Οι αλλεπάλληλες εξελίξεις στο Fantasy οδηγούν και την High Voltage στην εξέλιξη του δικού της πλάνου για το ρόστερ της 6ης αγωνιστικής στο παιχνίδι.
Οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη στην Euroleague και το Fantasy Challenge, με τα νέα αναβληθέντα ματς, αλλά και την καθυστερημένη αύξηση των τεσσάρων διαθέσιμων αλλαγών για την 6η αγωνιστική του παιχνιδιού, να διαμορφώνουν μια σειρά από διαφορετικά πλάνα για την High Voltage, η οποία όπως και να 'χει πάντως καταφέρνει πάντα να καταλήξει σε ένα πολύ "ευχάριστό" δίλημμα, έτσι για να δώσει ξεχωριστή γεύση σε κάθε νέα αγωνιστική. Πριν πάμε όμως στο σχεδιασμό της ομάδας, ας θυμηθούμε τι συνέβη λίγες μέρες πριν.
Παρά τις πέντε διαθέσιμες αλλαγές, η ομάδα κάθε άλλο παρά ...πρόκοψε στην 5η αγωνιστική του παιχνιδιού, αφού έμεινε και πάλι χαμηλά σε σκορ και συγκεκριμένα στους 87,7 πόντους, αθροίζοντας πλέον 557,1 συνολικά, επίδοση που τη φέρνει στη θέση 10.635 της γενικής κατάταξης (μετά από πτώση περίπου χιλίων θέσεων). Το χειρότερο όλων βέβαια ήταν η μικρή οικονομική άνθηση, αφού υπήρξε αύξηση μόλις 640 χιλιάδων ευρώ (13,39Μ πλέον), νούμερο σίγουρα μικρό όταν έχεις μάλιστα την ευχέρεια πέντε αλλαγών.
Όλη η ζημιά βέβαια έγινε από το δίδυμο της Φενέρ, De Colo και Vesely, που ήρθε μετά Βαΐων και κλάδων στην ομάδα, τόσο για αγωνιστικούς όσο και οικονομικούς λόγους και τελικά αποδείχθηκε η απόλυτη καταστροφή. Ο Γάλλος περιορίστηκε και με το παραπάνω από την άμυνα του Παναθηναϊκού, έχοντας μάλιστα και τη διαιτητική ανοχή, ενώ ο Τσέχος πέρασε πραγματικά απαρατήρητος από το παρκέ, δίχως να εκμεταλλευτεί τη φαντασιακή αδυναμία των πρασίνων στη θέση 5 και με τον Duverioglu να του δείχνει ...πως γίνεται (20 ράνκινγκ), ο Vesely πέρασε κάποιο χρόνο και στο 4 με παταγώδη αποτυχία. Οι δύο παίκτες άθροισαν σκορ 6 και φυσικά η πληγή εδώ ήταν πολλαπλή, αφού ο De Colo ήταν και αρχηγός της ομάδας, κομμάτι που παραμένει μεγάλο αγκάθι για την High Voltage στην αρχή της χρονιάς, ενώ στον οικονομικά τομέα, ο Γάλλος έχασε 110 χιλιάδες και ο συμπαίκτης του κέρδισε 20, την στιγμή που είχαν και οι δύο μια σεβαστή υποτιμημένη τάση και θεωρητικά θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν την τιμή τους με μια καλή εμφάνιση.
Μισοάδειο το ποτήρι και για τον Will Clyburn, που έμεινε στο 13 Index Rating στην ήττα της ομάδας του από τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Αμερικανό να έχει διψήφιο ράνκινγκ από το ημίχρονο, αλλά να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο στα υπόλοιπα 25 αγωνιστικά λεπτά. Ο SF της ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε 18 πόντους σε 36 και κάτι λεπτά για να φτάσει στο σκορ αυτό και λόγω της υποτίμησης που έκρυβε ανέβασε απλώς κατά 40 χιλιάδες την τιμή.
