Η φαντασιακή στήλη Five Plus παρουσιάζει τις πέντε must have επιλογές αυτής της εβδομάδας, αλλά και πέντε επιλογές βασισμένες κυρίως στο πρόγραμμα που ακολουθεί στις επόμενες αγωνιστικές, βάσει των Turn 1 και Turn 2 αλλά και στη στατιστική απεικόνιση των τελευταίων αγώνων.
Σύντομη αποτίμηση των προγενέστερων επιλογών μου.
1. Shane Larkin: 33 πόντοι μ.ο. φαντασιακών πόντων και 1.2 cr. κερδισμένα στη διαβολοβδομάδα που μας πέρασε. Αδιανόητα πράγματα από τον Shane Larkin, που δείχνει να είναι σε φοβερή κατάσταση. Αν δεν τον είχατε, στον αγώνα με την Άλμπα μάλλον κύλησε ένα δάκρυ...
2. Dinos Mitoglou: Μέτρια διαβολοβδομάδα για τον Μήτογλου, με μ.ο. 13 φαντασιακούς πόντους και 0.1 cr. χαμένο. Η επιστροφή του Juancho αλλάζει τις ισορροπίες, χωρίς όμως να είναι σίγουρη μία πτώση στην απόδοση του Μήτογλου.
3. Jonathan Motley: Μεγάλη απογοήτευση για τον ψηλό της Φενερμπαχτσέ, η οποία εν μέρει δικαιολογείται και από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, ο οποίος τρόπος παιχνιδιού οδήγησε κατά το μάλλον ή ήττον και στην απόλυση του Ιτούδη από τον πάγκο της (σόρρυ κόουτς). Ο τρόπος αντιμετώπισής του από τους διαιτητές είναι οριακά εκνευριστικός, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους θεατές. Δεν απέδωσε η επιλογή του, χωρίς όμως να πιστεύω ότι ήταν λάθος, εάν δεν το κρίνουμε εκ του πράγματι φτωχού φαντασιακού αποτελέσματος.
4. Shavon Shields: 23 πόντοι μ.ο. φαντασιακών πόντων και 0.6 cr. κερδισμένα για τον forward της Μιλάνο, ο οποίος, στην τρίτη του φορά στη στήλη με τους must have, επιβεβαίωσε το ορθό της επιλογής. Σαν την καλαμιά στον κάμπο επιθετικά για την Μιλάνο.
5. Keenan Evans: Εάν η επιλογή του Motley φάνηκε κακή, του Evans ήταν ακόμα χειρότερη. Τραγική διαβολοβδομάδα για τον combo guard της Ζαλγκίρις, ενώ προκάλεσε ακόμα περισσότερο ανησυχία ένα μπλαζέ ύφος και μια έλλειψη διάθεσης να πάρει την μπάλα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Μήπως περίμενε να γίνει κάποια μεταγραφή που δεν έγινε;
Must have
Κύριο κριτήριο των επιλογών must have αυτής της εβδομάδας, είναι να διανεμηθεί σωστά το ρόστερ σε βάθος αρκετών αγωνιστικών. Κοιτάζοντας σε βάθος έξι αγωνιστικών, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που παίζουν σερί στο Turn 1 (έξι σερί η Παρτιζάν, η Μακάμπι και ο Ερυθρός Αστέρας, τέσσερα σερί η Βίρτους και η Ρεάλ) και σερί στο Turn 2 (τέσσερις αγωνιστικές η Μονακό, τρεις η Φενερμπαχτσέ και η Μιλάνο, ενώ η Μπαρτσελόνα για αρκετές αγωνιστικές εκτός της ακριβώς επόμενης). Στόχος είναι να επιλεγούν ορισμένοι παίκτες που θα παραμείνουν, εκτός απροόπτου, για αρκετές αγωνιστικές στο ρόστερ των ομάδων μας, προσφέροντας μία δυνατότητα ευελιξίας του ρόστερ ως προς την κατανομή των παικτών ανά Turns, ήτοι για να μην βρεθούν οι managers προ του απροόπτου να έχουν πολλούς ή και όλους τους παίκτες τους σ' ένα μόνο Turn μίας αγωνιστικής. Αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο της επιλογής τόσο των must have, όσο και των υπόλοιπων πέντε παικτών χαμηλότερου κόστους. Το άρθρο ξαναγράφτηκε μετά την απόλυση του Ιτούδη, καθώς διάφορες επιλογές παικτών που ήταν να προταθούν, αφαιρέθηκαν λόγω της προσφάτως ανακοινωθείσας παρουσίας του Saras στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ και της σχέσης του μ' αυτούς (βλ. Hayes και Sanli).
