Οι ομάδες και οι παίκτες που έλαμψαν στην 28η αγωνιστική της Euroleague.
Λίγες στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η Euroleague αρχίζει να αποκτά «άγριο ενδιαφέρον» τόσο για τη μάχη της εξάδας και του πλεονεκτήματος έδρας όσο και για την μάχη των θέσεων 8-14, εκεί που το όνειρο των play-in συνθέτει μια μάχη που εμπλέκει πλέον περισσότερες ομάδες απ' ό,τι παλαιότερα. Η απόσταση της Μπαρτσελόνα από την πρώτη Ρεάλ μειώθηκε κι άλλο, στις τρεις νίκες, αλλά συνεχίζει να φαντάζει δεδομένη η πρωτιά των πρωταθλητών όσο κι αν τα τελευταία αποτελέσματα τους δείχνουν αναντίστοιχα της πορείας τους, ενώ με μία νίκη διαφορά οι ομάδες μεταξύ των θέσεων 3-7 μπαίνουν στην τελική ευθεία για να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα στα playoffs εάν θεωρήσουμε βέβαια δεδομένη την πρόκριση τους σε αυτά σε μια διοργάνωση που τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Μπασκόνια και Μακάμπι στις θέσεις 8-9 έχουν διαφορά δύο νικών από τις ομάδες που διεκδικούν την εξάδα και αποτελούν το «όριο» της πρόκρισης στα playoffs, ενώ δύο νίκες πιο κάτω θα συναντήσουμε Βαλένθια και Παρτιζάν στο 13-15 στο αντίστοιχο «όριο» των play-in για τα οποία «καραδοκούν» με ρεκόρ 12-16 οι Μιλάνο, Εφές και Μπάγερν.
Ο «κρυφός» MVP της σεζόν
Η Μπάγερν ήταν ανταγωνιστική μόνο για ένα ημίχρονο στην έδρα της Αναντολού Εφές. Με τον Vladimir Lucic να είναι αλάνθαστος από τα 6,75μ. ολοκληρώνοντας το ματς με 5/5 τρίποντα (18 π.) και τον Carsen Edwards να είναι επίσης σε καλή βραδιά με 19 πόντους, η ομάδα του Laso είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η τουρκική ομάδα όμως στην επανάληψη ήταν «υπερηχητική» και επέβαλλε τον γρήγορο ρυθμό της, γεγονός που επέτρεψε η άμυνα των Βαυαρών με αποτέλεσμα το γήπεδο να «κατηφορίσει» και το ελεύθερο μπάσκετ της Εφές να ξεδιπλωθεί επιτρέποντας της να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο της.
Όταν μάλιστα πρόκειται για ορισμένους από τους πλέον προικισμένους επιθετικά παίκτες της λίγκας όπως ο διαστημικός φέτος Shane Larkin, αλλά και ο Will Clyburn, το σκορ ανέβηκε σε επίπεδα που αδυνατούσε πλέον να ακολουθήσει το ρόστερ της Μπάγερν. Στην τρίτη περίοδο με επί μέρους σκορ για τους γηπεδούχους 35-16 η διαφορά άρχισε να αποκτά διαστάσεις που οδήγησαν σε θρίαμβο των Τούρκων με το τελικό σκορ να φτάνει στο 109-86. Σε αυτό το δεκάλεπτο ο Larkin σημείωσε τους μισούς από τους πόντους του, δηλαδή 14 από τους 28 συνολικά, επίδοση που σημειώνει δεύτερη φορά φέτος, έχοντας επίσης ακόμα δύο φορές που έφτασε τους 32. Με 17,8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5,3 ασσίστ σε 33 λεπτά ο Larkin είναι φέτος ο κορυφαίος παίκτης σίγουρα όσον αφορά τις ομάδες που δεν έχουν επαφή με την πρώτη οκτάδα, αλλά ακόμα προσπαθούν να παίξουν τα «ρέστα» τους. Παράλληλα, ο Will Clyburn έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό ακολουθώντας με 21 πόντους ωστόσο τη νίκη πυροδότησαν κυρίως οι πόντοι του Shane Larkin. Με 11 πόντους ακολούθησε ο Osmani που σημείωσε για δεύτερη φορά φέτος διψήφια επίδοση, ενώ με 10 συνέβαλαν οι Bryant και Thompson.
