Οι παίκτες της High Voltage έδειξαν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες της νέας σεζόν.
Με τους περισσότερους παίκτες να πιάνουν τα στάνταρ απόδοσης των δυνατοτήτων τους κι έτσι να προσφέρουν με το καλημέρα στην ομάδα, ξεκίνησε η σεζόν για την High Voltage. Οι επιλογές και τα "ρίσκα" στην περιφέρεια δικαιώθηκαν, οι ακριβοί φόργουορντ επιβεβαίωσαν την κλάση τους, ενώ η αρνητική - πραγματικά κακή όμως - εξαίρεση ήταν μονάχα μία, με την ομάδα να έχει προφητεύσει από χθες την αστοχία στη θέση των σέντερ.
Ας τα πάρουμε όμως με την χρονική σειρά.
Στο ντεμπούτο της Ντουμπάι στη διοργάνωση, ο Dzanan Musa ήταν ο απόλυτος ηγέτης της. Καλά (και πολλά) τα τρίποντα του Bertans, καλή και η δυναμική παρουσία του Kabengele στο ζωγραφιστό, αλλά ο ιθύνων νους της ομάδας χθες δεν ήταν άλλος από τον Βόσνιο, τον μόνο ίσως που "ένιωθε" λίγο παραπάνω τι συνέβαινε πάνω στο παρκέ. Ο Musa τελείωσε το ματς με 19 πόντους (3/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ρημπάουντ, 5 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 33:43 για να φτάσει στο 21 Index Rating και τους 23,1 φαντασιακούς πόντους, θέτοντας εξ' αρχής τον πήχη ψηλότερα για τη συνέχεια.
Στην Αθήνα, ο Rathan-Mayes δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το πρώτο χτύπημα για την breakout σεζόν που μόλις ξεκίνησε: 18 πόντοι (2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8/11 βολές), 5 ρημπάουντ, 8 ασσίστ και 6 κερδισμένα φάουλ σε 24 μόνο λεπτά προσφέρουν 26 μονάδες ράνκινγκ στις ομάδες που τον είχαν στις τάξεις τους, αλλά και τις προσδοκίες ενός - γιατί όχι - triple double, μέσα στην χρονιά. Την ίδια ώρα, ο Lucic, που εξετάστηκε σοβαρά από την ομάδα έμενε στο 11 PIR, κυρίως γιατί δεν είχε σκορ (ούτε από τα 4 φάουλ που κέρδισε οδηγήθηκε στις βολές), ενώ το ίδιο σκορ (με το 10% της νίκης) σημείωσε και ο Samodurov, που είχε 6 πόντους, 2 ρημπάουντ, 2 ασσίστ σε 10,5 λεπτά.
Στη χώρα των Βάσκων τώρα, το "στοίχημα" Dorsey βγήκε και με το παραπάνω. Μπορεί να μην βρέθηκε στο καλύτερο εκτελεστικά βράδυ του, παρ' όλα αυτά ο διεθνής γκαρντ ήταν αρκετά φουριόζος στο παρκέ και αναλαμβάνοντας μπόλικες επιθετικές πρωτοβουλίες και παίρνοντας το μεγαλύτερο χρόνο από τους ερυθρόλευκους έφτασε στο 21 Index Rating και το 23,1 fantasy score έχοντας 21 πόντους (3/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 9/10 βολές), 4 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 5 κερδισμένα φάουλ σε 32:13.
Το μεγαλύτερο σκορ βέβαια σημειώθηκε και πάλι από τον Vezenkov, που παρά το νωχελικό φαντασιακά ξεκίνημα στο ματς, απογειώθηκε στο 27 ράνκινγκ και τους 59,4 αρχηγικούς πόντους, σημειώνοντας σε 28,5 λεπτά στο παρκέ ένα επικό double double με 24 πόντους (6/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές) και 13 ρημπάουντ, ενώ είχε και 4 κερδισμένα φάουλ.
Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Milutinov, που πραγματικά έμοιαζε να παίζει απέναντι σε "παιδάκια" κι έδειξε επίσης με το καλημέρα το φετινό τρομακτικό του πήχη στο Fantasy. Στον αντίποδα, ο Samanic έμοιαζε εντελώς ανήμπορος να σταθεί και να προσφέρει σε Μπασκόνια και ράνκινγκ, μένοντας στο πολύ φτωχό 2 PIR με 7 πόντους, 3/7 σουτ, 2 ρημπάουντ και 3 λάθη σε 18,5 λεπτά. Η διαφορά των μόλις 2,4 κρέντιτς μεταξύ των δύο παικτών είναι αλήθεια ότι προβληματίζει αρκετά για την τελική επιλογή, όπως επίσης και σε σχέση με τους Forrest (22) και Diallo (17) που αποτύπωσαν στο παρκέ και στην στατιστική το ταλέντο τους.
Βέβαια, το κύριο δίλημμα της αγωνιστικής είχε να κάνει με τον Dorsey, που τα πήγε περίφημα, διατηρώντας έτσι στην ομάδα και τον Αταμάν, ο οποίος έφερε 10 πόντους χθες με την Μπάγερν (87-79). Δεν πέφτω από τα σύννεφα βέβαια, εδώ εξάλλου το πλάνο είναι τακτικό και μακροπρόθεσμο.
Για το Turn 2 δεν υπάρχουν πολλές κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Η πλέον σίγουρη βέβαια είναι η αντικατάσταση στο βασικό σχήμα του Samanic από τον Wright, ενώ μετά De Larrea και Harrison ερίζουν για την τελευταία ανοιχτή θέση, με το 11άρι του Samodurov να δείχνει στο εύρος των δυνατοτήτων τους. Επειδή η εικόνα από Βιλερμπάν είναι πιο θολή και ο γκαρντ της Βαλένθια αναδείχθηκε ολόκληρος MVP του ισπανικού Σούπερ Καπ, η έκτη θέση του ρόστερ θα καταληφθεί από αυτόν.
Φυσικά, δεν γίνεται καμιά συζήτηση για το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Το Ρόστερ
Έτσι, το τελικό ρόστερ της High Voltage για την 1η αγωνιστική του παιχνιδιού θα έχει, πιθανώς, ως εξής:
Devotion.