We feel devotion
EUROLEAGUE ANALYSIS
Κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα αναβάλουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες. Μέχρι 11 Απριλίου, το λιγότερο, η διακοπή της Euroleague.
Επιμέλεια: Νότης Φιλιππίδης | phil@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 13/03/2020 21:02
Με σημερινή του επιστολή στους φίλους της Euroleague, στα βήματα του Adam Silver, κομισάριου του NBA, o Jordi Bertomeu ανακοίνωσε πως οι αγώνες της Euroleague αναβάλλονται μέχρι τις 11 Απριλίου, τουλάχιστον, με το ενδεχόμενο για οριστική διακοπή της σεζόν να είναι φυσικά ορατό. Η εξάπλωση του κορονοϊού είναι ραγδαία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν μια ενδεδειγμένη, αν και μάλλον καθυστερημένη, όπως φάνηκε, κίνηση, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι ο Trey Thompkins της Ρεάλ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Την ίδια περίπου ημερομηνία υποδεικνύει και ο Adam Silver, ως το καλύτερο δυνατό σενάριο για να αρχίσει και πάλι το NBA (30 μέρες το λιγότερο, δήλωσε χαρακτηριστικά), όπου και εδώ προφανώς, όπως και σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρή λίγκα του πλανήτη υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της οριστικής διακοπής.

Κάτι τέτοιο συνέβη εξάλλου στο NCAA, όπου η March Madness ακυρώθηκε εξ' ολοκλήρου, συνεπώς η σεζόν έλαβε τέλος, ενώ στη Λιθουανία η διοργάνωση ανέδειξε πρωταθλήτρια την πρωτοπόρο Ζαλγκίρις, βάζοντας έτσι λουκέτο σε οποιαδήποτε συνέχιση της αγωνιστικής δράσης. Οι Λιθουανοί, όπως κάποιες ακόμα ευρωπαϊκές ομάδες έδωσαν το ελεύθερο στους ξένους τους παίκτες να αποχωρήσουν για τις πατρίδες τους, μέχρι να ξαναρχίσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

Αναβολή έχουμε και για τις διοργανώσεις της FIBA, μέχρι νεωτέρας, ενώ στην BasketLeague δεν υπάρχει ακόμα κάποιος μεγαλύτερος ορίζοντας, με την 21η αγωνιστική που ήταν να διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο να αναβάλλεται επ' αόριστον. Το ίδιο και στην Ισπανία, όπου η ομοσπονδία αρχικά ανέβαλε τις δύο επόμενες αγωνιστικές ορίζοντας μάλιστα τις νέες ημερομηνίες τους, τον Απρίλιο, απ' ότι φαίνεται όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει εκ νέου αναβολή τους, βάσει των εξελίξεων στο χώρο παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε κάτι παραπάνω για την Ιταλία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη.

Σκοτεινή εξαίρεση αποτελεί η τουρκική λίγκα, η οποία δεν πτοείται και αναμένεται να διεξάγει κανονικά τους αγώνες της, κεκλεισμένων των θυρών όμως, με παίκτες όπως ο Shane Larkin και ο Bobby Dixon να απορούν και να εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση αυτή, στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολύ γρήγορα, λοιπόν, ο κορονοϊός επέφερε, εκτός των άλλων, ένα μπασκετικό "blackout" που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί και το χρονικό σημείο που αυτό συνέβη σίγουρα είναι πολύ επίφοβο για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι το λιγότερο βέβαια, οτιδήποτε είναι το λιγότερο, όταν στην ίδια πρόταση μπαίνει η υγεία. Των παικτών, των φιλάθλων, του κόσμου, όλων. Ας ελπίσουμε να επιβεβαιωθεί το καλύτερο δυνατό σενάριο και πως όλα αυτά τα μέτρα, στην ...μπασκετική, αλλά και την καθημερινή μας ζωή να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να επανέρθουμε γρήγορα στη δράση, σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μαζί με τη διακοπή των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, διακόπτεται και η λειτουργία των παιχνιδιών του BasketStories, PickMaster Euroleague, PickMaster BasketLeague και PickMaster Ισπανίας, μέχρι νεωτέρας. Η λειτουργία των παιχνιδιών αυτών (όπως και του Fantasy Challenge), συμβαδίζει με τη διεξαγωγή των αντίστοιχων πρωταθλημάτων, επομένως κάθε απόφαση αναβολής, οριστικής διακοπής, ή επανέναρξης, επηρεάζει άμεσα και τα ίδια.

Στο μεταξύ, μπορεί να μην έχουμε αθλητική δραστηριότητα για να σχολιάσουμε τα παιχνίδια, να φτιάξουμε τις ομάδες μας στο Fantasy και να δούμε τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και NBA, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει καθόλου από το συνεχίσουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε για το αγαπημένο μας άθλημα, με αναλύσεις που δεν άπτονται άμεσα της επικαιρότητας, αλλά μπορούν να εστιάσουν σε πληθώρα άλλων θεμάτων, όπως αφιερώματα, γενικές/στατιστικές αναλύσεις και απόψεις που θα μας κάνουν συντροφιά από εδώ και πέρα στο BasketStories. Μείνετε συντονισμένοι!