We feel devotion
DataCenter
ELFantasist
Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης
Ο Φαντασιόπληκτος στελεχώνει την ομάδα του σε τέλεια αρμονία με ένα συνονθύλευμα ανθρώπων της φωτιάς, του αέρα, της γης και του νερού.
Επιμέλεια: Ο Φαντασιόπληκτος | ELFantasist@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 23/02/2023 10:17
Ο Φαντασιόπληκτος ντύνεται δαιμόνιος επιθεωρητής και μεταβαίνει με αερόστατο στη μακρινή Ουτοπία, προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του ξακουστού μάνατζερ Τζόρντι. Στις νέες του περιπέτειες θα συναντήσει Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον Θυμωμένο Ποσειδώνα.

Οι Αζτέκοι ήταν αυτόχθονες που ζούσαν στην Ουτοπία του Μέσου Βασιλείου. Έγιναν γνωστοί για τον απίστευτα ανεπτυγμένο πολιτισμό τους και τους εντυπωσιακούς ναούς. Όταν προσπάθησαν να κατατάξουν τους ανθρώπους σε διαφορετικές κατηγορίες, χρησιμοποίησαν κάτι που γνώριζαν καλά, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: φωτιά, αέρας, γη και νερό. Οι άνθρωποι της φωτιάς ήταν ακριβώς όπως ακούγονται: φλογεροί, εκρηκτικοί, οξύθυμοι. Ήταν πολεμιστές που άρπαζαν το σπαθί για να επιβάλουν την άποψή τους. Ήταν με μία λέξη ηγέτες. Οι άνθρωποι του αέρα ήταν διαφορετικοί. Ήταν γεμάτοι ζωντάνια, κοινωνικοί, γοητευτικοί αλλά και εγωκεντρικοί. Προχωρούσαν σαν δροσερός άνεμος, σκορπίζοντας σκόνη στο πέρασμά τους. Οι άνθρωποι της γης εργάζονταν για το χωριό, για την κοινότητα. Ήταν παράδειγμα σταθερότητας, εγκράτειας και ασφάλειας. Ο ρόλος τους ήταν να δημιουργήσουν πράγματα που θα αντέξουν στον χρόνο, να χτίσουν για το μέλλον. Όσο για τους ανθρώπους του νερού, ήταν ήσυχοι αλλά απόμακροι, άνθρωποι που παρατηρούσαν ό,τι συνέβαινε και το ανέλυαν με λεπτομέρεια και μεθοδικότητα.

Όταν άνθρωποι της ίδιας κατηγορίας συνεργάζονται μεταξύ τους, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Φανταστείτε μια ομάδα με ανθρώπους της φωτιάς στο ίδιο δωμάτιο να προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα, η συμπλοκή θα ήταν αναπόφευκτη. Αλλά και οι άνθρωποι του αέρα θα κατέληγαν σε ωραίες αερολογίες χωρίς να λύσουν το πρόβλημα. Οι άνθρωποι της γης θα άκουγαν με προσοχή ο ένας τον άλλο χωρίς κανείς να τολμήσει να προτείνει μια λύση, για να μην δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους. Όσο για τους ανθρώπους του νερού, χαμένοι στις λεπτομέρειες και τις ανασφάλειες θα χάνονταν στην διαδικασία βλέποντας το δέντρο αλλά χάνοντας το δάσος. Ηθικό δίδαγμα: καμία ομάδα δεν πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από ανθρώπους του ίδιου τύπου. Ο καλύτερος τρόπος να, ενώσουμε μια ομάδα ανθρώπων και να επιτύχουμε ένα καλό ομαδικό αποτέλεσμα είναι να συνδυάσουμε τους διάφορους τύπους και να τους δώσουμε ένα κοινό κίνητρο.

