We feel devotion
DataCenter
HIGH VOLTAGE
Με καθυστέρηση ενός έτους!
H High Voltage προχωρά σε αλλαγές που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από την τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης χρονιάς!
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 02/01/2020 17:21
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία! Το νέο έτος να σας έχει όλους γερούς και τυχερούς και να σας φέρει ή απλά να σας αφυπνίσει τη διάθεση και την devotion για τους στόχους σας και ό,τι αγαπάτε! Η χρονιά άλλαξε, εμείς εδώ συνεχίζουμε, κάτι που όχι απλά δεν μας κουράζει, αλλά φυσικά το απολαμβάνουμε παρέα με όλους εσάς!



Δεν έκλεισε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά για την High Voltage, με την ομάδα να σημειώνει μια από τις λιγοστές "αρνητικές" της αγωνιστικές μέχρι τώρα στη σεζόν και να χάνει έτσι θέσεις στη βαθμολογική κατάταξη. Η επίδοση των 161 πόντων έφεραν την ομάδα οριακά εκτός πρώτης εκατοντάδας του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στη θέση 101, με το συνολικό πρόσημο μέχρι τώρα στη χρονιά βέβαια να κρίνεται κάτι παραπάνω από θετικό, δεδομένου ότι δεν έχουμε συμπληρώσει καλά καλά το 50% του παιχνιδιού, ενώ η High Voltage ...συνηθίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία όσο περνά ο καιρός όλα τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το μπάτζετ, αυτό πλέον ανέρχεται στα 21,67 εκατομμύρια, νούμερο αυξημένο κατά 250 χιλιάδες από την προηγούμενη αγωνιστική και γενικά δείχνει σχεδόν ιδανικό για την στελέχωση του ρόστερ. Η λέξη "σχεδόν" τοποθετείται γιατί το ακριβότερο μπάτζετ τις τελευταίες αγωνιστικές κοστολογείται περί τα 22 εκατομμύρια, αλλά έτσι κι αλλιώς η ομάδα δεν είχε ποτέ κάποιο οικονομικό πρόβλημα για να μην αποκτά τους παίκτες που θέλει.

Οι βασικές κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αποδείχθηκαν σωστές, με την έλευση των James και Brown στις θέσεις των Campazzo και Milutinov. Ο πλέι μέικερ της Ρεάλ τα βρήκε σκούρα στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Σέρβος ψηλός του Ολυμπιακού δεν ταξίδεψε καν στην Βαρκελώνη, κάτι που οδήγησε βέβαια την ομάδα να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Κώστα Σλούκα, παίκτη που κανονικά θα αποχωρούσε, αν ο Milutinov αγωνιζόταν κανονικά. Ο Έλληνας γκαρντ έμεινε στα ρηχά αυτή τη φορά κόντρα στην Βαλένθια, ο De Colo ήταν αυτός που κέρδισε φάουλ και εκτέλεσε βολές κι έτσι αυτό άφησε μια πικρή επίγευση στο τέλος, παρά τις γεμάτες επιδόσεις των παικτών που ήρθαν, με τον James να χαρίζει 61,6 πόντους στην ομάδα ως αρχηγός, κόντρα στην Μιλάνο και τον Brown να φτάνει στο 23,1 σκορ μέσα στην Ζενίτ. Επιδόσεις σίγουρα καλύτερες από το δίδυμο του ΟΑΚΑ (Καλάθης-Campazzo), όχι όμως φυσικά από τον De Colo, ενώ το 21 Index Rating του Larkin απέναντι στην Μακάμπι είναι αρκετά πλασματικό, αφού το μισό και παραπάνω έγινε στα λεπτά που το ματς είχε κριθεί, ενώ οι 8 μονάδες προέκυψαν στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού.