Ο καλύτερος από τους "σταρ" της ομάδας βέβαια δεν ήταν άλλος από τον Vladimir Lucic, για μία ακόμα φορά, που έφτασε στους 24,2 πόντους στη νίκη της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο Fantasy. Ήδη έχει ανεβάσει κατά 1,05Μ την τιμή του από την αρχή της χρονιάς (στα 2,37Μ πλέον) και με τον Last3 μέσο όρο του στο 27,5 παραμένει υποτιμημένος, πέρα από μια εξαιρετική αγωνιστικά λύση για το παιχνίδι.
Ο Σέρβος έδωσε το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ στην ομάδα μετά τον Jordan Loyd, που προσέφερε 27,5 πόντους στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, δείχνοντας την κλάση του σε πολλές φάσες. Στα 1,92Μ, ο Αμερικανός παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένος και μαζί με τον Lucic είναι οι δύο πιο σίγουροι παίκτες για το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 6ης αγωνιστικής.
Αν υπάρχει τρίτος βέβαια, αυτός δεν είναι άλλος από τον Vyacheslav Zaytsev, παρά το πρώτο του αρνητικό δείγμα τη φετινή σεζόν (2 ράνκινγκ σε 32 σχεδόν λεπτά συμμετοχής). Ο Ρώσος παραμένει ...υπέρ του δέοντος υποτιμημένος στα 0,44Μ και ο μπόλικος χρόνος συμμετοχής του είναι ενθαρρυντικός για τη συνέχεια, παρότι ο Shved οργίασε (με την κακή, φυσικά, έννοια) με το καλημέρα και μονοπωλούσε την μπάλα στα χέρια του στην ήττα της Χίμκι από την Μακάμπι.
Ο έτερος παίκτης της ομάδας με υποτυπώδη τιμή, Rokas Jokubaitis, σημείωσε το καθ' όλα τίμιο 9 Index Rating στην ήττα από τη Βαλένθια, σκορ δηλαδή παραπλήσιο με τους περισσότερους σαφώς πλουσιότερους "ανταγωνιστές" του κατά το σχεδιασμό της προηγούμενης αγωνιστικής. Προφανώς και η δική του υποτίμηση είναι καθησυχαστική για την άμεση συνέχεια, ωστόσο ο ρυθμός αύξησης της τιμής του είναι μικρότερος του Zaytsev, επομένως, μέχρι τουλάχιστον να δούμε το δεύτερο να εκτοπίζεται από το rotation της Χίμκι, ο Λιθουανός είναι αυτός που προέχει για αποχώρηση.
Τέλος, άλλη μια κακή παρουσία για την ομάδα σημειώθηκε από τον Hassan Martin, με τα 0 σουτ και το 2 ράνκινγκ σε 20:22 κόντρα στην Μπάγερν, διαψεύδοντας πανηγυρικά την αδυναμία των Βαυαρών στη θέση 5. Ή μήπως όχι; Ουσιαστικά κόβοντας τη δημιουργία του Σλούκα, ο Αμερικανός ήταν λίγο πολύ παροπλισμένος και δεν κατάφερε να γίνει χρήσιμος για την ομάδα του. Ακόμα κι έτσι πάντως, κέρδισε 30 χιλιάδες στην αξία του, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η επένδυση σε υποτιμημένους παίκτες, αφού ακόμα και σε ένα κακό βράδυ, δεν θα ζημιώσουν οικονομικά την ομάδα, αντιθέτως, είναι πιθανό να προσφέρουν και κάποια έξτρα χρήματα.
Ενόψει της 6ης αγωνιστικής το πλάνο της ομάδας άλλαξε πολλές φορές, με τις εξελίξεις να τρέχουν συνεχώς... Αρχικά στρεφόμουν σε λύσεις όπως ο Pangos και ο Poythress, τους πλέον φθηνούς υποτιμημένους και ποιοτικούς παίκτες δηλαδή, μόνο που τελικά ο Παναθηναϊκός δεν ταξίδεψε για την Αγία Πετρούπολη κι έτσι οι λύσεις περιορίστηκαν. Αυτό βέβαια στην πράξη ήταν καλύτερο για την ομάδα, αφού περιόρισε τις επιλογές της και τον αριθμό των σεναρίων που ήδη είχε αρχίσει να ξεφεύγει.