Με ρεκόρ 12-16, η Εφές δεν έχει απαγορευτικό πρόγραμμα για να έχει βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει τα play-in, όπως αναλογεί στις δυνατότητες του ρόστερ της τουλάχιστον.
Ο James στο πάνθεον των σκόρερ
Ο αγώνας ανάμεσα στη Μονακό και τον Ερυθρό Αστέρα δεν θα είναι ένα από τα παιχνίδια που θα θυμόμαστε για καιρό καθώς, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η γηπεδούχος ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 98-80 της ομάδας το Γιάννη Σφαιρόπουλου η οποία πλέον δεν έχει κάτι να διεκδικήσει στη διοργάνωση. Ωστόσο το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία ως η αναμέτρηση στην οποία ο Mike James προσπέρασε τον μέχρι πρότινος κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Euroleague σε απόλυτους αριθμούς. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό με τους 20 πόντους που σημείωσε επί των Σέρβων έγραψε έτσι με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της διοργάνωσης, μια διάκριση που ίσως να μην είναι η τελευταία για έναν από τους κατά τεκμήριο κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια καθώς η φετινή του σεζόν έχει άρωμα MVP, ένας τίτλος που του λείπει μέχρι τώρα όπως βέβαια και αυτός της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου.
Στα του αγώνα ο Elie Okobo ακολούθησε με 14 πόντους (και ακόμα 4 ριμπάουντ, 7 ασσίστ), ενώ ίδιο αριθμό πόντων σημείωσε και ο Donatas Motiejunas (6 ρ., 2 ασσίστ). Επίσης, ο Donta Hall ακολούθησε με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Η επιστροφή του Luka Mitrovic στις καλές εμφανίσεις (18 π.) δεν έχει πλέον κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα για τους Σέρβους που πλέον έχουν μείνει εκτός οποιουδήποτε στόχου «κολλημένοι» δύο θέσεις πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας.
Νίκη επιβίωσης για τη Μακάμπι
Η Μακάμπι συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ζαλγκίρις στο Aleksandar Nikolic Hall μένοντας πίσω στο σκορ ακόμα και με 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο ωστόσο έφτασε τελικά στην επικράτηση με 83-76.
Ο Keenan Evans ήτανε εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, ισάριθμες ασσίστ (αλλά και κανένα λάθος) σε 27 λεπτά και έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της ομάδας του Kattash, ενώ οι Λιθουανοί είχαν σε καλή βραδιά και τον Edmond Sumner που ακολούθησε με 14 πόντους.
Η Μακάμπι ήταν εκ νέου μέτρια στο τρίποντο (33,3%), αλλά γύρισε το παιχνίδι εν πολλοίς λόγω της νίκης στη μάχη των ριμπάουντ με 12 παραπάνω από τους Λιθουανούς. Ο Josh Nebo πλησίασε το νταμπλ-νταμπλ συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το κομμάτι με 10 πόντους και 9 «σκουπίδια». Επίσης, οι Ισραηλινοί βασίστηκαν στην άμυνα (όσο κι αν οι μέσοι όροι τους δεν συνηγορούν ότι είναι από τα δυνατά τους σημεία) κλέβοντας 10 φορές την μπάλα στο παιχνίδι και περιορίζοντας τους Λιθουανούς στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο στους 14 πόντους (27-14) γυρίζοντας έτσι το παιχνίδι. 3 από τα κλεψίματα σημείωσε ο Colson που είχε πολύπλευρη συμβολή με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους Ισραηλινούς (ποιος άλλος; ) ο Baldwin με 16 πόντους σε μια μέτρια για τα δεδομένα του εμφάνιση ωστόσο, ενώ από 10 και 11 πόντους σημείωσαν οι σημαντικοί επιθετικά Blatt και Webb. Ο Brown «φλέρταρε» με το νταμπλ-νταμπλ με 9 πόντους και 10 τελικές πάσες.
