We feel devotion
DataCenter
GASTONE
Ψάχνοντας την έκρηξη!
Φτάσαμε αισίως στην έναρξη του δεύτερου γύρου της φετινής Euroleague και η ομάδα του Γκαστόνε αναζητά το κάτι παραπάνω, ώστε να ανέβει ακόμα ψηλότερα.
Επιμέλεια: Γιάννης Χ. | gastone@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 09/01/2020 00:16
Πρώτος γύρος ήταν και πάει. Φτάσαμε στου δρόμου τα μισά μέχρι τα play offs χωρίς να καταλάβουμε καλά καλά πότε πέρασαν 17 αγωνιστικές. Η λήξη λοιπόν αυτού του πρώτου γύρου βρήκε την ομάδα μας στην 287η θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 2715,60 πόντους, ενώ καταφέραμε να ανεβάσουμε το μπάτζετ μας κατά 12,32 εκατομμύρια από την αρχή της σεζόν και πλέον αγγίζει τα 22,32. Δεν την λες και άσχημη την πορεία μας, αλλά σίγουρα επιζητούμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια, καθώς στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα και δη στην πρώτη 100αδα του παιχνιδιού.

Σε ότι αφορά το σκορ της περασμένης εβδομάδας, τα πήγαμε συμπαθητικά καθώς συγκεντρώσαμε 192,5 πόντους. Πιο αναλυτικά, ο Μάικ Τζέιμς ήταν αρκετά άστοχος στην ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσε μεν 30 πόντους, αλλά με 10/23 σουτ, ενώ υπέπεσε και σε 6 λάθη, για να κάνει 18 στο σύστημα αξιολόγησης. Μια επίδοση που δεν τη λες κακή, αλλά όχι και καλή για τα δεδομένα του Αμερικανού. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αντιμετωπίζει πλέον μεγάλα προβλήματα στις θέσεις των γκαρντ, καθώς ο Γιάνις Στρέλνιεκς χτύπησε στο ματς με τον Παναθηναϊκό και θα μείνει έξω για καιρό, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Χάκετ στο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στην Χίμκι, χωρίς να ξέρουμε ακόμα το διάστημα που θα απουσιάσει. Νεότερη ενημέρωση των Ρώσων πάντως δεν έκανε λόγο για κάτι σοβαρό, αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι άμεσα διαθέσιμος. Έτσι όλο το βάρος στη λειψή backcourt των Ρώσων θα πέσει στα χέρια του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος καλείται να κρατήσει την ομάδα του στρατού σε ανταγωνιστικά επίπεδα, αρχής γενομένης από το ματς αυριανό ματς στο Μόναχο κόντρα στην αδύναμη εφέτος Μπάγερν.

Ο Κώστας Σλούκας από την άλλη έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, που μαζί με τον Ντεκολό ήταν οι καλύτεροι της Φενερμπαχτσέ. Ο Έλληνας γκαρντ άγγιξε το double double, καθώς είχε 14 πόντους και 9 ασίστ, για να γράψει 26 στο σύστημα αξιολόγησης, που με το μπόνους της νίκης μας έδωσε σκορ 28,6. Οι Τούρκοι ευελπιστούν αυτή η νίκη να ήταν το έναυσμα της αντεπίθεσης τους για την οχτάδα και ταξιδεύουν αυτή την αγωνιστική στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν την αδύναμη στο μαρκάρισμα των αντιπάλων γκαρντ, Μπασκόνια. Βάσει της ενημέρωσης της Φενερμπαχτσέ ο Σλούκας δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των Τούρκων, καθώς ταλαιπωρείται από γρίπη.