Το deja-vu ...συνεχίστηκε και με την τρίτη κίνηση της ομάδας, που για μία ακόμα εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε και στην ουσία ήταν αυτή που στοίχισε τη βαθμολογική της πτώση. Με την Άλμπα να δείχνει προσιτός αντίπαλος για κάποιον PF, ο υπερτιμημένος Shengelia πήρε μια τελευταία ευκαιρία την οποία και κάθε άλλο παρά δικαίωσε στη συντριβή της Μπασκόνια μέσα στο Βερολίνο. Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας για τον Γεωργιανό με το -2 Index Rating στην έδρα της Άλμπα, σε μια πραγματικά αποκαρδιωτική εμφάνιση τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Στην αντίπερα όχθη, ο Sikma έδωσε 22 πόντους, ο Giedraitis 25,3, αν και πρωταρχική μου επιλογή ήταν ο υποτιμημένος Ponitka, που έμεινε στο 6 ράνκινγκ με τον Ερυθρό Αστέρα. Αγωνιστικά λοιπόν δεν ήταν τόσο τρομακτική η ζημιά τελικά, οικονομικά και ψυχολογικά ήταν όμως και με το παραπάνω!

Από εκεί και πέρα, με την εξαίρεση του Mirotic, που συνέχισε τις υψηλές πτήσεις με τους 36,3 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό, οι υπόλοιποι παίκτες επίσης ..."υπολειτούργησαν", αφού ο Lucic έκανε αρνητικό ρεκόρ σεζόν με το 7 Index Rating στην "ευάλωτη" θεωρητικά στο 3 Ζαλγκίρις, ο Hunter έμεινε, ίσως αναμενόμενα βέβαια στο 12 ράνκινγκ μέσα στην Εφές, ενώ ο Shved έμεινε απλά ...στον πάγκο στο μεγαλύτερο διάστημα του β' μέρους μέσα στην Βιλερμπάν, με αποτέλεσμα να δώσει το οριακά διψήφιο 11 ράνκινγκ. Όσο για τον Σλούκα, όπως αναφέρθηκε, έμεινε στο 12 ράνκινγκ με την Βαλένθια, σε ένα ματς που ο Dubljevic οργίασε με 46,2 φαντασιακούς πόντους, με τον Μαυροβούνιο να μένει εκτός ρόστερ για χάρη του Έλληνα γκαρντ.

Αυτή την αγωνιστική, που ξεκινά σε λίγες μόνο ώρες, η κατάσταση δείχνει αρκετά παρόμοια με τις προηγούμενες εβδομάδες, όσον αφορά τις βασικές κινήσεις της ομάδας, αλλά και την τρίτη "κρίσιμη" κίνηση στη θέση του Forward. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα τη δυνατότητα θα άλλαζα τέσσερις παίκτες από το ρόστερ, αλλά τώρα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε Σλούκα και Shved, με τους Shengelia και Hunter να θεωρούνται σίγουροι.

Ο Αμερικανός αποτέλεσε την επιτομή του "τίμιου" παίκτη που ανέβασε περαιτέρω επίπεδο την ομάδα χάρη στην υποτίμηση που έκρυβε, αλλά φυσικά και τις ίδιες τις επιδόσεις του, έχοντας ισορροπήσει όμως ουσιαστικά στην τιμή των 2,06Μ και με τις συνθήκες της αγωνιστικής να μην είναι ιδανικές (η Ζαλγκίρις "κόβει" πολύ στη θέση 5, αποκτήθηκε νέος ψηλός από την Μακάμπι), ο Hunter θα αποχωρήσει. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι η ομάδα είναι σε αναζήτηση σέντερ.

Όσο για τον Toko, η κίνηση αυτή άργησε για δύο τουλάχιστον αγωνιστικές και όσο κι αν το ματς-απ με τον Mirotic μπορεί να τον αφυπνίσει, η ομάδα δεν μπορεί να κάνει άλλη υπομονή μαζί του ειδικά από την στιγμή που έχει τεράστιο βαθμό υπερτίμησης. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα αποκτηθεί ένας forward, με το δίδυμο της Άλμπα, Giedratis-Sikma να έχει προτεραιότητα.

