We feel devotion
DataCenter
EUROLEAGUE ANALYSIS
Ψηφοφορία: ρόστερ Ολυμπιακού 2016-2017
Οι προτιμήσεις των φίλων του Ολυμπιακού για το ρόστερ της νέας χρονιάς.
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 21/07/2016 22:00
Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των μεταγραφών και το χτίσιμο του ρόστερ μιας ομάδας είναι μια από τις πιο όμορφες και δημιουργικές διαδικασίες στην οποία προχωρά κάθε φίλαθλος που ...σέβεται τον εαυτό του! Πόσο μάλλον όταν έχει και εμπειρία από το Fantasy Challenge. Έτσι, ανοίξαμε την ψηφοφορία για το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και επιλέξατε, ή εισάγατε τους παίκτες που θεωρήσατε ιδανικούς για να στελεχώσουν τη νέα ομάδα. Κάθε επιλογή και κάθε ψήφος συνυπολογιζόταν αυτόματα κι έτσι διαμορφωνόταν (και διαμορφώνεται ακόμα, εφόσον παραμένει ανοιχτό), το διάγραμμα με όλους τους παίκτες που σκεφτήκατε, με το βάθος του χρώματος σε κάθε παίκτη να υποδεικνύει και το βαθμό της προτίμησής του από το κοινό. Όσο πιο έντονο είναι, αλλά και όσο πιο ψηλά βρίσκεται ο παίκτης, τόσο πιο επιθυμητός ή δεδομένος θεωρείται για την ομάδα. Από όλες τις επιλογές σας, ξεχωρίσαμε τους δέκα επικρατέστερους ανά θέση και σας τους παρουσιάζουμε, μαζί με τον αριθμό των ψήφων που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής.

Η ψηφοφορία παραμένει ανοιχτή και μπορείτε να ψηφίσετε τους δικούς σας παίκτες εδώ!


Point Guards




Στη θέση των πλέι μέικερς, το δίδυμο των Μάντζαρη και Χάκετ συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτίμησεων, κάτι που ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που η παραμονή τους στην ομάδα ήταν δεδομένη. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός τρίτος πόλος για τη θέση, κάτι που αντικατοπτρίζει τη στόχευση της ομάδας σε έναν παίκτη που θα μπορεί, κυρίως, να αγωνιστεί (και) στο 2, ως αντικαταστάτης του Στρόμπερι, ή καλύτερα, του Σλούκα. Έτσι, 3ος στις προτιμήσεις του κοινού με 192 ψήφους είναι ο Γιάννης Αθηναίου, όπου σίγουρα, το νούμερο μπορεί να φαίνεται μικρό, όμως η 3η θέση πιστοποιεί τη θετική χρονιά που πραγματοποίησε ο διεθνής γκαρντ την σεζόν που πέρασε.

Από εκεί και πέρα, 155 άτομα θα έβλεπαν με πολύ καλό μάτι την ...ουτοπική, για την ώρα, επιστροφή του Τεόντοσιτς στο λιμάνι, ενώ 128 ψήφοι πήγαν στον, "αντι-εμπορικό" για το ελληνικό κοινό, παρά την υψηλή του κλάση, Νίκο Ζήση, μετά και την εξαιρετική του σεζόν με την Μπάμπεργκ. Οι 89 ψήφοι του Ρότσεστι δεν θα πρέπει να μπερδεύουν, αφού ο Αμερικανός, που το όνομά του έπαιξε "δυνατά" για τον Ολυμπιακό, ψηφίστηκε κατά κόρον στη θέση 2. Τέλος, θετική εντύπωση προκαλούν οι παρουσίες του Τολιόπουλου και του Δίπλαρου, στο TOP 10 των προτιμήσεων του κοινού.


Shooting Guards




Απόλυτος κυρίαρχος της θέσης, αναμενόμενα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, συγκεντρώνοντας το απόλυτο σχεδόν των ψήφων. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε παίκτης με συμβόλαιο από πίσω, οι ψήφοι μοιράστηκαν σε διάφορα ονόματα που ακούστηκαν μέχρι τώρα, με πρώτο και καλύτερο τον Τέιλορ Ρότσεστι, στον οποίο 507 φίλοι του Ολυμπιακού έβλεπαν το ιδανικό συμπλήρωμα της ερυθρόλευκης περιφέρειας. Το σενάριο του Μάικ Τζέιμς ναυάγησε πιο γρήγορα, με τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού πλέον να έχει προλάβει να συγκεντρώσει 265 ψήφους.

Παραπάνω, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος θεωρήθηκε ως δυάρι από 302 φίλους της ομάδας, δεδομένης της παρουσίας των Παπανικολάου και Παπαπέτρου στη θέση 3. Φυσικά, οι ψήφοι του Αμερικανού ως σμολ φόργουορντ είναι σαφώς περισσότεροι και αθροιστικά είναι περισσότεροι από οποιονδήποτε παίκτη της ομάδας! Από εκεί και πέρα, οι ...ουτοπικές επιλογές της θέσης άκουγαν στα ονόματα των Σλούκα και Ντε Κολό, ενώ οι θετικές εμφανίσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της εθνικής έπεισαν 139 άτομα για μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δεδομένου ότι το όνομα του Έρικ Γκριν που αποκτήθηκε τελικά δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου μέχρι να επισημοποιηθεί η μεταγραφή, ο Αμερικανός έμεινε μακριά από το ραντάρ των προτιμήσεων του κοινού και στις δύο περιφερειακές θέσεις.


