We feel devotion
DataCenter
FANTASY REVIEWS
Η φαντασιακή ανασκόπηση της 14ης αγωνιστικής!
Ο απολογισμός της 14ης αγωνιστικής στην Euroleague και το Fantasy Challenge!
Επιμέλεια: Παναγιώτης Στρουμπουλάκης | stroubou_fantasy@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 26/12/2017 17:08
Καλύτερη Ομάδα

Point Guard - Pierre Jackson (Μακάμπι): 22
Δεύτερη συνεχόμενη μεστή εμφάνιση από τον γκαρντ των Ισραηλινών που δείχνει να σταθεροποιεί την απόδοση του σιγά σιγά. Στην πολύ σημαντική νίκη της ομάδας του με αντίπαλο την Φενέρ είχε 20 πόντους (6/11 2π, 2/5 3π, 2/2 1π), 4 ρημπάουντ, 5 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 φάουλ κατά και 4 υπέρ σε κάτι παραπάνω από 32 λεπτά συμμετοχής, που είναι και το περισσότερο που έχει αγωνιστεί φέτος. Η Μακάμπι νίκησε σχετικά εύκολα την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την πλησίασε στη βαθμολογία σε απόσταση μίας νίκης.

Shooting Guard - Cory Higgins (ΤΣΣΚΑ): 31



Την κορυφαία βραδιά της μέχρι τώρα θητείας του στα ευρωπαϊκά παρκέ πέρασε ο Higgins στο ρωσικό ντέρμπι με αντίπαλο την Κίμκι. Σημείωσε 26 πόντους (3/6 2π, 2/6 3π, 14/16 1π), πήρε 3 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, υπέπεσε σε 1 λάθος, δέχτηκε ένα κόψιμο, κέρδισε 11 (!) φάουλ (ρεκόρ καριέρας), ενώ δεν έκανε κανένα. Είναι χαρακτηριστικό πως σούταρε 16 από τις 34 βολές της ομάδας του! Οι 31 μονάδες που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης αποτελούν την κορυφαία επίδοση της καριέρας του, όπως και οι 26 πόντοι που πέτυχε. Τέλος τα 35 λεπτά που αγωνίστηκε είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει παραμείνει στο παρκέ στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ. Βοήθησε λοιπόν πολύ την ομάδα του στο να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά από αυτή την εμφάνιση και το 31 index rating μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής με τον Toko Shengelia τον οποίο θα αντιμετωπίσει την αγωνιστική που έρχεται και με την οποία θα πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου.

Guard - Errick McCollum (Εφές): 23
Τρίτο συνεχόμενο διψήφιο σκορ για τον Αμερικανό που δείχνει (αν και πολύ νωρίς ακόμα) να τον έχει ωφελήσει η αλλαγή προπονητή. Στην εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό σκόραρε 16 πόντους (4/8 2π, 1/4 3π, 5/6 1π), μάζεψε 5 ρημπάουντ (όλα αμυντικά), μοίρασε 4 ασσίστ, έκλεψε 4 φορές την μπάλα, υπέπεσε σε 3 λάθη, έκανε μία τάπα, χρεώθηκε με 2 φάουλ, ενώ κέρδισε 6. Οι επιδόσεις του στις ασσίστ, στα κλεψίματα και στα ρημπάουντ (συνολικά και αμυντικά) αποτελούν τις κορυφαίες του στην Euroleague. Η Εφές πάντως μετράει πλέον 4 συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Bench Guard - Krunoslav Simon (Εφές): 22



Τρίτο συνεχόμενο διψήφιο και για τον έμπειρο Κροάτη στο θρίλερ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Πέτυχε 17 πόντους (4/6 2π, 2/6 3π, 3/4 1π), κατέβασε 7 ρημπάουντ, έδωσε μία ασσίστ, έκλεψε 4 φορές την μπάλα (ρεκόρ καριέρας), υπέπεσε σε 1 λάθος, χρεώθηκε με 4 φάουλ, ενώ κέρδισε 5 σε 33 λεπτά αγώνα. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να τον περιορίσει και μοιραία της έκανε ζημία που ευτυχώς δεν πλήρωσε στο τέλος.

Small Forward - Nikita Kurbanov (ΤΣΣΚΑ): 28
Επιβλητική εμφάνιση από τον Ρώσο το απόγευμα της Παρασκευής στο εγχώριο και νικηφόρο ντέρμπι με την Κίμκι. Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση είχε 18 πόντους (2/2 2π, 4/6 3π, 2/2 1π), 7 ρημπάουντ (τα περισσότερα φετινά), 4 τελικές πάσες, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 3 φάουλ κατά και 1 υπέρ. Οι 18 πόντοι που πέτυχε και οι 4 ασσίστ που μοίρασε αποτελούν ατομικά ρεκόρ για τον "στρατιώτη" της ρωσικής αρκούδας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΤΣΣΚΑ στο 3ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης σκόραρε μόνο από βολές (14/16 και 29/34 συνολικά) και πως είναι η ομάδα με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές στην διοργάνωση (294) με δεύτερη την Αρμάνι Μιλάνο!