Η Ρεάλ δεν υποκρίνεται καν ότι προσπαθεί
Η Ρεάλ γνώρισε την τρίτη της συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση και δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας, με τη χαλαρότητα να έχει δώσει τη θέση της σχεδόν στην «αδιαφορία» καθώς κανείς δεν μπορεί να μας πείσει πλέον ότι αν το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ είχε διακύβευμα η ομάδα του Chus Mateo θα γνώριζε την ήττα βλέποντας την πλάτη των Τούρκων στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ομάδα του Sarunas Jasikevicius που διεκδικεί την πρώτη εξάδα και είχε ξεκάθαρα υψηλότερο κίνητρο για τη νίκη έφτασε να προηγείται με διψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τη μόνη αντίδραση των πρωταθλητών Ευρώπης να έρχεται στα μέσα της τρίτης περιόδου όπου θα κατεβάσουν τη διαφορά στους 3 πόντους, καταρρέοντας όμως σύντομα εκ νέου επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο ύψος των 16 πόντων και να φτάσει τελικά άνετα στο διπλό με 79-89.
Οδηγοί για τη νίκη των Τούρκων ο Nigel Hayes-Davis που ήταν ο MVP της αναμέτρησης με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 ασσίστ, αλλά και ο παίκτης «ορχήστρα» Νικ Καλάθης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασσίστ. Ο Wilbekin ακολούθησε με 12 πόντους, ενώ από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Motley και Biberovic. Ο κόουτς Jasikevicius μάλιστα διέθεσε 27,5 λεπτά χρόνο συμμετοχής στον Biberovic, τον υψηλότερο δηλαδή που είχε παίξει ποτέ μέχρι τώρα στη Φενερμπαχτσέ, με τον διεθνή με την Εθνική Τουρκίας να αποκτά πλέον μεγαλύτερο ρόλο στο rotation και να δικαιώνει την επιλογή σημειώνοντας διψήφιο αριθμό πόντων για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.
Για τη Ρεάλ, ο Sergio Llull σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη εφετινή του επίδοση σε πόντους με 17, ο Tavares σημείωσε 14, ενώ από 13 πέτυχαν οι Musa και Hezonja.
Ο «κρυφός» most valuable center και η Βαλένθια που κατηφορίζει
Το ισπανικό ντέρμπι ανάμεσα στη Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα δικαίωσε τον τίτλο του ντέρμπι για ένα ημίχρονο το οποίο ανήκε στους γηπεδούχους (42-37), αλλά βάφτηκε στα χρώματα των μπλαουγκράνα στην επανάληψη όπου η ομάδα του Roger Grimau ήταν καλύτερη και επέβαλλε την ανωτερότητα της στη Βαλένθια που δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι να ξεμένει από «καύσιμα» στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν.
Οι Καταλανοί εκμεταλλεύθηκαν την υπεροπλία του ρόστερ τους έναντι του πιο περιορισμένου ρόστερ των γηπεδούχων. Ο Nikola Kalinic πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση παίζοντας δικαιολογημένα και τα περισσότερα λεπτά στο ματς (33). Η παρουσία του Σέρβου φόργουορντ αμυντικά είναι αναντικατάστατη, αλλά και επιθετικά με 6/8 σουτ και 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασσίστ ήταν στους διακριθέντες. Παράλληλα, με 13 και 12 πόντους οι Laprovittola και Parker έκαναν τη διαφορά επιθετικά, αλλά είναι «κοινό μυστικό» ότι ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες φέτος στην Μπαρτσελόνα και αποτελεί το πλέον σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση της δεν είναι άλλος από τον MVP πριν μερικά χρόνια της διοργάνωσης και διαχρονικά έναν από τους κορυφαίους σέντερ Jan Vesely. Ο Τσέχος παρέδωσε ένα ακόμα "masterclass" με 21 πόντους χωρίς να λαθέψει ούτε σε ένα σουτ του με την κλασική απαράμιλλη ευστοχία του από μέση και κοντινή απόσταση φτάνοντας τα 10/10 δίποντα.
Από πλευράς Βαλένθια, ο Semi Ojeleye ήταν ξανά εξαιρετικός με 19 πόντους σε 17 λεπτά με τους Jones και Inglis να ακολουθούν με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, αλλά η ήττα στη μάχη των ριμπάουντ (12 λιγότερα για τους γηπεδούχους) και η αστοχία από τη γραμμή του τριπόντου (6/28) δεν επέτρεψαν στη Βαλένθια να μείνει ανταγωνιστική στο δεύτερο ημίχρονο με τον Justin Anderson συγκεκριμένα να αστοχεί και στα 8 σουτ που επιχείρησε πίσω από τα 6,75μ.