Small Forwards




Υπερπλήρης η θέση 3 για τον Ολυμπιακό, με τους Παπαπέτρου (πρώτος με τις περισσότερες ψήφους!), Παπανικολάου και Λοτζέσκι να αποτελούν μια εξαιρετική ποιοτική τριάδα, που μπορεί να αγωνιστεί υπό προϋποθέσεις και σε γειτονικές θέσεις. Όπως αναφέρθηκε, ο μικρότερος αριθμός ψήφων του Λοτζέσκι οφείλεται στην ένταξή του στη θέση 2 από σημαντική μερίδα φιλάθλων της ομάδας. Εύλογα, απέμεινε μικρό ποσοστό ψήφων για εναλλακτικές επιλογές, με τη θέση μάλιστα να μην αθροίζει καν δέκα διαφορετικούς παίκτες. Έτσι, γίνονται περισσότερο εμφανείς οι 20 και οι 15 ψήφοι σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Όμρι Κάσπι αντίστοιχα (...).


Power Forwards




Ολυμπιακός χωρίς Γιώργο Πρίντεζη δεν γίνεται κι αυτό δείχνουν οι 1741 ψήφοι του κοινού! Σημαντικό μερίδιο των συνολικών προτιμήσεων συγκέντρωσε και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 1173 ψήφους, κάτι που επιβεβαιώνει και με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πρωταθλητών Ελλάδας. Μεγαλύτερη εντύπωση πάντως προκαλούν οι 1050 ψήφοι του Οκάρο Γουάιτ, αν και αιτιολογούνται εν μέρει, τόσο από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, που ταίριαζαν γάντι σε αυτό που αναζητούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και από το γεγονός ότι ο Αμερικανός θεωρούνταν "κλεισμένος" για κάποιο διάστημα της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά βέβαια, ο Γουάιτ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ.

Το διαφαινόμενα νέο απόκτημα της ομάδας Κένι Γκάμπριελ συγκέντρωσε μόλις 52 ψήφους, αλλά και αυτές δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν, από τη στιγμή που το όνομά του δεν είχε ακουστεί καθόλου μέχρι πρότινος. Είναι παίκτης όμως που μοιάζει αρκετά και διαθέτει περισσότερη εμπειρία από τον Γουάιτ. Ο άλλος παίκτης που ακούστηκε αρκετά ήταν ο Νικολό Μέλι, ο οποίος όμως συγκέντρωσε μόλις 132 ψήφους, ίσως γιατί τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά μοιάζουν αρκετά με αυτά του Αγραβάνη. Τέλος, υπήρξαν και 37 "ηρωϊκές" ψήφοι στον Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι οποίες κατάφεραν να τον οδηγήσουν στην κορυφαία 10άδα!


Centers




Ο κόσμος του Ολυμπιακού ανυπομονεί για την επιστροφή του Πάτρικ Γιανγκ στα παρκέ κι αυτό φαίνεται από τις 1617 ψήφους που έλαβε ο Αμερικανός σέντερ. Ο Κεμ Μπιρτς υπέγραψε στην ομάδα λίγα μόλις 24ωρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας κι έτσι εύλογα βρίσκεται με διαφορά στη δεύτερη θέση με 1255 ψήφους, αφού πλέον ήταν δεδομένα ο δεύτερος σέντερ της ομάδας. Στην τρίτη θέση, σε μεγάλη απόσταση από τις γειτονικές της, βρίσκεται ο Γιάννης Μπουρούσης, για τον οποίο το σενάριο και εν τέλει η μεταγραφή του στον αιώνιο αντίπαλο "έσκασε" αφού είχε προλάβει να επιλεχθεί από 483 φίλους της πρώην ομάδας του.

Σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να μοιάζει πιο εφικτό σε σχέση για παράδειγμα με την επιστροφή του Κάιλ Χάινς (187 ψήφοι) από την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ. Από εκεί και πέρα, 108 άτομα καλοβλέπουν την παρουσία του Γιώργου Μπόγρη ως συμπλήρωμα στην frontline του Ολυμπιακού, 77 άτομα προτιμούν τον Καββαδά, ενώ περιπτώσεις όπως ο Μιλουτίνοφ, ο Άιβερσον, ο Ντόρσεϊ και ο ...Μπαρνιάνι υστέρησαν εν τέλει αισθητά, λόγω της "πρώιμης" μεταγραφής του Μπιρτς.


Αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές σας για το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Για να δείτε τις υπόλοιπες επιλογές, όπως επίσης και να κάνετε τις δικές σας επιλογές και να ψηφίσετε μπορείτε να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα.
  '; ?>