We feel devotion
DataCenter
GASTONE
Για δυνατό φινάλε
Η ομάδα του Γκαστόνε θέλει να κλείσει την αυλαία της regular season με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επιμέλεια: Γιάννης Χ. | gastone@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 08/04/2021 12:34
Μπήκαμε λοιπόν στην τελευταία στροφή, για την πιο ιδιαίτερη regular season της Euroleague που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί. Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις στην αρχή της χρονιάς, αυτή κατάφερε να ολοκληρωθεί κανονικά, με μόλις δύο ματς να μην έχουν πραγματοποιηθεί λόγω του Covid-19, τα οποία και θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Ιδιαίτερη ήταν η χρονιά αυτή και για την ομάδα μας, η οποία κινήθηκε στην μετριότητα από το ξεκίνημα έως και λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου, όμως στην τελική ευθεία έχει πατήσει το γκάζι και κάνει μεγάλα άλματα στον βαθμολογικό πίνακα. Μην ξεχνάμε ότι την 20η αγωνιστική βρισκόμασταν κοντά στην θέση 3000, όμως με ένα μεγάλο ντεμαράζ σήμερα βρισκόμαστε στην θέση 1214 και ελπίζουμε πως μετά και το πέρας της 34ης αγωνιστικής θα έχουμε ανέβει λίγο ακόμα, ώστε να προσπαθήσουμε μέχρι και το τέλος των playoffs να προσεγγίσουμε την χιλιάδα και ίσως και λίγο ψηλότερα.

Στα της αγωνιστικής που μας πέρασε τώρα, συγκεντρώσαμε 172,7 βαθμούς, ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Γιαν Βέσελι που μας πλήγωσε, αφού στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε έμεινε στο 7. Ήμασταν όμως σωστοί στην επιλογή του αρχηγού (επιτέλους), καθώς ο Γιοχάνες Βόιτμαν συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και μας διπλασίασε το 24,2 που πέτυχε κόντρα στην Χίμκι. Εξάλλου με τις περισσότερες εκ των ομάδων πλέον να είναι ως επί το πλείστων κοινές, την διαφορά την κάνει η επιλογή του αρχηγού, η οποία θα είναι κρίσιμη και στα επερχόμενα playoffs. Το μπάτζετ μας ανέβηκε εκ νέου και πλέον φτάνει στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Πάμε τώρα να δούμε το πως θα κινηθούμε ενόψει της 34ης αγωνιστικής. Αυτή την στιγμή στο ρόστερ μας υπάρχει ένας τραυματίας και ένας αμφίβολος. Ο λόγος για τους Γιαν Βέσελι και Νάντο Ντε Κολό. Ο πρώτος θα απουσιάσει από την ενεργό δράση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση του Γάλλου γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, λένε πως θα είναι στην δωδεκάδα του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και εφόσον συμβεί αυτό, τότε ο Ντε Κολό θα διατηρήσει την θέση του στην ομάδα μας, όμως αυτό θα περιμένουμε να το δούμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Για αρχή λοιπόν θα τον κρατήσουμε στην ομάδα, ωστόσο θα υπάρχει και ένα back up plan.

Στην θέση του Γιαν Βέσελι, θα έρθει ο Έντι Ταβάρες. Ο ψηλός της Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε από το ρόστερ μας την περασμένη αγωνιστική, καθώς δινόταν τραυματίας και ότι η συμμετοχή του θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη και αυτό λόγω της κρισιμότητας του αγώνα για τους Μαδριλένους. Εν τέλει ο Ταβάρες όχι μόνο έπαιξε, αλλά αγωνίστηκε για 35 λεπτά χωρίς μάλιστα να βγει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ του κόντρα στον Ολυμπιακό να φτάνει το 22. Η Ρεάλ δίνει μάχη ζωής και θανάτου κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, καθώς αν χάσει πιθανότατα μένει έξω από τα playoffs μετά από πάρα πολλά χρόνια, με τον «γίγαντα» από το Πράσινο Ακρωτήρι να είναι κομβικός για την ομάδα του. Οι Τούρκοι παρότι είναι κόκκινοι στην θέση 5, δεν θα έχουν τον Βέσελι στην σύνθεση τους και έτσι ο Ταβάρες θα βρει ελεύθερο πεδίο για να λάμψει φαντασιακά.

