We feel devotion
DataCenter
HIGH VOLTAGE
Αναγνωριστικές κινήσεις!
H High Voltage προχωρά στις ...ενδεδειγμένες κινήσεις για την πρώτη αγωνιστική των Playoffs.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 18/04/2017 16:23
Ώρα Playoffs λοιπόν και η ομάδα μπαίνει χωρίς άγχος στην τελική φάση του παιχνιδιού, αφού η βαθμολογική της θέση δεν της επιτρέπει να στοχεύει σε κάτι αντάξιο της ιστορίας της. Η απουσία ...άγχους βέβαια την ωφέλησε την τελευταία αγωνιστική, αφού οι "αιρετικές" της κινήσεις "βγήκαν" κατά τα 3/3 σε σκέψη και κατά τα ...2/3 στην εκτέλεση, που λένε και στο ποδόσφαιρο (πιπέρι). Colom και Melli πραγματοποίησαν θετικά φινάλε, τη στιγμή που ο Parakhouski έμεινε στη σκια του Latavious Williams που αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής κόντρα στην Μιλάνο. Έτσι, η ομάδα ανέβηκε στη θέση 817 της συνολικής βαθμολογίας, με άλμα 86 θέσεων.

Πλέον οι επιλογές που ενθουσιάζουν είναι μετρημένες και οι πιθανές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ομάδων λιγοστές κι αυτό περιορίζει τις δυνατότητες ανέλιξης. Όπως και να 'χει όμως, η High Voltage θα πραγματοποιήσει τις "ενδεδειγμένες" επιλογές ενόψει της 1ης αγωνιστικής των playoffs και ακολούθως θα υπάρξουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις για τη δεύτερη μέρα της φάσης.

Έτσι, όσο στενό κι αν είναι το δέσιμο με τον Brad Wanamaker, η λογική υπαγορεύει την παρουσία του δίδυμου Teodosic-Llull στο ρόστερ της ομάδας κι αυτό γιατί μπορώ πιο δύσκολα να φανταστώ ένα μέτριο ή κακό σκορ τους. Αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αποτελέσει ...έκπληξη μεγατόνων για τον ηγέτη της Νταρουσάφακα, εξάλλου μέσα στην Μαδρίτη έφτασε μέχρι το 14 Index Rating όσο βρισκόταν (και βρίσκεται ακόμα) σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Έτσι, ο παράγοντας έδρα, σε συνδυασμό με το 100% που αναμένεται στην απόδοση των ηγετών της ΤΣΣΚΑ και της Ρεάλ με οδηγούν στην προσωρινή (και όχι τόσο εύκολη) ...περιθωριοποίησή του.

Στην περιφέρεια, προσπερνάμε τον De Colo (στην ανάλυση, όχι στο ρόστερ) και πηγαίνουμε στους Singleton και Bogdanovic που τίθενται αντιμέτωποι σήμερα στο ΟΑΚΑ. Το ματς ίσως αποδειχθεί ζόρικο και για τους δύο και ενδεχομένως ο Hanga να βρει περισσότερο χώρο σε ένα πιο ελεύθερο μπάσκετ στην Μόσχα. Εφόσον όμως η Μπασκόνια αγωνίζεται εκτός έδρας (κι άρα μια πιο μέτρια-κακή εμφάνιση από τον Ούγγρο δεν μπορεί να θεωρηθεί τεράστια έκπληξη) και τα σκορ των δύο σταρ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ μπορούν να πιάσουν πιο εύκολα μεγάλα επίπεδα, θα τους διατηρήσω στο ρόστερ. Ο Hanga φάνηκε να αντιμετωπίζει θέμα και με τα ρημπάουντ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αθροίζοντας μόλις 3 συνολικά στις δύο φετινές αναμετρήσεις. Γι' αυτό και θα παραμείνει - προσωρινά επίσης - εκτός ρόστερ.

Την τέταρτη θέση της περιφέρειας θα κλείσει ο Βασίλης Σπανούλης του οποίου η αντικειμενική αξία είναι σαφώς ανώτερη των 47,5 κρέντιτς. Μπορεί να μην είναι ακόμα στο 100%, όμως η κρισιμότητα των αγώνων και η εμπειρία του δεν μου επιτρέπει να τον προσπεράσω όταν αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι σε έναν όχι και τόσο καλό αμυντικά αντίπαλο, αντί των Hanga και Clyburn που αγωνίζονται εκτός έδρας. Έτσι ο Kill Bill θα επιστρέψει μετά από πάρα πολύ καιρό στην ομάδα, ελπίζοντας να αποτελέσει έναν, κατά κάποιον τρόπο x-factor ως προς τις άλλες ομάδες του παιχνιδιού που ίσως διστάσουν να τον επιλέξουν.