Όσον αφορά τους γκαρντ, το εξω-αγωνιστικό ζήτημα που φαίνεται να προέκυψε με τον Shved στην Χίμκι, αλλά και ο επόμενος αντίπαλος που είναι η Εφές, η οποία κόβει 4,3 μονάδες από τους αντίπαλους SG, διατηρούν για μία ακόμα αγωνιστική τον "εφτάψυχο" Κώστα Σλούκα στο ρόστερ, που μπορεί να έχει χάσει την φόρα των τελευταίων αγωνιστικών και μακροπρόθεσμα να μην αποτελεί καλύτερη επιλογή του Ρώσου, ωστόσο η αγωνιστική δείχνει να προσφέρεται περισσότερο για τον ίδιο, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευάλωτοι στην περιφερειακή τους άμυνα στα τελευταία παιχνίδια, ενώ προσφέρουν περίπου 1,5 έξτρα μονάδα στο ράνκινγκ των αντίπαλων γκαρντ, κάτι με το οποίο δύσκολα μπορώ να φανταστώ τον διεθνή γκαρντ να μένει να μονοψήφιο ράνκινγκ. Σίγουρα, μπορεί ο De Colo να είναι και πάλι αυτός που θα μαζέψει όλο το σκορ, αλλά ίσως αυτό να είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να αποδώσουν εξίσου καλά και οι δύο.

Όλα αυτά βέβαια τελικά λίγη σημασία είχαν, αφού πλέον βλέπω το παιχνίδι να έχει βάλει σταυρό δίπλα από το όνομα του Shved, επομένως οι τρεις παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι μάλλον δεδομένοι. Η ομάδα πλέον είναι σε αναζήτηση ενός σέντερ, ενός φόργουορντ κι ενός παίκτη utility.

Βασική επιλογή στο 5 φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Nikola Milutinov. Το προφανές της επιλογής δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Έδρα, γενικότερη ποιότητα, αντίπαλος, που προσφέρει +2,68 μονάδες στους αντίπαλους σέντερ και θα παίξει με μοναδικό ψηλό τον νεοφερμένο Thomas "υπόσχονται" εντυπωσιακό σκορ για τον Σέρβο, αρκεί να προσέξει τα φάουλ που μπορούν να του αποσπάσουν οι εξαιρετικοί στο κομμάτι αυτό De Colo και Σλούκας της Φενέρ.

Όσον αφορά τον παίκτη utility, θα προσπεράσω όλους τους γκαρντ και θα προχωρήσω στην απόκτηση του σεληνιασμένου Bojan Dubljevic. O ψηλός της Βαλένθια δεν έχει βρεθεί ακόμα στο ρόστερ της High Voltage λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που παίρνει δεδομένης της ποιότητάς του, κάτι που μπορεί να του επιφέρει πιο εύκολα μικρό σκορ σε ένα κακό βράδυ. Ωστόσο το τελευταίο είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά σπάνια φέτος, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, όπου ο Dubljevic κάνει φύλλο και φτερό όποια άμυνα βρει απέναντί του σε Euroleague και Ισπανία. Σε συνδυασμό με το βαθμό υποτίμησης που εμπεριέχει αλλά και το θεωρητικά προσιτό παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα, που προσφέρει +1,57 μονάδες στα αντίπαλα πεντάρια, ο Μαυροβούνιος με βγάζει από τα διλήμματα της ...περιφέρειας.

Εκεί υπάρχουν οι De Colo, Larkin, Καλάθης και Campazzo, τους οποίους θέλω να αποφύγω κυρίως για το βαθμό υπερτίμησης που κρύβουν. Αυτό δεν ισχύει για τον De Colo, μετά το 37 Index Rating κόντρα στην Βαλένθια και αυτός θα ήταν ο παίκτης που θα προτιμούσα αν δεν υπήρχε ο Dubljevic στην αγορά, παρόλο που αγωνιστικά και οι άλλες τρεις περιπτώσεις "στέκονται" πολύ καλά. Πέρα από τον De Colo βέβαια, "φοβάμαι" και τον Larkin, λόγω Χίμκι, αλλά πλέον στην Εφές έχουν ...ενεργοποιηθεί όλοι λίγο πολύ οι περιφερειακοί και αυτό κάπως με καθησυχάζει απέναντι στην "προβληματική" τελευταία ρωσική ομάδα. O Ataman κυνήγησε τη διαφορά με την Μακάμπι στο τελευταίο ματς, υποθέτω πως δεν θα είναι τόσο υπερ-απαραίτητος ο Αμερικανός στο παιχνίδι αυτό και στα 40 λεπτά του. Όπως και να 'χει βέβαια, η επιλογή του Dubljevic είναι η πλέον ενδεδειγμένη λόγω φόρμας και υποτίμησης.