Power Forward - Toko Shengelia (Μπασκόνια): 31



Season's high για τον ιδιαίτερα σταθερό και αποτελεσματικό φέτος Γεωργιανό που έσπασε τα προσωπικά του κοντέρ με αντίπαλο την αδύναμη και φέτος Μπαρτσελόνα. Σημείωσε 24 πόντους (5/9 2π, 4/6 3π, 2/2 1π), μάζεψε 6 ρημπάουντ, είχε από 2 ασσίστ, κλεψίματα, λάθη και τάπες, κέρδισε 3 φάουλ, ενώ δεν χρεώθηκε με κανένα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Οι 31 μονάδες που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, οι 24 πόντοι του και τα 2 κοψίματα του είναι οι καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του στη διοργάνωση. Μοιράστηκε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής με τον Higgins και αξίζει να σημειώσουμε πως έχει 11/14 διψήφια σκορ εκ των οποίων τα 7 συνεχόμενα και πραγματοποιεί εντυπωσιακή χρονιά! Η Μπασκόνια πέτυχε μία απρόσμενα δύσκολη νίκη καθώς προηγήθηκε μέχρι και με 25 πόντους διαφορά στα τέλη της 3ης περιόδου (70-45), με τους Καταλανούς να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 4-29 (!) και να ισοφαρίζουν σε 74-74 5:26 πριν την λήξη, αλλά να μην μπορούν να κλέψουν τελικά την νίκη.

Forward - Jeff Brooks (Μάλαγα): 26



Δεύτερο double double την φετινή χρονιά για τον Brooks που οδήγησε την ομάδα του σε μία πολ΄θ σημαντική νίκη με αντίπαλο τη Μιλάνο. Σκόραρε 15 πόντους (6/9 2π, 0/1 3π, 3/4 1π), κατέβασε 11 ρημπάουντ, είχε από μία ασσίστ και κλέψιμο, από μία τάπα υπέρ και κατά και 3 κερδισμένα φάουλ χωρίς να υποπέσει σε κάποιο. Η Ουνικάχα έφτασε τις 3 συνεχόμενες νίκες και από εκεί που την είχαν όλοι ξεγραμμένη ξαφνικά απέχει μόλις 2 νίκες από την 8άδα!

Bench Forward - Pau Ribas (Μπαρτσελόνα): 21
Career high (σε index rating) για τον Ισπανό στην Βιτόρια το βράδυ της Παρασκευής βγαλμένη από ...διαγωνισμό τριπόντων καθώς σκόραρε μόνο με τρίποντα χωρίς καν να δοκιμάσει από κάποιο άλλο σημείο του παρκέ. Είχε 15 πόντους (5/6 3π), 2 ρημπάουντ, 6 ασσίστ, από 2 κλεψίματα και λάθη, 1 τάπα και 2 φάουλ κατά σε λιγότερο από 20 λεπτά αγωνιστικής δράσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως σουτάρει με 47.2% έξω από την γραμμή του τριπόντου. Η Μπαρτσελόνα αν και προηγήθηκε με 81-82 40" πριν την λήξη δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και γνώρισε την 5η της συνεχόμενη ήττα. Όσο για την τοποθέτηση του Ισπανού σε θέση forward ...στο fantasy παίζει ως SG/SF, εξ ου και το παράταιρο της υπόθεσης.

Center - Jan Vesely (Φενέρ): 27
Τις υψηλές πτήσεις σε μία απίστευτη χρονιά (για τον ίδιο) συνέχισε ο Τσέχος στο Ισραήλ. Πάλευε μόνος του σ' ένα κακό για την ομάδα του παιχνίδι που συνοδεύτηκε από την 5η φετινή ήττα της Φενέρ. Πέτυχε 18 πόντους (6/11 2π, 6/9 1π), πήρε 6 ρημπάουντ, έδωσε 2 τελικές πάσες, είχε από ένα κλέψιμο και λάθος, σταμάτησε ψηλά τον Tyus και τον Parachouski, χρεώθηκε με 2 φάουλ, ενώ κέρδισε 9. Μετράει πλέον 12/14 διψήφια ranking και κλείνει την χρονιά με αντίπαλο την ελλιπή front line της Ρεάλ.

Bench Center - Jamel McLean (Ολυμπιακός): 20



Αθόρυβη και ουσιαστική εμφάνιση για τον φορμαρισμένο ψηλό του Ολυμπιακού που όποτε παίζει 25 ή περισσότερα λεπτά δίνει σκορ μεγαλύτερο ή ίσο του 20. Στην Sinan Erdem Dome λοιπόν, με όπλο του τα ρημπάουντ και τα κερδισμένα του φάουλ βοήθησε ξανά τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μία πολύ δύσκολη και σημαντική νίκη για την συνέχεια. Σημείωσε 9 πόντους (2/4 2π, 5/6 1π), μάζεψε 7 ρημπάουντ (εκ των οποίων τα 6 στο 4ο δεκάλεπτο, και το 1 επιθετικό μαζί με φάουλ-βολές που έκανε το σκορ 58-61 26" πριν την κόρνα της γραμματείας), έδωσε 3 ασσίστ, υπέπεσε σε ένα λάθος, και κέρδισε 5 φάουλ χωρίς να χρεωθεί με κάποιο. Ήταν το 2ο συνεχόμενο διψήφιο σκορ του μετά τα φοβερά και τρομερά που έκανε εναντίον της ΤΣΣΚΑ την Τετάρτη και το 8ο γενικά.

