We feel devotion
DataCenter
FIVE PLUS
Μια εξάρες, μια πεντάρες και μια καλή ζαριά
Η φαντασιακή στήλη Five plus παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες επιλογές για την 26η αγωνιστική της Euroleague και πέντε επιλογές τζόγου, λόγω της δυνατότητας απεριόριστων αλλαγών μετά το πέρας της αγωνιστικής αυτής.
Επιμέλεια: Ηλίας Κοσμάς | axastos@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 08/02/2024 16:33
Βλέπουμε να εκτυλίσσεται μία από τις πιο ανταγωνιστικές σεζόν όλης της ιστορίας στην Euroleague, με αποτέλεσμα η απόσταση της τέταρτης ομάδας της κατάταξης από την 16η ομάδα να είναι μόλις πέντε νίκες. Την ίδια στιγμή τρεις ομάδες βρίσκονται εντός του ορίου των play in παιχνιδιών με 13 νίκες, ενώ τέσσερις ομάδες βρίσκονται μεταξύ 12ης και 16ης θέσης με 10 νίκες, δηλαδή τρεις νίκες μακριά από την θέση που οδηγεί στα play-in. Μόνο η Άλμπα και Βιλερμπάν έχουν μείνει τελευταίες με πέντε νίκες. Συνεπώς, το ενδιαφέρον όλων των ομάδων από τη δεύτερη θέση (17 νίκες) μέχρι και την 16η παραμένει αμείωτο, καθώς όλες οι ομάδες, πλην Άλμπα και Βιλερμπάν, έχουν ενδιαφέρον αγωνιστικό, τόσο κυρίως πρόκρισης, όσο και πλασαρίσματος ούτως ώστε ν' αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας ή/και ν' αποφύγουν τα play in και τη διαδικασία δύο μονών αγώνων υπό το φόβο αποκλεισμού. Τουλάχιστον η Εφές, η Μιλάνο, η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν μπάτζετ και ρόστερ ανώτερα και ακριβότερα από κάποιες ομάδες που βρίσκονται εντός της ζώνης του play in, ενώ η Ζαλγκίρις είναι πολύ ανεβασμένη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Trinchieri και έχει αρκετά καλό πρόγραμμα μέχρι το τέλος της 34ης αγωνιστικής. Με την ανωτέρω λογική και για όσο δεν αυξάνεται η διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στα play in, οι προτάσεις των παικτών (είτε των must have είτε της ειδικής κατηγορίας κάθε αγωνιστικής) θα βασίζονται πολύ στο κριτήριο της ύπαρξης κινήτρου. Ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, η 27η αγωνιστική θα ξεκινήσει στις 29 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα ν' αναρωτιόμαστε πως θα περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες χωρίς Euroleague.


Must have

1) Roger Grimau (7.9 cr.): Εάν είχατε στο μυαλό σας κάποιο παίκτη που πρέπει να είναι αναγκαστικά στη βασική σας σύνθεση, που κοστίζει 7.9 και θεωρούσατε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει 20 τουλάχιστον πόντους σε μία αγωνιστική, δεν θα προσαρμόζατε την ομάδα σας ούτως ώστε να τον αποκτήσετε; Αυτός είναι ο Grimau για την αγωνιστική αυτή, απλά βρίσκεται στη θέση του προπονητή.

2) Konstantinos Mitoglou (12.6 cr.): Με αμφίβολο τον Juancho (αν και οι ειδήσεις αναφέρουν ότι προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς), τον οποίο δεν εμπιστεύεται ακόμα ο Ataman σε σημαντικά σημεία του παιχνιδιού και τον επανερχόμενο από ίωση Lessort (σε συνδυασμό με φήμες για κακή κατάσταση της μέσης του), ο Μήτογλου αποτελεί έναν πολύ καλό παίκτη για το Turn 2, όπου δεν υπάρχουν πολλές καλές και σίγουρες επιλογές ούτως ώστε να προστεθούν στη βασική σύνθεση σε περίπτωση που οι βασικοί δεν αποδώσουν σύμφωνα με τα αναμενόμενα. Αρκετά καλή και η τιμή του.

