We feel devotion
DataCenter
HIGH VOLTAGE
Back to basics
Τρεις αλλαγές στο αγωνιστικό ρόστερ και τα παραδοσιακά διλήμματα περιλαμβάνει το πλάνο της High Voltage για την 4η αγωνιστική του Euroleague Fantasy.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 17/10/2024 16:56
Μόνο ο Jaiteh απέμενε για να κλειδώσει η τελική επίδοση της High Voltage στην 3η αγωνιστική του παιχνιδιού, η οποία μάλιστα ήταν παρόμοια μ' αυτή της 2ης αγωνιστικής, 125,25 τότε, 125,75 πόντους τώρα, με την αύξηση στο μπάτζετ αυτή τη φορά να είναι μεγαλύτερη, 0,8 κρέντιτς, έναντι 0,4 μια βδομάδα πριν, να μην είναι επ' ουδενί αρκετή όμως για μεγαλύτερα σχέδια προς το παρόν.

Ούτως ή άλλως, φαίνεται πως φέτος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συγκράτηση στις μεταβολές των τιμών, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, κάτι που σημαίνει ότι τα περσινά μεγάλα μπάτζετ από τα μέσα της σεζόν και μετά μάλλον θα πρέπει ήδη να τα ξεχάσουμε, αν δεν γίνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τότε. Υπομονή όμως, έχουμε σηκώσει μανίκια και σύντομα θέλω να πιστεύω πως οι κόποι θα αρχίσουν να φαίνονται και στο διαθέσιμο μπάτζετ.

Αυτό αριθμεί πλέον 101,6 κρέντιτς, ενώ συνολικά η ομάδα έχει συγκεντρώσει 363,2 πόντους, με τους οποίους βρίσκεται στη θέση 17.166 της βαθμολογίας, 5.500 περίπου θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη αγωνιστική. Είναι τόσο μαζικό το παιχνίδι βέβαια πλέον, που το νούμερο αυτό πραγματικά δεν λέει τίποτα αυτή την στιγμή και προφανώς όλη η προσοχή στρέφεται στα 101,6 κρέντιτς, που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την εικόνα της ομάδας.

Αν δεν υπήρχε η ατυχία του Oturu που έχασε 0,4 κρέντιτς λόγω τραυματισμού, τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα, ευτυχώς όμως τουλάχιστον ο Jaiteh ήταν για μια ακόμα φορά αποδοτικός, φτάνοντας στο 14 Index Rating μέσα στην Βαρκελώνη με 10 πόντους (4/5 δίποντα κι ευτυχώς 2/2 βολές) και 4 ρημπάουντ σε 28:21, σημειώνοντας μάλιστα τη δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση στην ομάδα του, πίσω από τον Okobo.

Ο Γάλλος θα παραμείνει στο ρόστερ, ενώ το ίδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου δεδομένο για τον Oturu, με το στάτους του αυτή την στιγμή άγνωστο. Το γεγονός ότι η Εφές αγωνίζεται στο Turn 2 της Παρασκευής δεν βοηθά την κατάσταση, επομένως η πρώτη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στη θέση του σέντερ.

Τα υπόλοιπα σκορ τα είδαμε στο χθεσινό άρθρο, επομένως μπορούμε να συνεχίσουμε τον σχεδιασμό της ομάδας απευθείας, εξάλλου λίγες ώρες μόνο απομένουν για την έναρξη της νέας αγωνιστικής.

Στους forwards δεσπόζει η παρουσία του Vezenkov, με τους Osmani και Ricci να τα πηγαίνουν περίφημα προχθές κι έτσι να διατηρούν τη θέση τους στο ρόστερ, σ' αντίθεση με τον Petrusev που αποτελεί μαύρη τρύπα εδώ και τρεις αγωνιστικές και πρέπει να αποχωρήσει σε τιμή μόλις 7,1 κρέντιτς. Το κακό εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές που να ενθουσιάζουν στα γύρω στρώματα τιμών και το σενάριο να γίνουν δύο αλλαγές στους guards εξετάστηκε, δίχως όμως αποτέλεσμα καθώς απαιτεί ιδιαίτερες περικοπές στη θέση του προπονητή, για τις οποίες προς το παρόν διστάζω.