Ο Κρούνοσλαβ Σίμον συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του και κόντρα στην Χίμκι, καθώς είχε 12 πόντους με 4/4 τρίποντα και μας έδωσε το ικανοποιητικό 15,4. Βέβαια το σκορ του θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο, καθώς ο Κροάτης φόργουορντ είχε έναν από τους μικρότερους χρόνους συμμετοχής του για φέτος, αφού πάτησε παρκέ για μόλις 20 λεπτά, ενώ είναι ενδεικτικό ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου την πρώτη περίοδο του αγώνα. Με αυτά και με αυτά πάντως ο Σίμον μέσα σε 5 αγωνιστικές έχει εκτοξεύσει την αξία του στα 1,61Μ, από τα 0,9 που κόστιζε και εξακολουθεί και παραμένει αρκετά υποτιμημένος, αφού οι μέσοι όροι του είναι στο 22! Πάντως η Έφες έχει αρκετά δύσκολη αποστολή αυτή την εβδομάδα, καθώς ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κόβουν ranking από όλες τις θέσεις των αντιπάλων, όμως στη θέση του φόργουορντ είναι οριακά «κόκκινοι» καθώς ρίχνουν το ranking μόλις 0,20 μονάδες.

Ο Νίκολα Μίροτιτς προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μπασκόνια. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης των Καταλανών και τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 19 στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτή του η επίδοση βέβαια στοίχισε 40 χιλιάδες ευρώ από την αξία του και και τον έφερε ως υπερτιμημένο πλέον στο παιχνίδι αφού κοστίζει 3,10Μ και οι μέσοι όροι του είναι στο 25. Για τους περισσότερους, όπως και για μας, μικρή σημασία έχει αυτό, καθώς ο Μίροτιτς είναι ο κορυφαίος φόργουορντ του fantasy και θα πρέπει να γίνουν πράματα και θάματα για να αποχωρήσει από το ρόστερ μας. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται αυτή την αγωνιστική στο ντέρμπι κορυφής την Έφες.

Τα πράγματα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε υπολογίσει. Ο ψηλός του Ολυμπιακού μπορεί να σημείωσε το ικανοποιητικό 19, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ματς τον είχαμε για πολύ ψηλότερα και για αυτό εξάλλου τον είχαμε και αρχηγό μας. Ο Σέρβος επί της ουσίας, ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του καθώς έμοιαζε εντελώς αποκομμένος από τις επιθέσεις της ομάδας του κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, η οποία είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης στην αντιμετώπιση των αντιπάλων σέντερ. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του, του οποίου η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα έμενε εκτός για τρεις εβδομάδες, όμως ξαφνικά την Δευτέρα ενημερωθήκαμε πως είναι πολύ καλύτερα και θα επιστρέψει πιο νωρίς! Περίεργα πράγματα, για αυτό θα αποχωρήσει ο Μίλου από το ρόστερ μας ακόμα και αν ταξίδεψε στη Βαλένθια.

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε ακόμα μια καταπληκτική εμφάνιση καθώς στο ματς με την Χίμκι πέτυχε 20 πόντους και μας επανέφερε στα 30αρια, αφού σημείωσε 31,9. Έτσι δικαιωθήκαμε που τον φέραμε πίσω στο ρόστερ μας, παρ'ολο που απώλεσε άλλα 120 χιλιάρικα από την αξία του, αφού ήταν σε καθεστώς μεγάλης υπερτίμησης. Μια υπερτίμηση, η οποία παραμένει καθώς ο Λάρκιν κοστίζει 3,12Μ και οι μέσοι όροι του είναι στο 24. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις, καθώς η Έφες όπως είπαμε και πιο πάνω, αντιμετωπίζει εκτός την Μπαρτσελόνα σε ένα αρκετά αμφίρροπο ματς. Οι Καταλανοί είναι αρκετά καλοί στο να περιορίζουν τα αντίπαλα γκαρντ, αφού κόβουν 1,33 μονάδες από τους pg και 2,31 από τους sg, όπως βλέπετε στην ειδική ενότητα του BasketStories. Να σημειώσουμε ο «πυραυλοκίνητος» Αμερικάνος, δεν είχε αγωνιστεί στο ματς του πρώτου γύρου, το οποίο είχε βρει νικητές τους Ισπανούς.