Utility - Trey Thompkins (Ρεάλ): 22
Ο παλιός καλός Θόμπκινς βγήκε μπροστά για την Ρεάλ στην Βαμβέργη και στην εύκολη νίκη για την βασίλισσα που δείχνει να συνέρχεται σιγά σιγά. Σημείωσε 20 πόντους (4/8 2π, 3/4 3π, 3/3 1π), κατέβασε 5 ρημπάουντ, χρεώθηκε με 1 φάουλ, ενώ κέρδισε 5. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του για φέτος και με βάση το γεγονός πως αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο διψήφιο σκορ του αρχίζει και θυμίζει κάτι από τον παίκτη που εντυπωσίασε το φαντασιακό και μη κοινό 2,5 χρόνια πριν με την φανέλα της Νίζνι.

Bench Utility - Bojan Dubljevic (Βαλένθια): 21
Σε ξεκάθαρα ανοδική πορεία βρίσκεται ο Σέρβος που γύρισε από τον τραυματισμό του σαν να μην έλειψε μία μέρα. Απέναντι στην Ζαλγκίρις είχε 11 πόντους (2/4 2π, 0/2 3π, 7/8 1π), 10 ρημπάουντ (double double), από ένα κλέψιμο και ασσίστ, 2 λάθη, δέχτηκε μία τάπα, υπέπεσε σε 1 φάουλ, ενώ κέρδισε 9 (τα περισσότερα φετινά). Τα 7 επιθετικά ρημπάουντ που μάζεψε αποτελούν την κορυφαία του επίδοση στα παρκέ της Ευρωλίγκα. Η Βαλένθια έχασε ξανά και βυθίστηκε κι άλλο στην βαθμολογία. Ο Σέρβος διανύει εξαιρετική σεζόν και με αυτό το σκορ όχι μόνο έκανε season high αλλά πέτυχε το 10ο (συνεχόμενο) διψήφιο σκορ του σε 11 αγώνες και μάλιστα σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής!


Οι απογοητεύσεις


Nando De Colo (ΤΣΣΚΑ): 3



Σε πολύ κακό βράδυ βρέθηκε ο Γάλλος στο ντέρμπι με την Κίμκι σκοράροντας μόνο με βολές και μην μπορώντας να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Πέτυχε 5 πόντους (0/3 2π, 0/3 3π, 5/5 1π), μάζεψε 2 ρημπάουντ, έδωσε μία ασσίστ, έκανε 1 λάθος, χρεώθηκε με 1 φάουλ, ενώ κέρδισε 6. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που δεν σκόραρε ούτε ένα καλάθι εντός παιδιάς και ό,τι έκανε το έκανε μόνο από βολές. Αγωνίστηκε μόλις 16 λεπτά που είναι ο δεύτερος μικρότερος χρόνος συμμετοχής του φέτος.

Alexey Shved (Κίμκι): 3
Άλλος ένας παίκτης από το ίδιο ματς στις απογοητεύσεις της αγωνιστικής. Μετά από 11 συνεχόμενα διψήφια σκορ ο Ρώσος σούπερ σταρ έμεινε στο πολύ χαμηλό γι' αυτόν 3 Index Rating και αυτό συνέβη τόσο γιατί ήταν άστοχος έξω από την γραμμή του τριπόντου όσο και γιατί για πρώτη φορά φέτος υπέπεσε σε 4 φάουλ. Πιο αναλυτικά: Είχε 16 πόντους (6/13 2π, 0/6 3π, 4/4 1π), 3 ασσίστ, 3 λάθη, δέχτηκε ένα στοπ ψηλά, χρεώθηκε με 4 φάουλ, ενώ κέρδισε 5 σε 29 λεπτά αγώνα.

James Nunnally (Φενέρ): -4



Την πρώτη κακή εμφάνιση, μετά από 5 συνεχόμενες μεστές, πραγματοποίησε ο Αμερικανός στο Ισραήλ όντας άστοχος σ' ένα παιχνίδι που η Φενέρ έμεινε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Τελείωσε την αναμέτρηση με 5 πόντους (1/3 2π, 1/4 3π), 1 ρημπάουντ, 2 λάθη, 4 φάουλ κατά και 1 υπέρ. Ήταν η χειρότερη του εμφάνιση στον φετινό μαραθώνιο μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στη Regular Season.


Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και σε όλες, γεμάτα υγεία, αγάπη και χαρά!

Devotion.



  '; ?>