1)
Kevin Punter (12.6 cr.): H κατάστασή του είναι πραγματικά εντυπωσιακή και οι ενδεχόμενες απουσίες της Παρτιζάν μπορεί και να τον οδηγήσουν σε ακόμα παραπάνω usage από το τωρινό. Πολύ μικρή η αξία του σε σχέση με το potential του. Λείπει πολύ από τη Ζαλγκίρις στον αμυντικό τομέα ο Butkevicius. 11.22 ο μ.ο. όρος των έξτρα φαντασιακών πόντων που δίνει η Ζαλγκίρις στα τελευταία πέντε ματς.
2)
Dinos Mitoglou (12.1 cr.): Δεν νομίζω να επηρεάσει τόσο τη συμμετοχή του Μήτογλου η επανεμφάνιση του Juancho στα επόμενα ματς. 13.01 ο μ.ο. όρος των έξτρα φαντασιακών πόντων που δίνει η Βιλερμπάν στα τελευταία πέντε ματς. Παραμένει σχετικά χαμηλή η τιμή του. Μόνος κίνδυνος αποτελούν τα φάουλ του πάνω στον Lauvergne.
3)
Mike James (17.1. cr.): Μόνιμη δυνατότητα επιλογής αρχηγού στο Turn 2 των επόμενων τουλάχιστον τεσσάρων αγωνιστικών. Κανένας άλλος παίκτης δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το status (ούτε ο Shields για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα) και γι' αυτό μπαίνει στη λίστα αυτή, παρά την πολύ τσιμπημένη τιμή του.
4)
Shavon Shields (14.4 cr.): Όπως είπα και πριν, σαν την καλαμιά στον κάμπο στον επιθετικό τομέα για την Μιλάνο. Αυξάνεται ακόμα παραπάνω το status του λόγω της πιθανής απουσίας του M. Lo. Μπορεί να βασίζεται αρκετά στο σκοράρισμά του, παίρνει όμως και φάουλ και βάζει τις βολές.
5)
Toko Shengelia (16.4 cr.): Με τις εμφανίσεις του Γεωργιανού ψηλού, ορισμένες φορές σκέφτομαι να τον αναφέρω πια ως δεδομένο μέλος και ν' αναφέρω πέντε άλλους πέραν αυτού. Ακολουθεί ματς με την Μπασκόνια, που μοιράζει απλόχερα ranking στα αντίπαλα 4αρια.
6)
Bryant Dunston (7.1 cr.): ένα μήνα έξω θα μείνει ο Mickey, ένα μήνα πάλι θα πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο αειθαλής Dunston στη θέση 5 για την Βίρτους, που όταν παίζει νομίζεις ότι πριν το ματς πίνει 10 λίτρα νερό από τον ιδρώτα που στάζει.
7)
Branko Lazic (4.5 cr.): Για όσο καιρό ακόμα λείπει ο Hanga, ο Lazic στην τιμή που είναι και με δεδομένο ότι θα παίζει για τουλάχιστον έξι σερί αγωνιστικές στο Turn 1, είναι αρκετά VFM.
8)
Mario Hezonja (10.7 cr.): Η αγωνιστική του κατάσταση είναι τέτοια, που βοηθάει στην απόκτησή του και υπό το δεδομένο ότι παίζει τέσσερις αγωνιστικές σερί στο Turn 1, ως προς τη δυνατότητα αλλαγής του μεταξύ των Turn των αγωνιστικών.
9)
Jonathan Motley (12 cr.): Οι ισορροπίες άλλαξαν και πιστεύω ότι από την πρώτη παρουσία του Σάρας, θα φανεί η στόχευσή του στο ζωγραφιστό. Αμφιβάλλω ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα σουτ εκτός λογικής και το συνεχόμενο 1 εναντίον 1 που έπαιζε μέχρι πρότινος η Φενερμπαχτσέ. Παρά το γεγονός ότι πλήγωσε τον εγωισμό μου με τις εμφανίσεις του στην προηγούμενη διαβολοβδομάδα, οι τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις του στο Turn 2 των επόμενων αγωνιστικών, με βοηθούν στο να τον προτείνω με βάση το σχεδιασμό μίας ομάδας που στοχεύει σε βάθος αρκετών αγωνιστικών.
10)
Ercan Osmani Αν και δεν πληροί το βασικό κριτήριο που έθεσα στην αρχή του άρθρου, η επιλογή του είναι εύκολη καθώς και αρκετό χρόνο συμμετοχής παίρνει και πολύ χαμηλή αξία έχει. Αξίζει να τον πάρετε με τόσους τραυματισμούς στην frontline της Εφές.
Με τις επιλογές μας, μέχρι τέλους.