Ο Ρόκας Γκιεντράιτις μπορεί να μην ήταν σούπερ στην ήττα της Άλμπα από την Βαλένθια, όμως μας έδωσε ένα τίμιο 13 και παρέμεινε στο εύρος των σκορ που μας έχει συνηθίσει. Ο Λιθουανός φόργουορντ αγωνίστηκε λιγότερο από άλλες φορές αφού παρέμεινε στο παρκέ για 25:57, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ήταν από τις ελάχιστες φορές φέτος που δεν ήταν βασικός. Οι Γερμανοί υποδέχονται αυτή την αγωνιστική την Μακάμπι, η οποία είναι πράσινη στις θέσεις των sf αφού επιτρέπει 0,45 μονάδες παραπάνω στους αντιπάλους της.

Τέλος ο Λορέντζο Μπράουν συνεχίζει στην φαντασιακή ζώνη του λυκόφωτος καθώς σημείωσε το έκτο του σερί σκορ άνω του 20. Ο Αμερικανός γκαρντ μαζί με το μπόνους της νίκης του Ερυθρού Αστέρα επί της Μπάγερν, μας έδωσε 28,6 και παραμένι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της διοργάνωσης και αυτό σε μια βραδιά που ήταν άστοχος αφού είχε 3/11 σουτ, αλλά τα 6 ριμπαουντ, οι 7 ασσιστ και οι 9/9 βολές τον ανέβασαν αρκετά ψηλά. Ο Αστέρας φιλοξενείται αυτή την αγωνιστική από την σκληροτράχηλη Βιλερμπάν, η οποία περιορίζει τους αντιπάλους γκαρντ κατά 0,52 μονάδες.

Πρώτος παίκτης που θα αλλάξουμε αυτή την εβδομάδα θα είναι ο Κώστας Σλούκας, στην θέση του οποίου έρχεται ο Νάντο Ντε Kολό. Αμφιταλαντευόμασταν αν θα έπρεπε να διώξουμε τον Έλληνα γκαρντ, όμως η χτεσινή ενημέρωση ότι δεν ταξίδεψε στην Ισπανία λόγω γρίπης, μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Ο Ντε Kολό βρίσκεται σε κατάσταση τρομερής φόρμας αφού στα τελευταία δύο παιχνίδια με Βαλένθια και Ολυμπιακό μετράει μέσο όρο 31,5 πόντους και 34 στο ranking. Απέναντι του θα βρει την πολύ αδύναμη αμυντικά backcourt της Μπασκόνια, από την οποία θα απουσιάζει και ο Λούκα Βιλντόζα με πρόβλημα στον ώμο. Από την στιγμή που θα λείπει και ο Σλούκας, ο Γάλλος θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι των Τούρκων και αναμένεται να δώσει τρίτο συνεχόμενο υψηλό σκορ, κάτι που θα ανεβάσει κατά πολύ και την αξία του αφού βρίσκεται στην τιμή των 2,52Μ, όντας υποτιμημένος.

