ο Walter Tavares κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι κόντρα στους Βαυαρούς. Ο center από το Πράσινο ακρωτήρι πέτυχε 26 πόντους, σκέπασε τα δύο καλάθια και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Pablo Laso. Σημαντική η προσφορά του Rudy και του Gabriel Deck που τα έβαλε με τα ψηλά forwards της Μπάγερν και κέρδισε την μάχη. H βασίλισσα κατάφερε να πάρει άλλη μια εκτός έδρας νίκη στην παράταση. Από την άλλη, στην Μπάγερν φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τόσο ανεβαίνει το άγχος και το "πρέπει". Μετά το ΣΕΦ ο Andrea Trinchieri ξέσπασε και πάλι μετά την ήττα από την Ρεάλ, αυτή τη φορά κατά του συναδέλφου του Pablo Laso. Ο Ιταλός προπονητής έχει να διαχειριστεί ένα ομολογουμένως άπειρο ρόστερ που κυνηγάει την υπέρβαση και αγωνιστικά τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής, ο ίδιος όμως έχει την εμπειρία και καλείται στην συνέχεια πιο νηφάλια να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς. Οι Γερμανοί εξακολουθούν να αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ, όλοι οι παίκτες έχουν ρόλους, η ομάδα μάλιστα έχει ενισχυθεί ενώ ακόμα και οι αρκετές τελευταίες τους ήττες έχουν έρθει στο καλάθι.