Όσον αφορά την τρίτη αλλαγή, η προσοχή στρέφεται ξεκάθαρα στο δίδυμο της Άλμπα, με τον Sikma των 2,36Μ μάλιστα να μηδενίζει το διαθέσιμο μπάτζετ της ομάδας, ενώ τον Giedratis να κοστολογείται αρκετά φθηνότερα, στα 1,98Μ. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το ποιος είναι λιγάκι πιο υποτιμημένος (ίσως ο Λιθουανός λόγω μεγαλύτερου πρόσφατου σκορ), ούτε έχω ξεκάθαρη αγωνιστική προτίμηση για το συγκεκριμένο ματς. Συνολικά ο Αμερικανός δείχνει να έχει μεγαλύτερο ταβάνι, όμως και η σταθερότητα του Λιθουανού είναι εντυπωσιακή, με τον Giedraitis να τρέχει επίσης σερί πολύ αξιόλογων εμφανίσεων. Οι πίνακες των αντιπάλων δείχνουν ότι η Βαλένθια είναι πιο ευνοϊκή αντίπαλος για τα τριάρια (+1) απ' ότι τα τεσσάρια (-1,1). Δεδομένου όμως ότι δεν έχω ξεκάθαρη προτίμηση, θα επιλέξω το πουλέν Giedraitis, ώστε να μείνουν 0,38Μ ελεύθερα για τις αλλαγές της επόμενης αγωνιστικής. Αν ήταν πιο μικρή η οικονομική τους απόσταση και απέμενε υπόλοιπο στο εναλλακτικό σενάριο, θα είχα επιλέξει ευκολότερα τον Sikma.

Στο κομμάτι της αρχηγίας δεν μπορώ να μην επιλέξω τον Milutinov απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, παρότι James, Mirotic και Dubljevic δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ όμως ότι το ...άθροισμα των ευνοϊκών συνθηκών είναι μεγαλύτερο για τον Σέρβο αυτή την αγωνιστική. Υπαρχηγός θα μπει ο Lorenzo Brown, θεωρώντας τον ικανό να σημειώσει παρόμοιο και ακόμα μεγαλύτερο σκορ από τους τρεις προαναφερθέντες.

Έτσι, το ρόστερ της High Voltage για τη 17η αγωνιστική του παιχνιδιού διαμορφώνεται ως εξής:



Devotion!


ΥΓ. Την προηγούμενη εβδομάδα το παιχνίδι έκλεισε μια ώρα νωρίτερα, καθώς το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ - Μιλάνο είχε αρχικά οριστεί μία ώρα πριν, στις 18:00 και άλλαξε στη συνέχεια για τις 19:00. Έτσι πολλοί παίκτες δεν κατάφεραν να κάνουν τις αλλαγές τους. Το ίδιο λάθος συνέβη και στο δικό μας PickMaster Euroleague, αλλά ευτυχώς μετά από τα δικά σας μηνύματα, ανοίξαμε εκ νέου το παιχνίδι στις 18:25 κι έτσι οι περισσότεροι παίκτες κατάφεραν να δώσουν τις προβλέψεις τους. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη ποτέ στο Fantasy Challenge, με το παιχνίδι να ...κλείνει την χρονιά με άλλο ένα από τα "αγαπημένα" μας απρόοπτα. Καλή χρονιά!



  '; ?>