We feel devotion
DataCenter
FIVE PLUS
Ώρα για ρίσκα;
Η φαντασιακή στήλη Five plus παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες επιλογές για την 27η αγωνιστική της Euroleague, πέντε επιλογές σχετικά χαμηλού κόστους και ρίσκου αλλά και μερικά tips σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της ομάδας μας για τα playoffs.
Επιμέλεια: Ηλίας Κοσμάς | axastos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 23/04/2024 16:47
Μπαίνουμε στα playoffs με τεράστια ανυπομονησία, τόσο για τα σκληρά ματς που έρχονται, όσο και για την επίδοση των παικτών που θα επιλέξουμε στο Euroleague Fantasy. Απεριόριστες οι αλλαγές σε κάθε αγωνιστική των playoffs, με τον περιορισμό των έξι παικτών από μία ομάδα. Το τελευταίο δεν έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή, αλλά ενδέχεται να έχει τη σημασία του αργότερα.

Για τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τα playoffs αλλά και για μία εκτενή ανάλυση των διαθέσιμων παικτών, εν είδει preview, ο Νότης έχει κάνει μία φοβερή δουλειά. Πέραν των προτάσεων των παικτών που θ' ακολουθήσουν, παραθέτω και ένα σκεπτικό πίσω από την επιλογή παικτών, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τόσο ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη (είτε στη συνολική του Euroleague Fantasy είτε στου γκρουπ στο οποίο παίζουν με τους φίλους τους) όσο και ομάδες που βρίσκονται από κάτω και κυνηγούν τους αντιπάλους τους.

Βασική προτεραιότητα των πρώτων είναι να δομήσουν με τέτοιο τρόπο το ρόστερ τους ούτως ώστε ν' αποφύγουν κατά το μέτρο του δυνατού κάποια μεγάλη αστοχία στο Turn 2 που μπορεί να κοστίσει ακριβά στη βαθμολογική κατάσταση. Μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή προπονητή, καθώς, αν οι αντίπαλοί μας διαλέξουν προπονητή που νικήσει, ενώ εμείς όχι, ξεκινάμε με handicap -minimum- 15 πόντων, που στο φινάλε του Euroleague Fantasy μετράει πολύ.

Ως προς τους δεύτερους, ισχύει η αρχή τι είχαμε τι χάσαμε. Θα υπάρχουν πάντοτε επιλογές χαμηλού κόστους αλλά πολύ μεγαλύτερης φαντασιακής αξίας. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να τους επιλέξουμε και να τους εμπιστευτούμε ακόμα ως βασικούς εφόσον χρειαστεί. Τα κριτήρια επιλογής τέτοιων παικτών είναι είτε να έχουν -σχετικά- υψηλό χρόνο συμμετοχής, είτε να έχουν την ικανότητα από άποψη ταλέντου ν' αποτελέσουν τον άνθρωπο της ημέρας σε κάποια/ες από τις επερχόμενες αγωνιστικές των playoffs. Είναι δύσκολο να βρεθούν παίκτες χαμηλού κόστους με πιθανό υψηλό χρόνο συμμετοχής, ιδίως στα playoffs που το rotation των προπονητών κλείνει.

Κλείνοντας, απομένουν 5-7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς του Euroleague Fantasy. Πάρτε τα ρίσκα που θεωρείτε σωστά, υπολογίζοντας τις διαφορές που θέλετε να καλύψετε από τους ανταγωνιστές σας στο βάθος των εναπομενουσών αγωνιστικών.Must have

1) Mike James (17.9 cr.): Ο MVP της σαιζόν. Ακόμα πιο σημαντικό το ότι αποτελεί την πιο σίγουρη επιλογή αρχηγού για το Turn 2, εφόσον δεν είναι επιτυχημένη η επιλογή μας στο Turn 1 της πρώτης αγωνιστικής των playoffs.

2) Wade Baldwin (18.6 cr.): Η εξέλιξη τη φετινή σαιζόν αυτού του παίκτη είναι πραγματικά εξωπραγματική. Έχει φοβερό momentum, μεγάλη αυτοπεποίθηση και παρουσιάζεται πολύ καλύτερος στις επιλογές του στην επίθεση. Οι μόνες αδυναμίες του αποτελούν μέχρι στιγμής η μη σταθερότητά του στα ποσοστά του στο τρίποντο και ο μόνιμος εκνευρισμός του για τις διαιτητικές αποφάσεις. Μπορεί να έχει 39% φέτος στο τρίποντο αλλά είναι σε λίγες προσπάθειες (λιγότερες από 3 ανά αγώνα) και φαίνεται ότι προτιμά πολύ περισσότερο το mid range από το τρίποντο σουτ. Εάν καταφέρει να συγκρατήσει τα νεύρα του, δύσκολα δεν θα τον δούμε πρώτο σε μ.ο. PIR στα playoffs.