Οι «νυχτερίδες» μετρούν την τέταρτη ήττα τους στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις και έτσι βλέπουν σταδιακά τις ελπίδες τους να μετουσιώσουν τη θετική τους πορεία φέτος στη διοργάνωση σε μια πρόκριση στα playoffs ή ακόμα και τα play-in ως μια δύσκολη αποστολή με ομάδες με υψηλότερους προϋπολογισμούς να ακολουθούν απειλητικές όπως η Παρτιζάν, η Εφές και η Αρμάνι Μιλάνο. Μια γνώριμη ιστορία για τη μόνιμα φιλότιμη Βαλένθια που θέλει φέτος να αλλάξει την παραδοσιακή ιστορία που τη θέλει να «λυγίζει» στο τέλος.
Μαμά, μαμά και χωρίς Γουόκαπ!
Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ σε μια αναμέτρηση που παρατάχθηκε για πρώτη φορά μετά από ...83 σερί παιχνίδια χωρίς τον «βιονικό» Thomas Walkup τον οποίο τελικά οδήγησε στην απουσία ο τραυματισμός στον αγώνα με το Περιστέρι. Οι ερυθρόλευκοι που είχαν επίσης την απουσία του Λαρεντζάκη, τον Μήτρου Λονγκ ανέτοιμο και τον Williams-Goss να επιστρέφει με τη σειρά του μετά το διάστημα που έμεινε εκτός, μπήκαν εμφανώς νευρικά στην αναμέτρηση και παρουσίασαν μέτρια εικόνα για ένα ημίχρονο σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους που ήταν καλύτερος, εκτελούσε με ακρίβεια και έκλεισε το ημίχρονο με παράσταση νίκης και επί μέρους σκορ 46-37.
Η επιστροφή από τα αποδυτήρια όμως για το δεύτερο ημίχρονο άλλαξε ριζικά την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ακόμα και χωρίς τον παραδοσιακό του πυλώνα στον άσσο Walkup με την αδιαμφισβήτητη συμβολή του αμυντικά και σε επίπεδο playmaking παρουσίασε ένα ακόμα τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχίας από αυτά που έχει καθιερώσει η «μηχανή» του Γιώργου Μπαρτζώκα την τελευταία διετία στη διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι με ηγέτη τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει το «έναυσμα» της ανατροπής με μεγάλα σουτ (3/5 τρίπ.) και συνολικά 16 πόντους θα τρέξουν επί μέρους σκορ 20-5 στην τρίτη περίοδο σκορπώντας τις ελπίδες της Βίρτους για ένα διπλό που θα της έδινε μεγάλη ώθηση στη μάχη της πρόκρισης στην οκτάδα. Ο Moustapha Fall ήταν κυρίαρχος με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασσίστ, o Canaan έδωσε τα απαραίτητα περιφερειακά σουτ (3/7 τρίπ., 12 π.) και ο Williams-Goss κάλυψε επάξια το κενό του Walkup στην περιφέρεια με υποδειγματική εμφάνιση (6 π., 4 ασσίστ, 2 κλεψίματα) έχοντας, όχι τυχαία, το κορυφαίο plus/minus στο παρκέ (+13) ίσο με τον MVP της βραδιάς Κώστα Παπανικολάου. Παράλληλα, από 8 πόντους πρόσθεσαν οι Mckissic και Peters, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι 7 πόντοι, αλλά και τα ισάριθμα κρίσιμα 7 ριμπάουντ του Petrusev ο οποίος δείχνει να είναι και ο παίκτης με το μεγαλύτερο μελλοντικό potential για την ελληνική ομάδα.
Κάπως έτσι, η Μπολόνια έμεινε μόνο στην εξαιρετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου φεύγοντας όμως με άδεια χέρια από την Ελλάδα παρά την επιστροφή του Shengelia στις υψηλές επιδόσεις και συγκεκριμένα σε ranking άνω του 20 (22) μετά από έξι άγονες τελευταίες αναμετρήσεις ατομικά και παρά τους 10 πόντους που πρόσθεσαν οι Hackett, Belinelli.
Σε ρυθμό προπόνησης
Η Βιλερμπάν χωρίς τον Mike Scott και τον Paris Lee μόνο για ...τουρισμό θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Αθήνα και σίγουρα όχι για να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό που στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισε» την αναμέτρηση με επί μέρους σκορ 47-31 φτάνοντας τελικά στην άνετη επικράτηση με 85-67.
Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Jerian Grant με 21 πόντους. Γεμάτη εμφάνιση για τον Κώστα Σλούκα που έκανε χαρούμενους όχι μόνο το κοινό του Παναθηναϊκού, αλλά και τους συμπαίκτες του με τις 8 ασσίστ που μοίρασε σημειώνοντας ακόμα 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Οι Lessort (5 ρ., 2 ασσίστ, 3 κλεψίματα) και Grigonis ακολούθησαν με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.
Ο Nando De Colo ξεχώρισε ατομικά για την Βιλερμπάν σε μια ατομική επίδοση 15 πόντων, 3 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και 4 κλεψιμάτων με μικρή ουσιαστική σημασία.
Όπως και για τη Βιλερμπάν, έτσι και για την ουραγό Άλμπα η συμμετοχή της στην Euroleague είναι ολοένα και πιο τυπική κι έτσι η επίσκεψη της στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι εξελίχθηκε σε μια ήσυχη βραδιά για τους Βάσκους που έκαναν το «καθήκον» τους επικρατώντας με 88-71.
Ο Codi Miller-McIntyre βρήκε «γόνιμο» έδαφος στην αδύναμη αμυντική ομάδα των Βερολινέζων να σημειώσει το έκτο φετινό του νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 10 ασσίστ έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Chima Moneke με 16 πόντους, ακολούθησε ο Vanja Marinkovic με 15 πόντους. Ο Markus Howard ωστόσο συνεχίζει να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό με 3/10 σουτ και 8 πόντους.
Για την Άλμπα, πρώτοι σκόρερ οι Koumadje και Thomas με 12 πόντους. Ο 20χρονος Elias Rapieque σημείωσε προσωπικό ρεκόρ με 11 πόντους (1/2 δίπ., 2/3 τρίπ., 3/3 βολ.) σε μόλις 5,5 λεπτά.
Η Μιλάνο ρίχνει την Παρτιζάν «στα σχοινιά»
Η Παρτιζάν μετά το διάλειμμα από τις ήττες στην προηγούμενη αγωνιστική στην αναμέτρηση με την Εφές γνώρισε ακόμα μια εκτός έδρας απώλεια βαθμών και την τέταρτη ήττα τις σε πέντε αναμετρήσεις από την Αρμάνι Μιλάνο με 85-83 στο παιχνίδι που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο και μοναδικό μέχρι το τέλος του, ντέρμπι της αγωνιστικής.
Η ομάδα του Zeljko Obradovic είχε για κορυφαίο της παίκτη για δεύτερο συνεχές παιχνίδι όχι κάποιον από τα λαμπερά της αστέρια, αλλά τον διεθνή με την Εθνική Σερβίας Aleksa Avramovic που σημείωσε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση με 19 πόντους και 3 ασσίστ σε 32,5 λεπτά συμμετοχής. Ο Caboclo με 13 πόντους και 2/2 τρίποντα θα κάνει μετά τη μεγαλύτερη ζημιά στην ιταλική άμυνα, ενώ LeDay και Andjusic θα ακολουθήσουν με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Από την άλλη πλευρά, το δίδυμο Shields-Mirotic θύμισε γιατί οι Ιταλοί θα μπορούσαν φέτος να έχουν μια από τις πιο γεμάτες ομάδες με τους δύο παίκτες να σημειώνουν από 19 πόντους, αλλά και τον Devon Hall να είναι σε εξαιρετική βραδιά με 18 πόντους (3/3 δίπ., 4/7 τρίπ.).
Ο παίκτης όμως που θα βάλει την «υπογραφή» του στην έκβαση της αναμέτρησης για τους Ιταλούς θα είναι ο πρώην κάτοικος Βελιγραδίου (αλλά για τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο ξεκίνησε τη σεζόν) Shabazz Napier που αρχικά θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο τρίποντο 1,5 λεπτό πριν το τέλος που θα διαμορφώσει το 81-80, έπειτα θα σημειώσει δύο ακόμα βολές για το 83-80 και, τελικά, θα απαντήσει στο «έμμεσο τρίποντο» με γκολ-φάουλ του LeDay που ακολούθησε (83-83) με το καθοριστικό δίποντο νίκης για το 85-83 πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Η Παρτιζάν πλέον απέχει μόλις μία νίκη από την Μιλάνο στη βαθμολογία και το πράγμα αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.