Όσον αφορά τους guards τέλος, το δίδυμο Shorts-Maledon δείχνει μια χαρά για την ώρα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Blatt, που παρά τον ...άμπλετο χρόνο που παίρνει δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα δώσει σκορ κι έτσι ίσως ήρθε η ώρα εδώ για κάτι πιο αξιόπιστο. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Bortolani, ο οποίος, όπως ανέφερα, θα μπορούσε να φύγει, έστω και μόνος του, με κάποιες αλχημείες, ίσως όμως είναι καλύτερο αυτό να γίνει μετά την 4η αγωνιστική, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα απεριόριστων αλλαγών.

Όσον αφορά τον προπονητή, ο Αταμάν θα αποχωρήσει λόγω Ρεάλ, αλλά όχι μόνο, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν "βγαίνουν" τέσσερις αλλαγές στο αγωνιστικό ρόστερ που να στέκονται και οικονομικά, με την ομάδα να έχει κάποια σημεία αναφοράς (Vezenkov, Shorts, Maledon) και κάποιους φθηνούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν (Osmani, Ricci), ενώ κάπου στο ενδιάμεσο μπορεί να θεωρηθεί και ο Jaiteh.

Αν υπήρχαν τέσσερις ιδανικές αλλαγές λοιπόν, θα παρέμενα με τον κόουτς των πρασίνων μέσα στην προβληματική προς το παρόν Ρεάλ, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, μπορώ να φέρω τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με την πληγωμένη Φενέρ να παίζει με την Άλμπα στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί την έκαναν τη νίκη τους με την Βιλερμπάν, επομένως οι φιλοξενούμενοι θα είναι υποψιασμένοι αφενός, αφετέρου θα είναι πιο αποφασισμένοι μετά το κάζο από τον Αστέρα στην έδρα τους. Εναλλακτικά εδώ υπάρχει και ο Ομπράντοβιτς της Μονακό στην ίδια ακριβώς τιμή, όμως η εικόνα των Μονεγάσκων στην Βαρκελώνη κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική ήταν, ενώ και η Βίρτους μπορεί ίσως να "σφίξει" πιο πολύ το ρυθμό του ματς, Πέρυσι εξάλλου είχε περάσει αέρα από το Πριγκιπάτο με ένα σκορ τύπου 59-83 αν θυμάμαι καλά, αν και άλλη η αύρα που είχε τότε κι άλλη τώρα. Αν πάλι δεν υπήρχε η δυνατότητα 11 αλλαγών την επόμενη αγωνιστική, τότε ο Ομπράντοβιτς θα ερχόταν στον πάγκο, λόγω πιο ευνοϊκού προγράμματος για την 5η στροφή του παιχνιδιού.

Πίσω στο ρόστερ και στη θέση των forwards, εκεί όπου μπορώ να αποκτήσω τον Ousmane Diop της Μιλάνο στα 5,3 κρέντιτς, μετά και την πολύ ελπιδοφόρα εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό. Ο σέντερ των Ιταλών δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει εν τη απουσία του Nebo, ενώ έρχεται και λόγω ...ένδειας εναλλακτικών στη θέση. Διαφορετικά, θα έπρεπε να κινηθώ προς Bonga/Marinkovic, που έχουν ok τιμές, αλλά δεν είναι και απόλυτη προτεραιότητά μου η απόκτησή τους, με την Παρτιζάν εξάλλου να ενδέχεται να έχει επιστροφές (Mike, Washington).

Απομένει η αγορά ενός σέντερ κι ενός γκαρντ κι εδώ ξεκινούν τα διλήμματα για κάθε θέση. Στους ψηλούς, αυτός που "γυαλίζεί" είναι ο Tyrique Jones, έχοντας κυρίαρχη πρεμιέρα μέσα στην Μπασκόνια (28), πολύ θετική παρουσία στην Μαδρίτη με τα θηρία (16), αλλά και άλλη μια κομπλέ εμφάνιση σε σχετικά λίγο χρόνο μάλιστα με την Μπάγερν για την 3η αγωνιστική (16). Πέραν της καθ' εαυτής παρουσίας του στο ζωγραφιστό, ο ρυθμός με τον οποίο κερδίζει τα φάουλ (6,7 μ.ο.) είναι στοιχείο πολύτιμο για κάθε φαντασιακό παίκτη κι έτσι στα 11,1 κρέντιτς και σχεδόν διπλάσιο μέσο όρο μοιάζει εξαιρετική επιλογή.