3) Mike James (19.2 cr.): Ο MVP της σεζόν, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Ακόμα έχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον η ομάδα του. Δύσκολο ματς εκτός έδρας στην Μπολόνια (11-1 εντός έδρας), αλλά ο James έχει αποδείξει πολλές φορές -και- φέτος ότι στα δύσκολα παιχνίδια αυτός αναλαμβάνει να κουβαλήσει την ομάδα. Δυνατότητα επιλογής και αρχηγού στο Turn 2.

4) Shane Larkin (17.9 cr.): Εάν δεν υπήρχε η αδιανόητη σεζόν του James, θα είχε κάνει -μαζί με τον Shengelia- την καλύτερη συνολική εμφάνιση απ' όλους του παίκτες της Euroleague (ανεξαρτήτως των κριτηρίων που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη του MVP). Εάν εν τέλει καταφέρει να μπει η Εφές στα playoffs, σίγουρα θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Larkin.

5) Chima Moneke (15.6 cr.): Όσο και αν με φοβίζει η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την επιστροφή ή μη των Costello και Sedekerskis, όπως και οι τρέλες του Ivanovic, ο Moneke έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο ματς εναντίον της Βιλερμπάν, ανεξαρτήτως του εάν θα νικήσει η Μπασκόνια την γαλλική ομάδα.


Υπεράνω πάσης φαντασίας1) Joffrey Lauvergne (10 cr.): Έξω ο Fall με αποτέλεσμα να παίζει μόνος (αναγκαστικά και ο Scott) στη θέση του center ο Γάλλος ψηλός. Μοιράζει και απλόχερα ranking η Μπασκόνια στη θέση 5, καλό ματς για να πάει καλά. Θετικό ότι παίζει στο Turn 1.

2) Mike Kotsar (9.8 cr): Εάν επιβεβαιωθούν οι απουσίες Costello και Sedekerskis, αξίζει ένα ποντάρισμα στο ψηλό της Μπασκόνια, ειδικά εν τη απουσία και του Fall για την Βιλερμπάν. Θετικό και γι' αυτόν ότι αγωνίζεται στο Turn 1. Ενώ δεν συνηθίζω να προτείνω παίκτες που παίζουν αντίπαλοι στην ίδια θέση, στην προκειμένη περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα κακό, αφού και οι δύο είναι κακοί αμυντικοί. Γενικώς, λόγω της δυνατότητας απεριόριστων αλλαγών μετά το πέρας της αγωνιστικής, δεν είναι απαραίτητα κακό να παίρνουμε αρκετούς παίκτες από μία αναμέτρηση, εάν υπάρχει έδαφος για πολύ ranking και, ενώ το rotation εκ των πραγμάτων είναι πολύ περιορισμένο.

3) Derek Willis (9.1 cr): Μου χτύπησαν στο μάτι τα 34 λεπτά συμμετοχής του Αμερικανού στον αγώνα με την Μιλάνο. Δεδομένου ότι δεν θα αγωνιστούν Oturu και Daum, δεδομένου ότι αγωνίζεται στο Turn 1 και δεδομένου ότι ο Clyburn παίζει πλέον κυρίως στη θέση 3, νομίζω ότι αξίζει ένα ποντάρισμα.

4) Dovydas Giedraitis (4.3 cr): 23, 24 και 26 λεπτά έχει δώσει ο Trinchieri τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές στον Λιθουανό guard, κυρίως λόγω της μεγάλης ενέργειας που βγάζει στην άμυνα. Πολύ μικρή η αξία του σε σχέση με το χρόνο συμμετοχής του. Αρνητικό το γεγονός ότι αγωνίζεται στο Turn 2, περισσότερο συμπληρωματικός ούτως ώστε να βοηθήσει σε άλλα τυχόν σχέδια που έχετε για τις ομάδες σας.

5) Jaime Pradilla (4.6 cr.): Ο 23χρονος Ισπανός center της Βαλένθια, έχει βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής εν τη απουσία των Davies και Toure. Στα πολύ θετικά το ότι παίζει στο Turn 1 και η χαμηλή τιμή του, ούτως ώστε να συνδυαστεί με ακριβότερο ψηλό.


Με τις επιλογές μας, μέχρι τέλους.

  '; ?>