Από εκεί και πέρα, το πλάνο είχε διαμορφωθεί και ήταν έτοιμο να περαστεί στο BasketStories, με δίλημμα μέσα παρακαλώ, αλλά το παιχνίδι έστω και αργά αποφάσισε να δώσει άλλη μία αλλαγή κι επομένως χρειάστηκε κατάστρωση σχεδίου εξ' αρχής, ή καλύτερα ...από τη μέση.
Για να κάνω spoiler για τη συνέχεια, στο σχεδιασμό των τριών αλλαγών, το πρώτο πλάνο ήθελε τον Mirotic ως βασική επιλογή του σχεδιασμού, παρέα με τους Simon και Polonara στις θέσεις των De Colo, Vesely και Martin, αφήνοντας βέβαια αρκετά ευρώ στην άκρη. Προτίμησα τον Mirotic από το άλλο μεγάλο καυτό όνομα, Shved, λόγω αγωνιστικού ρυθμού συνολικά αλλά και ...σοβαρότητας, ενώ από τα βαριά χαρτιά του ρόστερ προτιμήθηκε να αποχωρήσει το δίδυμο της Φενέρ που έχει πιο δύσκολο αγώνα μέσα στην Μακάμπι, αλλά και είναι κατάτι πιο υπερτιμημένοι (ειδικά ο De Colo) από τον Clyburn, που επίσης εξετάστηκε.
Ωστόσο, δεν μπορούσα να μείνω εκτός του ρίσκου Shved, καθώς στο αισιόδοξο για τον Ρώσο σενάριο, με μια νέα μεγάλη φαντασιακά εμφάνιση με τον Ερυθρό Αστέρα, το στάτους του θα απογειωνόταν και μετά όπως λέμε "άντε πιάσ'τον!". Έτσι λοιπόν, το τελικό πλάνο των τριών αλλαγών έφερνε στην ομάδα Mirotic - Shved - Polonara αντί των De Colo - Clyburn - Martin, με το δίλημμα των δύο πλάνων να μετατρέπεται σε Shved-Vesely VS Clyburn-Simon. Κάτι ο Shved, κάτι το κάπως αμφίβολο στάτους του Simon (όπως άφησε να εννοηθεί ο Ataman στις αρχές της εβδομάδας - αν και ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού για να μην γκρίνιαξε για κάτι ο κόουτς της Εφές, λογικά ο Κροάτης θα είναι καλά), με οδήγησαν στο δεύτερο πλάνο.
Όσον αφορά τους φθηνούς παίκτες της ομάδας, ο Zaytsev φυσικά και μένει μέχρι νεωτέρας, ενώ το σενάριο πώλησης του Jokubaitis μου πέρασε από το μυαλό, έσβησε όμως με το νέο DNP του Pangos, ο οποίος ήταν ένας κάπως πιο προσιτός στόχος για να γίνει η μετάβαση.
Πλέον με τις τέσσερις αλλαγές η ομάδα καλείται να βγάλει άκρη σε ένα νέο δίλημμα που προέκυψε. Με τους Lucic και Loyd να μένουν έτσι κι αλλιώς στο ρόστερ και το ίδιο να συμβαίνει όπως μόλις ανέφερα και με τους Zaytsev και Jokubiatis (όλοι υποτιμημένοι), οι παίκτες που θα αποχωρήσουν θα είναι οι Vesely, De Colo, Clyburn και Martin. Μόνο για τον φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ προβληματίζομαι εν μέρει κι αυτό γιατί η Βαλένθια δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη στο 3, σύμφωνα με τους στατιστικούς μας πίνακες. Όχι ότι υποτιμώ το δίδυμο της Φενέρ, αλλά ο βαθμός υπερτίμησής τους συν το γεγονός ότι αγωνίζονται μέσα στην Μακάμπι τους οδηγεί, πιο εύκολα πια, στην έξοδο.
