We feel devotion
DataCenter
GASTONE
Αλλαγές χάντμπολ!
Η ομάδα του Gastone με αντίπαλο και το χρόνο σχεδιάζει την καλύτερη δυνατή ομάδα ενόψει του κλεισίματος της διαβολοβδομάδας.
Επιμέλεια: Γιάννης Χ. | gastone@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 06/02/2020 12:33
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη ήταν το ξεκίνημα της εβδομάδας στην οποία διανύουμε την πέμπτη διπλή αγωνιστική της φετινής Euroleuague. Η ομάδα μας πέτυχε 152,5 πόντους και έπεσε δύο θέσεις στην γενική κατάταξη καθώς πλέον βρίσκεται 255η. Το μπάτζετ μας έμεινε σχεδόν αναλλοίωτο, καθώς υποχώρησε μόνο κατά 10 χιλιάδες ευρώ και βρίσκεται στα 23,88 εκατομμύρια. Καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πάμε γρήγορα να δούμε τις σκέψεις μας ενόψει 24ης αγωνιστικης.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ήττα της ομάδας του από την Έφες. Ο εκρηκτικός Αμερικανός, ήταν άστοχος από το τρίποντο, αφού είχε 2/8, ενώ είχε και διπλά λάθη από τις ασίστ που έβγαλε (6-3). Έτσι παρά τους 20 πόντους που πέτυχε, σημείωσε το πολύ μέτριο 14 στο σύστημα αξιολόγησης. Πλέον η τιμή του έχει αρχίσει και βρίσκεται σε πτώση λόγω υπερτίμησης, όμως το σημερινό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό, μας απαγορεύει οποιαδήποτε σκέψη αποχώρησης του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάρα πολύ κακοί στη περιφερειακή τους άμυνα η οποία θα παρουσιαστεί με μεγάλο έλλειμμα αφού Ρότσεστι και Σπανούλης θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο εύκολα για τον Τζέιμς, ο οποίος θέτει και υποψηφιότητα για αρχηγός.

Ο Λάρκιν έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στη Ρωσία, όμως στο δεύτερο δεν συνέχισε στα ίδια επίπεδα. Κάτι η καλύτερη προσαρμογή των Ρώσων πάνω του, κάτι η άνοδος του Μίτσις, ο οποίος πήρε αρκετές επιθέσεις, τον άφησαν στο 21 ranking. Η Έφες υποδέχεται σήμερα την Ζάλγκιρις, κόντρα στην οποία στον πρώτο γύρο ο Λάρκιν έκανε το δεύτερο χειρότερο του παιχνίδι την φετινή σεζόν, καθώς είχε τελειώσει με 6 στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν νομίζουμε όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί και σήμερα, καθώς όσο σκληρή άμυνα και να παίζουν οι Λιθουανοί, στις θέσεις των γκαρντ είναι «πράσινοι» επιτρέποντας σχεδόν 3 μονάδες παραπάνω ranking στους αντιπάλους τους.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν απολαυστικός στη Βαλένθια και χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα στην τελευταία φάση του αγώνα, με μια κίνηση που θύμισε λίγο το footwork του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Μαυροβούνιος είχε 26 πόντους, έχοντας χάσει μόλις 4 σουτ, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ για να γράψει το μεγαλοπρεπέστατο 32 στο σύστημα αξιολόγησης. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται αύριο την Αρμάνι Μιλάνο και εννοείται πως ο Μίροτιτς παραμένει ακλόνητος στο ρόστερ μας.

Ο Γιαν Βέσελι πιστοποίησε ότι έχει επανέλθει για τα καλά στη νίκη της Φενερμπαχτσέ στην Ρωσία κόντρα στη Ζενίτ. Ο Τσέχος σέντερ μας έδωσε 21,9 μαζί με το μπόνους της νίκης, το οποίο θα μπορούσε να ήταν και παραπάνω, αν δεν είχε αποβληθεί με 5 φάουλ, τα οποία τα έκανε όλα στο δεύτερο ημίχρονο! Η τιμή του ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς η υπερτίμηση του είναι μεγάλη και δεν θα αργήσει η μέρα που θα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους και πιο ακριβούς ψηλούς του παιχνιδιού. Η Φενερμπαχτσέ υποδέχεται αύριο την Μακάμπι, σε ένα ματς-πρόκληση για τον Βέσελι καθώς οι Ισραηλινοί κόβουν 2,45 μονάδες από τα αντίπαλα σέντερ. Σίγουρα το ματς απ του με τον Οθέλο Χάντερ θα είναι ένα από τα γεγονότα της αγωνιστικής και ελπίζουμε ο Τσέχος να μας δικαιώσει, αφού τον κρατάμε στην ομάδα μας.