Απ' την άλλη υπάρχει και ο Neal Sako της Βιλερμπάν, που αναδεικνύεται σε κομβικό και άκρως φαντασιακό παίκτη των Γάλλων, αυτός με την παρουσία του στα "ψηλά" κυρίως με 9,3 ρημπάουντ και 1,7 μπλοκ μέσο όρο, με το fantasy score του να γράφει αυτή την στιγμή 22,67 και το κόστος του μόλις 10,2 κρέντιτς. Εδώ θεωρητικά η υποτίμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη και δεν θα είχα θέμα να στραφώ στην περίπτωσή του αν υπήρχε η ανάγκη. Το δίλημμα εδώ είναι πράγματι οριακό και στον σέντερ της Παρτιζάν με ωθεί κυρίως το γεγονός ότι τον κοιτούσα από προηγούμενη αγωνιστική αντί του Oturu (δεν ήρθε λόγω αμφίβολου στάτους), ενώ δεν ξέρω αν θα επιστρέψουν και ποιοι τραυματίες για την Βιλερμπάν. Κοινώς, αν υπάρχουν πάλι πολλές απώλειες, δεν αποκλείεται να στραφώ προς Sako, για την ώρα ωστόσο ο Jones θα είναι αυτός που θα έρθει στην ομάδα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στους guards, ανάμεσα σε Sylvain Francisco και Martin Hermannsson. O πλέι μέικερ της Άλμπα στα 8,9 κρέντιτς είναι πιο προσιτός και υποτιμημένος και προφανώς αυτός ήταν ο παίκτης που θα ήθελα έτσι κι αλλιώς να φέρω αν μπορούσα να προχωρήσω σε δύο αλλαγές στη θέση. Από την άλλη ωστόσο ο Αμερικανός της Ζαλγκίρις δίνει σημάδια πολύ μεγάλου potential, λόγω και των φάουλ που κερδίζει, με 6,3 μέσο όρο, ενώ δεν περίμενα να δω να έχει καλύτερη αναλογία και στις ασσίστ/λάθη (5,7/1,3 έναντι 5,3/2,7 του Ισλανδού). Ο δεύτερος βέβαια σουτάρει πολύ πιο αποτελεσματικά, αλλά ίσως αυτό να μην είναι τόσο εύκολο με την Φενέρ, ενώ από πλευράς Ζαλγκίρις δεν παραβλέπω ότι ο Wallace για την ώρα είναι απών και το κενό του το εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Francisco. Το πρόγραμμα της Ζαλγκίρις πάντως δεν ήταν εύκολο μέχρι στιγμής κι εφόσον ο νέος της γκαρντ έχει 19,33 φαντασιακό μέσο όρο σε 22:09 συμμετοχής, η τιμή των 10,5 κρέντιτς μου φαίνεται αν μη τι άλλο ελκυστική.

Φυσικά, το δίδυμο Jones-Francisco έρχεται λόγω ...Diop και της ιδιαίτερα προσιτής τιμής του. Αν υπήρχε κάτι πιο ενδιαφέρον στην αγορά, τότε αναγκαστικά ίσως οι Sako-Hermannsson θα ήταν αυτή την στιγμή στο ρόστερ, αν κι έτσι κι αλλιώς πιθανώς να βρεθούν σ' αυτό με το πέρας της αγωνιστικής.

Η κατανομή του ρόστερ στα δύο Turns είναι 6-4, ενώ το βάθος συνολικά παραμένει περιορισμένο στα χαρτιά, παρότι οι F που υπάρχουν απέδωσαν περίφημα την περασμένη αγωνιστική. Όπως και να 'χει, την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουν να υπάρξουν πιο δραστικές τροποποιήσεις, ανάλογα και με την απόδοση των παικτών το διήμερο που ακολουθεί.

Αρχηγός της ομάδας στο Turn 1 θα είναι ο Jones, με μια ελαφρά δόση ρίσκου σε σχέση με τον Shorts ίσως, αλλά έτσι κι αλλιώς στο Turn 2 ακολουθεί ο Vezenkov.


Έτσι, το ρόστερ της High Voltage για το Turn 1 της 4ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα έχει, πιθανώς, ως εξής:




Devotion.
  '; ?>