We feel devotion
DataCenter
HIGH VOLTAGE
Στραβοπάτημα
Η High Voltage καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο τον πάγκο της για να βγει αλώβητη από την κακή πρώτη μέρα της 20ης αγωνιστικής.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 20/01/2023 15:48
Απότομη προσγείωση για την High Voltage στο πρώτο σκέλος της 20ης αγωνιστικής του Euroleague Fantasy, αφού μια σειρά ατυχών/κακών επιλογών, αλλά και ατυχών εξελίξεων κράτησε πραγματικά χαμηλά το σκορ της ομάδας και συγκεκριμένα στους 39,8 πόντους, μετά και τις εσωτερικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε.

Η πραγματική (και μοναδική) ατυχία βέβαια ήταν ο τραυματισμός του Lorenzo Brown μετά από 4:27 συμμετοχής με την Άλμπα. Μπορεί ο Αμερικανός να αποχώρησε με -2 ράνκινγκ (το οποίο συνεπάγεται τεράστια οικονομική ζημιά), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ανέβαζε την απόδοσή του στη συνέχεια. Εξάλλου ο Baldwin τελείωσε την αναμέτρηση με 35 PIR και δυστυχώς ένα πολύ καλό σκορ χάθηκε από τον Αμερικανό, που ήταν μάλιστα και αρχηγός της High Voltage.

Προφανώς ο Brown θα δώσει το χρίσμα στον Micic, ενώ το ίδιο θα ίσχυε κι αν είχε προτιμηθεί ο Lessort στη θέση του, αφού και αυτός έμεινε στα χαμηλά και συγκεκριμένα στο 13 Index Rating μέσα στην Βαλένθια, με τα αμφιλεγόμενα επιθετικά φάουλ που του σφυρίχθηκαν να τον βγάζουν επί της ουσίας εκτός αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα κι έτσι βέβαια, ο Γάλλος είχε το μεγαλύτερο σκορ από τους παίκτες της High Voltage σε μια αδιαμφισβήτητα υποτονική βραδιά απ' όλους.

Ο μοναδικός άλλος παίκτης με διψήφιο σκορ ήταν ο Smith με το 10 μέσα στην Μακάμπι, το οποίο σίγουρα δεν αποτελεί και την αρνητική έκπληξη της χρονιάς, σ' αντίθεση για παράδειγμα με τον Bacon, που σκόραρε 8 πόντους με 2/11 σουτ για να μείνει στον άσσο μέσα στην Μπολόνια, σε ένα βράδυ που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, με τον τρόπο που παίζει ο Αμερικανός. Πλέον, ελπίζω οι αμυντικοί δείκτες της Εφές στο 4 να επιβεβαιωθούν απέναντι στον Rubit, ώστε να κλείσει με τη μικρότερη δυνατή απώλεια αυτή η επιλογή.

Από τους Makoundou και Cohen έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν ιδιαίτερες προσδοκίες, το -3 όμως που έδωσε έκαστος (μειώνονται σε -1,5 και -1,35 λόγω νίκης, στον πάγκο) δεν αποτελούν και την ιδανική συγκομιδή. Ειδικά για την περίπτωση του ψηλού της Μονακό που θα στοιχίσει και οικονομικά, αν κι αυτό ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί. Ευτυχώς, ούτε οι Sorkin και Madar μάγεψαν με την απόδοσή τους, επομένως όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις των Micic και Rubit, αναφορικά με τις αλλαγές της αγωνιστικής της ομάδας.

Έχοντας δύο παίκτες με διψήφιο σκορ και τέσσερις με υποτυπώδες ή αρνητικό, δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη φαντασιακή κατάρτιση για να αντιληφθεί κανείς τις εσωτερικές αλλαγές της ομάδας. Σύσσωμος ο πάγκος περνά βασικός, κάτι που σημαίνει ότι οι Micic, Ulanovas, Petrusev και Dobric καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για την High Voltage.

Το μόνο θετικό από τη χθεσινή βραδιά είναι το +20 του Κάτας, το οποίο κινδύνεψε, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Μακάμπι στο ματς, λόγω φυσικά και του τραυματισμού του Brown. Ο Κάτας αυτή την στιγμή έχει προσφέρει περισσότερο από το 50% των πόντων της ομάδας.

Αρχηγός θα είναι ο Micic, όπως λίγο πολύ ήταν το σχέδιο κι αν ο Σέρβος δικαιώσει τις προσδοκίες, θα καταφέρει να αποσβέσει (σχεδιαστικά κυρίως) μέρος από τις χθεσινές απώλειες.

Έτσι, το τελικό ρόστερ της High Voltage για την 20η αγωνιστική του παιχνιδιού θα έχει ως εξής:
Devotion.

  '; ?>