Δεύτερη αλλαγή μας θα είναι αυτή του Σέιν Λάρκιν με τον Αλεξέι Σβεντ. Αλλαγές χάντμπολ κάνουμε με τον Αμερικανό της Έφες, καθώς το ματς στη Βαρκελώνη προβλέπεται ιδιαιτέρως δύσκολο και μια μέτρια εμφάνιση θα φέρει πτώση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στη τιμή του. Μετά η Έφες έχει δύο εντός οπότε την επόμενη θα ξαναέρθει. Ο Σβεντ από την άλλη, επανέρχεται μετά την απουσία του στο ματς κόντρα στην Έφες την περασμένη αγωνιστική. Ο Ρώσος σούπερ σταρ αγωνίστηκε στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ την Δευτέρα και έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού έμεινε στο παρκέ για 33 λεπτά και άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 9 ασίστ. Η Χίμκι αντιμετωπίζει εντός έδρας την Ζενίτ, σε ένα ματς που αναμένεται να πάει αρκετά ψηλά στο σκορ, με τον Σβεντ να ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Τρίτη και τελευταία μας αλλαγή θα είναι Ντεβίν Μπούκερ, ο οποίος έρχεται στην θέση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εδώ παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο και πιο πολύ αυτή η αλλαγή βασίζεται στην έμπνευση μας και όχι τόσο στη φαντασιακή λογική. Εξάλλου στο σημείο που βρισκόμαστε, ειδικά οι ακριβές ομάδες λίγο πολύ παίζουν με πολλούς κοινούς παίκτες και αν θέλει κάποιος να αναρριχηθεί στις θέσεις τις βαθμολογίας θα πρέπει να πάρει και κάποια ρίσκα, διαφοροποιώντας λίγο την ομάδα του και πηγαίνοντας και με το ένστικτο. Το οποίο βέβαια όσο εύκολο είναι να μας απογειώσει, άλλο τόσο εύκολο είναι και να μας χαντακώσει. Θα μπορούσαμε στη θέση του Μίλου να βάζαμε τον Ντούμπλιεβιτς, όμως δεν ξέρουμε 100% το στάτους του ψηλού του Ολυμπιακού, γιατί με αυτόν μέσα σίγουρα οι δυνατότητες του Ντούμπλιε για ένα μεγάλο σκορ, αυτόματα μικραίνουν. Έτσι πάμε με τον Αμερικανό της Χίμκι. Ο Μπούκερ αυτή την στιγμή δείχνει ότι δεν βρίσκεται στο τοπ της φόρμας του και είναι υπερτιμημένος στα 1,81Μ. Στην διάρκεια της σεζόν όμως, έχουμε δει ότι το εύρος του σκορ του πάει πολύ ψηλά. Το καλύτερο του ματς φέτος, ήταν αυτό με την Άλμπα στη Μόσχα, καθώς έδωσε 36 ranking. Η Χίμκι αντιμετωπίζει την Ζενίτ εντός, η οποία είναι μια από τις χειρότερες ομάδες στην αντιμετώπιση αντιπάλων ψηλών. Αν βάλουμε στην εξίσωση ότι απουσιάζει και ο καλύτερος σέντερ του ρόστερ της, ο Γκουστάβο Αγιόν, τότε βλέπουμε ότι το κενό εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο και παρουσιάζεται μια ευκαιρία. Το θέμα είναι αν θα την αρπάξει ο Μπούκερ ή ο έτερος ψηλός των Ρώσων ο Τζέρεμι Έβανς. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Μπούκερ ήταν εκπληκτικός και πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ για να δώσει 24 στο ranking. Το επιθετικό του παιχνίδι βασίζεται πολύ στο πικ εν ρολ με τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος αν πασάρει τη μπάλα και δεν πάρει όλα τα σουτ, τότε αυτόματα θα δώσει μεγάλο σκορ στον Μπούκερ, αφού η Ζενίτ με τον Κόλτον Άιβερσον θα δυσκολευτεί πολύ να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. Ελπίζουμε να δικαιωθούμε με αυτήν μας την κίνηση.

Αρχηγός μας αυτή την αγωνιστική θα είναι ο Νάντο Ντε Kολό, ελλείψει και του Κώστα Σλούκα από την Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι θα παίξουν με τον Γάλλο ακόμη περισσότερο κάτι που θα του δώσει τη δυνατότητα για μεγάλο σκορ. Υπαρχηγός μας θα είναι ο Αλεξέι Σβεντ, ενώ το υπολειπόμενο μπάτζετ μας είναι στα 2,76Μ. Καλή αγωνιστική σε όλους!


  '; ?>