Στους ψηλούς υπάρχουν δύο ξεκάθαρες προτεραιότητες. Ο ένας είναι ο Ekpe Udoh, ο καλύτερος ψηλός της φετινής σεζόν, παρά τον ...υπό άλλες συνθήκες αποτρεπτικό παράγοντα του ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός απέχει τόσο από τους υπόλοιπους παίκτες της θέσης που δεν γίνεται να αγνοηθεί σε κανένα σημείο των Playoffs, όσο κι αν καταφέρει να τον περιορίσει ο Πασκουάλ. Από την άλλη, υπάρχει ο Γιώργος Πρίντεζης, που έχει δείξει σημάδια κορυφαίου φαντασιακού ψηλού ουκ ολίγες φορές φέτος, ειδικά στο δεύτερο γύρο, αλλά και στους αγώνες με την Εφές. Έδρα, άμυνα, μομέντουμ, ακόμα και τιμή, όλα συνηγορούν υπέρ του ηγέτη του Ολυμπιακού.

Πλέον οι αποφάσεις γίνονται λίγο πιο δύσκολες. Έκανα σκέψεις μέχρι και για Vesely ή Μπουρούση, δεν το κρύβω, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξω έναν εκ των ψηλών της Ρεάλ κι έναν έναν από το δίδυμο ψηλών της Εφές. Στην πρώτη περίπτωση, το ...σταθερό πρόσφατο ιστορικό του, δίνει προτεραιότητα στον Randolph, ενώ ο Ayon δεν είχε καλές παρουσίες φέτος απέναντι στην Νταρουσάφακα. Φυσικά ο Μεξικανός έχει την ποιότητα να κάνει ...παπάδες απέναντι στην frontline των Τούρκων, θα επιλέξω ωστόσο τον Randolph καθοδηγούμενος από τα νούμερά του, που είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή (ή καλύτερα αξιόλογα) τον τελευταίο καιρό. Δεν υποτιμώ τον παράγοντα Reyes, όμως δεν μπορώ να προσπεράσω και το γεγονός ότι ο Randolph δεν αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα με φάουλ, κάτι που δεν ισχύει πάντα για τον Ayon.

Τέλος, μεταξύ Brown και Dunston, αν δεν είχε να αντιπαρατάξει τρεις σέντερ ο Ολυμπιακός, θα επέλεγα ξεκάθαρα το δεύτερο. Τώρα το ζήτημα γίνεται λίγο πιο πολύπλοκο, γιατί αφενός είναι η σταθερότητα του πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, αφετέρου όμως είχε δυσκολευτεί αρκετά στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ (2η αγωνιστική), ενώ και ο Brown, όσο ασταθής κι αν είναι, έχει δείξει ικανός να πλησιάσει πιο εύκολα ένα πολύ μεγάλο σκορ. Ευτυχώς (;) το δίλημμα αυτό απλοποιείται από τις προηγούμενες 9 επιλογές. Τα 703 ακριβώς κρέντιτς της ομάδας δεν επιτρέπουν για πολύ λίγο την απόκτηση του Brown κι αυτό είναι κάτι που κάθε άλλο με "χαλάει" αφού διευκολύνει τη λήψη απόφασης για ένα δίλημμα που ούτως ή άλλως ήμουν, έστω και υποκειμενικά, λίγο περισσότερο υπέρ του Dunston. Υπό αυτές τις συνθήκες βέβαια, δεν γίνεται να αλλάξει κάποια από τις παραπάνω αποφάσεις για χάρη του Αμερικανού. Τώρα αν αναδειχθεί και αυτός MVP της αγωνιστικής, μάλλον έχουμε θέμα.

Έτσι, το ρόστερ της High Voltage για την 1η αγωνιστική των Playoffs έχει ως εξής:

Teodosic
Llull
De Colo
Singleton
Bogdanovic
Spanoulis
Udoh
Printezis
Dunston
Randolph


Devotion.
  '; ?>