Στο Turn 2 της 14ης αγωνιστικής επικεντρώνεται η δράση για την High Voltage.
Χωρίς ιδιαίτερη δράση το Turn 1 της 14ης αγωνιστικής του Euroleague Fantasy για την High Voltage, με το μεγαλύτερο μέρος από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας να αγωνίζεται σήμερα Παρασκευή. Ένας ήταν ο παίκτης που έφερε υψηλές προσδοκίες, ο Milutinov κι αυτός δεν έπαιξε καν, λόγω της αναβολής του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρ, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που έκαναν το ΣΕΦ απροσπέλαστο για τον κόσμο.
Η αναβολή αυτή επαναφέρει το concept των μέσων όρων στο παιχνίδι, που παίρνουν οι παίκτες σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το σκορ του αρχηγού κανονικά δεν διπλασιάζεται (ορθώς), ωστόσο εδώ υπήρξε η εξαίρεση ότι η επίσημη αναβολή ορίστηκε μετά την έναρξη της αγωνιστικής, επομένως δεν υπήρχε περιθώριο εναλλακτικής, τυπικά, για τους μάνατζερ. Έτσι, ο Milutinov δίνει στην High Voltage 45,36 πόντους, νούμερο που δεν συνάδει εξ’ ολοκλήρου με τις προσδοκίες που είχα από τον Σέρβο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δεν θα τους ...απαρνηθώ όμως κιόλας, δεδομένου ότι αποτελούν σεβαστή ποσότητα και το κυριότερο, βγάζουν ένα πολύ βασανιστικό δίλημμα νέας επιλογής αρχηγού στο Τ2.
Από αυτούς που έπαιξαν, o Hazer είχε αρνητικό ράνκινγκ (-1), παρά τους 4 πόντους σε 10:47, ενώ ούτε και ο Herrera γλύτωσε από το μείον (-2), δίχως να σκοράρει ούτε έναν πόντο από τους 229 που σημειώθηκαν συνολικά στο Μονακό - Παρί. Εδώ η αλήθεια είναι ότι οι δείκτες των γηπεδούχων, ειδικά εντός έδρας, ήταν απαγορευτικοί για τον Χιλιανό, ωστόσο ήθελα να φαίνεται πιο “όμορφο” το ρόστερ, αξιοποιώντας παράλληλα μια τέταρτη αλλαγή. Δεν περίμενα βέβαια ότι θα πάρει μόνο μια προσπάθεια εντός πεδιάς στα 12:55 που αγωνίστηκε.
Υπήρχε τέλος και ο Osmani, που είχε συνολικά πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, η οποία ωστόσο δεν μεταφράστηκε ανάλογα και στο ράνκινγκ του, το οποίο κατέληξε στο 10. Ο Τούρκος είναι πολύ φιλότιμος, ίσως όμως πρέπει να γίνει λίγο πιο “κυνικός” στο παιχνίδι του για να συγκρατεί την στατιστική του σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς χθες με την Ρεάλ, εκτός των άλλων, είχε 4/4 τρίποντα για 18 συνολικά πόντους. Παράλληλα όμως έμεινε στα 3/10 δίποντα, τα 4 ρημπάουντ, τα 3 λάθη και 4-3 φάουλ σε 28 λεπτά συμμετοχής, με την επίδοσή του να μην πληγώνει βέβαια, αλλά να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του.
Τέλος, στο κομμάτι του προπονητή, ο Ιτούδης πήρε με το πολύ ζόρι το 10αράκι με την Βιλερμπάν, με την Χάποελ να αφυπνίζεται στα τελευταία μόλις λεπτά και να παίρνει τη νίκη επί των Γάλλων, ενώ μάλιστα βρισκόταν πίσω 7-8 πόντους στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου. Πάλι καλά να λέμε εδώ, αφού η εναλλακτική επιλογή ήταν ο Μασιούλις, με την Ζαλγκίρις να γνωρίζει την εντός έδρας συντριβή από την Μακάμπι και τον κόουτς των Λιθουανών να κόβει 10 πόντους από τις ομάδες που ήταν.
Να πούμε εδώ, σε μια τέτοια πιο “ευτυχή” συγκυρία για την ομάδα, ότι το feature του προπονητή έχει μεν κάποιο ενδιαφέρον, ωστόσο δεν σχετίζεται με τη λογική του Fantasy και θα μπορούσε κάλλιστα να παραληφθεί στο μέλλον, ή τουλάχιστον η επίδρασή του να μην είναι τόσο κομβική για τις ομάδες και τον σχεδιασμό τους.
Το Turn 2 φέρνει βασικούς όλα τα βαριά χαρτιά της ομάδας. Petrusev, Nwora, Miller-McIntyre, Edwards, Faried θα κάνουν παρέα στον Milutinov, ενώ ο Osmani και οι Hazer, Herrera θα βρεθούν στον πάγκο δίπλα στον Καλαϊτζάκη (αντί του τραυματία Σαμοντούροφ τελικά) - δεν υπήρξε κάποιο upgrade εδώ, με τον Lucic πάντως να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός μέσα στην Παρτιζάν.
Τόσο οι εσωτερικές αλλαγές όσο και η επιλογή του αρχηγού προκύπτουν σχεδόν αβίαστα, με τον Milutinov, όπως αναφέρθηκε, να διατηρεί το περιβραχιόνιο.
Το Ρόστερ
Έτσι, το τελικό ρόστερ της High Voltage για την 14η αγωνιστική του παιχνιδιού θα έχει, πιθανώς, ως εξής:
Devotion.