3) Nigel Hayes-Davis (15.2 cr.): Άλλος ένας παίκτης με φοβερή αυτοπεποίθηση και ρυθμό. Απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του προπονητή του και έχει πλέον την ικανότητα να διαβάζει και να εκτελεί από κάθε θέση στην επίθεση. Κακό το ματς απ με τον Brown, δεν νομίζω όμως ότι αλλάζει το status του, κυρίως γιατί δύσκολα θα φθαρεί με φάουλ ούτως ώστε ν' αποχωρήσει από το ματς.

4) Tadas Sedekerskis (12.3 cr.): Έχει κάνει μία φανταστική χρονιά, αν και έπεσε λίγο η απόδοσή του μετά τον τραυματισμό του. Εν τη απουσία του Moneke, ο χρόνος συμμετοχής του θα κυμανθεί λογικά μεταξύ 30 και 35 λεπτών, εκτός και αν η Ρεάλ ξεφύγει στο σκορ από πολύ νωρίς. Ακόμα όμως και στους αγώνες που έχουν φαίνεται σ' όλους να έχουν κριθεί (π.χ. αγώνας play-in με την Μακάμπι) ο Ivanovic δεν κάνει ιδιαίτερο rotation στη θέση αυτή.

5) Kendrick Nunn (11.8 cr.): Μπορεί να φαίνεται περισσότερο σαν hot take η επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη στη λίστα των must have (δεδομένου του μ.ο. PIR που είναι 10.9) αλλά τα playoffs είναι για τους μεγάλους παίκτες. Και ο Nunn είναι φοβερός παίκτης με ακραία υψηλό usage επιθετικά όσο βρίσκεται στο παρκέ, ενώ είναι καλός αμυντικά πάνω στην μπάλα. Δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 35 λεπτά συμμετοχής και δύσκολα θα σουτάρει κάτω από 17 σουτ στο ματς. Στοιχειωδώς καλός να είναι, θα γράψει πολύ.


Υπεράνω πάσης φαντασίαςΚατωτέρω παρουσιάζονται μερικές επιλογές χαμηλού σχετικά κόστους, ούτως ώστε να τις συνδυάσετε με τις παραπάνω ή/και άλλες ακριβές επιλογές.

1) Sertac Sanli (4.3 cr.): Οριακά συνιστά κλοπή η επιλογή του Sanli στην παρούσα τιμή, καθώς ο Saras δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τον Παπαγιάννη πολύ, ενώ ο Motley έχει ν' αγωνιστεί πάνω από δύο εβδομάδες. Αρνητικό το ότι αγωνίζεται στο Turn 2 σε συνδυασμό με το ότι είναι center, αλλά θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο η επιλογή του.

2) Tarik Biberovic (5. cr.): Άλλος ένας παίκτης από την Φενερμπαχτσέ, ο οποίος παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και έχει αρκετά χαμηλή τιμή. Ενέχει περισσότερο ρίσκο, δεδομένης της παρουσίας πολλών παικτών στη θέση του. Έχει όμως άπλετο ταλέντο, σώμα και μέλλον ο φετινός (πιθανότατα) rising star της Euroleague.

3) Juancho Hernangomez (7.9 cr): Αφού άρχισε να παίρνει πραγματικά και ουσιαστικά λεπτά συμμετοχής έχοντας συγκεκριμένο ρόλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τον έχουμε στην ομάδα μας σ' αυτή την τιμή. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ του εναντίον της Μακάμπι και ο Bo Cruz μπορεί να βοηθήσει πολύ σ' αυτόν τον τομέα αλλά και στην άμυνα με αλλαγές.

4) Nigel Williams Goss (7.5 cr): Ο Μπαρτζώκας, με τη στελέχωση και την επιλογή των πεντάδων του, αποφάσισε ότι ο εν λόγω παίκτης θα είναι ο βασικός guard που θα παίρνει τις επιλογές και τις αποφάσεις στο τέλος του παιχνιδιού. Έχει δείξει σημάδια του ταλέντου του, αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει ν' αναδείξει τη -μεγαλύτερη- αξία του σε συνεχόμενα ματς. Εκτός θα είναι ο Παπανικολάου σίγουρα, ενώ τραυματίας θα παίξει ο Walkup. Κακό το ότι παίζει Turn 2, θετικό όμως είναι ότι έχει την πρόσφατη εμπειρία των περσινών playoffs με την Παρτιζάν. Σημειωτέον το ότι τα περισσότερά του καλά ματς τα έχει κάνει εκτός.

5) Sergio LLull (5.1 cr.): Έρχονται τα playoffs, έρχεται και η ώρα για παίκτες όπως ο LLull να θυμίσουν τι σημαίνει να κουβαλάς τέτοια εμπειρία στην πλάτη σου. Πολύ βοηθητικό το ότι αγωνίζεται στο Turn 1.


Με τις επιλογές μας, μέχρι τέλους.
  '; ?>