Ο Τόμας Γουόκαπ τώρα, μας δικαίωσε για την απόφαση που πήραμε να τον φέρουμε στο ρόστερ μας. Ο γκαρντ της Ζάλγκιρις δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού και τελείωσε το ματς με 16 ranking. Όπως είχαμε προαναγγείλει βέβαια και στο προηγούμενο άρθρο μας, ο Γουόκαπ ήρθε στο ρόστερ μας για μόλις μια αγωνιστική, καθώς οι Λιθουανοί αντιμετωπίζουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη την Έφες, η οποία περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αντίπαλα γκαρντ. Έτσι στην θέση του, θα έρθει πάλι πίσω ο Ντεσόν Τόμας. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζενίτ σε ματς που δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και με πιθανή την απουσία του Παπαπέτρου λόγω προβλήματος στη μέση, είναι πιθανό ο Ντεσόν να αγωνιστεί πολλά λεπτά, αφού θα πρέπει να καλύψει και την θέση 3. Οι Ρώσοι έρχονται με πολλές απουσίες στο ΟΑΚΑ επιτρέπουν υψηλότερα rankings στον αντίπαλο τόσο στην θέση 3, όσο και στην θέση 4.

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν η μεγάλη απογοήτευση για την ομάδα μας. Ο ερχομός του στο ρόστερ μας, ήταν κάτι μας πλήγωσε αρκετά καθώς ο φόργουορντ της Ρεάλ δεν ήταν καθόλου καλός στην δύσκολη νίκη της ομάδας του επί της Μπασκόνια. Τελείωσε με μόλις 4 ranking το ματς, καθώς σε 18 λεπτά είχε 6 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 και μόλις 1 ριμπάουντ. Η Ρεάλ αγωνίζεται στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα, αλλά ο Αμερικανός δεν μας αφήνει περιθώρια και παρόλο που ήρθε και αυτός την περασμένη αγωνιστική, θα είναι η δεύτερη αλλαγή μας. Στην θέση του έρχεται ο Τόκο Σενγκέλια. Η Μπασκόνια υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Βιλερμπάν, η οποία έχει μεγάλα προβλήματα με τα αντίπαλα 4αρια καθώς επιτρέπει 2,70 μονάδες ranking παραπάνω κατά μέσο όρο. Ο Τόκο είναι το αλφα και το ωμέγα για τους Βάσκους και θεωρούμε ότι θα πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μάλιστα έρχεται για να μείνει εκτός απροόπτου, καθώς η Μπασκόνια μαζί με το σημερινό έχει τρία συνεχόμενα βατά εντός έδρας ματς της επόμενες αγωνιστικές.

Τέλος, είχαμε ένα δίλημμα για το ποιος θα αποχωρήσει από τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, μας πλήγωσε αρκετά βαθμολογικά καθώς έκανε το χειρότερο του παιχνίδι για φέτος, αφού σε 30 λεπτά έμεινε μόλις στο 1 στο σύστημα αξιολόγησης. Υπό άλλες συνθήκες θα αποχωρούσε, όμως ο αυριανός αντίπαλος των «πρασίνων» μας αναγκάζει να τον κρατήσουμε στο ρόστερ μας. Η Ζενίτ έρχεται στην Αθήνα με μοναδικό καθαρόαιμο PG τον Αλμπισί και δύσκολα ο Καλάθης δεν θα καταφέρει να «γράψει» μεγάλο νούμερο στο ranking.

Έτσι η τρίτη και τελευταία αλλαγή μας θα είναι ο Κώστας Σλούκας, στου οποίου την θέση έρχεται ο Αλεξέι Σβεντ. Η Χίμκι υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες που κάνει ώστε να προλάβει το τρένο των playoffs. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρούμε ότι το εύρος του σκορ του Σβεντ μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό του Σλούκα, που αντιμετωπίζει την Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη.

Αρχηγός μας και για αυτή την αγωνιστική θα είναι ο Σέιν Λάρκιν. Υπαρχηγός ο Μάικ Τζέιμς, ενώ το υπολειπόμενο μπάτζετ μας ανέρχεται στα 3,11Μ. Καλή αγωνιστική σε όλους.



  '; ?>