Δεύτερος παίκτης που αλλάζουμε είναι ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος της Μπάγερν αγωνίζεται αυτή την αγωνιστική στην Ισπανία κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που επί της ουσίας δεν κρίνει και πολλά. Οι μπλαουγκράνα δεν χάνουν την πρώτη θέση, ενώ η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι στα playoffs και πιθανότατα θα τερματίσει στην έκτη θέση. Ο Λούτσιτς δεν εντυπωσίασε στην περασμένη διαβολοβδομάδα καθώς έμεινε στο 14 κόντρα στην Φενερμπαχτσέ και στα τελευταία δευτερόλεπτα έφτασε το 18 κόντρα στην Ζάλγκιρις και δεν βρίσκουμε λόγο να τον κρατήσουμε και να ρισκάρουμε κόντρα στην κόκκινη στη θέση 3, Μπαρτσελόνα. Στην θέση του έρχεται ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συνεχίζει τις πολύ υψηλές πτήσεις του, καθώς την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία, έκανε 22 κόντρα στη Βαλένθια και 24 κόντρα στη Ρεάλ. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν αύριο στο ΣΕΦ την Χίμκι, η οποία πλέον έχει παραδώσει ...πνεύμα καθώς την Τρίτη σε εξ αναβολής ματς ηττήθηκε στο Ισραήλ από την Μακάμπι με 30 πόντους διαφορά. Οι Ρώσοι είναι καταπράσινοι στις θέσεις των φόργουορντ και ο Βεζένκοφ έχει την ευκαιρία να τελειώσει ιδανικά την breakout season του.

Τρίτη αλλαγή θα είναι ο Τζόρνταν Λόιντ στην θέση του οποίου έρχεται ο Σέιν Λάρκιν, με την υποσημείωση βέβαια ότι ο Ντε Κολό θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Ρεάλ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μένει ο Λόιντ και στην θέση του Ντε Κολό έρχεται και πάλι ο Λάρκιν. Ο Αμερικανός της Έφες ήταν εκπληκτικός στο ματς της Παρασκευής κόντρα στην Μπασκόνια, στο οποίο σκόραρε 30 πόντους, ενώ άλλους τόσους είχε στο σύστημα αξιολόγησης. Η Έφες δοκιμάζεται στο Μιλάνο, σε ένα ματς πρόβα των playoffs με τον Αταμάν να ξεκουράζει τους βασικούς του την Κυριακή στο πρωτάθλημα και τον Λάρκιν να θέλει να διατηρήσει τη φόρμα του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Τέλος, όσον αφορά την αρχηγία είχαμε ένα μικρό δίλημμα. Από την μία να συνεχίσουμε με τον Γιοχάνες Βόιτμαν ή στην θέση του να βάλουμε τον Έντι Ταβάρες. Ο Βόιτμαν στα τελευταία τέσσερα ματς έχει μέσο όρο 23,5 με την Βιλερμπάν να είναι πράσινη στην θέση 5. Από την άλλη ο Ταβάρες έχει κάτι που δεν έχει ο Γερμανός και αυτό είναι το κίνητρο. Η Ρεάλ παλεύει για την ζωή της στο σημερινό ματς με τη Φενερμπαχτσέ και αν προσθέσουμε και την απουσία του Βέσελι, βλέπουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για ένα μεγάλο σκορ. Εν τέλει θα επιλέξουμε αυτό που μετράει περισσότερο και αυτό είναι το κίνητρο, οπότε στην θέση του captain περνάει ο Ταβάρες. Το αξόδευτο μπάτζετ, είναι στα 1,96 εκατομμύρια. Καλή αγωνιστική σε όλους!



  '; ?>