Στο παλιό παιχνίδι φαντασίας το ορθόδοξο, μεσουρανούσαν οι άνθρωποι-μάνατζερ της γης, που έχτιζαν υπομονετικά μια ομάδα σε στέρεες βάσεις που διαρκώς ανέβαινε στην κατάταξη και οι άνθρωποι του νερού, που ανέλυαν μεθοδικά και με λεπτομέρεια τους αριθμούς και υπολόγιζαν με προσοχή την κάθε τους κίνηση. Στο σύγχρονο παιχνίδι το ανορθόδοξο, τα σκήπτρα έχουν πάρει οι άνθρωποι της φωτιάς, που με γρήγορες αποφάσεις και επιθετικές επιλογές συσσωρεύουν εφήμερα κέρδη και οι άνθρωποι του αέρα, που με παρορμητικές επιλογές και μεγάλη δόση ρίσκου αποφεύγουν την στασιμότητα και αποδεικνύονται ευπροσάρμοστοι.

Ο Φαντασιόπληκτος, ανέκαθεν μάνατζερ της γης και του νερού, θα αξιοποιήσει τα ηθικά διδάγματα της Ουτοπικής μυθολογίας και θα στελεχώσει μια ομάδα με γνήσιους εκπροσώπους και των τεσσάρων κατηγοριών. Πάμε να τους δούμε.

Άνθρωποι της φωτιάς: πρώτον και καλύτερο συναντάμε εδώ τον Μάικ τον Μοναχοφάη, ηγετική φυσιογνωμία, φλογερός, οξύθυμος, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Πλάι του ο Λεσόρ Τρεζόρ, εκρηκτικός, μαχητικός, ικανός πολεμιστής που ισοπεδώνει τα πάντα στο διάβα του και γίνεται ένα με τους οπαδούς. Τελευταίος της κατηγορίας ο Ντούσκο η Μάσκα, βλοσυρός, αυθάδης, αρέσκεται στην εξουσία, την επιβολή και τα καψόνια.

Άνθρωποι του αέρα: εδώ θα βρούμε τον Βέζε τον Βελζεβούλη, δημιουργικός, ενθουσιώδης, ευπροσάρμοστος, συμπαρασύρει με την θετική του ενέργεια τους υπόλοιπους και τους δείχνει τον δρόμο. Με παρόμοια στοιχεία, ο Δάντης Έξουμ γεμίζει με ζωτικότητα το παρκέ και αξιοποιεί με ευφάνταστες ενέργειες τους συμπαίκτες του. Την κατηγορία κλείνει ο Ροκάς Γιοκουμπάιτις, ευέλικτος, καλόβολος, φέρνει μια ανάσα φρεσκάδας στην σεταρισμένη ομάδα του.

Άνθρωποι της γης: χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατηγορίας αυτής είναι ο Ουλανόβας Σουπερνόβας, εργατικός, αργόσυρτος, υπομονετικός, χτίζει με υπομονή το παιχνίδι της ομάδας του. Μαζί του ο Σόρκιν, συγκροτημένος, υποστηρικτικός, σεμνός, εμφανίζεται στις δύσκολες φάσεις για να βάλει το χέρι του στην φωτιά για την ομάδα του. Εδώ ανήκει και ο Παριζιάνος Λι, επίμονος, τίμιος, θυσιάζεται στην άμυνα και λειτουργεί με αυτοέλεγχο στην επίθεση βοηθώντας όπου και όπως μπορεί.

Άνθρωποι του νερού: εδώ έχουμε τον Στέφανο Λάζαρο και τον Όργια Πραντίγια, παίκτες εξελίξιμοι, συμβατικοί, απόμακροι, ανασφαλείς, που περιμένουν την ευκαιρία τους αλλά χρειάζονται χρόνο και τις κατάλληλες συγκυρίες για να προσφέρουν αυτό που μπορούν.

Θα καταφέρει άραγε ο Φαντασιόπληκτος με αυτό το συνονθύλευμα παικτών να καταφέρει κάτι καλό; Θα πέσει η φωτιά να μας κάψει ή θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου; Το Υπερπρωτάθλημα επανέρχεται και είναι έτοιμο να συμπαρασύρει τους μάνατζερ της φωτιάς, του αέρα, της γης και του νερού σε νέες απολαυστικές περιπέτειες.



  '; ?>