Προφανώς, δύο παίκτες που θα έρθουν, βάσει και του αρχικού πλάνου των τριών αλλαγών είναι οι Mirotic και Shved. Απομένουν έτσι 3,43Μ διαθέσιμα για τους δύο άλλους παίκτες, με την ομάδα να έχει περίσσευμα 0,16Μ από την προηγούμενη αγωνιστική.
Το πρώτο πλάνο ήταν απλά μια προσαρμογή του προηγούμενου. Shved σε De Colo, Mirotic σε Clyburn, Polonara σε Martin ήταν οι αλλαγές του αλλά πλέον μπορεί να αποχωρήσει και ο Vesely για χάρη είτε του Dubljevic είτε του Simon (περνώντας τον Polonara ως C). Ο Simon είναι ...υπέροχα υπερτιμημένος, όμως το αγωνιστικό στάτους της Εφές ενόψει ΣΕΦ είναι λίγο θολό (Larkin επιστρέφοντος), επομένως μου ...κάνει και ο σταρ της Βαλένθια, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει επίσης κάποιο σεβαστό βαθμό υποτίμησης (όχι ανάλογο του Κροάτη όμως). Επίσης, ο Milutinov που τόσο είχε ζορίσει τον Μαυροβούνιο πέρυσι δεν είναι ακόμα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση (σύμφωνα με τα λόγια του Ιτούδη). Έτσι, ο Dubljevic θα μπορούσε να αποτελέσει μια αναβάθμιση, από οικονομική σκοπιά, του Vesely, στο ήδη υπάρχον πλάνο.
Εναλλακτικά όμως, επειδή ο Simon είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος μέχρι στιγμής και θα ήθελα να τον έχω στο ρόστερ εφόσον είναι στο 100%, σκέφτηκα πως με την παρουσία του στην ομάδα, θα κούμπωνε ακριβώς (χωρίς το παραμικρό ψίχουλο unspent) ο Bryant Dunston στην ομάδα. Ο Αμερικανός πατάει όλο και πιο γερά στο παιχνίδι του, προέρχεται από εμφάνιση 32 ράνκινγκ μέσα στην Ζαλγκίρις (κι από άλλη μία αντίστοιχα αξιόλογη για την τουρκική λίγκα) κι έτσι δείχνει ικανός να βαδίζει ξανά σε πιο ...δοξασμένα μονοπάτια στο Fantasy. Αν όντως δεν αγωνιστεί ο Pleiss, οι μετοχές του ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι το δίδυμο αυτό μου γεμίζει αρκετά το μάτι για να μην το προσπεράσω.
Θεωρώντας όμως ότι ο Dubljevic είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ταβάνι και πως ο Polonara έτσι κι αλλιώς αποτελεί μια μεταβατική λύση που θα αποφέρει άμεσο κέρδος, για την ώρα δείχνω μια πολύ ελαφρά προτίμηση (51%-49%) στο αρχικό μου σενάριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς αποτελεί "βελτίωση" του προηγούμενου πλάνου, κάτι που συνήθως πρέπει να αποτελεί οδηγό. Όπως ανέφερα εξάλλου, το τοπίο στο στρατόπεδο της Εφές είναι λίγο θολό για την ώρα στα μάτια μου, επομένως ίσως εκεί υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο (όπως, πιθανώς και μεγαλύτερο ταβάνι). Δεν αποκλείεται πάντως μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής να υπάρξει εκ νέου αλλαγή στο πλάνο, βάσει των παραπάνω.
Στο κομμάτι της αρχηγίας, ο Mirotic θα είναι αυτός που θα διπλασιάσει το σκορ του, καθώς δεν θέλω να πάρω διπλό ρίσκο με τον Shved, παίκτη δηλαδή που στο πρώτο πρώτο πλάνο μου δεν υπήρχε καν στο ρόστερ. Ο Ρώσος γκαρντ πάντως θα μπει σε θέση υπαρχηγού.
Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 6η αγωνιστική του παιχνιδιού, θα έχει πιθανώς την εξής μορφή:
Devotion.